Stuff I made

2 nye baby cosy

Nå finner du disse to i nettbutikken :o)
Fin-fin barselgave, sydd i gjenbruksstoffer og one of a kind.
Pakker babyen tett inn og gjør den trygg og god.

Baby Cosy

Sydde en slags babycocoon til ei venninnes babyshower i helga - en liten pose som pakker babyen tett inn, og gjør den trygg og god. Som vanlig fra min 191 cm høye samboer -Jeg vil også ha en sånn!! :o)
Nyhet: Solhatter til babyEt perfekt prosjekt for gjenbruksstoffer og smårester (og for den verpesjuke sydamen), Søte små solhatter - eller kyser som de også kalles. På disse seks første har jeg brukt duker, gardiner og broderiduker, samt litt mykt dynetrekk til fôr. De passer til barn under ett år, kommer litt an på hodestørrelsen. Jeg er som vanlig ivrig etter å vise frem før jeg har fått prøvd dem! En omkrets på 44-48 cm vil antagelig passe fint. (ca 6-18 mnd, kanskje også 2år?)

Noe til 17. mai kanskje? Du finner dem på Etter min morfar i helga til kr 320,- (og i nettbutikken når jeg får tatt bilder av dem, nå i ettermiddag var lyset alt for blått dessverre).Nytt kattekull, #29 #30 #31.Maria bestilte en grå katt lik sin virkelige katt - som har en liten hvit flekk på brystet og et matt venstreøye. Håper Katt #29 ligner litt? :o)


Kattene er så søte og mutte med munnen igjen!


...og så glaaade med munnen åpen!Resten av kattekullet er klare til å spise dine eiendeler, hoho ;-) Du finner dem hos Etter min morfar eller i nettbutikken til kr 295,-

2 fine ting!

Fin ting #1
Sjekk ut denne kule vintage veska jeg kjøpte meg på epla! Fant den hos butikken Used Fashion Love. Tilsynelatende ubrukt, og jeg har aldri sett maken. For en artig accessorie :-D Den var ca dobbelt så stor som jeg trodde, men det gjør ingenting. Tepose-lappen har en magnet som lukker/holder lokket på plass! Også er det speil inni så man kan sjekke lebestiften. Love it.

Fin ting #2
Dette er helt utrolig. Fikk hentelapp og tenkte det bare var en pakke jeg hadde bestilt. Det var det ikke, det var en stor Norgespakke full av disse nydelige tekstilene! I pakken lå et hyggelig kort fra Synnøve:

Hei! Bare en liten takk for fantastisk inspirerasjon ved å lese bloggen din! Nyyyter synet av kjolene dine og mønstersammensetningen! Håper denne lille pakken med stoff fra undertegnede (som også er håndarbeidsfrelst) kan gi deg guts til å fortsette! Masse masse lykke til! Mvh Synnøve fra det blide Vestland.

Jeg er målløs :-D Tenk å sende med så mye fint! Jeg lette i mailen for å se om jeg hadde snakket med henne før, men fant ingenting. Men jeg har postadressen og tenker sende henne en pakke med noe. Hvis du leser dette Synnøve, kan du sende meg en mail så vi finner ut hva du har mest lyst på som en takk for alt dette? Dette er lykke, gleder meg til å sy :-D

Nyheter i nettbutikken!Har lagt ut litt nye ting i nettbutikken ikveld; tversoversløyfer, sminkepunger i ull, og noen hjertens glade penge-/sminepunger :-) Jeg ser for meg at tversoversløyfene er fine på mange forskjellige farger. Dyprød fløyelssløyfe på lyseblå skjorte - eller mørkegrønn på lyserosa skorte? Blå/hvitstripete på mørkebrun skjorte? Her er det duket for noen fargerike blikkfang for modige gutter iallefall!

Nyheter til helga :-)

Nye broderte kort, med håndlagde konvolutter av resirkulert kartbok. Kortene er doble, i tykk hvit kartong, og koster kr 75,- for ett eller 150,- for tre stk. Tenk så hyggelig det er å få et kort fra nært og fjernt! Kjekt å ha noen liggende til hyggelige anledninger :o)

Tversoversløyfer til herrene - eller til sløyfeglade jenter! Ny, litt mindre størrelse og ny pris: kr 250,- Sløyfene leveres med knappehullstrikk, så man knapper bare igjen rundt halsen. Justerbar fra 0-47cm. Enkelt og stilig!


Til sist, søte hårstrikk til søte jenter! kr 75,-

Alt dette finner du på Etter min morfar i helga. Håper vi sees ♥

3 nye kattepengepunger

Det går litt tid mellom hvert kull, men nå er tre nye kattepengepunger kommet til verden her. Den gule i midten er bestilt av Emma Julie (en trofast stamkunde siden 2009!). De to andre finner du i nettbutikken / Etter min morfar til 295,- Kattene er sydd av gjenbruks- /restestoffer, stivet opp med strykeinnlegg og pent sydd med bare fine sømmer på innsiden. Har tegnet mønsteret selv og det var litt av en IQ-test å få til dette med vrenging og søm ;-) Noen har kommentert at de er større enn de trodde, så jeg legger med et målbånd på bildet. Mangler du en katt i veska di? :o)

Vestkrøll!Det gjelder å holde tunga rett i munnen når man syr! Vips så er noe vrengt, vridd, feil. Sydd på retta. Sydd en annen del av arbeidet innunder sømmen. Gaaaahhhh. Sto ved strykebordet og med denne vesten før topstitchinga men fikk liksom ikke brettet den ut. meeerkelig. Ble en slags tøy-IQ-test, men uansett hvordan jeg vrengte og vridde kom jeg bare tilbake til samme utgangspunkt. Frem med sprettekniven.Det ble rett vest tilslutt (pun intended ;-))
Størrelse 2-3 år, bestilt av Tuva.

ØredobbsLiten gave til jentene i syforeninga :-) De ble søte og glade!

Flere sminkepunger i ull :o)Jeg har fått dilla på ullstoffer. Ruter, striper, fiskeben, hundetann. De utstråler en klassisk kvalitet, er myke å ta på, stødige og skrukker lite. Sminkepungene på bildene over er sydd fra stoffer av 5 ulike skjørt og bukser. Disse har tidligere blitt småkjoler, reveputer, sminkepunger. Nå ble det patchwork av restene. Har aldri vært noe interessert i vanlige lappetepper eller quilting, men akkurat det å sette sammen trekanter og skrålinjer, litt på slump, litt på feelingen, var veldig gøy :-) Blir en komposisjon, og hver pung blir helt forskjellig.

2 av disse ligger nå til salgs i nettbutikken,
de 2 andre finner veien til Etter min morfar på fredag.
295,-

Eksklusiv sminkepung i minkpels

Noen hater pels, andre elsker pels. Selv er jeg imot at ny pels produseres (på det fæle viset det gjøres idag), mens vintage-, gjenbruks-, eller pels fra dyr skutt i vill tilstand er greit. Bedre at det brukes enn brennes!! Denne store sminkepungen er rett og slett en omsydd lue i nydelig mink. Jeg og missM-Marianne (hun med eplas beste vintagebutikk vet dere ;-) gjorde en byttehandel i forrige uke, hvor hun fikk øredobber og jeg fikk lua (se nest siste bilde). Dessverre var lua alt for trang, og etter forslag fra missM ble den gjort om til sminkepung. Blondebånd og rosa perler til pynt, den ble riktig så søt. Kjempegod plass inni er det også, og den kan brukes som håndholdt veske sammen med enhver finkjole. Du finner den i Nettbutikken og hos Etter min morfar  solgt ♥
Foto: Marianne Wåhlberg

Noen favoritter fra Mariannes butikk:
Fotos: Marianne Wåhlberg

Nye handlenettEn kraftig gardin med grønne striper er omgjort til miljøvennlige handlenett! Det er herlig med ny overlockmaskin, fine kanter uten noe sikksakkrufs :-) Dropp plastikkposen - Kr 200,- på Etter min morfar

Jumbo size øredobber!I 2009 spurte en fotograf om jeg ville lage noen accessories til en fotoshoot, og resultatet var kjempestore tekstil-øredobber som dere ser på bildene under. Det var bare 4 par, og jeg solgte dem etterpå. Men nå har jeg lagd nye, både til nettbutikken og til Etter min morfar! De største er 5 cm, de mindre er nesten 4. Pris kr 150,-Bilder med modell: Fotograf Marie Lindeman // modell: Akina

Vinylskåler til folket!

Vinylskåler, eller LP-skåler, vakre svarte skinnende, formet for hånd - with love! Nå er det fyllt opp både i butikken og nettbutikken, runde og blomsterformede skåler. Velkommen!


Gavetips: skål + mottakerens favorittgodt:
konfekt, twist, dumle, klemmentiner eller kanskje en god håndkrem?

Øredobber :-)Nå har jeg lagt ut slike tekstilknappøredobber i nettbutikken igjen! En god stund siden sist kan man si, jeg hadde 8-10 par der da epla åpnet i 2009, men så fylte jeg aldri opp da de ble solgt. Jeg har hele tiden solgt dem i butikken i Trondheim, men noen kunder har etterspurt dem på nettet også, og de er fine å ta med hvis man først handler noe annet der. Nå er det jo slik at du bare betaler porto for én ting, og deretter spanderer jeg resten av bestillingen :-)

Masseproduksjon ;o)

Nå har jeg sydd og sydd og sydd: nye sminkepunger, toalettmapper og pengepunger - og allesammen er naturligvis i gjenbruksstoffer, både inni og utenpå. De seks på bildet over er alle sydd av ullklær. Skjørt og bukser som tidligere har blitt sydd om til småkjoler, og så var det nok til en sminkepung også :-) Kjører romantisk stil med søte blonder! 295,-Disse seks er mer en lett blanding! Henholdsvis: omsydd skjørt, flanellaken, gardin, putetrekk, fløyelsbukse og gardin! Størrelsen er 20 x 13 x 4 cm og rommer de vanligste sminkesakene. 250,-

♥ Dette stoffet ELSKER jeg! Skikkelig gladstoff! Det var bare en liten bit igjen, så dette er det siste. Hjertesukk. Mehe ;-) Pengepunger 150,-, stort pennal / veske 225,-Til sist, store toalettmapper. Disse rommer det meste, hårspray, shampoo, hårbørste, tannbørste, og du kan putte sminkepungen oppi og! Sydd av gardinger både inni og utenpå. 25 x 20 x 7 cm. 295,-

Tingene mine finner du hos Trondheims fineste bruktbutikk, Etter min morfar ;-)
Velkommen til oss!

