Tips!

Let's go :-)Tittei! Bli med over til nysida - oppdater bokmerket, og ha en strålende dag ♥

Premie!Se hva jeg fikk i postkassa! 2 meter lyserosa stoff fra Anne Lise hos Fargevandring. Hun hadde blogglotteri i forbindelse med Tusen Drømmer - den nye stoffbutikken hun har åpnet på epla, og jeg var en av tre heldige vinnere. Gleder meg til å sy noe av stoffet!

Siste sjanse på Kjolelotteriet mitt!Stikk inn til Mewkid og meld deg på, så kanskje du får deg en ny kjole i morgen :-)
Og tips gjerne dine kjoleglade venninner!

♡ God lørdag ♡

Ny kjole-giveaway!!Kjenner dere denne fargerike dama her? ;-) Mewkid har nå æren av å gi bort en damekjole fra meg på bloggen sin! Klikk deg inn for å lese konkurransereglene og melde deg på HER! Vinneren får en kjole sydd i sine fargeønsker og i sin størrelse :-) Spre gjerne ordet til dine venninner! Ønsker dere lykke lykke til!
Ina hilser og sier hun er veldig fornøyd med kjolen sin :o)

Sunday Saver! #2Da er det duket for en ny SUNDAY SAVER! Stikk innom Etter min morfar mellom 12-16 på søndag, så finner du et godt utvalg LP-skåler å velge mellom. Gavetips: Vinylskål + Twist / Daim / mottakerens favorittgodt. Pakk inn og voilá! Perfekt innflyttningsgave eller kanskje en bryllupsgave? Nytt liv til gjenbrukt LP, miljøvennlig og lokalprodusert for hånd. Også støtter du en av Trondhjems små butikkperler med det samme! :o) God helg!

Levende lys på juletreet?

Det hjelper ikke å være trendy når huset brenner ned... Tenk dere om to ganger før de elektriske lysene byttes ut med levende lys, samme hvor nostalgisk og stemningsfullt det er. For å unngå full brann må du nesten sitte med brannslukkeren på fanget! Sånn, det var dagens lille pekefinger ;-) Ha en trygg og hyggelig julefeiring allesammen! ♥

Tilbud på søte sofavenner :-)I håp om nye hjem til jul har revene selv (via sin fagforening og tillitsvalgt naturligvis) nå bedt om å bli satt ned i pris. Må nesten lystre deres ønsker ;-) Gled en venn med stor myk pakke til jul, nå kun 245,- Nettbutikken og Etter min morfar

Middle+offSe Middle+off for mange mange slike :-D

Blomsterpottetrekk!

Denne blomsterpotta fra 1999 hadde kinategn og litt misfarget gråhvit farge. Tid for oppussing! Jeg fant frem garn og restegarn i mine yndlingsfarger akkurat nå: fersken, mint, rosa, lyserosa, turkis, mosegrønn. Jeg tok det hele veldig på feelingen og prøvde på trekket et par-tre ganger underveis. Hele trekket er heklet med vanlige fastmasker, med unntak av toppkanten som er laget med staver. Jeg økte maskeantallet litt underveis på vei oppover. Kjekt prosjekt som ble ferdig på et par kvelden forav tv'en :-)

Julegavetips hos Ingrid Riddervold Design!

Det begynner å nærme seg jul og julegavehandel! Jeg håper selvfølgelig noen av mine ting havner under treet i år, og for å hjelpe dere litt på vei har jeg lagd en liten guide til inspirasjon :-)

5 gode grunner til å handle hos Ingrid Riddervold Design:
- Du støtter en minibedrift!
- Du støtter håndlagd
- Du støtter gjenbruk, resirkulering og miljø
- Du kjøper noe som ingen har maken til
- Du støtter norskprodusert design

Til Henne:


For de gavmilde: Slå til med en håndsydd kjole! Jeg anbefaler å legge inn en bestilling på riktig størrelse og evt fargeønsker fremfor å vente til den rette dukker opp. Til nå har damekjolene blitt solgt unna ganske radig :-) Pris 990,-


For de hjemmekoselige: Oversize hekleblomst som kan brukes som bordskåner til gryter, telys, vannmugger osv. Laget av gjenbrukte T-skjorter. Kr 150,- pr stk.


En liten påskjønnelse: Skjønne øredobber til hverdags og fest, laget av små stoffrester og gjenbrukte skatter. Kr 100,- pr par.


