This and that

Tid for ny hjemmeside!
I morgen den 22.mars er det 3 år siden jeg startet denne bloggen i 2009!

Og besøkstelleren viser nesten en halv million treff!! Herlig :-D

Og med det sier jeg adios - og flytter inn i freshe nye "lokaler" på mitt eget domene ingridriddervold.no. Domenet har jeg hatt lengere enn bloggen, men aldri fått helt dreisen på det, hverken stilmessig eller innhold. Mye raskere å poste innlegg på blogg.no tenkte jeg :o) Men, på tide å bli litt proffere i uttrykket, og samle seg på ett sted. Så fra nå finner dere nye innlegg på den nye bloggen! Håper alle blir med over, hadde vært trist å miste noen på lasset!

Dere som har Bloglovin' blir (forhåpentlig) flyttet automatisk ♥ Beklager på forhånd for evt dobbelposteringer akkurat i overgangen.

Benytter samtidig anledningen til å takke for alle hyggelige kommentarer fra dere lesere, jeg setter alltid stor pris på dem selv om jeg ikke alltid er så flink til å svare! Lover å skjerpe meg ;o)

(Gamlebloggen blir liggende her til inspirasjon og glede. Kopierer over et knippe innlegg)

Oslotur


Det ble en aldri så liten vinterferie - eller vårtur på meg. Med minipris-togbillett på mobilen fartet jeg nedover det ganske land med krimlydbok på øret og alt for mange kjoler i kofferten. Destinasjon Oslo!

Snille Marianne ga meg egen nøkkel og lot meg sove på den myke sofaen i sitt svart-hvite hjem :o)


På tur i markveien / grünerløkka. På Skaperverket var det mye fint.Møtte minst 4 hunder som var med eierne på jobb i denne gata!

En Enkel og stilig porselensring ble fangsten på Skaperverket
men klossmajoren meg slang den i badegulvet etter et døgn.
En nydelig brosjenål fant jeg i denne bruktbutikken vis-a-vis Skaperverket.


Snøen dere ser her var vekk igjen neste morgen :o) Elsker slike små butikker!


Var selvfølgelig innom Frøken Dianas Salonger!


Fikk tannlegepremie-følelsen og måtte ha med meg denne ;-)

Dagens tips til sy-folket: Perlehuset (helt nederst i bogstadveien / bak slottsparken) har gamle satengskråbånd! Myke, glatte, og bare 12 kr/m. Hvilke fargevalg, milde himmel!


Her er de jeg valgte meg, gleder meg til å kante småkjolene med dem!

Våren gjorde anmars! 15 grader og full fres på løkka.
Street art som fikk frem smilet :-D

Var skikkelig dårlig til å ta frem kameraet enda det ble slept med overalt. Føler jeg er inne i en uinspirert periode hva foto angår. Men, andre ting jeg gjorde i Oslo var å kjøpe meg et pencilskirt på Manillusion, finne mange rare ting på Tiger, søte smykker på Monki. Veldig hyggelig Babyshower (jeg ga bort hjemmelagd baby cosy som falt i smak, og vi drakk alkoholfri cava). Gikk på markedene på Birkelunden og Blå og spiste gode vafler. Café og shopping med koseMarthe. Spiste middag hos fine Mari i nyleiligheten ( fine møbler og det meste funnet på Finn). Stakk innom Sølv-studioet og spiste boller og hjalp til med litt siste-liten-finish før vårkolleksjonen sendes til butikkene. Spiste god suppe på Lokk med Marianne, Elisabeth, Christina og Linn, og ut på vift om lørdagskvelden. Gikk og tuslet i mange butikker og prøvde å unngå kjedebutikkene vi tross alt også har her i Trondheim ;-) Alt i alt en deilig tur. Og deilig å være hjemme igjen. Var godt å treffe Mann og barn, øh, jeg mener katt! :o)

I dag på Etter min morfar:

Nye hverdagsringer, kr 90,-

og sunday saver på ørepynt

Mutterørepynt og hamaperlepynt er også med i tilbudet :-)

Velkommen til søndagstrivsel på bakklandet! 12-16.
Etter min morfar

Mosegraffiti og annen gatekunstMilde himmel, dette er noe av det kuleste eg har sett på lenge! Man kan lage egen mose-kunst på slitne mur/trevegger, feks rådyr og rever og fugler, eller som her, vakker typografi. Går jo rett inn i grafisk-designer-hjertet mitt dette her. Her finner du oppskrift til mosekunsten!

Mens vi er inne på street-art legger jeg med noen inspirerende bilder i samme kreative stil. Synd vi er så firkantet på slikt her i Norge, alt blir jo vasket og ryddet vekk med en gang. Selv blir jeg kjempeglad når jeg ser sånt, mens andre tydeligvis syns det er søppel. Det er jo stor forskjell på tagging&hærverk vs. slike underfundige påfunn. Hva syns dere?

Urban knitting - eller strikkegeriljaen :-D


3D krittegninger på gata - se mange flere her

Håndlaga 2012Unni Strand og Elisa Kolle (også kjent som Strand og Blåbær) arrangerer på nytt Håndlaga - som er en årlig kåring av håndlagde ting i ulike kategorier :-) Man kan nominere én ting fra seg selv, og én annens, i hver kategori. Nytt av året er bildelinker til de nominerte, ganske arti å se hva folk liker! En gyllen mulighet til å gi noe/noen du liker et lite puff, litt velfortjent oppmerksomhet! Du kan nominere frem til 12.mars, og en håndfull heldige nominerere vinner et gavekort på 300kr! All grunn til å delta med andre ord!

Togtur!

I går tok jeg en togtur til Levanger, knappe 1,5 time fra Trondheim. Ble sittende i (det skitne) vinduet og knipse noen bilder av variert vinternatur som føk forbi. Jeg syns det er veldig koselig å ta tog. Én ting er at det er veldig lettvint, bare å spasere ombord fra sentralstasjonen uten flybuss, sikkerhetssjekk eller bagasjedrop, det er mye mer miljøvennlig, og man får virkelig følelsen av å reise hele strekningen! Med fly blir man litt mer plassert et nytt sted uten å føle forflyttelsen like godt.

Formålet med reisen var å besøke fine Maria :o)

Se den fine sølvringen jeg kjøpte av Maria!
Jeg så denbloggen hennes og bare måtte ha den :-D R'en ser nesten ut som logoen min, og uansett er den Riddervold. Jeg og Maria skal stille ut sammen på Namsskogan Familiepark i sommer, så nå er det produksjon til det som står på. Maria er utdannet sølvsmed og opptatt av gjenbruk. Ringen min er lagd av en flaskegrønn skrivemaskin, og i tillegg til flere ringer fra den, lager hun mansjettknapper av en svart skrivemaskin, ringer av gamle mynter og smykker lagd av skjeer for å nevne noe. Selve ringen på ringen min kommer fra en bøyd gaffeltann! Jeg er så fornøyd! :-D

Maria har mange fine ting i nettbutikken sin, har du ikke sett den så ta en titt!
En av mine favoritter er denne Marilyn-brosja laget av en brusboksbunn!

Kom med forslag......til ny give-away her på bloggen! Hva vil du gjerne vinne fra Ingrid Riddervold Design? Eller har du noen helt nye idéer til ting jeg burde lage? Fritt frem :o) Gjør ikke noe at noen har foreslått det samme, fint å se hva som er mest populært!

Nye portopriser 1. januar

Posten Norge setter nå opp prisen på pakkesendinger betraktelig. Det som før kostet 14kr å sende går opp til 30! Ganske ergelig, og for en økning! Jeg har nettopp vært inne og manuelt endret 98 produkter i nettbutikken min til de nye prisene. Håper dette ikke betyr at folk handler mindre på nettet? I min butikk har jeg gjort det slik at man betaler frakt kun for ett produkt, også spanderer jeg gratis frakt på resten av bestillingen. Så nå vil det lønne seg å kjøpe mer på én gang. Har også senket prisen på noen småting. Ganske sprøtt at det koster mer å få noe sendt til samme by enn fra feks usa. Men men! Jeg elsker netthandel og å få pakkene rett hjem i postkassa, så jeg kommer ikke til å la meg skremme iallefall :-D God handel!


Lurer på om Storken tar på seg andre leveringsoppdrag enn spedbarn? :o)
(Bildene er googlet)

Julefreden senker seg...


Her hjemme koser vi oss med duften av ei 3 meter høy edelgran. Stemning!

...og tusen takk for alle de hyggelige kommentarene dere legger igjen! Det er ikke alltid jeg har tid til å svare, men jeg smiler fra øre til øre og koser meg med å lese alle som en!

GOD JUL OG GODT NYTTÅR! Ønskes alle lesere, venner og kjente, kunder og kontakter! Gleder meg til å fortsette inn i det nye året :-)

Vintage....og der kom omsider julekulene jeg kjøpte på Etsy 19. november ;-) Tok sin tid gitt. Håndblåste vintage glasskuler fra 50-tallet, i originalemballasjen. Alle er i litt ulik størrelse og form, med rå topp, spor etter tidens tann og fulle av sjarm! Tanken var å lage julekuleøredobber av dem, men nå tror jeg nok det er for sent. Sparer dem til neste år - med mindre noen har veldig lyst på nå?

Ei svær fin edelgran står og sitrer etter pynt i stua vår, tenker å kose meg med det i morgenkveld :-) Lukter himmelsk! Er ferdig med alle julegavene, og alle får noe håndlagd fra meg i år, hele 31 ting, og 38 kalendere som jeg og søstrene mine har lagd! God følelse! Nå senker skuldrene - og julefreden seg her, og det håper jeg den gjør hos dere og!

RIKTIG GOD JUL!!

Siste frist for netthandelFor å rekke Postens leveringsgaranti til Julaften må bestillinger i nettbutikken min være gjort senest den 15.desember. Dvs nå på torsdag. Pakkene kommer antageligvis frem i rimelig tid etter dette også, men altså ingen garanti ;-) Jeg benytter samtidig anledningen til å takke alle kundene som har handlet, både nå til jul og gjennom året! I skrivende stund har jeg hatt 620 salg! Kjempegøy og kjempestas! Tusen takk!

Liker du produktene mine og vil hjelpe meg med å spre ordet?
Del link til bloggen min eller facebooksiden, det setter jeg utrolig stor pris på ♥

http://jippijei.blogg.no
http://facebook.com/ingridriddervolddesign

Trondhjæmsdesignernes Julemarked 2011

På lørdag gikk Trondhjæmsdesignernes Julemarked av stabelen, med 40 utstillere og topp (jule)stemning! Jeg ordnet bordet mitt og tok en kjapp runde med kameraet 5 minutter før dørene åpnet. Fikk ikke med alle utstillerne men her er et lite knippe!

Vel, først meg selv og så meg selv, som de sier! En børstekost fikk tjene som visittkortholder, etter ide fra Fusentasten :-) Øredobbene ble dagens bestselger!På min høyre siden fikk jeg koselig nabo, nemlig flinke Kaja Marie Berta Sofie Løvdal (yes, hun heter det!) Hun stilte også ut rett før meg på Bjørke i sommer! (Mine innlegg om Bjørke-turen her og her)

Flink dame som jeg glemte navnet på!

Flotte ullkjoler, jeg fikk lyst på den blå i høyre hjørne, men den var i feil størrelse og utenfor mitt klesbudsjett..

Men her er ei jeg kjenner godt :-) Ane Havnegjerde!
Vi jobbet sammen både på Pryd Bakklandet og Pryd Mercur!

Stort spenn i varene på markedet!

Bilder av Annicken Stuler.

Gunhild Digre i full sving med forberedelsene. Norgesglass pyntet med barndommens serviettsamling!Mari Sandvær Kreken har lykkelig akkurat solgt tre konglefat :-)

Mine naboer på venstre side var Trude Elgsæther med tova pulsvarmere, og keramiker Tiril Havdal.Ah, sukk, Portemoné sitt bugnende bord! Alle jenter trenger en portemoné! Til høyre er også Gekko, fargesprakende plysjmyke baby- og barneklær :-)

Takk til alle de superhyggelige kundene som stakk innom!

Julemarked

I morgen er det Julemarked, håper mange kjente fjes stikker innom!
Meld deg på FB-eventen og spre ordet :-)
Nå skal jeg prøve å riste av meg en kjedelig forkjølelse,
12-timers arbeidsdag på Byscenen krever nok litt krefter ;-)

ps, nettbutikken kommer til å være stengt denne dagen (og dermed borte vekk),
men den kommer friskt tilbake på søndag igjen :-)

Her er noen av tingene på bordet mitt i morgen:
Vennekveld på Etter min morfar

I kveld hadde vi vennekveld for butikkens søte fine kunder, og vi storkoste oss! Vinteren har så smått gjort sitt inntog i Trondheim med frost på bakken og stappmørkt kl 18. Vi slo til med tente fakler, varm stue, og...

...AMAZING cupcakes, hjemmebakt av vår kjære Hannelise. Tusen tusen takk :-D

Twist og Smørbukk hører også med! Sweets for the sweet, som de sier.

Butikken var rydda og shina for anledningen!

Kine og Kristine koser seg!

Gabriel og Hans Petter og!

Mange kupp fant veien til kassa!

Gry Elisabeth med sitt smittende gode humør!