Fredager 11-17
Lørdager 11-17
Søndager 12-16

Flere julegaver

Her er noen flere av julegavene jeg lagde i år :-) Søstrene mine fikk hver sin nålepute lagd av gjenbrukte kaffekopper. I tillegg fikk de etasje/stettfat lagd av gamle fat og glass, men de glemte jeg visst å ta bilde av!


Ida og butikken fikk en Morfar-kopp-nålepute :-)


Kjole #183 med matchende bleietruse til lille Oline, bestilt av hennes bestemor :o)

Kjole #D17 som pappa bestilte til sin Ellen :-)


Gjenbrukt vintage pelslue fikk nytt liv som søt sminkepung.

Minikåpe!

Denne lille kortermede kåpa sydde jeg til tantebarnet mitt Stine (17 mnd) til jul, og nå kan jeg endelig vise dere den! Noen ting blir man skikkelig fornøyd med, og det er jo lov å være litt ekstra stolt innimellom :o) Kåpen kan sys vendbar, men til denne valgte jeg veldig typiske ytterstoff og fôr: lys mintfarget ull og knallrosa sateng. Vintage knapper naturligvis. Det er så gøy å sy sånne små klær, blir litt verpsjuk jeg altså :-D

Nye tekstil-mansjettknapperNå finner dere et litt større utvalg mansjettknapper i nettbutikken min, nemlig samme type som stofføredobbene bare større. De er 2,4 cm store og trukket med fine stoffer i ull, denim og cord. Tenker å legge ut noen slike øredobber der også, selv om de florerer på epla fra før så har jeg noen fine stoffer å by på :o)

Nye tversoversløyfer uten knyting :-)Etter noen forespørsler har jeg nå lagd nye typer tversoversløyfer hvor man ikke trenger å kunne den omstridte knuten ;-) Til tross for instruksjonsvideoen med den søte 7-åringen er det tydeligvis fortsatt litt pes både å lære seg og få det til fint (jeg har til nå selv måttet knyte min samboers sløyfe hver gang ;-). De nye sløyfene er i samme fine fasong som de forrige, men er tredd på bredt strikkbånd med knapp og knappehull. Dermed kan man justere lengden fra 0-46 cm, og man kan klippe av tuppen hvis den blir lang og slengete. Strikkbåndet blir uansett liggende skjult under kragen, og sløyfene er nå mye enklere å ta av og på. Passer både gutter og menn - og damer for den saks skyld, og koster kr 295,- på Etter min morfarFargerikt gjensynI min bedrifts spede begynnelse hadde jeg bare et knippe kartonglommebøker og en liten rad hama-øredobber. Jeg har alltid likt disse myke plastperlene, og de er deilig fargerike å pynte seg med! Jeg har slitt litt med å finne et lim som holder godt nok, for disse perlene er jo som teflon! Og når ting ikke vil limes blir man rasende. fortenk ;-) Nå er imidlertid øredobbene limt skikkelig og er til salgs igjen, nostalgi både fra barndommen og fra firmastarten. Noen er på plass i nettbutikken og flere finner du hos Etter min morfar til helga ♥

News news news!Mansjettknapper laget av muttere! Perfekt gave til håndtverkeren, eller en som liker finurlige påfunn og lite glitter ;-) kr 190,- i nettbutikken / Etter min morfar

Og hva med et matchende sett mutter-øredobber til deg selv? Mini mini muttere, bare 7mm store. Like fine til hverdag som fest, vakker og industriell stil. kr 100,- i nettbutikken / Etter min morfar
Noen kommer også med små glassperler til pynt!

Hahahama! Barndommens evige syssel. Perle perle. Men disse er ikke slik som du kanskje tror. De er nemlig JUMBO-SIZE! Kjempestore øredobber på nesten 3 cm, dette er for de modige jentene der ute som elsker farger og oppmerksomhet ;-) kr 150,- i nettbutikken / Etter min morfarDe røde julekuleøredobbene var kjempepopulære, 30 par forsvant fort som svint! Nå er det ikke flere røde, men nye farger, nemlig en knallfin lilla, og en sølv for de som vil ha det mer nøytralt. Blanke og matte. Vintage gule og grønne er på vei i posten og kommer snart (håper jeg). kr 100,- i nettbutikken / Etter min morfar

Nye retro sminkepunger/pennal/miniveske

Flere store pennal/sminkepunger/småvesker, nå med ringfeste i sida :-)
Du finner dem på Etter min morfar i morgen!O'jul med din glede ;-)Jeg vet det er litt tidlig for hvermansen, men som butikk må man i gang med julevarene nå. Spesielt når det er håndlagd og ikke bare kommer seglende på en pall! Årets øredobbnyhet er julekuleøredobber, er de ikke skjønne? Med en diameter på knappe 19 mm er dette en litt stor øredobb - og veldig liten julekule :-) Tjuvstarter med disse røde laget av nye kuler, og venter spent på vintage grønne + gule fra 50-tallet som kommer i posten any day. Spre litt førjulsstemning på jobb, på julebord, i advent og romjul!

Øredobbene koster 100kr og finnes på Etter min morfar og Nettbutikken. God jul ;-)

PS, nå på søndag tennes juletreet og julelysene på Bakklandet!
Se mer info på Facebookeventen.

Små nyheter

Håndlagde pyntestrikk til de søte små :-)

Vest # 09 & #10Jeg har tegnet opp vestmønsteret mitt i nye, større størrelser, tidligere var det opp til str 5, nå har jeg opp til str 10 år. Vest #09 er størrelse 140 / 10 år og finnes nå i nettbutikken og hos Etter min morfar :-)


Vest #10 er størrelse 8 år, og bestilt av Anne Grete :-)

3 små LP-klokkerJeg har lagd store LP-klokker før, men disse små ble jo kjempesøte :-D Gamle knapper fungerer som "tall" og tapetprøver og hyllepapir pynter opp i midten. Så har jeg brettet esker fra gamle LP-cover til klokkene også. Du finner dem i Nettbutikken nå - og på Etter min morfar til helga :-)

Nyhet: bordskånere!

Store fargerike bordskånere heklet av gjenbrukte T-skjorter! Dette er en idé jeg har hatt en stund, men først prøvde jeg med bomullslaken. Det ble ikke bra, og prosjektet ble lagt på hylla. Da jeg prøvde å hekle med jerseygarn i forbindelse med mitt heklede gulvteppe fikk jeg mer sansen for det, og dermed ble disse endelig gjennomført også.Størrelsen på brikkene er ca 20 cm, og de er stødige nok til å stå oppreist langs kjøkkenbenken. I tillegg til underlag til gryter og kasseroller, kan de også brukes under telysglass eller som brikke under vannmugga en varm sommerdag. Gøy med slike oversize hekleblomster :-D
Å jobbe hjemmefra har sine utfordringer! ;-D

Haha, katten min er gigantisk, og får brikkene til å se kjempesmå ut! Monsterkatt.Brikkene er omsider på plass i nettbutikken til kr 150,- og flere farger kommer etterhvert :-)

Merkevarebygging - ferdigstilling av min kjære R :-)

Etter anskaffelse av mer pakketape fikk hele formen et lag. Kjekt at den tåler litt!
(gikk du glipp av første innlegg så finner du det her)

Så var det å sy trekk!
Matematikkunnskapene får kjørt seg og det ble mye tenking med retta og vranga og hjørner.


Heldigvis har man musikk til arbeidet! ♥


- iiik, den er for stor for "studioet" mitt!


Baksiden ble sydd på med små sting for hånd.

Finito! Glad logoen min kun er én bokstav ;-)
Hva syns dere? :-D

Merkevarebygging - bokstavlig talt!

Jeg holder på å bygge meg en stor papp-R! På onsdag i anledning Designspirene skal jeg ha en liten stand, hvor folk kan bli litt bedre kjent med meg og mitt. Denne R'en er jo logoen min, og ettersom jeg ikke har noe skilt eller banner fra før var det på tide å snekre sammen noe. I tro gjenbruksånd dykket jeg ned i papiravfallet og fant en passende pappeske til formålet. Men nå har jeg gått tom for pakketape typisk nok! Men det ser ut til å bli veldig bra! R'en er hele 45 cm høy og 12 cm tykk, så den står av seg selv på bordet.

Planen videre er å kle denne med noe passende tekstil - eller å la den være slik rå. Hmmm, tid og og iver får avgjøre dette i morgen, men jeg kommer tilbake med bilder av det ferdige resultatet :-)

Vil du være publikum på Designspirene? Her er påmeldingslink. Dokkhuset kl 17:30 på onsdag :-)
Tusen takk til alle som har stemt på meg til Folkets Pris

Nyheter til helga :-)

Nå er det klart for ny helg og åpentEtter min morfar, her er noen av mine nyheter denne gangen! Gjenbruk over heile linja. Og mange fine bruktkupp i butikken. Velkommen!Nye veggklokker!