Til den fjonge: (og hvilken dame er vel ikke fjong!)
Sminkepung eller toalettmappe sydd av gjenbruksstoffer. Pris fra 195,-


For de smukke: Kult smykke laget av et gjenbrukt kort. Kr 195,-


Heklet brosje til pynt på lua, skjerfet, veska, jakka, kjolen - kr 100,-


Lekedyrsmykke til den modige. Kr 175,-


Til den nyetablerte: Smekre kjøkkenstoler trekt i rosa voksduk, kr 400,- pr stk.

Til Barn:


Kjole! Alle jenter fortjener en kjole! Størrelse fra 3 mnd og oppover. Her kan det også være lurt å bestille hvis du ikke finner den rette. Priser fra 375,-


Guttevest sydd av gjenbruksstoffer. Vendbar, kan brukes på begge sider! Pris ca 495,-


Tøff tversoversløyfe til små menn ;-) Dette er den ekte varianten som må knytes, men alle kunster kan læres! Video finner du her. Pris 250,-


Hjelmlue i ekte 80-tallsnostalgi, sydd av gjenbruksstoffet og ny filt. kr 250,-


Søte hårspenner
heklet av restegarn, kr 90,-


Stor fin smekke i voksduk, perfekt i juleselskapet. Kr 190,-


Revepute, kosepute, kosedyr, en real sofavenn til store og små. Hver rev har et eget navn.
kr 350,-

Til Ham:


Lekne mansjettknapper - Lego, domino, scrabble, perfekt for store gutter. Pris fra 170,-


Tversoversløyfer i gjenbruksstoffer til den skjorteglade mannen! kr 295,-

Unisex:


Lp-skål! Legg med en pose twist og lykken er komplett ;-) kr 195,-


Stilig veggur med historiske vibber
Hedre bestemors nitidige håndarbeid og hold øye med tiden! Pris 500,-


Kartonglommebok med plass til alle bankkort og kontanter. Nesten 50 forskjellige å velge mellom! Vil du gi mer kan du legge ved et økonomisk bidrag inne i lommeboka - eller kanskje et gavekort mottakeren vil like? kr 150,-


Til den spreke: Sykkelsetetrekk i glade farger som pynter opp enhver sykkeltur! Kr 190,-


For de omtenksomme: Send et håndlagd kort til noen du kanskje ikke hadde tenkt å kjøpe gave til - det er tanken som teller ♥ Broderte kort med håndbrettet konvolutt laget av gamle atlas. Kun kr 50,- pr stk.

Alle disse tingene finner du i verdens koseligste bruktbutikk Etter min morfar på Bakklandet! Er du ikke i Trondheim finnes mye av dette også i min Nettbutikk, eller du kan bestille på epost.

Bakklandsdagene 2011!


Nå til helga arangeres Bakklandsdagene for første gang, det blir trivsel! Fredag 26. - søndag 28. august vil det bugne av markedsboder, folkeliv, konserter ved Gamle Bybro og i bakgårder, kunstutstilling, aktiviteter for barn og familier, små og store overraskelser! Oppfordrer alle som har lyst til å delta om å melde seg på facebookeventen og hjelpe til med å spre det glade budskap :-)

Samme kveld som Bakklandsdagene åpner feirer også jeg og Ida vårt nye samarbeid, og det vil bli servert cava og snacks på Etter min morfar! Håper du vil komme! Her er eventen :-) Inviter gjerne dine venner til å bli med!

Chocolate with a heart


I går var jeg en snartur innom Etikken her i Trondheim, og kunne ikke motstå disse vakre sjokoladene (ja, jeg skuer hunden på hårene, men som oftest svarer innholdet til forventningene ;-)) Det ble en mørk plate med mint til meg, og en med hvit sjokolade til Hans Petter. Sjokoladen i seg selv er virkelig himmelsk! og kanskje smaker den enda litt bedre fordi den er Fairtrade? :o)

Er du bevisst din forbrukermakt? Og kjøper du noen ting fordi de har finere design enn andre?
God helg!
ND!

Klikk på bildet for å være med i trekningen hos ND!
Smykker fra ND! finner du også hos Pryd Bakklandet :-)

Plaid PigeonMåtte bare vise dere disse fargerike og morsomme, uhm, pottene? Plaid Pigeon er en av ukens utvalgte butikker på Etsy og bruker leketøy som hun maler og gjør om til stilige små potteplanter. Prisen er det ingenting å si på, men litt leveringstid på påregnes. Absolutt en kul innflyttningsgave som skiller seg ut i vinduskarmen!