Kine er i godt gang med julegavehandelen. Hvis hun ikke beholder dem selv da? ;-)

♥ Takk for en super aften folkens! Let's do it again sometime! ♥

Minner samtidig om våre åpningstider; fredag og lørdag 11-17, søndag 12-16. Info og nyheter får du på vår Facebook-page, gå inn og lik oss da vel? :o)

Lys!En kul firearmet lampe i teak ble min for en hundrings, og endelig har jeg koblet på ledning og hengt den opp! "Biblioteket" vårt har vært mørkt i over ett år nå, ikke noe problem på sommerkvelder, men nå måtte en forandring til! Utrolig stor forskjell, vi fikk plutselig et rom det går an å være i ;-) Her har vi bøker, brettspill, LP'er og filmer samt alskens gamle leker og gjenstander. Rommet er tilknyttet stua med en stor åpning uten dører, og vi har en vintage sofa, stol og leselampe der også.

Save the date!

Ingrid Riddervold Design deltar på årets fineste julemarked! Det finnes betalingsterminal i lokalet men cash is king! :-) Meld deg på Facebookeventen, og spre gjerne det gode budskap ved å invitere venner og kjente!

Julemarked med det lille ekstra.
Her finner du klær for både store og små, smykker, keramikk, glass, julekort og mye annet. Du får møte designerne bak de ulike produktene og tilbringe en hyggelig dag med god stemning.
I år er det flere utstillere enn noen gang. Cafe og betalingsterminaler tilgjengelig!

Velkommen på Byscenen lørdag 3. desember fra 10 - 18


Byscenen finner du i Prinsenkrysset ved Leütenhaven, nabo med BrukBar.

Designspirer-stand

I går var det duket for Designspirers prisutdeling på Dokkhuset, og alle de nominerte fikk ha en stand og vise seg frem på. Det var hyggelig å mingle med folk og få så mange positive tilbakemeldinger! Håper de finner veien bort til Etter min morfar når det kommer til julegavehandelen snart :-)


Den store logo-R'en ble lagt merke til!


Trivelig å endelig møte de andre nominerte, her er det like før folk kommer strømmende til en fullsatt sal, nerver i høyspenn! Det ble ingen pris på Ingrid Riddervold Design i år, men for en ære å være nominert! :-)

The winner is...

Først av alt, tusen takk til alle som har deltatt i kjolelotteriet og hjulpet meg å nå ut til nye lesere! Det ble 66 deltagere og hele 194 lodd i konkurransen! Den heldige vinner er...

Fineste Nadja!
Det er ganske gøy, for Nadja var en av de første som kjøpte småkjole fra meg til sin søte datter Una. Håper det er greit at jeg deler et par bilder fra bloggen din Nadja? Una med Kjole #10

Og nå blir det kjole på mor også!
Send meg en mail så kan vi avtale henting/sending av premien Nadja :-)


Foto lånt fra Una.dos.tres, Nadjas blogg.

Siste sjanse på Kjolelotteriet!Trekning i morgen kl 24 folkens! :-) Påmelding her.

Designspirene - det nærmer seg!Enn at jeg er nominert, jeg spirer av glede ;-) Jeg håper det ikke blir for mye designspiremas herfra, men jeg lurte på om du vil gi 5 sekunder av din tid til å stemme meg frem på Folkets Pris? Det er bare et par klikk innom facebook så er det gjort, og det betyr utrolig mye for meg! ♥ Klem!

Svar på Spørsmålsrunden :-)For et par uker siden spurte jeg "Har du noe du vil spørre om? Kan feks være om det å drive firma, satse på noe eget, praktiske ting, spørsmål om produktene jeg lager, hvor jeg får ideer fra eller noe helt annet. Fyr løs! :-) Tar også gjerne imot konstruktive kommentarer på innholdet her på bloggen, er det noe du vil leser mer/mindre om? Takk!"

Her kommer svar på spørsmålene dere sendte inn :-)

Bente:
Gjør du alt av rengskap selv, eller setter du det bort til regnskapsfører? Og er selvangivelsen så grusom som alle skal ha det til? Jeg har startet enkeltpersonsforetak i år, og gruer meg til oppgjørets time, hehe ;)

Hei Bente! Jeg har hatt regnskapsfører i to år, men til neste år har jeg planer om å greie det selv. Det er en stor utgift i mitt lille foretak. Har funnet er regnskapsprogram på nettet som heter Tripletex hvor jeg kan legge inn bilag selv og som er koblet opp mot Altinn for enklere rapportering. Om jeg lykkes gjenstår å se! Med ENK sender du inn et skjema sammen med din private selvangivelse hvor du fyller inn omsetningen på firmaet. Selv har jeg NUF og da er det mer komplisert iforhold til bokføring og skatt. Jeg anbefaler deg å ajourføre hver måned og holde god orden i papirene. Lykke til med virksomheten! :-)Ingrid: Jeg lurer på hvordan du har markedsført deg og ditt helt fra starten av? Og hva var det som gjorde at du tok skrittet og satset på å leve av dette? For meg ser det ut som du virkelig har fått det til.

Hei Ingrid! Tusen takk :-) Da jeg begynte i 2008 var Facebook en god hjelp. Jeg la ut bilder av tingene i åpne albumer, og venners venner begynte å fatte interesse og spørre om de fikk kjøpe ting. Så lagde jeg denne bloggen i mars 2009, og har brukt den veldig aktivt for å vise frem ting og skape kontakt med kundene. Ulike blader, magasiner og aviser har kontaktet meg for å skrive om kartonglommebøkene, og det har virkelig hjulpet å ha et såpass populært og spesielt produkt! Jeg ble med i et butikkollektiv, og utpå høsten gikk det så bra at jeg sluttet i caféjobben og satset fulltid. Et valg jeg ikke har angret på! Selv om det økonomisk sett ikke er det rikeste livet, veier trivsel, frihet og mestringsfølelsen opp! Dette er jo det jeg helst vil gjøre, så jeg måtte bare prøve :-)Ingeborg: Blir kjempeimponert over alt du lagar! Særleg småkjolane likar eg godt. "Dessverre" er eg guttemamma, og til gutt har eg berre sett vestane du har sydd. Har du meir gutteklær i sortimentet? Planer om noko? Kvifor/kvifor ikkje?

Hei Ingeborg! Gutteting har jeg alltid syntes vært litt vanskeligere, ettersom det ikke bare er å lage "søte ting" som hos jentene. Som en hovedregel lager jeg ting jeg selv ville ha hatt, og da blir den naturlige målgruppen jenter/damer. Det er endel som spør, men ikke så mange som kjøper når jeg først har lagd noe til guttene, og da har også motivasjonen dalt litt med det... Men jeg har det i tankene! Så langt har jeg laget vester, tversoversløyfer, mansjettknapper, smekker og pengepunger som passer til gutter/menn. Skulle gjerne lagd mer, har du forslag til hva du ville kjøpt? :-)Britt: Eg lurer på alle dei spørsmåla du nevnte over. Og kvar du får tak i embalasje, merkelapper og slike ting :) Du har ein superfin blogg som eg alltid vert inspirert av. Kvar fin du inspirasjon sjølv og korleis lærte du deg å sy?

Hei Britt! Tusen takk for ros :-) Inspirasjonen min kommer ofte fra andre blogger rundt om i verden, kan være håndarbeidsblogger men også livsstil, design og interiør. Jeg er daglig innom Etsy for å finne ideer. Annet enn det lar jeg meg inspirere av de ulike materialene jeg finner, hva kan de forvandles til? Jeg begynte å sy på symaskin da jeg var 5 år, under nøye oppsyn av mamma! Barbie fikk seg nye skeive klær, og det var gøy å sy for hånd på papirtegninger. Jeg er mye selvlært, tok litt søm og design på folkehøgskole, og ellers ser jeg på YouTube for forklaringer! Det er utrolig hva man kan lære seg der! Emballasje og lapper jeg trenger kjøper jeg på internett, ofte Etsy, eller printer hjemme rett og slett. Da er det fint å være grafisk designer! Jeg syns presentasjonen av produkter har mye å si når jeg handler selv, alt er med på å skape image og proffesjonalitet, så det er viktig å bruke tid på!

Mirrevirre: Synes du lager utrolig mye artig! Men jeg lurer bare på en ting, de merkelappene dine, hvor bestiller du de? Jeg skulle nemlig hatt noen som ikke stod så ut som mine =)

Hei Miriam! Takk :-) tenker du på de vevde tøymerkelappene jeg syr på klær/ting? De har jeg bestilt fra Hong Kong, men jeg anbefaler ikke andre å bruke det firmaet. Det tok lang tid - ukesvis, sendte feil farge, og vanskelig kommunikasjon! Billig var det, og jeg har jo igjen masse for jeg kjøpte 1200 stk ;-) Jeg har hørt at andre anbefaler minanamnband.se, kanskje du kan prøve der? Ellers er det mange på Etsy, søk på labels.

Anonym: Nyter bloggen din! Jeg lurer litt på...man trenger sikkert en god porsjon selvdisiplin for å gjøre som du? Hvordan planlegger du dagen din? Har du "arbeidstid", timeplan på ting eller hur? Og så vil jeg bare si at tingene du lager ser så utrolig perfekte ut, du er en liten nøyeper? Gleder meg til å følge nye idéer og funn.

Hei! Ja godt spørsmål ;-) Jeg lever et slags luksusliv der jeg hver dag (som oftest) kan jobbe ut fra inspirasjon, motivasjon, kreativitet og arbeidslyst! Er været strålende kan jeg gå ut en tur og heller jobbe kveld/natt. Og er inpirasjonen på topp kan jeg fort jobbe 14 timer. Andre dager klarer jeg kanskje ikke sy en pengepung engang. Jeg har ingen sjef som forventer resultater, men får dårlig samvittighet hvis jeg ikke jobber godt nok. Min største utfordning med å jobbe hjemme er nettopp det å være strukturert og unngå distraksjoner. Det beste er fleksitid, kaffemaskina, kort vei til verkstedet og å få bestemme alt selv! Noen dager går med til kjedelige ting som papirarbeid, regninger og bekymringer, men sånn vil det vel alltid være. 6 dager i måneden står jeg i butikken, og noen handlerunder blir det på gjenbrukstorg, loppiser og fretex. Jeg er nøye ja, og vil ikke selge noe jeg selv ikke er fornøyd med. Det må være en kvalitet på det jeg setter navnet mitt på! :-)


Foto: Turi Marte Brandt Ånerud.

Takk for spørsmålene! Er det mer så bare spør, så tar jeg det med på et nytt svar-innlegg senere.

Sneak peek!

I dag har Ida og jeg tilbrakt fridagen på butikken og ommøblert! Så denne helga finner dere Etter min morfar frydelig forandret :-) Er det noen som trenger stoler så har vi over ti forskjellige å velge mellom, et herlig respatexbord, stålamper, tre sofaer og masse nips som gjør hjemmet koselig. Velkommen!
Et nytt kjolehjørne!


Inne på rommet mitt er det et fargerikt utvalg småkjoler,
og denne helga kommer de nye damekjolene på plass også!

Smykker av nostalgiske lekedyr og finurlig brettet spillekort


Mange fine sykkelsetetrekk å velge mellom!


Herreavdelingen ;-)

Åpningstidene våre: Fredag og lørdag 11-17, søndag 12-16. God helg!

Kunstnerboligen på Bjørke

I helgen mens jeg var gjesteutstillerGalleri Bjørke, fikk jeg og Hans Petter hele Kunstnerboligen til vår disposisjon! Her hadde Marita Bett innredet veldig fargerikt og fresht, gamle skatter ispedd friske malingsstrøk og nye gulv. Mange detaljer var beholdt og hvert rom hadde mange finurlige detaljer. I skapet på badet var det feks en Max Factor talkiumboks, og i kommodene lå fortsatt det gamle "rotet" fra farmorens tid :-) Dem gamle komfyren virket fint, om enn litt sakte. Vi lagde oss frokost og slikt selv, og spiste middager sammen med Marita Bett og døtrene. Rødvin og sjokolade ble det også en del av ;-)

På veggene rundt om i Kunstnerboligen henger Maritas egne malerier til salgs. Årets serie Rosehagen hadde mange fine toner og personskikkelser. Bilder som vil kunne passe inn i de fleste hjem syns jeg.Moderne nostalgi fra Smeg!

Et eget malerom til de yngste kunstnerspirene!Ute i hagen var det flust av blomster, et utekjøkken og et herlig lysthus! Lenestoler og hammock for å nyte utsikten.


I lysthuset bodde tilogmed katten med sine fire små! DÅN :-D

Utstilling på Bjørke!

14. august var jeg gjesteutstiller på Bakketunet på Bjørke! For en idyll! Jeg og Hans Petter pakket bilen full og kjørte nedover. Bjørke ligger innerst i Hjørundsfjorden, vi kjørte langs mørekysten - Molde, Ålesund, Ørsta, vi tok tre ferger og fikk sett mye på turen fra Trondheim. Vel fremme ble vi møtt av Marita Bett, initiativtaker bak galleriet. Det var en sesongutstilling med videokunst installert i de gamle husene fra 1500-tallet, Maritas egne malerier i Kunstnerboligen, uteservering med kjempegod rømmegrøt og spekemat, kafé inne med kremkake, vafler, kaffe og Oskar Sylte-Brus, og selv fikk jeg utfolde meg på kammerset. På åpningsdagen kom det over 100 besøkende, og det var nydelig vær og trivsel hele helga!


Marita Bett og meg foran Kammerset.

Anbefaler alle som kan tenke seg et opphold her neste sommer om å søke, enten som sesongutstiller eller gjesteutstiller (ny kunstner på kammerset hver søndag), det var vel verdt turen :-)


Søte og høflige billettører :-)

Linselus

Årets Pstereoprogram er ute, og det er masse bra! Glææær oss! Klarte å skvise meg inn med et bilde og miniintervju, haha :-p Skal du på Pstereo i år?