Etter at jeg lagde den lilla klokka fikk jeg virkelig smaken på hjemmelagde klokker :-) Har lenge vært på utkjikk etter brett, kakebokslokk og andre passende ting, men det er ikke så lett å finne! Jeg fant ut at jeg kunne trekke papp med tekstil ala dørskiltene og lage klokke av det, men da jeg sto og skulle bestemme meg for stoff fikk jeg øye på noen små hekleduker fra loppis. Passende nok har disse tolv buer/tupper, kunne ikke passet bedre! Det er så deilig å få brukt dem til noe, for jeg tenker alltid på dem som har sittet og heklet og heklet, også havner dukene bare i dunger på loppis tilslutt. Her kommer dukene virkelig til sin rett, som blikkfang midt i nye fine klokker!

Innsiden er flere lag med ren papp fra papiravfallet, lysegrå PVC er pent festet rundt på baksiden med stifter. Hekleduken er sydd fast med symaskin, og sømmen fortsetter ut til kantene så man lettere skal se hva klokka er. Opphenget er et satengbånd, og alle klokkene har fått en liten logolapp på siden. Ett vanlig AA-batteri gir liv til urverket - som ikke tikker, men går jevnt rundt.

Skulle du få lyst på en av disse er det bare å sende meg mail eller komme innom på Etter min morfar :-) Klokken laget av kakebokslokk (bildene under) koster 400,- og de i stoff med hekleduk 600,-
Baksiden.

Helgenyheter!


Ida og jeg har bare helgeåpent på butikken vår Etter min morfar - men vi kompenserer med å fylle på nyheter til hver eneste helg! Ida har vært på auksjon, spennende! Her er noen av de nye tingene jeg har laget denne uka :-)

Tversoversløyfer!

Hjelmluer! ♥

Broderte kort med håndlagde atlaskonvolutter.


Nye småkjoler!


Nye smekker - og til ny pris, 190 istede for 220 :-)


Flere nye sykkelsetetrekk!

Husk åpningstidene våre: fredag + lørdag 11-17, søndag 12-16.
God helg!

 

Nyhet: tversoversløyfer!

Yes, endelig noe mer til gutta, noe mange etterlyser. Tversoversløyfer i gjenbruksstoffer, til både store og små! De minste passer alle med hals opp til 33cm, og de store passer opp til 48cm. Selv er halsen min 34 cm og de minste går akkurat på, men kanskje ikke så behagelig ;-) Sløyfe er minst like fint som slips, og med disse variantene blir du garantert lagt merke til. Bruk dem både til hverdags og fest. Hurra for håndlagd og gjenbruk :-) Disse finner du på Etter min morfar til helga, kr 250,- for barne/ungdomssløyfene og 295,- for de voksne.

Det er mange som sprer rykter om at tversoversløyfe er så vaaaanskelig å knyte, så det vil jeg herved avfeie med denne videoen med 7 år gamle Parker Vernon :-D

 Over til en grundig versjon for dere som virkelig vil lære denne kunsten:

Bokcover!

Husker dere denne sniktitten på bloggen i juli?

Nå er boka ferdig og ute i butikkhyllene! Jeg har brodert t-skjortene, og skriften er i tillegg brukt som logo og element igjennom boka. Staaaas! "Ærlege og kjærlege tekstar om søsken - Boka Søsken undersøkjer søskenskapet frå ulike perspektiv: personleg, etymologisk, naturvitskapleg, skjønnlitterært og visuelt."

En rekke personer har bidratt med tekster til boka, gleder meg til å lese! Selv har jeg tre søstre og mange søskenerfaringer ;-) Torsdag 29.september er det dessuten sleppfest på Verkstedhallen i Trondheim! Du finner boka til salgs her på Samlaget.

Nye vester :-)To nye vester har sett dagens lys i helga! Den ene er gave til lille Liam Alrek som har navnefest i dag, og den med blå kanter havner i butikken! Vestene er vendbare og forseggjorte, stødige med strykeinnlegg. Vintage knapper. Sydd av ullstoff og en rutete gardin. Størrelsen er ett år, men jeg tror den kan passe tidligere.Nytt i butikken til helga!I helgene (fredag, lørdag og søndag!) har vi åpent på Etter min morfar, og vi har som mål å ha noe nytt hver eneste helg! Nå er det bare onsdag enda, men jeg har vært nedover med nye søte hårspenner, kule brosjer og de nye sykkelsetetrekkene! Og mer skal det bli! Jeg hører også rykter om at vi har fått inn en kjempefin soffa! Så legg turen innom Bakklandet i helgen :-)

Deler noen linker her, hjelp oss gjerne ved å Like og Linke videre!
Etter min morfar på Facebook
Etter min morfars Blogg
Ingrid Riddervold Design på Facebook

Ny detalj!

Nå har jeg funnet på noe nytt - pyntebånd som gjør sykkelsetetrekkene litt mer spesielle! Noe av det jeg liker best er å sette sammen ulike fargekombinasjoner, og nå ble det plutselig enda mer å velge i :-) Nye trekk finner du på Etter min morfar på fredag. Hva med en gave til syklisten? Trekkene koster 190,- og passer vanlig DBS-sete og alt som er mindre.Flere kortsløyfesmykker :-)

Nye sløyfesmykker er lagt til i nettbutikken og på Etter min morfar :-)
Syns denne kortstokken har så fin bakside!

Votter laget av genserHusker dere genseren som ble pute? Nå har jeg tovet armrestene og klippet meg votter :-) Det var veldig enkelt, for mønster bare la jeg hånda på et papir og tegnet rundt et par cm utenfor. Så sydde jeg sammen to biter rett mot rett. Litt justeringer underveis ble det også. Lurt å ha vrangborden som kant på vottene. Dette kan man gjøre med gamle kashmirgensere også. Veldig varme og gode!

Ny klokke :-)

Denne klokka finner du nå i min nye butikk, hoho, hvor gøy er ikke det! I morgen åpner Etter min morfar med Ingrid Riddervold Design i ett av rommene. Det er hvite vegger og fullt av fargerike håndlagde ting i gjenbruk og retro. Klokka har jeg lagd av et gammelt lilla serveringsfat, den har masse fine blomster og gullvisere. Noe til ditt hjem kanskje? Eller en innflyttningsgave?Jeg har også laget nye LP-skåler i den fine blomsterformen jeg har kommet opp med. Én ladning kommer i butikken, og et lite knippe er på plass i nettbutikken.Heklet gulvteppe!Inspirert av diverse flinke Etsyselgere (feks denne, denne eller denne!) kjøpte jeg store heklekroker i vinter. Planen var å lage eget T-skjortegarn. Jada, planer, planer. Da jeg var i Ålesund fant jeg to store nøster på salg, så da var det på tide å få ut fingern. Elise på Kaptein Biff-bloggen har også laget et flott teppe, og jeg hermet likegodt med fotoet også, all ære til henne, hehe!

Jeg har brukt heklekrok str 20 mm og et Doily heklemønster som det finnes millioner forskjellige av på nettet. Katten har allerede lagt sin elsk på teppet... Et nøste holdt til nest ytterste rad, dere ser det er en liten fargeendring der. Sånn er det å handle på salg! Håper det blir litt større, nå er det ca 65 cm i diameter.

Hjemmelagde gaver

Jeg har alltid vært stor fan av hjemmelagde gaver, spesielt når man ser det er lagt ned litt tid og kjærlighet :-) Gavene på bildene her er hjemmelagde knekkebrød og brente mandler, lagt i gjenbrukte syltetøyglass og en plastboks fra salat. Et tips er å legge ved oppskriften i tilfelle de vil bake mer!

For dere søte sydamer der ute har jeg funnet et kjempeenkelt triks for å lage slike tøytrekk. Mål opp diameteren rundt lokket (inkl sidekanter) og sy en sirkel med strikktråd på undertråden, vipsferdig. Hvis man har sikk-sakk-saks blir kanten også mye finere enn det her :-) Er man ikke så kløpper på symaskina kan man bare klippe en tøyrunding og feste med gummistrikk + et sløyfebånd.

Hvis man får gaver eller pakker i posten med bånd eller fin tråd kan man ta vare på dem i en liten boks og bruke dem på nytt. Hurra for hjemmelagd og gjenbruk ♥

Stempel!

Tantebarnet mitt fylte 8 år i sommer, og i tillegg til vannballonger, megasåpeboler og slim (jepp, dagens desidert mest brukte gave, haha!), ville jeg også gi noe hjemmelagd. Vi kan jo ikke la kassetten forsvinne i støvete historiebøker, også fikk jeg brukt det fine stempelsettet mitt. Pengepung med litt bursdagspenger. "Blekket" er testilfarge som herdes med strykjern. Jeg liker den gjennomsiktige effekten!BroderiDette er utsnitt av noe som kommer på et bokcover! :-D

Flere dørskiltTre nye dørskilt er ferdige og klare til dyst på sine ytterdører!
Lyst til å lage deg et slikt selv? Her er fremgangsmåten :-)

DominobrosjerStore vintage dominobrikker er forvandlet til pyntenåler :-) Disse tre ligger klare i nettbutikken min, og fem andre havner på Pryd Mercur i morgen. Noen er i tre og noen i gammeldags hardplast: Bakelitt! Bakelitt brukes så vidt jeg vet ikke lenger (eller sjeldent) og er begynt å bli et samleobjekt. Dominobrosjene kan du bruke som pynt på kjolen, jakka, lua, eska osv. Kanskje matcher du mannens dominomansjettknapper og?
Dominomansjettknapper finner du også i nettbutikken min :-)

Nye smekker :-)Jeg og frk.Skråbånd har blitt gode venner rundt de små tuppene på disse smekkene ;-) Dette er første gang jeg syr smekker, ettersom mine Pryd-kollegaer alltid har hatt forskjellige varianter i butikken. Mine er laget av voksduk, den tynne typen som er mer behagelig å ha på seg. Lang borrelås i nakken gjør at åpningen passer alle - jeg fikk faktisk på meg smekken selv ;-D Fort gjort å ta av og på også i forhold til søte små trykknapper som må treffe perfekt. Stor størrelse er de også, klar for søl og gris! De kan vaskes på 30 grader og strykes på lav temperatur fra baksiden.Tenkte jeg skulle vise dere et pattern jeg har laget i photoshop, etter tapeten på soverommet i Brønnøysund. Er den ikke herlig? Litt sånn psykedelisk morgenstund... For dere som ikke er kjent med patterns, de fungerer på samme måte som en farge, et klikk og flaten fylles med dette mønsteret. Så kan man ha annet enn hvitt bak også, eller endre fargen på mønsteret. Uendelige muligheter ;-)

 

Nye kortsløyfesmykker, og ny pris!Beklager et lite bloggfravær fra denne kanten, vi har vært på tur nordover. Men noe sommer så vi ikke mye til ;-) Titter innom ikveld for å fortelle at flere sløyfesmykker er produsert, og at prisen har blitt litt rimeligere. Håper mange vil smykke seg med disse søte gjenbrukskortene i sommer og høst! Fem nye smykker er klare i Nettbutikken, og på Pryd Mercur. Kan allerede rapportere om tre fornøyde sløyfebrukere ♥

Nyhet; sløyfesmykker laget av spillekort!