Påsketilbud i nettbutikken :-)I eplabutikken min har jeg en egen kategori som heter salg, og nå har jeg satt ned flere småkjoler hele 50%! Gjør et påskekupp nå, så kommer det pakke i postkassa om noen små dager :-)

Røde eplafavoritter

Epla har kommet med en fiffig funksjon. Nå kan man samle produkter i egenkomponerte lister, og dele linkene til disse i det vide og brede. Smart :-) Ble sittende og pusle litt ikveld, og har lagd en stor liste med 34 røde favoritter + en litt mindre stripesamling. Listene kan lages på tvers av kategorier og butikker på Epla. Blir gøy å titte gjennom andre folks lister hvor fine ting allerede er plukket ut i mylderet der inne :-) Har du lagd en liste enda? Legg med link da vel!

Håndlaga 2011 - siste frist!Gå til Håndlaga 2011 og nominer dine favoritter!
Siste frist er imorgen, og det er enkelt å nominere; bare legg igjen en kommentar under de ulike kategoriene og link til et produkt. Du kan nominere ett fra deg selv og ett fra noen andre i hver kategori. Både de som vinner og de som nominerer kan få premier :-)

Jeg har æren av å være dommer i smykkekategorien, og gleder meg masse til å se på alle bidragene. Tipper det blir vanskelig å kåre en vinner!

Pryd søker flinke Trondhjemmere :-)

Vi leter nå etter nye samarbeidspartnere til begge våre butikker :-) Er du eller noen du kjenner kreative og flinke, og lager noe fint som kan passe inn på butikken så håper jeg dere har lyst å ta kontakt og se nærmere på saken! Vi biter ikke :-) Et viktig stikkord du trenger er tid, av erfaring ser vi nemlig at det omtrent er umulig å kombinere dette med en annen fulltidsjobb. Jobber du derimot deltid, er hjemme med små osv kan det være en ypperlig hobby eller deltidsinntekt. Det er en fordel hvis du har jobbet i butikk, stått litt på markeder eller solgt dine egne ting fra før, men dette er absolutt ingen krav. Hvis du ikke har så mange varer enda er det heller ikke noe å bekymre seg for, skaperlysten får ofte en boost når du får et utsalgssted og noen salg! Send meg en mail om du er interessert i å være med på Mercur, eller ta kontakt med Kathrine hvis Bakklandet passer deg bedre, mailadresser står på bildet over her :-)

Håper dere vil spre ordet til venner det kan være aktuelt for, så hjelper dere Pryd masse <3
Besøk gjerne Prydbloggen

How to: Hjemmelagd skråbånd!

Noen ganger finner man ikke riktig farge i butikken, og da er det fint å kunne lage skråbånd av et hvilket som helst stoff. Har lagd en mini-guide med noen tips her for dem som har lyst å prøve :-)


Klipp ut remser på skrå av stoffet, altså ca 45° vinkel. Det er viktig å ikke bare klippe langs trådretningen, for da får du et bånd som fort kan bli utslitt og stygt. I tillegg vil bånd klippet på 45° være veldig føyelig rundt svinger og slikt. Derav navnet skråbånd ;-) Når du skal bestemme bredden på disse remsene må du først finne ut hvor bredt det ferdige båndet skal bli. Hvis du vil ha 1cm bredde når båndet er sydd på, må båndet du klipper være 1+1+1+1, altså 4cm.


Neste steg er å sy sammen remsene til et lengere stykke. Her er det også viktig å sy på skrått så du ikke får et svakt ledd. Legg to remser rette mot rette, og sy en halv cm fra kanten:
Brett ut bakstykkene hver sin vei og press eller strykk oppå sømmen.
Klipp vekk stoff som stikker utenfor båndet.


Tilslutt bretter du båndet først i to og stryker, og så bretter du hver side inn mot midten og stryker.


Her er det hjemmelagde båndet sydd på kjolen! Hjemmelagd bånd er ofte litt mykere enn kjøpt, så en omgang med strykjernet vil glatte ut slike små bølger dere ser her :-)

For dem som tenker å lage endel skråbånd vil jeg anbefale å investere i en skråbåndsbretter, som gjør at du slipper å brette så mye selv. Det er en liten dings som du drar båndet igjennom også stryker du samtidig.