Veien viderePå Øvre Bakklandet ligger Trondhjems beste bruktbutikk Etter min morfar! En secondhand-drøm for skattejaktelskere! Retro interiør, vintage klær & smykker. Ida som driver butikken har en formidabel sans for å plukke ut spennende varer, enten det er unike kjoler, vakre skatoll eller perlemorsbrosjer fra en svunnen tid. Butikken har åpent hver helg (fredag-søndag) og det er alltid masse nytt å titte på.

Det er ingen hemmelighet at jeg elsker second hand, og på ulike raids i hverandres butikker kom jeg og Ida i snakk om å ha et samarbeid - Vintage & Handmade! Tingene våre går jo hånd i hånd, både i kundegruppe og konsept - miljøvennlig, nostalgisk, gjenbruk, retro.

I slutten av august flytter Ingrid Riddervold Design inn i Idas butikk! Jeg gleder meg til å bli kjent med Etter min morfars faste kunder, og til å være tilbake på idylliske Bakklandet! Et eget rom fylles med mine varer, og vi kommer til å jobbe annenhver helg. 26. august er det i tillegg Bakklandsdagene, med yrende folkeliv. Velkommen!


Alle bilder ©Ida Schanke

Butikken ligger sentralt på Bakklandet :-)
Åpent kl 11-17 fredag og lørdag, 12-16 søndag.

Opphørssalg på Pryd MercurSIste uke for Pryd Mercur, og nå kan du finne mange fine varer litt billigere! Glasskunst, gjenbrukskunst, redesignklær, ørepynt, smykker, ringer, puter, flotte kort, småkjoler, mansjettknapper, tversoversløyfer, brosjer, lommebøker, vesker, vimpler, klokker, såper, hjartemagasin og hurra meg rundt! Hva med å kjøpe inn noen gaver til bursdagene som kommer i tiden fremover? :-)

Pryd på Bakklandet fortsetter driften sin som før, så konseptet forsvinner iallefall ikke helt. Hvor det blir av Mercurgjengen får tiden vise... På Prydbloggen finner dere linker de enkeltes nettbutikker og kontaktinfo.

Selv har jeg veldig spennende planer til høsten, stay tuned -
jeg kommer med nyhetene i neste uke :-D

Nye Pryd Mercur

Pryd Mercur skulle være en midlertidig pop-up, bare fra november 2009 og ut året. Det var tidligere senterleder Pia Biermann som inviterte oss, og jammen er vi glade for at vi sa ja! Etter nyttår fikk vi stadig fornyet oppholdet, og ble etterhvert riktig så husvarme :-) Samarbeidspartnere kom til, og gikk, med ulike varer og ideer. Kunder begynte å handle hos oss fast. Trivsel! Etter hele tjue måneder i lokalet nede har vi nå måttet flytte oss, én etasje opp. Og 1.august er det kroken på døra dessverre! Inntil da finner dere oss i dette lokalet mellom DNA skobutikk og Glitter. Håper dere vil besøke oss denne siste tiden!
Småkjolene mine på rekke og rad


Skattoll fullt av øredobber og LP-skåler. En rosa stol til kjøkkenkroken?


Øredobber laget av små stoffrester, like fine til hverdags og fest!


Ny toalettmappe før sommeren? Unike gjenbruksvarianter å velge i.
Tre rever venter fortsatt på nye hjem, de liker godt å kose i sofakroken ;-)


Som alltid godt utvalg i øredobber fra Stine!


Silje Auroras bonderomantiske varer - puter og bilder lagd med lomokamera og håndtrykk!

Har du handlet hos Pryd Mercur? :o)

 

Stempelsett! / Mormors KommodeCheck it out! Jeg tok en langhelg i Oslo (beklager blogg-fraværet :-)), og på vei til en park måtte jeg bråbremse og stikke innom denne butikken Mormors Kommode! For en sjarmerende og inspirerende liten butikk :-D Jeg gjorde et kupp med dette stempelsettet, svær eske, nedsatt til bare 350 kr! Gleder meg som en unge til å trykke på papir og stoff. Bokstavene er i en font jeg elsker og de er store og mange og fiiine. Lykke :-DMormors Kommode finner du i Thorvald Meyers gate / Sannergata ved Grünerløkka. Har lånt et par bilder, håper det er ok :-) Siv som driver sjappa syr egne klær og barneklær, og har litt bruktvarer i tillegg til andre fine varer.Et par nye anskaffelser :-)


Star Wars plakat fra Handz (Etsy).
Nylig omtrekt stol i nydelig petroliumsblå, allerede okupert av katten selvfølgelig.Kaninlampe fra Cornelias Hus, endelig :-)
Blomsterlyslenken er fra Ruth66
, kjøpt for et par år siden.

Opprydding!


Har du lyst på noe av dette? Selger alt i én pakke i eplabutikken min nå, klikk på bildet :-)

Helt toillat!
Dere som er trøndere vet at det er Toilldag nå på lørdag! (uttales skikkelig bredt, ikke tulldag eller andre fisefine forsøk!) Det er med andre ord helt toillat i midtbyen denne dagen. Folk reiser fra nær og fjernt med tog og buss og har handlenettene klare. Som oftest har butikkene tilbud som feks "playstation 1 kr!" - også står det med bitteliten tekst at det kun er snakk om én stk. Folk ligger i kø og stabler seg oppå hverandre med spisse albuer for å skaffe seg alskens tilbudsvarer.

pryd pop-up på Mercur tror vi ikke så mye på å ha kun én eller å dumpe alt fra forrige sesong på supersalg. Vi har varer lagd for hånd, med kjærlighet, kreativitet og nøyaktighet. Varene er allerede priset lavt i forhold til vår tidsbruk. Likevel vil vi være med på moroa vi og! Og for å gjøre butikken helt toillat attraktiv denne lørdagen, så kjører vi på med 50% på en hel masse varer! Kom innom og gjør noen kupp! Ikke fra forrige sesong, men fine, ordentlig håndlagde ting som du kan gi bort i gaver - eller beholde selv selvfølgelig :-) Ta med venninna di, mora di, tanta, ja hele familien, og vis dem Pryd :-D


Kartonglommebøker kun kr 75,- på toilldagen (vanlig pris 150,-)

I godt selskap!Jeg blir så glad hver gang en av mine ting kommer på Eplas forside! Denne gangen er det AlsWulfianum som står bak utvalget, og jeg havnet i godt selskap blant mine egne favoritter Portemone, Strand og Camilla Hounsell :-)

Besøk gjerne Min eplabutikk <3

Eplaforelskelser

Her er noen av mine forelskelser på Epla for tiden :-)
Dere burde sjekke ut min flotte venninne Linn med butikkene Linnspinn Design, og Linnspinn Vintage! Hun har et stilsikkert øye for detaljer og selger nå unna skatter fra garderoben sin, og i tillegg egne grafikktrykk.
Kjær & Schmeling er også en favoritt, med sine enkle og vakre lærarmbånd i jordfarger!

Ha en fortreffelig onsdag :-)

Håndlaga 2011!Håndlaga 2011

"Strikker du votter? Syr du dine egne klær? Snekrer du leketøy?
Bli med på årets store begivenhet og vinn flotte premier!"

Unni Strand og Elisa Kolle kjent fra henholdsvis Strand og Blåbær / Lin & Papir arrangerer Håndlaga 2011; en mønstring for skapende sjeler over hele landet!

Videre skriver de;
I Norge er det utallige dyktige mennesker som lager, former og skaper til seg selv og til andre. Inntoget av sosiale medier de siste årene har gitt oss helt nye møteplasser; blogging, fotoutveksling og markedsplasser for håndlaget har stimulert og gitt næring til et stort virtuelt fellesskap av kreative mennesker.
Vi ønsker å rette søkelyset mot den store bredden av håndlagede ting i Norge, vise fram håndarbeid av høy kvalitet og feire fellesskapet som får fram slike gjenstander. Derfor utlyser vi denne konkurransen, et norsk mesterskap i håndlaget!
Konkurransen vil foregå på nettstedet handlaga.no. Det vil være åtte kategorier som vi håper skal klare å fange opp bredden innen dette feltet. Alle kan nominere til konkurransen og man kan nominere to gjenstander til hver kategori; en selvlaget og en laget av noen andre. Alle gjenstandene må være publisert på nett, f.eks. i en blogg, på Epla eller annet nettsted. Nominasjonene vil så vurderes av et dommerpanel som plukker ut ti gjenstander i hver kategori. Videre blir det åpen avstemning for å kåre vinneren av hver kategori.

Alle som er med på å nominere er med i trekningen av en ekstrapremie. Hvis du linker til konkurransen på egen nettside, blogg eller facebookside - og skriver en kommentar om det, får du en ekstra vinnersjanse.
- - - - -
Yes!
Nomineringen begnner om to uker, og innen da vil jeg at dere skal finne frem til noen som fortjener en plass, og i tillegg melde dere på selv! :-) Lykke til!

Happy Valentine!

Valentines Day... Girls, get your hopes up, boys, get your apologies ready ;-D Hehe!

Kjeksene er forresten bakt etter oppskrift fra Ida Victoria, bare unntatt sjokolade&nonstop og tilsatt litt kanel. Farlig gode!

God søndag!

Titt-tei!
Skulle bare innom og ønske alle en god søndag! Kanskje noen av dere har noen håndarbeidsprosjekter på gang? Jeg har fått tak i noen fine filtballer, og lurer litt på hva jeg skal bruke dem til. Foreløbig er de fargerik pynt i vinduskarmen min :-)

Årskavalkade 2010!

Januar


Farmor og farfars gamle hyttegardiner ble forvandlet til pengepunger


Mine første LP-skåler ble produsert :-)


Mormors lofts-funn av 80-talls melkekartonger ble til herlige lommebøker


Hårpynt av julestjerneorigami, men i voksduk istede for papir


Knappeøredobbene består!
Fantastisk måte å bruke opp smårester på, også er de så fine både til hverdags og fest :-)Adressavisa hadde noen av mine ting på trykk!


Februar


Kartonglommeboketterspørselen fortsetter :-) Etter litt over ett år var 1700 stk brettet!


Gamle silkeslips finner nye bruksområder som pengepung.
En av disse bruker kjæresten min faktisk enda.Jeg prøver meg på en portemoné, men finner ut at det er litt trøblete ;-)


Pengepunger ble sydd!


Mars


Elopak (de som produserer kartongene) bestilte likegodt 130 stk som firmagaver da de hadde et internationalt møte i mars. Dermed ble lommebøkene mine spredt til over 40 land! Stas :-)


Spå-bordkortene jeg fant på til min søster bryllup sommeren '09 ble bestilt i mange ulike farger


Hekleteppet mitt ble ferdig. Innlegget om hvordan man hekler slik er fortsatt det mest leste på hele bloggen min, tror folk tørster etter oppskrifter! :-D


Mercurs eget magasin HG80 lagde en artikkel om meg og en om butikken!


Epla Vintage ble åpnet, og et lekkert par damebriller fra meg var det aller første produktet lagt ut.
Har ikke blitt så mye bruktsalg som jeg kanskje hadde tenkt etterpå gitt ;-)Kjole #01 så dagens lys i midten av mars, og på resten av måneden kom hele 21 småkjoler til verden. Bitt av basillen sier du? :-) Nå i enden av desember er tallet kommet opp i over 90 kjoler, og det er fortsatt like gøy!


April


Pass-etui klare til sommerferien


Sukkersøt hårpynt


Dominomansjettknapper


og Scrabble!


Endelig sesong for sykling igjen. Sykkelsetetrekkene i voksduk ble raskt populære :-)


Fine pyntemagneter til kjøleskapet, vaskemaskina, frysern og microen.
Disse er lagd av et gammelt restestoff fra mammas tøyskap.


Mai


Bloggen min rundet 100 000 besøkende på ca ett år, som ble feiret med en give away :-)


Jeg tegnet meg mønster til forkle og poserte like seriøst som jeg alltid er ;-)


En messinglampe fikk ny drakt hjemme hos meg.
Nå har den fått en lys turkis skjerm og er enda mer fargerik ;-)

Juni


Jeg leverte stjerner til en fotoshoot hos flinke Lena Johnsen


Is-brosjer til sommervarmen


Kartonglommebok #2000!


Søte babytøfler til de nyfødte
Se og Hør stakk innom en dag jeg sto på jobb, reiselivsreportasje om Trondheim :-) Bra reklame for Pryd!


Juli


Nyinnflyttet i stor herlig leilighet med slike nydelige kveldshimler og et helt eget arbeidsrom! Lykke!


Retrostoffer sydd til pengepunger var visst en gjenganger ;-)


Sminkepunger med voksduk utenpå gamle gardiner.
En av disse ble loddet ut da jeg rundet 200 000 bloggtreff i august, hu hei hvor det går!Utsmykking til Storåsfestivalen 2010: Vimpler sydd i gjenbruksstoffer. Over 40 stk faktisk. puh!


August


Flere broderibrosjer


Nytt til skolestart; pennal!


Fortsetter på redesigntemaet, her er en kjole til pappajenta.


En resirkulerer må ha resirkulerte visittkort også!
Disse begynte jeg å lage meg sommern 2009 og har ingen planer om å slutte.


Hårlengden ble halvert! (Bare pass dere, kanskje jeg kommer med outfit-bilder og snart? :-p)


Tekstilsamlingen eskalerer...

 


 

September


Nye store toalettmapper med regnstoff inni. Plass til alt og lett å gjøre ren :-)


Arbeidsrommet fikk endelig hyller og orden. Paradis!