I dag har jeg holdt på med et nytt prosjekt, nemlig sløyfesmykker laget av spillekort! Kortene er slitesterke og ment å hånteres mye, så de tåler fint å henge rundt halsen til pynt. Med et resirkulert kortsmykke støtter du gjenbruk og håndlagd samtidig som du blir kjempesøt med sløyfen ;-)
Har du et lykketall i kortstokken? Denne beholder jeg selv ;-)


Smykkene kommer pent innpakket i miljøvennlig cellofanDe første sløyfesmykkene er på plass i eplabutikken


Å komme opp med et nytt produkt tar fort en hel formiddag. Prøving og feiling, knøvling og knoting :-) Gøy når man kommer frem til noe man er fornøyd med!

Pute sydd av ullgenserJeg kjøpte en baggy ullgenser på Fretex for en stund siden, men har ikke brukt den pga fasongen. I dag satte jeg saksa i den for å gjøre den mer tettsittende. Easy peasy tenkte jeg, haha! Det jeg ikke tenkte på var at hvis jeg flytta armene lenger opp på skuldra ble de jo alt for korte! 2 minutt senere fant jeg på en ny løsning av den oppklipte ullgenseren, nemlig pute.

Vintage korsstingsmønstret voksduk forvandlet til...Toalettmappe og sminkepunger! Det er ikke lett å finne brukte voksduker som er fine nok, de fleste er både flekkete og hullete. Etter en vask av denne klippet jeg ut noen biter som var brukbare, og det er enda nok til én sminkepung til + et sykkelsetetrekk. Fargene på fôret matcher utsiden, mørkegrønn og blå nyanser, og passer fint til folk som liker det autentiske ujålete sommerferiepreget fra hytta ;-) Små sjarmerende bevis på et tidligere liv må man tåle. Du finner dem på Pryd Mercur. Velkommen innom!

Skrivepapirpute

Jeg har alltid vært fascinert av hverdagslige ting som enten er laget av andre materialer, forstørret eller tatt ut av sammenheng. Heklede muffinser, filt-hamburgere og slikt :-) Her er en variant fra meg, en myk skrivepapirpute til sofakroken! Jeg har sydd én som jeg beholder selv, og én til nettbutikken. Samme stil som Skolekjolen, med linjert ark og rød marg. Putetrekket er en flott gave til en lærer, skribent, student, forfatter eller andre som setter pris på litt humor i hverdagen. Garantert uten paper-cuts! :-)

Badekåpe til de minste :-)Hihi, sjekk denne lille tassen, en badekåpe til de aller minste, str 9-18 mnd! Det er 1-årsgave til min badenymfe-niese, og jeg vet den kommer til å være aaaalt for stor! Hun er så liten og fin. Men er det en ting som er sikkert, barna vokser alltid inn i ting. Og ut av. Mønsteret til denne fant jeg hos MADE igår, og det kan kjøpes for 45kr her. Veldig utfyllende pdf med fine bilder og instruksjoner, anbefales på det varmeste.Nye lekedyrsmykker!Jeg har laget noen morsomme smykker av gjenbrukte plastlekedyr, pyntet med fargerike hamaperler for maksimal nostalgi :-) Første gang jeg lagde slike var i mai 2009, og jeg syns fortsatt de er like fine. Disse smykkene passer like godt på T-skjorta, tunikaen og kveldskjolen, og blir garantert lagt merke til. Lange smykkelenker som blir hengende ca midt nedpå brystet, 73 cm langt sølvfarget kjede.

Fem smykker finnes nå i min nettbutikk, og de ni på bildet under blir å finne i Trondheim Kunstmuseums gavebutikkGråmølna (Solsiden)! Der skal de ha en 80-tallsutstilling som åpner 19.juni, og i den anledning ble jeg invitert til å levere litt passende varer til salgs. Kassettpengepungene i forrige innlegg skal også dit :-)


Hva er kulest, hund eller kamel? ;-)

Trykte kassettpengepunger!De siste dagene har jeg jobbet med noe helt nytt, nemlig silketrykk! Jeg har et japansk alt-i-ett-kit, Gocco, som man både lager trykkplatene og trykker med etterpå. På papir eller tøy. Jeg prøvde tøy først, og først ble jeg ganske misfornøyd med resultatet. Jeg har trykksverte spesielt beregnet på tekstil, men stoffet sugde til seg masse, og plutselig var det lite igjen. Veldig varierende resultater får man si. Men etter at den første skuffelsen hadde lagt seg har jeg begynt å sette pris på det håndlagde preget, og syns alle de ulike uttrykkene er fine på sin måte! Hva syns dere? Ser de fine og sjarmerende ut, eller tenker dere at her er noe blitt feil?

Mansjettknapper på epla

Har nå lagt ut tre pakker med domino mansjettknapper i nettbutikken for dere som ikke bor i Trondheim :-) Overrask kjæresten eller en venn, disse passer perfekt til voksne gutter som fortsatt er glade i lek og moro ;-)

LP-skåler

Det er etterhvert mange som lager slike LP-skåler, og mange som selger dem og. Men jeg er stolt av å få til myke, tilnærmet symmetriske former som hverken er knudrete eller knøvlete! Blomsterfasongen på bildene over har jeg kommet frem til selv, har ikke sett den noe annet sted, men fått den til etter endel prøving og feiling. Nå har jeg fyllt opp Pryd Mercur med disse, så trenger du en bursdags- / innflyttnings- / bryllups- / hei-du-er-fin-gave vet du hvor du finner dem ;-) Det er til og med en KrissKross Lp-skål her! :-D

Dørskilt

Et dørskilt som ble bestilt for lenge siden er endelig blitt ferdig, håper du er fornøyd Kristin! :-) Nydelig småblomstret stoff i grønt, gult og blått matchet med turkist mønster på papirene bak, ønsker gjester og beboere velkommen. Er det forresten stemning for en tutorial for å lage slike selv? Dette er nemlig ikke et produkt jeg vanligvis lager for salg, så om dere vil kan jeg lage en fremgangsmåte til dere? :-)5 nye store toalettmapperEtter 17.mai, bunader og fedrelandsidyll har jeg lagd noen litt folkeinspirerte toalettmapper. Denne typen har jeg sydd noen mindre sminkepunger av før også. Veldig kjekt med blank mykplast utenpå slike løsvevde gardiner og duker, slik at de ikke blir slitt og ødelagt med de sjøre mønstrene sine. Så tåler de å være med på badet også!

Flere toalettmapper, disse er i vanlig stoff, herlige retrofarger. Den ene i nytt stoff, den andre autentisk men ubrukt ;-)
Størrelsen på disse toalettmappene er 24 x 19 x 7 cm og rommer det meste man trenger av hårbørte, tannbørste, tannkrem, deo, sminkefjerner osv :-)


Til sist, en pengepung sydd av fine vevde bånd, funnet på fine Etter min Morfar :-)

Sykkelsetetrekk
Nå får du kjøpt sykkelsetetrekkene mine i nettbutikken også :-) God tur!

Broderibrosjer i nettbutikkenSeks nye brosjer er på plass i Nettbutikken, laget av nydelige håndbroderte duker. Mange av disse dukene er uheldigvis ganske flekkete, så jeg har ikke dårlig samvittighet når jeg setter saksa i dem og lager noe nytt og som kan brukes :-) Brosjene kan du pynte med på kjolen, jakka, veska, lua eller i skjerfet.

Under er et bilde fra Adressavisa 2009, og korssting er fortsatt like fint :-)

Nye mansjettknapper!

Mai er en måned med mye pentøy og dress, 17.mai, konfirmasjoner, dåp, brylluper... Nå finner du disse håndlagde mansjettknappene på Pryd Mercur, alle lagd av resirkulerte spillebrikker og ett par av tastatur. Så nå er det bare å finne frem finskjorta! Fine priser fra 170-195,-

Kattepengepung #20, 21 & 22

3 nye kattepengepunger skal snart fly til andre siden av verden! De skal til Marte, som har savnet en katt etter at hennes første kattepengepung ble stjålet. Dette er det andre ingridriddervoldtyveriet på kort tid jeg får høre om, folk eier jo ikke skam! Makan. Får håpe en av disse blir plaster på såret og fine gaver :-)

Nye pass-etui

Nå er det snart tid for sommerferie og reising! Har du husket å fornye passet ditt? Det har ikke jeg, ops. Spørs om jeg får råd til noe utendlandsferie uansett, sukk! Men, om du ikke trenger å fornye selve passet, så er kanskje et nytt pass-etui noe å tenke på? Disse fem nye i friske farger havner på Pryd Mercur i dag til kr 160,-Ny strikkakaktus :-)

Jeg har som sagt ikke grønne fingre. Jeg skulle ønske det, for det må være så givende å få det til å spire og gro. Men hjemme hos meg drukner kaktusene til og med. Har aldri vært noe tilhenger av plastikkplanter, men strikkede og heklede greier er kult :-D Den forrige kaktusen var litt ensom borti vinduet, så nå har den fått en venn.