Ferdig skråbånd kan du rulle opp på en gammel pakke, eller bare klippe noe papp fra papiravfallet :-)

Blogglotteri hos The Little Box!

Søte Maria på Pryd har satt sammen tre fine gavepakker som hun vil gi bort på bloggen sin! Alt er selvfølgelig håndlagd og kjempefint, og det eneste du trenger å gjøre er å legge igjen en hilsen på konkurransen hennes! :-)

Lyst på gratis sjokolade?Og ikke bare gratis! Hos Mjuuugly kan du nå vinne en eske med 20 biter håndlagd, rå, fyllt sjokolade, ganske så sunt er det tilogmed ;-) Trykk på bildet om du vil være med i trekningen! På bloggen hennes finner du også masse info om rå mat og kosthold for dem som vil lære mer om det.

Lyst å være med i butikkollektivet vårt?Denne går ut til dere kreative Trondhjemere med en designerspire i magen, eller kanskje en allerede veletablert markedsselger som kunne tenke seg å satse litt mer fast? Vi ser etter flere partnere fra januar av, og det er jo ingenting å tape på å sende oss en mail :-) Kjenner du noen flinke mennesker så send gjerne denne invitasjonen videre til dem. Vi er åpne for all slags håndtverk. Takk takk :-)

Kaptein Biff Babyrangle - gratis oppskrift!

En av mine favorittbutikker på Epla heter Kaptein Biff, og selger heklede babyrangler. Både aper, pandabjørner, bananer og sopp! Herlige :-D Hun har også lagt ut en gratis oppskriftbloggen sin, så man kan prøve seg selv! Kun til eget bruk folkens, vær vennlig å respekter at du ikke kan lage disse for salg! :-) Apen på de to bildene her er det jeg som har heklet, men jeg låner et bilde nederst så du ser hvor fine Elise lager dem selv! Nå er jeg ikke så ram på heklenåla, så det tok meg to kvelder å pusle sammen denne apen. Elise selger dem for 190kr/stk i eplabutikken sin, så om jeg skal ha fler tror jeg nok heller jeg kjøper dem der ;-D Takk for oppskriften, Elise!


Foto: Elise / Kaptein Biff

Hekletøfler
Bildene er lånt fra purlsoho.com

Takk til Christine som linket til denne oppskriften på tøfler! Utrolig enkel idé, disse kan man smekke sammen på en kveld, og fargene kan varieres i det uendelige! Om du trenger en oppfrisker på hvordan du hekler bestemorruter kan du lære det i innlegget mitt fra i fjor; How to: Bestemorruter! Tøflene er satt sammen av 12 ruter på ett par, og i oppskriften finner du både dame- og herrestr, samt hvordan du finner akkurat din størrelse.

Mari

Tenkte å legge ut en link til dere som savner Maris smykkekreasjoner på Pryd Pop-up! Mari bor i London, og har dermed tatt med seg smykkene hjem dit. Men fortvil ikke, hun har en Etsy-shop hvor disse lekkerbisknene fortsatt er til salgs, og de koster bare 90kr! Så om du ønsket deg et skysmykke eller en flaskepost, får du tak i dem der nå. Hurra! :-D Ta en titt innom bloggen hennes og!

PinUp Girl Clothing!

Advarsel for lommeboka, denne nettbutikken har mye fint! Noe av det beste med vintage/retro klær er de flotte kvinnelige formene, I love it! Mye mer sexy enn dagens modeller på catwalken... Jeg har nettopp kjøpt meg en ny badedrakt slik som på bildet under her! Viktig å ha noe å glede seg til vettu ;-)

Pryd har fått blogg :-)

bloggheader2

Jeg har laget en blogg til butikken, slik at vi enkelt kan dele bilder og nyheter om hva som skjer. Satser på å oppdatere ca en gang i uka. Bokmerk eller abonnér så får dere beskjed når vi har salg og lignende på butikken :-)

Loppiskupp :-)

dsc0003

dsc0006

Dette lekre brilleetuiet ble mitt nye iPodcover!