 


 

Oktober


Epla valgte meg til ukens selger :-)


Julestrømper ble sydd i god tid før jul!
Hjelmlue ble utprøvd. Slike hadde jeg da jeg var liten :-)
Trekantbestemorrute i en heklet vimpel; lun vinterpynt til min venninne :-)


Jeg tegnet meg et mønster til en kattepengepung.
Det ble noen finurlige skapninger med plass til litt av hvert :-)


 


 

November


Jeg var så vidt med i Magasinet Prydelig ang loppefunn :-)


En av kjøkkenstolene etter farmor fikk nytt trekk


Jeg heklet en aperangle etter Kaptein Biffs gratis oppskrift.
Nå rangler min 5 mnd gamle niese med den :-)Studentmagasinet Under Dusken kom på besøk og lagde et intervju med meg :-)

 


 

Desember


Endelig noe til småguttene; vendbare vester!


ooog, den første voksenkjolen til salgs!
Jeg har en ny som kommer etter nyttår, må bare prøve å få dagslys til bilder først :-)
Pengepunger med kassetttrykk


LP-skålene perfeksjonerer seg. Her i en slags blomsterform jeg har kommet opp med :-)


Dett var dett!
Håper dere likte kavalkaden min, og at dere henger med i det nye året som kommer!

GODT NYTTÅR! :-D

 

Etter min morfar!

Jeg er forelsket i dette speilet! Jeg var så utrolig heldig å vinne en konkurranse hos bruktbutikken Etter min morfar på Facebook, så da ble det mitt helt gratis! Fant meg også en nydelig svart veske til en hundrings. Butikken er innredet som et hjem, stappfullt av varer, masse fine gamle ting, og helt passelige priser. Tror sannelig jeg har en ny favoritt-bruktbutikk!


Her har speilet fått plass sammen med bildene av katten, 16år gamle meg, og en bit av farmors gamle hyttegardiner. Love it!

Ommøblering på Pryd Bakklandet

Som jeg skrev igår ble det en mini-ommøblering på butikken idag. Og med mini mener at det egentlig bare var jeg og Kathrine som byttet plass, hehe ;-) Nå har jeg et stort fint bord istede for bokhylle!

Nye sykkelsetetrekk på plass i greina! 180kr/stk

Retropengepunger, 150,-

Kjøleskapsmagneter, pakke med 4 kr 150,- Tips: heng dem på fryseren, microen, vaskemaskina eller kjøkkenvifta. Pynter opp i seg selv, eller kan brukes for å henge opp bilder osv.

Hva med et nytt pass-etui til sydenturen i vinter?

De nye, store toalettmappene er på plass! 250,-

Øredobber er det selvsagt flust av. Noe av det beste med disse er at de kan brukes til hverdags! (og til fest!)

Godt utvalg i LP-skåler også for tiden!

Den nye tavla jeg lagde igår kom fint til nytte for brosjer og mansjettknapper!
Brosjer 40-100kr, mansjettknapper 150,-

Nye kategorier i eplabutikkenJeg har tatt i et tak og ryddet i eplabutikken min, som nå har fått splitter nye kategorier i margen. Feks Småkjoler, som itillegg har fått nye lavere priser! Gå inn og ta en titt da vel? ;-)

Vinneren av Facebook-konkurransen:

På torsdag tenkte jeg å prøve meg på en aldri så liten promokonkurranse for å få flere tilhengere på Facebook-siden min. Hadde da 730 medlemmer, og for å booste tallet loddet jeg ut et gavekort hos Ingrid Riddervold Design på 500kr. Type "inviter dine venner og meld deg på konkurransen". Fikk kjempebra respons, og allerede idag, søndag, hadde jeg bikket 1000 medlemmer og kunne trekke en vinner! 82 stk hadde meldt seg på, og en vinner ble trukket ut på godt gammeldags vis: loddtrekning!

Som dere ser, den heldige vinneren er Maiken Sæther! Håndlagde varer for 500kr havner snart i postkassa di, Maiken!

For dere som lurer, skåla som ble brukt til loddtrekningen er en resirkulert LP, i en litt ny form som jeg fant på idag, blomsterform! Selges på Pryd-butikkene og i eplabutikken min for 195,- :-)

Street art til glede i hverdagen!

Street art blir ofte, sammen med grafitti og tagging, sett på som hærverk og svært negativt i bybildet. Jeg synes det er viktig å skille mellom herværk og kunst, og en viktig faktor er jo om det er for å ødelegge og vandalisere, eller for å spre litt glede i hverdagen! Jeg finner iallefall mye glede i små skriblerier med mye tanke bak, slik som bildene i denne posten! (beklager mangelfull kildehenvisning, alle kommer fra google) I Norge er det veldig uvanlig å få øye på slike, og jeg vet ikke om det er fordi det blir vasket bort med en gang, ingen er fantasifulle nok, eller at teskelen for å tegne noe på gata rett og slett blir for høy når det er ulovlig? Hva syns dere om street art?
Dette er en av de beste. En vegg med tavle, hvor du kan skrive ned dine bekymringer, og hver dag blir de vasket vekk :-D Sikkert godt å få det ut. Og få fjernet det og?

Og hva med slik street art? Antagligvis ikke det første man tenker på, og det blir neppe sett på som hærverk. Bestemor i hettegenser, helt vill med heklenåla en mørk høstkveld? Hehe.

Bottom line, jeg savner mer street ART i Norge. Er det så viktig at det er rent og pent overalt? Mennesker har alltid satt spor etter seg, helt siden hulemaleriene, og jeg mener det er en viktig del av bybildet at alle kan ta del i utformingen. Misforstå meg rett, jeg hater tagging og hærverk, men er veldig glad i kunst :-)

500kr gavekort!

Har du lyst til å vinne et Ingrid Riddervold Design-gavekort på 500kr? Easy peasy. Trykk på Facebook-banneret i margen eller her og bli fan. Når 1000 søte personer liker siden min trekker jeg en heldig vinner :-) Husk bare å melde deg på i kommentarfeltet til konkurransen på Facebook så er du med.

(Hvis du vinner avtaler vi på mail hvilke varer du vil ha, også sender jeg dem i posten)

Ha en flott dag allesammen <3

En skatt!Min søsters svigerfamilie har ryddet og donert en koffert med kule retrostoffer til meg! O'lykke! :-DBlomsterknapper som var for søte til å ikke kjøpe.
Ha en fortsatt fin søndag!

Sminkepungen går til...Alright, først av alt, da jeg trodde jeg sparte meg bryet med å lage lapper og trekke og alt det der... Dette var mye vanskeligere! 23 fantastiske kommentarer og umulig å velge en vinner! Jeg må bare få si at jeg setter så utrolig stor pris på alle de fine ordene, og blir både rørt og smigret og vet ikke helt hvor jeg skal gjøre av meg egentlig :-D Vurderte en stund å sette av noen dager og produsere 23 sminkepunger til dere... ;-)

Men, jeg har tilslutt valgt én vinnerkommentar, selv om alle er mer enn gode nok. Den om får sminkepungen er Emma Julie! Hun hadde kanskje en fordel akkurat nå ettersom jeg sitter med et stadig økende Australiasavn etter over to år hjemme i Norge nå ;-) Emma Julie studerer nemlig design og foto i Townsville, og hekler på fritida. Her er de søte ordene hun skrev:

"Inspirasjon, dedikasjon, motivasjon. Det er tre ting jeg henter ut fra bloggen din.

Ved å se alt det nydelige du lager av gjenbrukte materialer, gir det meg inspirasjon til å saumfare "op-shops" etter etterlatte tekstiler, selv om jeg ikke har symaskin, og nok ikke kommer til å få det mens jeg er i australia. Likevel kjøper jeg i bøtter og spann i håp om å en gang kunne lage halvparten så fine ting som du gjør.

Dedikasjonen du legger ned i hver minste del av produktene, og at du tør å satse på dette 100%, gjør deg til en av heltene mine. Tenk å leve av hobbyen sin da? Det hadde vært helt fantastisk, noe som gir meg motivasjon til å fortsette med mine hobbyer ved siden av studiene, selv om de ikke gir noe tilbake riktig enda.

I tillegg er jeg forelsket i de herlige stoffene du bruker til produktene dine. Rett og slett herlig."

:::

Slike kommentarer gir meg ny energi til å fortsette med dette, selv om det til tider er endel slit i kulissene. I følge min samboer er jeg den han kjenner som jobber mest! Som jeg har skrevet tidligere føles det jo som oftest ikke som en jobb, men jeg kan ikke nekte for at det tar mye mer tid enn vanlig 9 til 4! (Hva er helg? Hva er bekymringsløs nattesøvn? Stabil innekt?? ;-D) Heldigvis kommer det ofte søte mennesker innom meg på butikken eller legger igjen kommentarer som viser at jeg gjør noe bra, og hva er vel bedre enn litt ros og støtte :-D

Love you long time!

This and that!Det er mange som spør hvor jeg handler tekstiler. Det er i all hovedsak på bruktbutikker, loppemarked eller så raider jeg mormors loft ;-) Tidligere i sommer satte jeg en annonse i Byavisa, og har fått endel stoffer gratis fra snille damer som ryddet loftet. Noen turer på Stoff og Stil blir det også, men mest for å finne matchende sammensetninger til det jeg allerede har. Og tilbehør, som ofte er veldig billig der. Dette stoffet er bestilt fra den danske nettsiden The Fabric Company. Én meter ble 205kr med porto, mye dyrere enn hva jeg vanligvis handler, men jeg ble helt forelsket i dette mønsteret! Litt skuffet ble jeg likevel da pakken kom (kun etter 2-3 dager vel og merke!), og stoffet var veldig tynt. Men til søte sommerkjoler passer det jo likevel :-) Se på alle de søte detajlene da!

Et annet sted jeg ofte handler er Etsy. Kjøper både utstyr, tilbehør, mønster, tekstiler og håndlagde ting der. Har bare positive erfaringer med de ulike selgerne der, og de sender koselige mailer og gjør det lille ekstra som gjør at man kommer tilbake igjen og igjen. På bildet over ser dere mitt nyeste innkjøp av Jumbo kroklissebånd! Disse fjonge båndene måler 4 cm fra bunn til neste topp, og jeg gleder meg til å bruke dem!Til sist et lite bilde fra min hverdag; vi liker å ta lørdag på en hvilken som helst ukedag og kose oss med noe snacks. Gulrot med dip og ost&kjeks er en stor favoritt :-D

Klipp klipp!Solen skinte, fuglene sang, og plutselig hadde jeg bestilt time hos frisøren for å gjøre noe jeg har hatt lyst til lenge... For en herlig følelse :-D Slenger inn en frisøranbefaling med det samme, besøk Hotlips i st.olavs gata (nedenfor der Trikken stopper). To unge damer som driver en egen salong/butikk, noe jeg selvfølgelig syns er sjarmerende, og støtter opp under. Har gått der i ca ett år og er alltid fornøyd med både klipping og service :-)

Stoffavhengig!


Mmmm, nok et bruktfunn, disse nydelige tekstilene fant jeg på Storås! Bilder fra festivaldekoreringen finnes på Prydbloggen: her :-)

200 000 treff på bloggen!Nå er det ikke lenge siden jeg feiret 100 000 treff, faktisk ikke mer enn 3 mnd. Og nå har telleren rundet 200 000! Det er vanvittig gøy! :-D Jeg benytter anledningen til å takke alle som stikker innom, og spesielt til alle dere som legger igjen en liten hilsen eller kommentar! Det er ikke alltid jeg har tid til å svare allesammen, men jeg setter alltid pris på dem. Ofte klikker jeg meg inn og besøker bloggene deres også, det er mye fint og kreativt der ute blant leserne mine!

Dessverre har jeg ikke gaver til dere alle, men jeg vil gjerne velge ut en leser som skal få denne nye sminkepungen! Denne give awayen er for mine faste lesere, så det er ikke nødvendig å linke, lage innlegg om meg eller slikt (selv om det selvfølgelig alltid er kjempestas når noen gjør det!). Det eneste du trenger å gjøre er å legge igjen en kommentar der du skriver hvorfor du leser bloggen min / hva du liker med den og hvorfor du vil vinne sminkepungen. Jeg er ikke ute etter en smiskerunde, men gi meg gjerne forslag til ting du vil jeg skal skrive mer / mindre om :-) Én trivelig kommentar blir valgt ut, husk å legge igjen e-postadressen din så jeg kommer i kontakt med deg hvis du vinner!

Jeg trekker en vinner neste søndag (8.august).
Ha en fortsatt nydelig sommerdag!

Gjenbruk i mitt hjerte :-)


Nydelige armbånd laget av resirkulert porslensservice, besøk StayGoldMaryRose. $54 (340kr)


Smykke fra MeOldChina, $125

siste ukes bruktfunnDet er ikke så lett å ta seg fri når man er sin egen sjef og ikke tjener et rødt øre med mindre man jobber mye. En uke med helt fri ble det likevel, med min samboers familie i Brønnøysund. Der ble det både en tur på loftet hos hans mormor og en bortgjemt bruktbutikk langs veien en tidlig søndagsmorgen. Muggen fra Egersund passet så godt med den røde kakeboksen. Den er full av bittesmå hvite trekløver, og skal brukes til noe sysaker tenker jeg. Silkebånd kanskje!Disse voksdukene er på grensen til skrot, hullete og flekkete til tusen. Men jeg skal klippe meg noen fine biter til skikkelig retro sykkelsetetrekk. Hyttefølelsen er det ingenting å si på!


DIsse gardinene var det ingen andre som ville ha fra mormorens loft. Syns det var kjemperart :-D


Nok en spenstig gardin!


Sist men ikke minst: svigermors lille kattepengpung. Kanskje plass til 50 kr i tiere, men på den tiden fikk man jo veldig mye for de pengene forsåvidt.

I tillegg til disse funnene har jeg samlet inn endel tekstiler fra tre snille damer i Trondheim som har donert etter en annonse jeg satte i Byavisa. Kanksje det kommer bilder senere :-) Har du gjort noen gode kupp i det siste?