Jeg har ikke brukt noe mønster på noen av disse, tok det litt på feelingen. Den nye lille runde er rett og slett lagd av en firkant strikket av rett og vrang, snurpet i toppen og litt snurpet nedi. Jorden og blomstene er heklet. Den lange krabaten er satt sammen av smale rektangler med piperensere inni. Pottene fant jeg på Fretex, men de har noen lignende på Panduro til en litt saftigere pris ;-) Kjekt én-kvelds-syssel, jeg liker prodjekter som blir ferdige litt kjapt :-)


Jeg blir nok heller aldri noen interiørblogger, gidda ikke vaske vinduene før fotoshooten ;-D

Nye retro pengepunger og sminkepunger

Jeg fant meg en liten gardin på Fretex Unika her om dagen, kanskje er det vårens inntog som gjør at jeg blir så tiltrukket av grønt for tiden? Disse herlige retroblomstene ble iallefall med hjem, og nå er de forvandlet til nye bruksting. Pengepunger 150,- på Pryd Mercur.

To nye sminkepunger av den runde sorten har jeg også sydd, av gjenbrukte gardiner og skjørt. Disse rommeren hel masse og er så søte å se på! :-) 290,- samme sted.Bilder på veggen

På tirsdag fant jeg tre fine A'er hos Serendipity på epla, og på onsdag lå de allerede i postkassa mi! Hoho, for en lykke, jeg elsker å få pakker i posten! Jeg fant frem en gammel ramme og limte A'ene på et tykt papir sammen med en blonde, og hang opp bildet allerede samme kveld. Rammen har slikt buet glass så det ble god plass til bokstavene inni der. Kanskje litt klisjé at grafisk designere elsker bokstaver, men slik skal det jo være. Også liker jeg at alle er i forskjellig materiale. Anbefaler forresten alle håndarbeidsglade å sjekke ut Epla Materiell, det begynner nemlig å samle seg mye utstyr der, og enkelte har ikke engang vett til å ta seg fortjeneste, så det er mye billig ;-)
Et annet tips til veggpynt er å ramme inn biter av gamle stoffer, spesielt hvis de betyr noe for deg! Dette brune og orange stoffet er fra farmor og farfars hyttegardiner og minner meg om varme somre, myggstikk, blåbær med melk, kortspill, soppturer, og å være nødt til å legge seg mens sola fortsatt skinner ;-)

Nye retro pengepunger

Nå har jeg lagd et nytt parti retro pengepunger :-) Disse er allerede på plass på Mercur, men pga de kjedelige dataproblemene mine denne uka har det vært lite bloggmuligheter før nå. Tenkte jeg skulle vise dere bilder av pungene før de er sydd sammen også, jeg syns det er så gøy å sette sammen farger og mønstre på klippebordet. Har begynt å sy hjørnene litt avrundet for et litt søtere uttrykk, hva syns dere?Kjempekjekt å bruke opp stoffrester til slike småprosjekt. Og de enda mindre bitene går i esken til øredobbproduksjon :-) Minst mulig i søppelbøtta!


Disse og flere andre finner du på Pryd Mercur, 150kr.

Vest #06 - tweed :-)Etter en lang vest-pause tok jeg frem mønsteret idag og sydde denne lille vesten. Grå ulltweed i klassisk fiskebeinsmønster, som ofte brukes på voksendresser og six-pence, syns det er så søtt når babyene blir små minivoksne :-) Vesten er vendbar, så man får to vester i ett. En klassisk, seriøs side, og en søt, morsom blomstrete i knallblått. Vesten er størrelse 1 år, kr 450,- på Pryd Mercur eller i nettbutikken.Nye sykkelsetetrekk!

Da jeg kom på jobb igår var det bare tre sykkelsetetrekk igjen! Så her har det gått unna må jeg si. Det er så fantastisk motiverende å se at tingene jeg lager forsvinner fra butikkhyllene, så da jeg kom hjem ble det full fres og 8 nye! Bare ignorerer det siste snøfallet her i Trondheim og later som vi straaaaaks kan hente frem syklene. Gøy med litt pynt og fjong sykkel :-D

Kr 190,- Pryd Mercur.

Ps, de to hvite er sydd av en vintage voksduk. Skikkelig fint mønster, men den har fått gjennomgå i sitt tidligere liv! Har klart å finne biter som var uten hull og kaffeflekker, men de er helt tydelig brukt, det får være endel av sjarmen :-)Enda flere søte runde :-)

Jeg har visst blitt litt hekta på disse runde feminine sminkepungene mine :-) Det ble ikke så mye gjenbruk denne gangen, men jeg fikk brukt opp endel rester, og det er jo viktig det og! Når jeg får fylt opp butikkene mine her i Trondheim tenker jeg det kommer noen slike på epla og. Inntil da kan dere gjerne maile meg om dere vil kjøpe over nett, så sender jeg i posten. Pris kr 290,- på pryd pop-up.Søte runde sminkepungerDisse to finner du nå på Pryd Bakklandet til 290,-

Nye sminkepunger, og dagens dilemma.

En ting jeg har tenkt på en god stund, er om jeg kan bruke gjenbrukt pels i produktene mine. Vanligvis tar jeg avgjørelser raskt og effektivt, stoler på egen magefølelse og kjører på. Men i dette tilfellet har jeg både grublet, spurt venner og familie, veid alternativene opp og ned. Som dere ser har valget falt på at ja, jeg prøver med litt pels.

Jeg føler at jeg må forklare meg litt. Grunnen til at dette var vanskelig, er at jeg vet at mange er sterkt imot pels. Selv ville jeg heller aldri kjøpt meg en pelskåpe, og blir rett og slett litt kvalm når jeg ser gamle damer dekt av lange pelskåper. Men vintage, second hand, arvet og gjenbrukt pels blir noe annet i mine øyne. Helst i små mengder dog. Jeg er jo en hardbarka resirkulerer, og får vondt i magen hver gang noe "brukandes" havner på dynga. Nå har nå denne myke deilige pelsen engang blitt produsert, så etter min mening er det fint om den kan brukes videre, kanskje også av respekt til dyret det faktisk en gang var. Jeg må innrømme at jeg er redd for å støte fra meg potensielle kunder ved å bruke små pelsbiter på noen produkter her og der, at de skal boikotte hele firmaet mitt. Men samtidig vil jeg ikke undervurdere kundene heller. Man kan ikke tro at pelsmotstandere flyr i fletta og heller rød maling i hytt og pine og ikke kan tenke litt rasjonelt :-) Pelsen jeg bruker gir ihvertfall ikke inntrykk av å være ny, og selv syns jeg at det bare understreker gjenbrukstemaet mitt.

Jeg har full forståelse for at alle har sine egne meninger om både pels, kjøtt, økologisk landbruk, flyreiser, skinnsofaer, hårspray og diverse andre dyrevern-, miljø- og moralspørsmål, men her fikk dere altså min.

Hvordan er det med deg, syns du det er forskjell på gjenbrukt og ny pels? Boikotter du feks hele merkevarer hvis de har et pelsprodukt i kolleksjonen? Er litt nysgjerrig da sjø :-)

Sminkepungene finner du på Pryd Mercur, kr 290,- / 350,-

SlipspengepungerMichaela har bestilt disse to pengepungene, lagd av slips fra sin bestefar. Jeg syns det er så fint med tekstiler som har en historie, og som kan resirkuleres til noe nytt. Gjenbruk og minner :-) Jeg syns det er viktig å beholde detaljene ved redesign slik at man virkelig ser hva det har vært.

Nyhet; reveputer!

Reveputer til folket! Jeg har hatt lyst å sy noen slike en stund, og nå har jeg tegnet mønster og prøvd ut litt. Fem rever er det blitt så langt, de fleste er røde, og alle er sydd av gjenbrukt stoff. Garantert et blikkfang i sofakroken eller en venn på hylla. De er ganske store, se nederst for det klassiske fyrstikkeskebildet. Høyde ca 36cm.

Hver rev har fått et eget navn og et lite avsnitt om seg selv. Den grå reven Ingeborg, for eksempel, liker å pynte seg og være litt fjong i sofakroken. Frida liker å gå på tivoli eller å drikke te med venninner. Hehe, syns det er litt gøy å lage prislapper og finne på sånt :-) Hva revene er lagd av + vaskeanvisning står også i prislappen.

Kunne du tenkt deg en rev som dette? :-) Legger igjen noen på Bakklandet, noen på Mercur, og sender gjerne i posten til dere som ikke bor i Trondheim. Pris kr 350,-

Guttevester i nettbutikkenAlltid er det noen som spør etter ting til guttene, men av de fire vestene jeg sydde i desember er kun én solgt foreløbig. Nå har jeg lagt dem ut på epla i håp om at noen der ute i norges landstrakte land forelsker seg i dem :-) Alle vestene er vendbare, så det blir to ulike til prisen av en, og de er like fine til hverdags som til selskap.

Strikkakaktus!

Jeg har dessverre ikke grønne fingre, men en strikket kaktus skal jeg da alltids klare å holde liv i ;-) Denne var enkel å lage, og mitt første strikkeprosjekt på pinne 2! Jeg liker vanligvis å ha tykke pinner og tykt garn og se resultater litt brennkvikt. Kaktusen er strikket av tre små avlange lapper, som deretter er sydd sammen og fylt med piperensere. Jorda har jeg heklet rundt og rundt med fastmasker, og den lille potta fant jeg på Fretex for en femmer.