dsc0009

Bruktbutikken Tante Isabel holder loppemarked i kjelleren på Tiger Tiger i ca 4 uker mens de pusser opp og rydder på lageret. Masse masse MASSE ting og klær å bla gjennom, det er stor skattejakt-faktor, men også ganske oversiktlig sortert. Og de skal fylle på etterhvert som det blir plass, så nye kupp dukker nok opp! Jeg var der i over en time, og endte opp med en retro halterneckkjole som satt som et skudd (det er ikke prøverom på loppisen, så det var flaks!), som jeg allerede har lagt opp lengden på. Ellers ble det mest klær som jeg skal bruke til å lage saker utav (brosjer og øredobber, og lommebokfôr) samt en stor blikkeske til oppbevaring, en morsom gammel pyntedukke, et stort serveringsfat som skal pyntes med Starlet, og et par skjørt. Helt greie priser (type 40kr for kjoler, 50 for skinnjakker, 30 for bluser osv), og man kan tilogmed prute med innehaveren for en gangs skyld :-D Anbefales!
Fjordgata 56 (Trondheim), åpent 10-17 i ca 4 uker.

Bilbelteveske!

ilfullxfull79118822

I dag har jeg bestilt denne snasne veska fra InterrobangEtsy! Ser ut til å være veldig flott og forseggjort, og best av avt, den er sydd av gamle bilbelter! Her snakker vi holdbart materiale. Anbefaler dere å titte innom butikken hennes for å sjekke ut de andre modellene, fine laptop-cover og slikt :-)

Threadless!

logo

Sjekk ut nettbutikken Threadless for å skaffe deg nye T-skjorter til sommeren! Massevis av stilige og humoristiske smarte designs. Man kan også selv sende inn et design og være med i konkurransen om å bli printet ved at folk stemmer frem de beste forslagene. Jeg liker godt den lange passformen på skjortene. Prisene er også rimelige, $18 til vanlig, men se opp for $10 og $5 salg titt og ofte. Med porto til norge blir det rundt en hundrings. Her er et par av skjortene jeg har kjøpt på Threadless:

zoom1

zoom

Magazines <3

cover

taleoftwokellys

frankiebanner2

I Australia ble jeg forelsket i bladet Frankie. Hele stilen og layouten er så urolig fin! Masse illustrasjoner og håndlagde greier i papp og papir som er scannet inn. inspirerende! Tipper det koster en formue å abonere til norge, men jeg kan iallefall få litt updates på Facebooksidene deres :-)

bilde 1

Et annet blad jeg pleide å kjøpe meg var Nylon, og nå har jeg vært så heldig å få ett års abonement fra kjæresten min :-D Milde himmel. Han er en knupp :-D

Det er noe fint og eget med blader i forhold til å lese ting på internett. Liker så godt å holde dem, ta dem med i veska og lese i parken, kjenne lukten av nyprintet papir og BLA i dem. Vanligvis kjøper jeg blader med mange illustrasjoner og fotografier og ideer for å få inspirasjon, klippe og lime. jeg skulle ønske jeg hadde mer tålmodighet til å lese, men jeg har jo faktisk begynt å lese litt bøker så det er jo bra :-) (Akkurat nå, Stieg Larson - Luftslottet som sprengtes. Anbefaler hele trilogien og filmen som kom på kino i mars!)

Brilleslange / Tips for en billigere brille!

1885031971a72ff3e4b5
Foto: Kate McElwee.

f747944b53df248589835dab40586aef2dc7b2d1m
Foto fra internett.

Jeg har lenge vært fascinert av store markante briller, og etter jul kjøpte jeg meg nye lesebriller fra Dior. Tenkte jeg skulle komme med et tips hvis du vil ha dyre merkebriller men ikke har råd ;-) De jeg ville ha kostet 4200 med glass her i Norge, og det ble for mye. Etter å ha funnet ut hvilke jeg ville ha (gå i butikken og prøv), gikk jeg på nettet og kjøpte innfatningen fra London Eyewear (anbefales, de har stort utvalg). Så sendte jeg den til Oslo for å få satt i glass i min styrke på Optics.no. Å få glass med både ripebeskyttelse og antirefleks kostet bare 750kr mot 1500 på interoptikk. Nettsiden ser ganske kjip/uproffesjonell ut, men de bruker iallefall ikke penger på tull ;-) Kundeservicen var upåklagelig, fikk svar på mail etter 5 minutter. Eneste som var dumt var at det tok 6 uker istedet for 3 som ble lovet, men om man ikke har det travelt er det jo null problem. Endte opp med å betale 2000 kr for brillene tilsammen, altså halvparten av hva de kostet her.

dsc0002
(Meg med mine Dior Homme, Black Tie 64 (VWM))
hits