Flyttestrev!Det har vært stille på bloggen en liten uke, men det har sin naturlige forklaring. Vi har flyttet inn i ny leilighet! Jeg er veldig flink til å hamstre opp loppefunn, møbler og stæsj, og det fikk sin straff denne uka. Pakking, bæring, stabling, utpakking, rydding, koffertliv, stønn! Vi lever enda i et kaos, med timesvis av rydding hver dag. Men det begynner å bli! Og det er veldig verdt det: Den nye leiligheten er dobbelt så stor som den forrige, veldig lys, høyt under taket (bodde på loft før) og ikke minst; et helt eget arbeidsrom til meg! (bilde under). I tillegg har vi gigantisk hage, en liten veranda, stort loft og et bibliotek til min bokglade samboer. Skal komme tilbake med bilder når jeg har fått på plass ting :-)

Hurra, 200 solgte produkter på epla!


Tusen tusen takk til alle som kjøper ting av meg og bidrar til mitt fabelaktige levebrød :-D
Jeg feirer 200 epla-salg med å gi 10% rabatt til alle som er fans av meg på Facebook. Ha en nydelig søndag!

Rundt & Rundt RedesignI Torggata 29 i Kabelvåg ligger gjenbruks- / designbutikken Rundt & Rundt Redesign. Jeg har ikke vært der selv, men fikk forespørsel om å selge lommebøkene mine der. Det ville jeg gjerne :-) Legger ut noen bilder lånt fra butikkens Facebook-side. Jeg synes det ser ut som en kjempefin butikk, så alle som drar til Lofoten i sommer burde stikke innom og støtte en liten håndtverksbedrift!
Kjenner igjen skåler og armbånd fra flinke Camilla Hounsell!


Her er lommebøkene mine på plass :-)


Søte besteforeldre og hybelkaniner designet av Torstein på 9 år :-D


Sylvia som driver butikken lager mye redesignede klær, denne kjolen ser kjempedeilig ut! + veldig søt knappekrage!

Flight of the Conchords <3Hvis det er noen her som ikke har sett TV-serien Flight of the Conchords bør dere hive dere rundt og kjøpe den :-D Jeg så de to sesongene for at års tid siden, og kjenner det er på tide å se dem på nytt igjen nå. Nå har min kjære kjøpt LP'n fra sesong to (derav bildene under) så vi koser oss me de quirky sangene :-)


Tears of a Rapper!


Flight of the Conchords, Hurt Feelings.


Bra serie, bra album art også :-D
Anbefales!

Marked på Isak, Sjokkfestivalen 2010Onsdag startet sjokkfestivalenIsak, og jeg og Maria tok turen for å være med på markedet. Som festivaler flest var det mye musikk, god mat og stemning, men tror ikke de yngste deltagerne var spesielt innstilt på shopping denne dagen. Og de som var interessert hadde ikke kontanter! akk og ve! Litt fikk vi likevel solgt, og kanskje spredd litt PR for butikkene våre :-)


Øredobber fra Maria


Mine øredobber


Nostalgi-smykker i form av gamle dyrefigurer


Både lommebøker og øredobber var på tilbud


Sykkelsetetrekk, både i voksduk og i bomull

and the winner is:Da var konkurransen over for denne gang! Hele 70 påmeldte! Jeg orket ikke lage lapper denne gangen, men lot Random.org plukke et tall. Den heldige vinner var kommentar #19! Og det viste seg å være HEGE! Gratulerer Hege! Send meg en mail med adressen din så kommer det pakke i posten! :-)

Premien: Tøykurv laget av mammas gardiner, Sminkepung laget av et slips, to kartonglommebøker og en lommebok sydd av et skjerf. Gjenbruk over heile linja og trivsel :-) ps: de to utklipte flyvertinnene er ikke med i pakken ;-)

Tekstiler <3Moren til en kompis leverte en hel pose fine gamle stoffer i går, det er litt gardiner og sengetøy, masse fint :-D Så disse kommer dere til å se sydde ting av i nærmeste fremtid!Dene broderte duken har litt flekker og slikt, men passer perfekt til brosjer!Så, en bestilling er ferdig, Stine får sminkepung og øredobber av det lilla blomsterstoffet :-)Siste sjanse på give-awayen!Mandag 19/4 ved midnatt trekker jeg vinneren som får tilsendt disse tingene i posten :-)
Husk at hvis du vil være med må du legge bildet på bloggen eller facebooksiden din og linke til konkurransen! Det er mange som skriver at de er med uten å lage innlegg, men da blir det ingen premie ;-)
Lykke til!

Tihi!Adorable! :-D Disse fiffige sokkene kan du kjøpe på SaintReagansHollow's Etsybutikk for en drøy tohundrelapp!Noen fine inspirasjonsbilder fra nettet:For en søt dame!Kom over dette intervjuet av Mrs Jean Baggott på Frankie Magazine og kjenner jeg syns det er fint at folk velger å skrive  om livene sine! Og sjekk det broderiet da!

Flere Passetuier


Seks nye passetuier har sett dagens lys i dag, her er # 7-12.Nye vintage tekstiler!Hurra, i dag kom disse nydelige vintage stoffene i postkassa fra usa! To av dem er litt kraftige, mer som gardinstoff, og det blå er noe slags semi-voksduk. Fin til sminkepunger tenker jeg!Vintage <3Nå har epla.no åpnet for salg av vintage ting, og jeg er ikke sen å be!
Disse stilige 50-tallsbrillene finner du i eplabutikken min :-)

Vinnerne av Facebookkonkurransen!

En litt vanskelig konkurranse denne gangen tror jeg, det var fotokonkurranse på min Facebook-side, og etter to uker kan jeg nå telle hele FEM bidrag, hehe ;-) Men, jeg lovte tre premier; rettere sagt tre kartonglommebøker til de beste bidragene. Jeg poster likegodt alle bidragene her, for de var veldig fine alle sammen. Men jeg har valgt ut tre vinnere altså, som kan velge seg en kartonglommebok på Pryd Pop-up:


VINNER: Stine Holen Skjegstad! Kunne nesten ikke vært bedre om Frihetsgudinnen hadde holdt den selv ;-)


VINNER: Kristine Dall! Herlig stemningsrapport fra smykkeskrinet der! Smigret over at du har beholdt logolappen!


VINNER: Maria Chatzopoulou! Hjerteknuser med både lommebok og kjole! Og her trengs det en ny lommebok ser jeg!


TAKK FOR DELTAGELSE! Silje <3


og Hans Petter (kjæresten min, han har allerede fått noen gratis lommebøker så det er ikke så synd på han ;-))

En premie til dere andre: Alle mine fans på Facebook får 20% rabatt i nettbutikken min ut mars! (rabattbeløpet refunderes tilbake til deg via PayPal, og gjelder ikke portoen ;-) meld deg inn og shopp i vei! Og husk å skrive at du er Facebookfan når du betaler)

God natt :-)

Toillat!Oh yes, trønderne reiser inn langveis fra for å delta på midtbyens store Toilldag (ja det er ikke lov å si tulle-dag eller noe i den duren). På bildet over ser dere noe av tilbudene vi på Pop-up'en bidro med. Må si dagen gikk pent og pyntelig for seg inne i butikken vår, men vi hadde en hel del salg, og mange nye kunder oppdaget oss i dag. Så det er bra! Jeg hadde nesten alt av mine ting nedsatt, så var litt spent på salget. Men jeg tror egentlig folk synes prisene på våre håndlagde ting er helt OK, mange sier det er alt for billig også. Det virket som det gikk nesten like mange salg på ordinærpris ihvertfall!

Fotokonkurranse <3For å feire 500 fans på Facebook, har jeg nå en konkurranse! Orker ikke trekke lapper, her er det den beste som vinner! Så ta frem fantasien og knips et bilde av deg selv (eller en venn, men da må vennen samtykke, også er det vennen som vinner!) ...MED et eller flere av mine produkter! Gjør ikke noe om det er en utslitt lommebok, bare sjarm det! Husk fristen, 2 uker fra idag! Lykke til! Her finner du min Facebookside :-)

TekstilshoppingSnart kommer disse tekstilene i posten! Og dermed snart på mine produkter! Can't wait!!

Det er flere som spør meg om tips til tekstilshopping på nett, og da må jeg bare fraskrive meg noen ekspertuttalelse her altså; dette er aller første gang jeg handler stoff på nettet! ;-D Men prøv å søke etter fabrics på eBay eller Etsy, jeg har ikke lyst til å si akkurat hvilken butikk jeg fant disse ettersom jeg handlet på nettet nå nettopp for å unngå å sy ting som ALLE andre på epla selger for tiden (les: Stoff og Stil, snork). Lykke til :-)

To fine ting!!

Først av alt, jeg er overveldet av responsen på forrige innlegg! Både på bloggen, facebook og mail har det strømmet på med kommentarer og mail fra folk som støtter meg og businessen. Nesten litt rørt :-D På den gode måten <3Så, over til fin ting #1, sjekk de nye øredobbene jeg kjøpte idag, det er resirkulert tallerken omgjort til nydelige øredobber! 100 små kroner kostet de. Minner meg om mormors servise som vi spiser vafler på. Gleder meg til å bruke dem sammen en hvit/marineblå kjole jeg har! Disse finner du flere av på Pryd Pop-up, det er Elena Leth-Olsen som står for produksjonen. Har skrevet litt om Elena her tidligere, hun er glasskunstner og har mye annet fint også! For dere utenfor Trondheim kan jeg anbefale en tur i nettbutikken hennes.Fin ting #2 er denne Stop-motion-filmen. Egentlig kunne jeg skrevet tre fine ting, for musikken her er også helt min stil. Type sjarmerende jentevokal og høy senk-skuldrene-faktor. Mmmm.

Ønsker alle lesere en god uke! <3

To konkurranser!Klikk deg inn på bloggen til Silje og delta i konkurransen for
å vinne et av de kule monstrene, fritt valgt fra Siljes nettbutikk!

Du kan også vinne hos Kristine, premien er alt på bildet under!
klikk her for å komme til konkurransen :-)

-30% SALG!Noen utvalgte ting på Epla er nå 30% nedsatt! Gå til butikken :-)

Portemoné-mønster ferdig!

Det tok litt mer arbeid enn forventet, men nå har jeg endelig laget et mønster jeg er fornøyd med. Dette utkastet ble veldig likt en jordbær! Sweet! Passer godt når våren kommer. Tenker å bare forstøre mønsteret til veskene (dette er en pengepung).

Så kommer et tips! Jeg er ingen kløpper med strikkepinnene, men det er Miriam, som jeg har kjøpt disse fine vottene av. Jeg sendte henne mail om hun kunne lage slike kjærestevotter i hvitt og rødt, og to uker senere kom disse i posten! Passer perfekt! Med fare for å bli ertet av våre venner, kan vi gå rundt og holde hender resten av vinteren, hihi :-D Miriams Mirrevirre-eplabutikk finner du her. God helg!


Bilde lånt fra Miriams blogg.

Work in progress.Har en goood stund hatt slike frames, eller veskerammer, eller hva jeg skal kalle det på norsk, men enda ikke sydd vesker eller pengepunger på dem. Har to størrelser innkjøpt, og ikveld prøvde jeg å lage et fint mønster til en pengepung. Det er ikke bare-bare! Bestemte meg for å sy en prøve av billig bomullstoff.

Har ikke limt fast rammen til denne da, men ser et par ting som skal endres på det endelige mønsteret. Så må det være vattering innimellom. Da blir det nye punger i morgen!

Ommøblering på Pryd Pop-up!

Etter den fantastiske nyheten om at vi får holde åpent enda lenger, ble det sannelig på tide med en fornyelse. Så, alt fikk en ny plass, og det passer bra siden vi har to nye medarbeidere. Noen småting fra dem er allerede på plass, men det kommer mer til helga. Velkommen til en trivelig handel!

Pinup Girl Spring Collection *sikle*Sukk, hvis jeg var rik skulle jeg handlet alle kjolene mine på Pinup girl clothing!
Heldigvis har jeg en fin badedrakt derfra da :-) Tips, join Facebook gruppen deres for flere nyheter.

epla.noSom tidligere nevnt må dere sjekke ut den nye norske nettbutikken epla.no. Massevis av håndlagde ting, om enn i litt varierende kvalitet, hehe ;-) Men det er mye fint ja! Ekstra morsomt når mine ting kommer på "dagens forelskelser" på forsida. I dag var det faktisk TO av mine :-D Det eneste som er synd er at så mange selger ting alt for billig. Noen ganger så billig at det ikke dekker garnet engang, og det stikker jo litt kjepper i hjulene for sånne som meg som må ha inntjening utover vanlig "hobby-timepris".

Her er et knippe av mine epla-favorittbutikker:


Plonka, en butikk full av retro putevar!


ND! Smykkedesign. Fantastisk masse detaljer og farger!


Papirfabrik. Sarte små kunstverk :-)


Hedda X, ganske lik ND! men kanskje litt mer romantisk :-)


Strålande Design, mye spennende tekstur og materialer.


Portemoné, alltid like strøkne vesker og punger. Sukk, jeg vil ha alle sammen :-)

Har du / vil du handle noe på Epla? :-)

This and ThatEt lite hverdagsinnlegg fra meg her. Har prøvd meg på en liten Audrey-pute, det er jo så fint med celebert besøk i sofakroken. Denne er laget med t-skjortetrykk på vanlig hvitt bomullstoff og fôret med vatt. Easy as pie!En helt vanlig messinglampe har blitt pimpet opp med pompoms.