Som dere ser er den ganske liten ;-)

Flere søte sminkepunger!Har kost meg med å sette sammen fargerike stoffer til tre nye sminkepunger i den feminine fasongen :-) Så utrolig hyggelig med positiv respons, dere er så fine! Tre av disse sju første er allerede solgt og det er alltid et godt tegn + god motivasjon til meg! En av dem er også lagt av til blogglotteriet, og jeg kan avsløre at det blir tre gavepakker til tre heldige vinnere. Stay tuned!

Nye feminine sminkepunger!Det begynte å nærme seg utsolgt for store sminkepunger i butikken, men istede for å sy opp flere av de vanlige firkantede ville jeg lage noe nytt og mer feminint! Har tenkt på slike en stund, og nå har jeg endelig kommet meg gjennom mønstertegning og utprøving. Mønster er undervurdert altså! Men det er kjempegøy å lage sitt eget, og så får man jo det resultatet man har sett for seg også. Disse store sminkepungene har en glidelåsåpning på 15cm og rommer massevis. Bredde nederst er 24, høyde når den er flat 23cm. Veldig søt fasong som pynter opp på badet og i veska :-) Har for det aller meste brukt gjenbruksstoffer. Pris kr 290,- på Pryd.PS; jeg planlegger en Give-Away i anledning bloggens 2års-dag. Hva har dere lyst til å vinne? Kom gjerne med forslag! :-)

Handlenett quiltstyle!

Woho, jeg har sydd meg et handlenett! Kunne ikke sy bare et vanlig, enkelt et så jeg brukte likegodt en hel formiddag på saken. Inspirert av bloggen Made (se nederst) kom altså dette polkagrisstripete nettet til verden, og jeg er strålende fornøyd! Jeg vet ikke om jeg har tålmodighet til så mange flere slike prosjekter, for det var mye måling og millimeterjusteringer underveis. Og slike vrengte hanker skal jeg iallefall styre unna, det blir heller topstitch her i gården! Nå har jeg allerede brukt nettet til å levere varer på Pryd, og handle litt frukt og grønt på vei hjem. Funker som fjell!


Bildet er lånt fra håndarbeidsbloggen MADE. Trykk på bildet for å komme til pute-tutorialen :-)

Nye kassettpengepunger!Fire nye kasettpengepunger befinner seg nå i nettbutikken min :-) Har en egen pengepung-kategori.

Katt #17, 18 & 19

Tre nye kattepuser har kommet til verden! Dette kullet var det litt strev med, ettersom jeg presterte å sy tvers gjennom pekefingeren min med symaskina! Drama på syrommet altså, men det gikk veldig fint. Med ny respekt for maskineriet og en øm finger ble de likevel ferdige. To av kattene er bestilt, men Kattefrøken #19 på bildet over trenger et nytt hjem snarest ;-) Du finner henne i nettbutikken min til 250,-

Nye pengepunger og sminkepunger!

I dag har jeg sydd nye punger i tre størrelser; pengepung, liten sminkepung og stor sminkepung :-) Alle disse havner på Pryd pop-up mandag morgen, så om du ser en du har lyst på er det bare å stikke innom på Mercursenteret! Pris kr 150-195,-

Håndlagd bok

I dag feirer min kjære morfar 75år, og i den anledning har jeg lagd en liten minnebok til ham :-) Inni har jeg skrevet "En liten bok med morfarminner fra min barndom", og på hver side skrevet om små ting jeg husker fra jeg var liten. Feks om alle bøkene han har lest for oss, for jeg aner ikke hvor mange tusen timer jeg har tilbrakt på fanget mens han leste om Albert Åberg eller Barbafamilien, jeg tror faktisk han kan alt utenat.

Boka har jeg lagd av papp fra LP-cover (et materiale jeg har en hel del av etter å ha lagd masse LP-skåler ;-)) trekt med tekstil, og inni er det tykt papir som jeg har printet med ulike mønster på hver side. Jeg passet på å ha ganske lyse mønster så det ble mulig å skrive på de fleste sidene.

Ah, jeg elsker mønster!
Noe av teknikken til dette lærte jeg på valgfag Bookbinding and Printmaking som jeg tok i Australia, men selve bindingen er veldig enkel. Her er en nettside som illustrerer stegene for å knyte en slik bok, og man kan jo lage alt fra egne fotoalbum til enkle notatbøker på denne måten. Trenger ikke være med stoff heller, papplater eller kartong fungerer utmerket som cover. Easy peasy :-)

Håper morfar blir glad ;-)

Katt #15 & #16 :-)

Nå i jula fikk jeg bestilling på to kattepengepunger, og begge har svarte og hvite katter selv :-) Resultatet ble to søskenpuser, #15 til Ina og #16 til ei jente i London. Mjau mjau!


Her er bilde av Inas katt :-) Ligner litt?

Sydd bokmerke :-)Dette bokmerket lagde jeg til kjæresten min i julegave, så nå kan jeg endelig legge det ut på bloggen ;-) Det er rett og slett et notatark sydd i tøy. Jeg syns det er gøy med alt slikt dagligdags som blir gjenskapt i søm eller hekling/strikking, feks hamburgere, godteri eller smultringer. Notatarket kan du enkelt lage selv, og kanskje brodere på noe tekst også? Selv valgte jeg å la ham få blanke ark (hoho), kanskje det inspirerer skrivelysten?Det har ikke blitt så mye tid til blogging nå i innspurten før jul, men jeg håper dere henger på i nyåret som kommer :-) Har noen nye mønstre og planer som det endelig skal bli tid til å prøve ut, så se opp for nye produkter i tiden fremover. Og så syns jeg det er utrolig gøy å tenke på alle julegavene som folk har kjøpt fra Ingrid Riddervold Design, jeg har jo pakket inn mange av dem på butikken selv, kjempestas :-D

RIKTIG GOD JUL!

Store retro toalettmapper!

Toalettmappene er i samme størrelse som disse her som jeg har sydd tidligere. Innsiden er fôret med vannavstøtende materiale, enkelt å rengjøre med en klut. De tåler også vanlig maskinvask på 40 grader om det skulle trengs. Disse 5 nyeste finner du nå til kr 270,- på Pryd pop-up. Julegavetips!

Pengepunger med kassettnostalgi :-)Disse fire nye pengepungene finner du nå i eplabutikken min! Bestiller du før 15.des er de garantert fremme før julaften! Send meg en beskjed hvis jeg skal sende pakken direkte til mottager, jeg kan også pakke den inn i julepapir for deg :-) Flere pengepunger finner du også i en egen pengepungkategori jeg har lagd! goood juuul ;-D


Vest #04Vest #04 er størrelse 2 år og skikkelig sjarmis! Knall turkis på den ene siden (prikker og ruter), og gråblå cordfløyel på den andre. Kjekt med en seriøs og en morsom side. Men altfor seriøs kan ikke en 2-åring være, sjekk de søte blomsterknappene! Denne vesten har fått jukselommer til pynt på begge sidene. Pryd pop-up, kr 420,-Kattepengepung #14Kattefrøken #14 er en snasen liten sak i knallgult og lilla, og med "ekte" katteøyne; skinnende grå knapper med vertikal pupill :-D Stoffet på magen er en av mine absolutte favoritter, sirlige lilla blomstertegninger på offwhite bakgrunn. Bak har hun fått lilla retroblomster, samme inni. Denne er sydd på bestilling av Anette, og har noen av dere lesere et brennende ønske om å eie en slik katt selv er det bare å sende meg en mail :-) Andre varianter jeg har sydd tidligere finner du her.Helt nye kartonglommebøker!

Sjekk ut disse nye variantene av kartonglommebøker i eplabutikken min! To nydelige knallblå lettmelk fra Danmark og en rødorange tomatjuice fra Rynkeby. Hihi, Rynkeby er et morsomt navn. Letmælk er artig og. Dejligt! :-D

Vest #03: 70-tallsnostalgi!

Vest #03 er størrelse 1 år og sydd av brun cordfløyel og en herlig småblomstret gardin. Kunne passet lillebroren til kjole #64! Knallorange skråbånd kanter hele vesten og gir en spenstig kontrast. Flower Power og 70-tallselsk! Kr 395,- på pryd pop-up.

Nyhet: guttevester!

Vest #01 er størrelse 5 år, og sydd av buksen på en pen gammel herredress. Vesten kan prukes på begge sider, og på den andre siden er det brukt en stripete gardin.To vester for én altså! :-) Og 100% gjenbruk. Vesten er stivet opp med strykeinnlegg og holder formen fint. Kr 395,- på Pryd pop-up.

Vest #02 er i andre enden av skalaen, nemlig størrelse 3mnd. Veldig liten og søt :-D Her har jeg brukt et lyseblått putetrekk på den ene siden, og nytt svart bomullstoff med sopper på den andre. Kjekt med to brukssider itilfelle det blir litt søl i selskapet - noe det jo fort blir. Kr 395,- på Pryd pop-up.
 

Jeg har også fyllt opp med en ny ladning LP-skåler på Mercur (kommer nye på bakklandet på fredag også :-)) Har begynt å sette logo på dem nå. Tekstillogo + superlim = sant! LP-skålene er kjempefine julegaver, hva med å pakke dem inn sammen med en pose Twist?

Flere kattepengepunger :-)Siri har bestilt en grønn+lilla og en rød/orange katt, slik ble de! :-)
Fikk lyst til å lage et aldri så lite oversiktsbilde slik jeg har gjort med småkjolene og, så under kan dere se de 13 første kattene :-)

Kattepengepungene er en god del større enn vanlige pengepunger, og kan selvfølgelig brukes til mye annet enn penger. Mobil, kompaktkamera, penner og skrivesaker, pass (faktisk!), nøkler, sminke, klinkekuler, tamponger, tyggis, eller rett og slett alt det småtteriet som slenger nederst i veska! Under er det noen bilder som illustrerer størrelsen :-)

Kattepengeung #11 & andre buskevekster

Kattepengepung #11 er bestilt av Hilde, som ville ha gul og/eller lilla. Jatakk begge deler! Håper du er fornøyd Hilde? :-) Den er mørkelilla inni.