Disse svære muffinsene er laget på samme oppskrift som jeg la ut tidligere, men med smørkrem på toppen (rett og slett melisglasur med litt smør rørt inn). To muffins var mer enn nok for å si det sånn! Iallefall på en tirsdag ;-D

Konkurranse hos Kristine Dall


Kristine som er med i Pryd Pop-up har en giwe-away på bloggen sin nå, sjekk ut bloggen og meld dere på om dere vil være med i trekningen av dette kule bambismykket! Andre ting Kristine er kjent for er de kule sovemaskene, muffin-nåleputene og søte sløyfer til håret! :-)Coming soon på Pryd Pop-up!

På Mercur Marked ifjor møtte jeg Silje som står bak disse skjønne monstrene. Magneter, smykker, nøkkelringer m.m, alle i herlig fargesprakende stil og tilogmed selvlysende øyne! And guess what! Fra februar kan du finne tingene hennes på Pryd Pop-up, for hun blir nemlig med i butikken! Håper på en varm velkomst med monstersalg, så ta turen innom! Inntil videre - og for dere utenfor Trondheim, kan monstrene kjøpes på Siljes Epla-butikk.Enda en nyhet på Pop-up'en er Maria! Kjempetrivelig dame fra Hellas som er smykkedesigner og sølvsmed. Disse brosjene har vi hatt på Bakklandet et par måneder, men nå kommer altså dama selv for å jobbe på Mercur fra februar av. Maria har både Epla og Etsy-butikk, men håper dere vil komme og ta en titt tingene selv, skikkelig fine detaljer og mye forskjellig! Brosjene på bildene over er laget av gamle brus/ølbokser, og det er jo sannelig resirkulering på sitt beste! Bottoms up!

Nye og "nye" tekstiler!

Gleder meg til å lage noe av disse nye tekstilene fra Stoff og Stil og "nye" fra Fretex :-)

Vil du være med?


Hipp hurra! Pryd Pop-up fortsetter utover våren, til ca april/mai! Det er virkelig kjempegode nyheter :-D

Men folkens! Vi trenger flere hjelpende hender. Som mange vet er Pryd et kollektiv, hvor vi jobber gratis, deler på utgifter og selger hverandres ting (kunstner beholder 100% av salgssummen). Arbeidstid er ca 1 dag i uka. Så, om du eller noen du kjenner er kreative og har lyst å prøve butikklivet, send meg en mail med bilder av det du lager og info om deg selv! Du trenger ikke være stor-produsent, mange av oss har startet smått og fått en flott hobby eller jobb.

Hjelp oss å spre ordet, send rundt denne beskjeden til venner og kjente :-) Takk takk!

Coming soon!


Mange har etterlyst varer til menn, og jeg tar utfordringen! Venter på en parti mansjettknapp-bakstykker, så får fantasien sette grenser på hva som kommer ut av det! :-D

...og vinneren er...Uken er gått og konkurransen er over. 73 kommentarer og enda flere lapper i trekningen! Har fått 25 flere følgere på Bloglovin' og ca 50 flere fans på Facebook! Så kanskje det blir enda litt flere salg i 2010? ;-)

Den heldige vinneren ble: AINUR! Javisst! Send meg en mail med adressen din, så er pakken på vei! Grattiss :-)

Som sagt tidligere er jeg kjempetakknemlig for alle som hjelper meg å spre link og bilder av det jeg lager. Det er jo en drøm å leve av det jeg lager selv, så jeg håper bare det fortsetter :-D Godt nyttår allesammen!

Vogue Dress!

I går fikk jeg disse kule 60talls-kjolemønstrene i posten, kjøpt på Etsy. Dessverre er ikke size 14 det det engang var, så jeg tror nok det blir alt for trangt. Målene tilsvarer dagens størrelse 8-10 (ca 38) Får prøve meg med noen modifikasjoner! Så er det bare å finne passene stoff!

This and thatDagens materialkupp på Fretex Unika. Dvs, kupp var det kanskje ikke prismessig, men disse snasne tekstilene skal snart forvandles til nye bruksting :-)Til jul fikk jeg en blogg-konkurranse-gave som jeg vant på den fantastiske bloggen til Christine Gun Hip, Swollen Lip! Denne bloggen har jeg anbefalt før, men dere som ikke har vært innom må ta en titt nå. Masse gode interiørtips og inspirasjon. Og sjekk den fine gavepakken! Soppene henger allerede i skråtaket ved kjøkkenbordet, og voksduken skal jeg sy noe fint av.Noen som synes det er for lite plass i de vanlige kartonglommebøkene? Disse svenske 2 liters-variantene finnes nå i min Epla-butikk og er 8x14cm. Egner seg godt til jenter med ekstra mange kredittkort, høhø ;-) En fordel er at pengene får plass uten bretting. Samme pris som de andre.

50 000 treff = Give Away <3Mine kjære søte lesere, nå fortjener dere egentlig en liten gave hver og en, men jeg har laget en pakke til en heldig vinner! Passer fint siden det er julaften også! Hvis du har lyst på pakken er det ganske enkelt bare å melde seg på i kommentarfeltet. Skriv også hvor mange lapper du skal ha :-)

Du får 1 lapp for hver av disse tingene:
- Melde deg på (ikke skriv webadresse i innlegget, da blir det ofte filtrert bort. Men legg igjen kontaktinfo :-))
- Linke til konkurransen på din egen blogg (bruk gjerne bildet, og oppfordre andre til å delta)
- Legge meg til på Bloglovin'
- Bli fan på Facebooksiden min

Hvis du gjør alle disse tingene er det altså 4 lapper i trekningen :-) Lykke til!
Hvis du allerede har meg på bloglovin' eller facebook får du selvfølgelig lapper for det :-)

Øredobber med clips. Snart.Disse er på vei til meg fra Asia as we speak, so stay tuned for øredobber til dere som ikke har hull i ørene :-)

Nyheter på Pryd Pop-up

dsc0009

dsc0012

dsc0013

Vi har fått en stor pakke kroker fra Lillian Tørlen / Hanging About. Disse har vi solgt mye av på Bakklandet, så får vi se om Mercurkundene synes de er like fjonge! Utrolig flotte gaver til barnerommet, eller voksne for den saks skyld! Alle krokene har medfølgende skruer som er malt i riktig farge, her snakker vi gjennomført! Priser fra 260kr.

dsc0001

Så har vi en ny medarbeider i teamet, Elena Leth Olsen. Hun lager glasskunst i form av julepynt, smykker og annen dekor. Jeg synes de fargerike hus-magnetene er finest! En spesiell teknikk med fotooverføring gir spennende smykker, og da kan du også bestille helt unike smykker med dine familiebilder på!

Ellers har salget gått fint, mye hyggelige kunder innom! Tips gjerne dine venner og kjente om butikken! Vi har åpent ut året, kanskje også i januar. Og uansett finner dere oss på Bakklandet :-)

dsc0005
Tastaturøredobbene er tilbake folkens.

dsc0003

Og Kristines ugler har en ny, hyggeligere pris: kun 250kr! Dermed ingen grunn til å vente med å ta med disse søtingene hjem!

VarskoJulekalenderen er i gang!

skjermbilde 20091201 kl 120057

skjermbilde 20091201 kl 120345

I dag er det 1.desember (plutselig) og det betyr at Varskokalenderen er i gang! Ta turen innom og titt på Vår Frue Kirke når mørket senker seg for Luke 1! Mandag 7.des er det min luke som lyser opp :-) Bildene over er fra Julemarkedets program, ganske så flott utformet må jeg si! Klikk på bildene for å komme til programmet.

d23
Fin omtale i D2! (Bilde lånt fra Varsko)

vl1
Omtale i Vårt Land (Bilde lånt fra Varsko)

Bildene blir hver dag lagt ut på varsko.org, så du kan følge med kalenderen uten å være i byen :-)

Hva synes du om julekalenderen?

Giwe-away hos Gun Hip, Swollen Lip!

giveaway3

En av mine favorittblogger Gun Hip, Swollen Lip feirer 40 000 treff og arrangerer en flott Give-away! Herlige ting, herlig blogg, anbefales på det varmeste for alle som elsker interiør og farger :-) Håper jeg vinner :-D

Tenker jeg tar noe lignende når telleren min runder 50 000! (den rosa saken i margen her) Følg med følg med.

Søndagspuslerier

Har sydd en ny sminkepung med knallrosa satengfôr og funky retro gardin på utsiden!Epla har mye fine julegavetips! Stas at de valgte ut kartnglommeboka mi på forsiden her om dagen.En middagsanbefaling: Hjemmebakte grove pitabrød med kyllingkjøttdeig, tsatsiki og masse grønt!Sist men ikke minst, min nye mac ga meg en liten latter i dag, hehe :-D

Epla!

logo

Som mange har fått med seg, har det nå åpnet et nytt norsk nettsted lik Etsy. Dette heter Epla, og fungerer på samme måte: kjøp og salg av håndlagde produkter. Herlig! :-D Inspirasjon og fine julegaver. Butikken min finner du på http://epla.no/shops/jippijei

bilde 1

Nye innkjøp <3

overviewhero120091020 copy

For det første har det endelig blitt en ny Mac. aaaaah! :-D Its a beauty!

dsc0002

De nydelige lys-blomstene jeg kjøpte på Ruth66 da jeg var i Oslo! (Tror de kostet ca 220kr.)

dsc0003

Et kult brett fra Lille Engel i Th.Angells gt. (De har nettopp flyttet) Hvis du ikke har vært det så stikk innom, mye kult, og ikke bare for barn! Brett 89kr. Liten gris fra Fretex 20kr :-)

dsc0005

En veldig god te fra samme butikk, Pukka Detox med anis, fennikel og kardemomme, organisk og pen pakke, 59 krons.

dsc0008

Over til hva jeg har fått! Pappas svære knippe med ubrukelige nøkler! Haha! Men jeg tror disse blir veldig fine nøkkelsmykker!

dsc0009

dsc0010

Dette er de gamle hyttegardinene fra Farmor og Farfars tid :-)

dsc0012

dsc0014

dsc0013

Flere gamle sengetøy. En runde med strykjernet så er disse good to go tenker jeg!

Har du fått / kjøpt noe fint i det siste?

Pryd pop-up :-)

dsc0010

dsc0007

Nå er Pryd Pop-up åpnet, og vi er veldig fornøyde både med hvordan vi har fått til butikken og kundebesøket! Masse trivelige kunder med koselige komplementer på lur! Blir nok noen hyggelige måneder vi får på Mercur :-D

dsc0015

Uglene til Kristine Larsen er på plass! Kjempesøte :-D

dsc0018

På åpningsdagen serverte vi saft og boller fra Bibliotekkaféen Gjest Baardsen! Sweeeet!

Pryd Pop-up ligger i 1.etg på Mercur ved trappa ned til Fretex og Nille. Vi kommer til å ha åpent ut året, kanskje lengere. Velkommen innom!

VARSKO! Wishes - en julekalender

unknown

Dette er skikkelig stas! Jeg er blitt spurt om å bidra med et bilde/illustrasjon til årets største julekalender i Trondheim! Bildene skal framvises på Vår Frue Kirke med prosjektor, hver dag i desember frem til jul. Jeg har luke 7, så følg med! :-D Les mer på Varsko!

Pryd Pop-up åpner på fredag!

pryd popup


Fredag kl 11 åpner vi dørene til vår nye pop-up butikk på Mercursenteret! Butikken kommer til å være full av godsaker av den håndlagde typen. Mange av dere kjenner jo Pryd, men vi har også noen nye designere på plass. Vi skal ha åpent hver dag fra 11-18, og vi får holde på ut året, kanskje mer :-D Kanskje du finner noen fine julegaver? Fredag stiller vi med enkel servering (så lenge det holder), så ta med deg dine venner og kom! Inviter gjerne kjentfolk via facebook-eventen også, vi trenger litt publisitet ;-) Takk takk!

Litt av hvert.

dsc0001

I Oslo fikk jeg tatt veldig lite bilder. Merkelig, noen ganger blir det 300 bilder på en dag, andre ganger 2 i måneden. Her er jeg og Kari på shopping på en av mine nye yndlingsbutikker: Ruth66! Denne herligheten ligger på Torsov i Oslo, men man kan også kjøpe ting via nettsiden. (Kari har på seg en morsom Chaplinmaske :-)

dsc0025

Maritabutikken på Grünerløkka fant jeg en stor boks med knapper for 50kr! Utrolig men sant :-D Jeg tippet at det var 500 knapper, men etter en runde med kjøkkenvekta kan jeg anslå at det er 1900 knapper i esken!

En annen fin butikk jeg var innom, var Frøken Dianas Salonger lenger opp på Grünerløkka. Kjøpte et par hvite lampeskjermer og koste meg med den gode atmosfæren. Kanskje jeg får en egen butikk en dag... drømme*

dsc0020

Så har jeg vært tidlig ute med gavepapiret! Kom over noen fine ruller på Åhlens (de to i midten) og på Chlas Ohlson (de to på sidene) av alle ting. Svenskene kan det! Gleder meg til å lage julegaver!

Har forresten lagt ut en egen gaveinnpakking-annonse på Etsybutikken min for dem som vil spare tid på julegavene. Den koster 45kr, og da kan jeg også sende pakken rett til mottakeren med til/fra-kort om det er ønskelig :-)

Sendingz!

dsc0008

Da jeg var i Oslo i fem dager hadde disse bestillingene hopet seg opp i mellomtiden. Lommebøker til folket! En sending til Australia tilogmed :-D

Nye samarbeidspartnere!

I neste uke åpner vi Pryd Pop-upMercursenteret! Hipp Hurra! Tror det blir fryktelig mye jobbing, men at det blir verdt slitet :-D Vi får låne møbler av snille Fretex, og på mandag starter rigginga. Det er fortsatt endel ting som må på plass (mangler musikk... og en DISK! haha, kanskje det første man trenger for å drive butikk?)
I går møtte vi to av de nye som skal være med i mercurteamet vårt, to kjempetrivelige jenter som begge heter Kristine! :-D Her er en smakebit på hva de driver med:

015

017

Kristine Larsen syr disse sjarmerende ugle-putene, og MYE annet fint under navnet Urban Retro! Hun har et godt øye for farger og interiør, besøk bloggen hennes og bli inspirert!


sovemaske2

sovemaske1

Kristine Stakvik Dall lager disse sovemaskene. Blir spennende å se hva mer som dukker opp fra henne! :-)

Vi gleder oss!

Folk!

8161e9f148314631f98351a613b6e589

901abdf3ffbe3b0b8636dfb047578a1b33f53306m

Imponerende pakking, og søte glade damer! God helg!

Denne vil jeg ha!

37db220d50c710fb1416f95b339382f7f03d194dm

Når jeg er på buikken handler det ikke så mye om hva jeg vil ha, så lenge det ser bra ut ;-) Kartongnerd... Men denne ville blitt en bra kartonglommebok da! :-D

Share share share...

dsc0054

Jeg har alltid vært klar over at markedsføring er viktig, men det er utrolig morsomt å oppleve hvordan alle små kanaler kan føre til noe positivt. Større nettverk, mer publisitet, flere lesere, flere kunder, mer salg, flere tilbud og muligheter, og i det hele tatt flere positive tilbakemeldinger over det hele! Noe som i starten av dette året bare var en hjemmeside og et stakkarslig enmannsforetak, er nå blitt butikk-kollektiv, blogg, nettbutikk og en facebook side, og alle har hver for seg åpnet nye portaler til helt andre kontakter og oppdrag for meg. Noe som er viktigst av alt er jungeltelegrafen, som får disse kanalene til å vokse seg større. I løpet av året har jeg klart å bygge opp noe som begynner å ligne svært mye på en fulltidsjobb - ikke bare fordi det er en 24/7-jobb, men fordi lønna begynner å bli noe å leve på også ;-) Tillater meg på tross av den evige janteloven å være litt stolt, og er også veldig takknemlig for all hjelpen jeg har fått så langt. Wunderbart!
I kveld har jeg installert en aldri så liten "Share on Facebook"-knapp på bloggen og på alle innleggene. Så nå er det enda enklere å spre det glade budskap til venner og kjente, hvis dere har lyst :-)

Vil du ha en slik knapp på bloggen din? Trykk her.
Foto: Ingrid Riddervold sept'08

Høstferie :-)

8141f2efdb257ddf6752dd4dd8bc77b19f816b71m

Nå er det litt siden jeg har lagt ut noe nytt, og det er fordi jeg er i Oslo noen dager. Kan ikke komme på sist jeg feks kunne slappe helt av med en film, for når jeg er hjemme føler jeg at jeg må/burde lage noe. Er ikke helt smertefritt å prøve å leve på sin egen design, men det er jo veldig arti! :-) Føler kanskje jeg ikke har tid til en uke fri midt oppi alt som skjer heller, men det får gå!
I Oslo har jeg vært så heldig å få bo hos Marthe og Linn, og tilogmed okkupere soverommet til Marthe! Har gjort mye koselig som å gå i bruktbutikker på grünerløkka, ut på byen, lage god middag og idag var vi på marked på Blå. Ganske spesielt, det var en dame som solgte akkurat samme kartonglommebøker som jeg lager. Har tidligere sett versjoner med borrelås osv, men disse var akkurat like, og hun hadde hengt dem opp på en "klessnor" akkurat slik jeg har dem i butikken min i Trondheim. Må for all del ikke finne på noe eget nå! ;-) Kjøpte meg noen fine øredobber med rosemalt porselen. Idyll idyll!
I neste uke starter for alvor forberedelsene til Pryd Pop-up butikk på Mercursenteret! Vi popper up helt frem til jul, og kanskje lengere! Det var senterlederen som tok kontakt og lurte på om vi ville fylle et tomt lokale med noe positiv aktivitet, og det er jo en helt utrolig flott mulighet for oss å få solgt mer nå i førjulstida, i tillegg til å få reklamert for Pryd til et publikum som kanskje ikke går så ofte på bakklandet. All good! Vi har fått plukke ut endel møbler fra Fretex, så håper innredninga går smooth. Så gjelder det å fordele arbeidsdager og ikke minst produsere masse varer! Vi er stadig på utkjikk etter folk med noe å bidra, det er bare å sende mail! Her står det en notis om det på Mercurbloggen HG80 :-)
Har laget meg en side på Facebook nå, alle er velkommen til å joine der :-)
Blablabla, sjelden jeg skravler her, blir mest bilder. Men ja, jeg kommer tilbake om ikke lenge :-)
Det er mange som spør om de kan kjøpe det de ser på bloggen, og som jeg har skrevet øverst til høyre er det bare å sende meg en mail så avtaler vi det :-)

Konkurransen er over, og vinneren ble.....

Etter én ukes konkurranse med mange fine innlegg og en haug flere lesere er vinneren trukket! Det ble 40 lapper og ca 30 påmeldte (de med de fineste innleggene fikk 2-3 lapper) Jeg er kjempeglad for alt det fine dere har skrevet, og det har hjulpet bloggen og butikken min :-) Tamtarataaaaa (trommevirvel), vinneren er...

dsc0002

AMAZED! Jeg vet ikke så mye om hvem hun er, annet enn en 21åring fra Fjell, men hun sier hun ønsker seg alt jeg lager, og nå får hun iallefall én ting ;-) Gratulerer! Send meg en mail med navn og adresse så sender jeg premien din i morgen.

Og til alle dere som deltok, tusen takk igjen :-)
Minner om at lommebøkene kan kjøpes på Etsy :-*  ----->

dsc0007

Konkurranse! :-D

dsc0007

Det er påtide med en aldri så liten konkurranse her på bloggen! Premien er en gratis Lettmelk kartonglommebok - fritt tilsendt! Og alt du behøver å gjøre er å lage et innlegg der du forteller om bloggen min, oppfordrer andre til å delta, og linker til dette innlegget :-) Easy as pie! Legg igjen en kommentar under her med at du vil delta, så er du med i trekningen. Det er bare å låne bilder fra bloggen min, fine innlegg får to lapper i trekningen ;-) Frist: 1 uke, altså mandag 12.oktober. Lykke til!

PS: ikke skriv URL / webadresse / link i kommentaren, da blir den ofte filtrert bort som spam. Jeg kan bare trykke på navnet så kommer jeg til bloggen din :-) Thanks!

dsc0010

Nettbutikken er oppdatert!

bilde 1

Jeg har endelig fått tid til å oppdatere på Etsy og legge ut mange typer av kartonglommeboka der! Så da går det enda lettere å kjøpe (og selge!) :-D Har fått med noen av de mest sjeldne typene som ikke engang finnes på Pryd for øyeblikket; flere typer Bio-Q med de flotte rosemaleriene, og is-te - alltid en slager! Tips gjerne venner og kjente, jeg setter stor pris på all positiv omtale! Det er bare å klikke på bildene i margen for å komme til annonsene.

T2

dsc0026

T2 er verdens beste te. Da jeg bodde i Australia kjøpte jeg ofte Lakris-teen, Chai og Detox. Nå var jeg så heldig å få hele denne boksen av en venninne, og koser meg glugg ihjel! Lakrisen er allerede tom, men nå fant jeg ut at man kan bestille på nettet! Dvs, på e-post. Har ikke fått noe bekreftelse, men håper det går i orden. Ganske dyrt da, 150kr for 250g, men det er såååå godt! :-D Butikken forøvrig er råstilig, alt er design ned til minste detalj. Det lukter alltid deilig og man får smake nye teer hver dag. Te- og kaffehuset i Trondheim blekner i forhold må jeg si... *Drømme seg bort*

Har du en favoritt-te?

City of bittelitenkjedeligbyiNorge...

1106151251716449
Hvorfor er det så mye kreativt i Melborune, men nesten ingenting i Trondheim? Kjenner jeg lengter litt tilbake nå og da...

1106151249114220

Syns feks jeg ser Trondheim by omfavne graffiti på den måten... SUKK!

Bildene er hentet fra Leveleleven; City of Melbourne Identity

To nye ting :-)

dsc0015

En gigantisk klokke! Den kommer fra en nedlagt skole, og har nå endelig fått eget urverk og fått plass på veggen!

dsc0018

Og en ny pute! Jeg har heklet + sydd dette trekket selv. Stas :-D Selve innerputa er en slik liten pyntepute til 9 kr på IKEA. (35x35cm)

Smukt smykke.

Jeg kjøpte et vintage smykke i London for noen år siden, men har sjelden brukt det. Nå har jeg gjort det litt enklere og dermed mer brukervennlig tenker jeg! Og resten av delene kan jeg feste på nye smykker, feks nøkkelsmykkene jeg skal lage :-)

Før

dsc0005

Etter
dsc0009

Demand and Supply!

dsc0067

Jeg stakk innom den nye butikken Demand and Supply på Mercursenteret tidligere denne uka og fant noen fine gaver! Bacon-plaster til min kjære (som nå går og gleder seg til neste gang han kutter seg! Utrolig.), og avskjedsgave til Heidi fra oss på jobben: En fantastisk kul klokke, som også kan stilles på vekking, og en Funky Fresh dufte-hula-hula-dame! Hun flytter nordover etter jul, så her trengs det noe tropisk og hjemmekoselig tenkte jeg. Utrolig stilig butikk, masse bra gaveidéer og fine klær. Prisene er heller ikke så avskrekkende. Me like!

dsc0002
Her er gaven innpakket i Underground-kart fra London. Passer godt til den reisende Heidi. Husk, borte bra, men hjemme best!

/   /   /   /   /

En flott nyhet på toppen av det hele er at folka på Demand and Supply spurte om de kan få selge kartonglommebøkene mine der! Jeg sa selvfølgelig ja, og skal levere de 10 første allerede nå på fredag! Hvis salget går bra bestiller de flere. Spennede :-D
logo

MOMS!

moms
Skrekk og gru, og tennes gnissel - jeg må betale moms til staten. Når et enmannsforetak tjener over grensen til det som blir ansett som hobbyvirksomhet følger masse kjedelige ting. Jeg har fått meg regnskapsfører og måtte sette opp prisene mine. Skulle satt dem opp for en måned siden, så jeg har ufrivillig spandert 25% moms for dere allerede en god stund ;-) Jaja. Håper jeg ikke mister kunder over dette... De nye prisene er som følger: Lommebok 120kr, øredobber 90kr. Også må jeg feire at bedriften går så bra, for det er jo egentlig positivt oppi alt det kjedelige papirarbeidet :-D

Fine gamle nøkler!

dsc0036 copy

Jeg har funnet en samling gamle, rustne nøkler og skrubbet & vasket dem. Disse skal bli lange smykker med nøkkel, perler og kanskje noen flere skatter på. Venter bare på smykkedeler i posten og gleder meg til å sette dem sammen! Tror det blir en bra kontrast mellom det røffe, rustne uttrykket og uskyldig perlemor. Lurer på hvilke låser disse nøklene har hørt til. Dører, kott, skap, skrin, dagbøker, garasjer, loft, kjellere, sykkellåser, stabbur, who knows! Moro med ting som har en historie bak seg! :-)

dsc0041

dsc0039

Nye briller!

ilfullxfull85961210

Jeg rotet meg bort på Etsy igjen i dag, og fant disse lekre 50tallsbrillene hos Vintage Home Recycled! Skal få satt i glass i riktig styrke når de kommer, så blir jeg fin og fjong! (håper jeg! :-D) (Har forresten skrevet tips om hvor man får billige glass og designerbriller tidligere, les her :-))

Black'n'white

Jeg blir ofte fascinert av gamle pin-upmodeller; av stilen, sminken, håret og kroppsidealet.

1b4027579cd305787dd969be2d34ae347535bc2em

8ac842d5d7fd6cd659d597ddb952ee05d92d0405m

ae3de7d019f521e5c0128f6e01acb0ffcb3c04d8m

78debcafdd5ddabcedc802edb293d7db795cb441m

Snittet på denne overdelen var utrolig nydelig!

09f47b68ee6501fd6160b22534ad2c11862cdb3em

6c43c1c0b0ea8c12c10cebb62e2a8cce105e30f8m

Ballett er alltid like yndig :-D

Retro kjole med geometrisk mønster

dsc0002

Her er kjolen jeg kjøpte for 40kr på loppis i går! Fiiin :-D Har endelig begynt å like marineblått!

dsc0005

Lommer har den óg! Jeg la opp lengden litt og fikk dermed prøvd ut en ny søm på symaskina mi. Funker bra!

dsc0006

Jeg lager øredobber, smykker og kjøleskapsmagneter av gamle tastatur for tiden.