Ok, så er det ikke buskevekster, men pengepunger og sminkepunger :-) Har sydd opp en hel del, som forhåpentligvis havner under treet hos noen søte snille i år! Dere finner dem på Pryd-butikkene, eller send meg en mail om du ser en du vil ha tilsendt i posten :-)

Kattepengepung #10Ellinor sendte meg bilde av sin egen katt, og ønsket seg en kattepengepung i brun, orange og gult retromønster. Gøy med slike oppdrag :-D Om den ble så veldig lik vet jeg ikke, men så er den jo tross alt i tøy! Har du en katt du vil ha en matchende pengepung etter, så send meg bare en mail med bestilling og bilde! (kattepengepung kr 250,-)Bestillinger :-)Mette har bestilt pepperkake-julestrømpe til en liten gutt, og en blåblomstrete retropung :-)

Og Anette ville ha en rosarød kattepengepung til ei fem år gammel jente. Har funnet et herlig flanelldynetrekk som passet godt til formålet, veldig myk og god :-) Katt #09 er fôret med røde sopper og har nydelige grønne øyne.Nye pengepunger :-)Kan jeg by på en retro pengepung? Eller en slipspengepung? Flere varianter i nettbutikken nå :-)

Nye varer i eplabutikken :-)

Har lagt ut et nytt knippe kjoler i eplabutikken i kveld :-)
Også har jeg lagd en kategori som heter SALG! med nedsatte varer!
Oooog, noen nye typer kartonglommebøker:


Coop økologisk ekstra lett, fresh kartong, og enda freshere lommebok ;-)


Nynorsk heilmjølk, med nisser!


Hvem kan motstå Kefir-hoppemannen? Økologisk er han og!


Flere juleutgaver med nisser og pepperkaker. Både H-melk, Lettmelk og Ekstra lett i nettbutikken nå :-)

Julegavelapper!Jeg er vanligvis veldig fargeglad med alt rundt meg egentlig, men i det siste er jeg blitt så tiltrukket av slikt svart/hvitt trekantmønster! Og ettersom vi har litt lite kort-utvalg på Pryd lagde jeg disse tre variantene med pakkelapper. Har pakket dem i poser med 3 x 3 kort og selger dem for 50kr. Ferdig hullet og klare for å havne på alle slags julegaver! Om noen her på bloggen også vil ha er det selvfølgelig bare å si fra, så sender jeg :-)
Det grå/hvite feltet i trekantene er belagt med sølvfolie. Ikke så lett å ta bilde av, og ikke så fremtredende i virkeligheten heller, men de skinner litt ekstra da :-)Se hva som kom i postkassa mi i dag da! Et knippe små stoffbiter fra søte Ida Susanne på Sukkertøy for øyet. Jeg vant trøstepremie i bloggkonkurransen hennes for litt siden. O'Lykke :-D Blir nok noen retro pengepunger snart tenker jeg! Tuuusen takk!

3 nye julestrømper :-)

3 nye julestrømper, og her er alt gjenbruk bortsett fra det småmønstrede lilla stoffet. Putetrekk, to duker og to dynetrekk har fått nytt liv. Ny pris på julestrømpene er 195kr, og de kan bestilles via bloggen (send meg epost) ellers kommer de ut i butikken på Pryd etterhvert :-)
Jeg har i tillegg tre igjen av de første jeg lagde, se bildet over (den brune er solgt). Tar dem med til Bakklandet i morgen, men dere kan reservere ikveld :-)

Flere pepperkakestrømper!

Den første pepperkakejulestrømpen ble solgt sporenstreks, men IngridJulia bestilte likegodt 3 nye av meg. Noe av det morsomste med hele prosessen syns jeg er å sette sammen ulike tekstiler, spesielt når det skal være en serie slik som dette! Her er det kun brukt gjenbrukstekstiler, med unntak av det røde med prikker. Julestrømper kan du kjøpe for 175,- :-)

2 nye julestrømper + en award!

En pepperkakestrømpe og en vinterstrømpe ikveld! Har solgt tre av de fem strømpene fra igår, og det er så motiverende :-D Disse nyeste er lagd av en brun gardin, noe gammelt men ubrukt restestoff, en duk og en nesten ny gardin. Pompoms og stripete skråbånd som prikk over i'en, jeg elsker kombinasjonen grått + rødt!

For dere med øye for detaljer ser dere en ny logo/label-løsning. Jeg er tom for de vanlige R'ene mine, og har ventet en måned på nye. Sånn går det med økonomishopping fra Asia. Men det vil også si at jeg har sydd 300 ting! Hurra! :-DTil sist, jeg har fått en blogg-award fra fine Nadja. Nadja har tidligere kjøpt et par småkjoler fra meg til nydelige lille Una og har en varm og trivelig blogg som jeg følger :-) Awarden går ut på å dele 7 ting om meg selv.

1. Jeg er en skikkelig nattugle! Plutselig er klokken 03 uten at jeg er trøtt engang. Jeg hater å legge meg, men elsker å sove! Spesielt om morgenen :-)

2. Jeg går alltid i kjole. Vintage eller ny, hverdags eller fest.

3. Jeg har jobbet som avisbud, på posten, på kaffebar, på fabrikk og på bakeri. 01/11-2009 var forrige gang jeg var ansatt av noen, nå ferier jeg ett år som selvstendig næringsdrivende!!

4. Jeg går på sprangridekurs, haha, hest er best! Hippla!

5. Jeg har studert i Melbourne, kanskje min all time yndlingsby, hjerte hjerte. Dessverre er den på andre siden av jorden, 23 timer flytur unna, og ikke har jeg råd til å reise heller.

6. Jeg er rimelig utålmodig. Prosjekter som tar mer enn en dag er sjelden kost. Men jeg elsker å lære meg nye teknikker, og finne nye mønster og slikt.

7. Jeg får fnatt av orddelingsfeil. Kaffe pause, ringe klokke, student pris. Aaaaahrg! ;-)

Jeg sender utfordringen videre til noen jeg vil vite litt mer om her i bloggverdenen, nemlig: Ingvild Telle, Vintagekjole-Marte, Polkadott-Line og Myrull-Silje!

Nyhet; Julestrømper!

Selv om jeg selv syns det er aaalt for tidlig å tenke på jul, har jeg skjønt at i salgsbransjen må man være tidlig ute. Så da jeg tenkte på hvilke juleprodukter jeg kunne tenke meg å lage kom idéen til julestrømper. I retrostoffer selvfølgelig. Selv syns jeg jula ofte er bare rød-rød-rød, og det blir jeg lei av, så jeg har prøvd meg på litt andre julefarger. Lilla er jo advent, og hva med den grønne glitrende? Julestrømpen kan jo også fungere som en slags kalender, med en liten overraskelse eller sjokolade oppi gjennom hele desember. Det skal jeg iallefall gi til kjæresten min :-)

Mønsteret jeg har tegnet er ganske kjekt, for fôret er sydd fast i sokken hele veien slik at det ikke blir dratt med opp eller krøller seg. Og naturligvis ingen rufsete kanter noensteds. Strømpene er også forsterket med strykeinnlegg for å holde passformen når de henger. Høyden slik de er brettet nå er 25cm, med de kan både brettes lenger ned og helt opp hvis man vil. Strømpene kommer for salg på Pryd og pryd pop-up, kr 175,-
Til sist en liten fremvisning av de ueeendelige mulighetene for nedbretten ;-)

Kunne du tenkt deg en julestrømpe i "utradisjonell" farge slik som disse?

Hjelmlue #02

I kveld har jeg puslet med hjelmlue #02! Størrelse 1år, og endelig noe som også små gutter kan bruke! Eller hva tror dere? Gutter kan vel bruke litt rødt? Og små jenter kan bruke blått! Vel, jeg mottok i dette øyeblikk et hjelmlueønske fra min 27år gamle samboer her, men jeg påstår at det må være en god grunn til at størrelsene slutter på 3 år, hehe ;-)

Lua er sydd av min farmors nydelige hyttegardiner (samme som på Kjole #31), matchet med gråblå cordfløyel og deilig hvit fleece inni. Det herlige skråbåndet har jeg kjøpt håndlagd på Etsy, minner meg om polkagris! Lua selges for kr 250,- i eplabutikken min :-)Hjelmlue!

Hihi, denne ble så søt! Jeg fant mønster på hjelmlue i en sy-bok fra 70-tallet, denne er størrelse 3-6 mnd. Jeg må nesten passe meg så jeg ikke blir helt verpsjuk her slik som jeg holder på med disse barneklærne! Denne har fått satengbånd til å knyte med, og deilig myk filt inni. Det lilla stoffet er fra en gjenbrukt duk.
Jeg syns fortsatt det er så gøy at den er formet akkurat som en hjelm! (Vet ikke hva annet man kan forvente av navnet, men ;-))

Kattepus #07 og #08Kattepengepung #07 er en veldig myk og god liten frøken med tannverk på venstre side. Hun er altså ikke sydd skjevt om du skulle tro det altså! Fløyelen kommer fra et vintage skjørt, og på magen har hun stoff fra en rosa duk.

#08 er en ung herremann laget av mørkeblått restestoff og en bit av den nydelige retro gardina som jeg har lagd flere pengepunger av før. Øynene er slike gamle knapper lagd av ekte skjell, litt slitt, men rik på sjarm! Kattepengepungene selges for kr 250, send meg gjerne en mail om du vil bestille!Har tredd noen nye knappearmbånd også, det er en god stund siden jeg ble utsolgt for slike, så det var på tide med et påfyll. Hvite/perlemorsknapper på disse 4, og de ligger pent rundt håndleddet. Gjenbruk på sitt beste :-) kr 95,-

Tre nye kattepengepunger :-)


Søte frøken #04 er sydd i myk lilla cordfløyel og et gjenbrukt lilla dynetrekk. Blondekant og perlemorøyne :-)


Så har vi #05 i en miks av rosa og gråblå.