Kattekos<3

dsc0002

dsc0001

Av og til er katta så søt at jeg bare må smile :-)

Bart!

ilfullxfull80377259

I dag har jeg kjøpt verdens kuleste salt- og pepperbøsse fra Paperdollwoodshop på Etsy!
Takk til Gunn for tipset :-D

<3 Handmade

dsc0010

Kjøpte disse søte kortene på iskiosken ved ferga på vei til Brønnøysund. Må jo støtte små foretak! ;-)

Maganda - nye varer på Pryd!

juli2009136

juli2009130

I vinter da jeg var med på markedene på Mercur ble jeg kjent med ei kjempetrivelig jente som solgte varer ved siden av meg. Gunn heter hun, og hun er utrolig flink til å sy! Sømmene og glidelåsene er så perfekt satt inn, også fikk jeg vite at hun har jobbet hos skredder. Profft! Nå har vi bestemt at vi skal ta inn disse vakre tingene i butikken vår, så de blir snart å finne på Pryd! Det er vesker, punger, søte babysmekker mm, og det er sydd i herlige retro tekstiler. Gunn samler også på vintage klær som hun selger på Bess Retro i Trondheim. Driftig dame! Sjekk ut bloggen hennes og meld deg på trekningen av en gratis toalettmappe/veske, på bildet under ser du en av dem hun skal gi bort :-)

juli2009039

Off we go!

bilde 2

I dag drar vi på Storåsfestivalen, så jeg blir borte hele helga, også bærer det rett til Brønnøysund i 90årsdag. Tilbake om en uke :-)

Dagens innkjøp

dsc0012

dsc0010

Vi syklet til Jula på Lade i dag og fant ting vi trengte, og ikke trengte. Nye støvler til meg for den nette sum av 89kr - Ser nesten ut som lakksko! Hipt & trendy :-D Hagehansker så jeg kan hjelpe mamma i hagen hennes. Hans kjøpte seg orange regntøy og mygghatt. Klar for fisketur! Ikke så klar for kaffedrikking...

dsc0004   dsc0003

<3 resirkulert!

ilfullxfull80728821

Jeg fant noen utrolig tøffe glass på Etsy; resirkulerte Coronaflasker fra Yava Glass! Arti :-D Disse fire koster $24, mens Absolute-glasset koster $12. Skål!

il430xn64386555

The Olympus PEN StoryJeg hermer etter Stine og poster denne herlige videoen. Har lastet ned sangen og hørt på den omtrent 9 ganger bare i dag. Jeg elsker sånne sanger. Den heter Down Below og er skrevet av Johannes Stankowski. Og videoen er utrolig sjarmerende også. Godt å se at livet er fullt av varme sommere og gode minner. Du kan lese mer om Olympus-historien og laste ned sangen gratis her :-)

Bilder fra Seilskuta Legend

img0550 kopi

img0555 kopi

Fikk tilsendt bilder av salgsutstillingen. Blir spennende å høre hvordan salget går!

Kunst- og designutsalg på seilskuta Legend

637611083711701511082405201526557143101096n 637611083709701511082405201526557101055797n

13.-31.juli er det utstilling og kunstutsalg ombord på seilskuta Legend som ligger til kai ved Rådhusbrygga i Oslo. Og i den forbindelse ble jeg spurt om jeg ville selge lommebøkene mine der! Har sendt nedover 30 stk som nå altså er å finne på skuta sammen med mye annet flott. Åpent hver dag fra 11-18.

Facebook-eventen står det
"Masse spennende produkter fra norske kunstnere og designere; Heidi W. Goksøyr, Arne Langleite, Paul Paiewonsky, Snella og Petronella, Ola og Kari, Synnøve Fylling, Theo Picton, Ingrid Riddervold, ZN Design, Mia Jøms, Nesten Hest, Vigdis og Ruth, Tante Pose..." www.legend.no

Hihi, stas :-D
(her er lommebøkene jeg sendte dit:)

dsc0012

Oh, no...

dsc0005 1

Én liten glipp, og 100 ørepinner suser utover. Jeg la merke til at jeg bare ble stående og tenke "ånei." istede for å banne og bli sur som mange andre kanskje ville gjort. Flaks at ørepinner er billige :-)

Sommer :-D

dsc0002

Hekleblomst

dsc0018

I går ville en venninne lære å hekle blomster og bestemorruter, og slik gikk det (til høyre) Øvelse gjør mester! ;-)

Gotta love Ikea!

dsc0006

dsc0007

dsc0003

dsc0004

Var på IKEA igår og fant masse fin metervare til en billig penge! Så nå er det bare å sy! Kjøpte også noen morsomme pepperkakeformer med skogstema: Elg, pinnsvin, snegle ;-D Råsøte! Og økologiske fullkorns pastaelger.

Fant en fin voksduk på Kremmerhuset her om dagen og, tenker det skal bli noen fine sykkelsetetrekk av den.

dsc0009

Tante Anne har kattunger :-)

dsc0025

dsc0056

dsc0037

dsc0033

I går var vi og kjikket på kattungene som tanta mi har. Det er 4 stk og to av dem mangler fortsatt et nytt hjem. De er klare til å gis bort denne uka her. Utrolig søte små nøster :-D Si ifra om dere vet av noen som skal skaffe seg katt i Trondheim :-)

Auksjonskupp :-)

dsc0004

dsc0005

I går dro vi på auksjon på torget, og jeg sikret meg denne lekre piknikkofferten fra 1965! Det var faktisk bare jeg som bød på den :-) Gleder meg til å dra på Munkholmen og i parken med denne snasne kofferten. Tenker å beholde bestikket, men bytte ut kopper og fat med noen nye. Flower power! ;-D

dsc0001

Fikk også 7 lange lakriser for en hundrelapp, og en venninne tipset om å klippe dem opp i biter. Smart!

Sykkelpimpin'!

sykkelsete
(Foto Pickles)

Jeg har tidligere linket til den fantastiske bloggen Pickles, og nå må jeg anbefale en av oppskriftene deres. Så snart jeg får meg symaskin skal jeg prøve meg på å lage slike sykkelsetetrekk. Håper å finne noen retro voksduker hos mormor så blir de enda kulere!

I dag har jeg levert inn sykkelen på en etterlengtet servicesjekk hos sykkelreperatøren på Bakklandet. Han sa bare hoioioi, her må vi skifte dekk og gir, og bremseklosser! Men han lovte at det hele skulle komme under tusenlappen. Jeg stakk innom Antikvariatet også, og fant en gammel LP med noe pianomusikk. Den var visst på posesalg, og han ville ikke ha noen penger siden jeg bare ville ha én! Deilig med greie folk!

Da jeg tuslet hjemover gikk jeg gjennom Martnan i byen (herregud, det er en tålmodighetsprøve! Pølser, lakris, sleiver, sukkerspinn, barnevogner og harry trøndere på bytur!) Men jeg kjøpte meg noe jeg lenge har hatt lyst på. En flott, flettet sykkelkurv! Og den kostet bare 160kr, så da ble pengepungen også glad. Enn så fin sykkel jeg får når den er ferdig! Da jeg kom hjem og satte fra meg kurva ble den imidlertid raskt lagt beslag på av katten min. Hva er det egentlig med katter og kurver? :-)

dsc0003

dsc0009

dsc0007

Serveringsbrett.

dsc0018

I går fant jeg dette søte serveringsbrettet på Clas Ohlson, av alle steder. De har jammen meg mye forskjellig!
(heh, grønn te og rosa serveringsbrett ble ikke så pent på bildet, men.)

Bloglovin' - anbefales :-)

logo

Jeg må si min internetthverdag har fått en forbedring etter jeg oppdaget Bloglovin'. Tidligere kunne jeg sløse bort mange minutter på å klikke meg inn på blogger jeg følger for å se om det var kommet noe nytt (noe det ofte ikke var), men nå får jeg alle de nye postene samlet på ett sted, og det er bare å klikke "neste". Enkelt! (Trykk på ikonet om du vil abonnere på bloggen min :-))

Vel overstått ommøblering!

dsc0017

dsc0016

Mandag og tirsdag gikk med til ommøblering på Pryd. Vi lagde nye plater til å henge smykker på, ryddet og fornyet butikken. Synes romløsningen ble veldig mye bedre og det er godt med en forandring! Tirsdag ettermiddag inviterte vi til 10% salg + supre tilbud og enkel servering. Det kom en hel del folk innom og det var trivelig :-) Hadde planer om å ta flere bilder men det ble litt travelt! Her er forresten et godt tips til enkel snacks: en bit honnongmelon og en remse seranoskinke på en tannpirker. Veldig godt!

Fin ny veske

dsc0020

Kjøpte denne håndlagde veska på markedet i Brick Lane, London. Den er lagd av tykt, ekte 70talls-stoff og foret med noe stiv mykplast så formen skal holde seg. Jeg blir inspirert til å begynne å sy :-D

Fjong :-D

1219horse3

vi går med hestehale, og hesten går med... menneskesveis? ;-)

Velkommen til salgskveld på Pryd!

salg

Vi har ommøblert og feirer med en real kundekveld! 10% på alt i butikken + noen supre knalltilbud! Blant annet kartonglommebøkene mine på halv pris! Vi har kjøpt inn litt vin og satser på en trivelig kveld :-D Kom kom, og ta gjerne med gode venner! Under er et kart for dem som enda ikke har vært innom :-)
Nedre Bakklandet 22, Tirsdag 16/6 fra kl 17-20.

Hvis du er interessert i å bli invitert på flere slike events og se bilder og nyheter om butikken, så har vi en gruppe på Facebook!

kart

Godt humør!

591921215765917submedium

Denne lille elefanten fikk meg til å smile :-)
(laget av Anton Bugaev)

Mercur Marked lørdag 13/6

diamantdiamantdiamantdiamant

Nå på lørdag er det igjen tid for marked på Mercursenteret her i Trondheim, det er åpent fra 12-16 og jeg skal være med for 4.gang :-) Håper jeg får tid til å produsere noen nye smykker og slikt før da, jeg kommer uansett med lommebøkene og det jeg har for hånden. Har akkurat kommet hjem fra en uke i London, og er kjempeinspirert til å lage nye ting etter å vært på mange markeder der. Kom innom da? :-)

Nydelig kalender <3

dsc0011

dsc0013

Jeg fikk denne fine kalenderen fra Mari, og synes den er så utrolig søt! Den er laget i papp, og selv om den er helt glatt ser det ut som tekstur i overflaten på de ulike elementene. Man kan velge dag, dato, mnd og vær - og den går aldri ut ved nyttår :-D

Gotta love the typewriter!

dsc0002

dsc0005

dsc0010

Her er den flotte skrivemaskinen jeg kjøpte i bursdagsgave til kjæresten min! Lette litt på Finn og Roteloftet, men det var selvølgelig på eBay jeg fant den jeg ville ha. I tillegg til å være veldig fin, så virker den jo også! Blir noen fine kort fremover tenker jeg :-)

System i rotet, at last!

dsc0030

dsc0028

Jeg har vært flink og organisert tøyrestene mine i en eske! Tidligere har de ligget i poser her og der og knøvlet seg, men har du sett! Dette er stoffene jeg bruker til øredobber og brosjer, rester fra gamle klær, slips, gardiner og sengetøy som blir gjenbrukt.

Mitt første intervju!

dsc0011

I går ble jeg oppringt av en hyggelig dame fra Nationen som ville skrive om kartonglommebøkene. Det blir spennende å lese artikkelen, kommer sannsynligvis på trykk på onsdag! :-D

Bursdagsgave

dsc0008

Fikk et kjempefint smykke fra Helene i bursdagsgave som hun har laget selv. Vakkert!

Pr-stunt :-)

konkurranse bilde
For å profilere meg og butikken har jeg laget en liten konkurranse! Det er prikk-til-prikk og kreativ utfoldelse på høyt plan! Det beste bidraget vinner en håndlaget kartonglommebok i valgfri variant! Fristen er 15.juni og konkurransekortene finner du på Pryd og litt rundt omkring i Trondheim tenker jeg. Edit: Østerlies, Panduro, Perlehuset, Dromedar, Choco Boco, Norges Kreative Fagskole og Schøning fikk en bunke ;-) Vil du være med pr post? Send meg en mail så sender jeg deg et kort :-) Gleder meg til å se bidragene, og kommer til å publisere noen av dem her på bloggen.

Nytt marked på Mercur

n998363950201259n998363950201259n998363950201259n998363950201259

I morgen er det klart for marked på Mercur igjen, kl 12-16. Jeg skal være med denne gangen også, med både egne ting og second hand-klær. Håper på godt besøk :-)

Sykkeltur!

dsc0025

dsc0020

dsc0024

Jeg og Hans Petter syklet til Lade og kjøpte oss is og nye ringeklokker på Jula, og spiste godteri i Korsvika. Kjempeflott dag! På vei hjem kunne vi endelig plinge på folk i sykkelfeltet på Blomsterbrua! (et evig irritasjonsmoment! hehe)

Katten tar seg til rette.

dsc0021

dsc0025

Katten min Isa er kanskje verdens mest sosiale og selskapssyke vesen. Hvis jeg skal prøve å jobbe litt eller snakke i telefonen osv kommer hun smygende og overtar all plass og begge hender må klappe og kose, ellers blir det surmuling!
Men hun er verdens søteste også da ;-)

5 min senere:
dsc0026

Marked på Mercur

n738113166334105

På lørdag (18/4) er det loppemarked på Mercursenteret med både lopper og håndlagde ting. Jeg har meldt meg på og fått en plass! Det finner sted i gamle Emma Parfymeri ved Urban i 1.etg fra kl 12-16, håper på godt salg og noen kjente fjes gjennom dagen :-) Her er link til Facebook-eventen.

Håh.

1311cf0a335788ceeecbfa3c4d4d165df53ec0dcm

Ro i sjelen!

Isa flytter inn!

dsc0006

Etter et par måneder i leiligheten har jeg nå hentet katten min Isa. Vi får se hvordan hun trives her, men foreløbig er det veldig koselig :-)


ButikkollektivNedre bakklandet 22 i Trondheim ligger butikken Pryd som drives av 5 kunstnere/designere, deriblant meg! Jeg ble med i mars, i utgangspunktet blir det en prøveperiode nå for å se hvordan salget går, men foreløbig ser det veldig bra ut, også er det trivelig å holde på med! Vi selger ting vi har laget selv, det er toving, redesign av klær, smykker, sjal, vesker og mye annet som ikke finnes andre steder. Jeg selger mest lommebøker, men også en del øredobber og andre ting jeg finner på å lage. Stay tuned for updates!
hits