Og #06 laget av en herlig lilla blomsterduk, matchet med cordfløyel og knallrød lebestift ;-)

Et pent kull på tre kattepuser ikveld altså.
Har lagt med et par-tre forslag til hva de kan brukes til også:


Mobilen får god plass. Glidelåsen er i nylon, så ingen oppskraping. Vanlige digitalkameraer passer og!


Et knippe penner og skrivesaker fôrer denne pusen.


Eller så kan du bruke den som pengepung :-)

Kattepengepungene selges for 250,-, bestill på mail eller vent og se om de havner i Pryd-butikkene. #01 ligger til salgs i epla-butikken min nå. (#02 og #03 er solgt)

Heklet vimpelrekke!

Denne sommeren har vært full av vimpelproduksjon for min del, men denne gangen ble det en vinterversjon. Fremgangsmåten er enkel, bare å hekle trekant-bestemorruter istedet for firkantede (se oppskriften min på firkantede ruter her).

For å lage trekantede ruter gjorde jeg bare forskjellen med å ha kun 3 stavgrupper istedet for 4 på den første runden. Og i hver stavgruppe tok jeg 4 staver istede for 3 slik som på den gamle oppskriften. Trekantene heklet jeg så sammen i toppen med fastmasker i to linjer, med litt ekstra snor på sidene til å knyte med. Duskene er også veldig enkle. 4 tykke tråder igjennom nederste løkke i trekanten og knyt en snor rundt dem. Lun og god, og det er veldig lett å bruke opp smårester på denne måten! Kommer du til å lage en slik? :-)


Kattepengepunger!

Jeg har tegnet meg et mønster til en slags kattepengepung! (velger å kalle det pengepung selv om man kan oppbevare mye annet oppi, for kattepung ble litt for ekkelt, haha!) Det måtte et par mislykkede versjoner til før denne fasongen kom til verden. Veldig fornøyd i grunn! Så kan man bare mate katten med det den skal passe på!


Bare fine sømmer på innsiden og!

Denne ble jo nesten som en ordentlig katt med skinnende øyne ;-)
De tre første kattepengepungene på rad og rekke. Selges for 250 krons :-) To er allerede solgt men #01 finner du på epla her :-) (#01 er i midten på bildet over)

Nye ting til Bakklandet i morgen :-)

Jeg fant denne flotte gullrammen på loftet tidligere, med knust glass. I dag har jeg byttet ut bildet med tynn en isoporplate, trekt med mørkegrått stoff. Skal bruke den i butikken til å henge opp småting med nåler tenker jeg :-) Kjempefint å lage sånne til hjemmebruk også, til øredobber og smykker! I morgen skal vi ommøblere litt på butikken, så da skal jeg freshe opp både utvalg og presentasjonen av varene mine tenker jeg.

Så har jeg sydd opp flere pengepunger i retro stoffer, disse i blått ble solgt én dag etter jeg la dem ut sist gang, de er bare nydelige :-)Fant noen utrolig vakre duker på forrige loppemarked, håndbrodert, og tydeligvis med restegarn, for ingen av blomstene er helt like :-) Nå er de blitt brosjer!

Sist men ikke minst, en ny runde sykkelsetetrekk! Har kjøpt inn litt nye voksduker, lilla, lysere lilla, mintgrønn og brune retroblomster. Har allerede levert 6 nye til Pryd pop-up også, så nå er det bare å pynte opp sykkelen for siste innspurt i høst!

Nyhet; store toalettmapper!

Disse nye toalettmappene rommer det meste - vel, kanskje ikke hårføner, rettetang og badehåndkle sånn på én gang, men alt sånt vanlig stæsj man trenger skulle det iallefall være plass til ;-) Perfekt for jenter med ekstra mye sminke vil jeg óg påstå. (lengde 25cm, høyde 20cm og bredde nederst er 7cm, egentegnet mønster) Har i første omgang sydd 4 stk i noen av mine favorittstoffer for tiden, retro selvfølgelig, gjenbruk av to gardiner og to duker. Innsidene er i vannavstøtende materiale, som gjør at man kan tørke med en fuktig klut om det blir flekker og slikt inni. Pris 250,- og dere finner dem på Pryd Bakklandet i neste uke :-) (eller send meg en mail så sender jeg i posten) Ha en strålende søndag! ♥♥Masse nye LP-skåler!

Eplabutikken min har nå fått 7 nye LP-skåler, og en helt egen LP-skål-kategori! ;-) Har ryddet litt der inne, så nå skulle det være enkelt å finne det man vil ha om man ikke gidder å scrolle nedover alle produktene på siden min.I tillegg til nyhetene i eplabutikken kommer det 9 nye skåler både på Pryd Bakklandet og på Pryd pop-up i morgen! Prisen er 195,- og skålene kan brukes (obviously) som skål, eller feks pynt på veggen! Tipp topp innflyttningsgave!Sjekk denne, en sjelden blå vinylplate med knallorange etikett!

Flere sykkelsetetrekk!Etter at jeg la ut de 11 nye trekkene før helga ble 6 solgt allerede samme dag! Hurra :-D Har nå sydd 7 nye. Husk at de kan bestilles på mail, og dere som bor i Trondheim må gjerne stikke innom på Pryd-butikkene :-) (pris 180kr/stk)
Ha en flott start på uken allesammen! <3Nye pennal og pungerTre nye pennal har sett dagens lys idag! Eller, nå lyver jeg. De har kun sett nattemørket en søndagskveld, haha! Men om et par dager finner du dem på Pryd pop-up, pris 190kr/stk.Tre nye pengepunger ble det også, i det nydelige grønne stoffet jeg fikk igår. Den ene er allerede pakket inn og klar til avreise som takk til min søsters svigermor :-) Pengepungene koster 150kr og finnes også på pop-up'en.Pennal #1!Alright, nå ble det to ting på rad fra samme stoffet her, men det får dere bare tåle. Jeg har endelig lagd meg et mønster på pennal - etter litt prøving og feiling ble det slik! Plass til passe mengde skrivesaker og står av seg selv. Fikk nemlig en forespørsel om ikke jeg kunne sy et slikt pennal, og etter to år med store planer om pennal til skolestart måtte jeg jo bare hive meg rundt og prøve. Takk til Ina for the kick in the butt, og flere pennal skal nok se dagens lys etterhvert!

Småkjolene mine på epla.noTil nå har småkjolene mine kun vært til salgs i butikk, mest fordi jeg nesten ikke rekker å sy opp et utvalg før de blir solgt unna (hurra, luksusproblem :-D) Nå har jeg endelig fått meg mobil med internett, så da tar jeg sjansen på å legge dem på epla i tillegg. Så får jeg håpe de plutselig ikke blir kjøpt på samme dag før jeg rekker å hente/slette dem! Håper dette bidrar til at flere potensielle kjøpere når tak i dem! Det er endel som mailer meg og spør hva som er igjen nemlig. I første omgang finner dere nå kjolene som er sydd før august, så fyller jeg på etterhvert som de har fått prøvd seg litt i Pryd-butikkene. Perfekt gave for dem som liker håndlagd, miljøvennlig, gjenbruk og unikt!

Husk at mine Facebook-fans får 10% rabatt i nettbutikken! Meld deg inn via banneret til høyre --->
Besøk nettbutikken

<3 retro!Har så vidt fått tid til å sy litt i helgen :-) Pstereo-festivalen infridde til forventningene, koste meg! På bildet over er de tre pengepungene jeg rakk å sy, men har klippt til og hatt på strykeinnlegg på en hel bunke andre som bare venter på å bli sydd en annen dag. Pengepunger 150,- på Pryd Pop-up.
Her er et knippe av mine favorittstoffer for tiden. Glad i farger!Denne snasne utgaven av nynorsk H-melk finnes nå i eplabutikken min. Nydelig rød og unik! Legger med bilde av noen andre typer som også ligger ute til salgs; klikk på bildene for å komme til annonsene på epla :-)


Vakker kjørlig blå Bio-Q med rosemalinginspirert dekor.To svenske utgaver har funnet veien til Trondheim fra min søsters campingferie i sommer :-) Den over har mønster med broderi og sølje, og er fra Dalarne, samme sted som min farmor kom fra! Den under er fra Arla, med tøffe grønne striper og en knallrød ku :-)

Nye brosjer og magneter :-)To duker og en hjemmesydd lampeskjerm er forvandlet til nye brosjer og kjøleskapsmagneter. Magnetene kan du forresten pynte opp flere plasser enn kjøleskapet med. Hva med fryseren, microen eller vaskemaskina? Heng opp små lapper og bilder og gjør det hjemmekoselig :-)

Alle disse finner du nå på Pryd pop-up! Og noen brosjer finner veien til Pryd Bakklandet i nærmeste fremtid :-) Brosjene koster 75 / 90kr og magnetene 150 for en pakke med 4 stk :-)

nytt i eplabutikkenVille bare si fra at eplabutikken min er oppdatert med noen av disse pengepungene :-)

Nye retro pengepunger og sminkepunger!

En siste innspurt før Storåsfestivalen denne helga (vi på Pryd stiller med butikk der!), jeg har sydd opp noen helt nye varianter av de retro pungene. Har vært på en runde og fått tak i noen helt supre retro stoffer, jeg elsker det blå prikkestoffet med blomstene på bildet over!Noen gardiner er for løsvevd til å brukes til pengepunger og slikt som slites mye. Dette problemet har jeg løst med blank voksduk utenpå disse sminkepungene, noe som også gjør at man kan sette dem på vasken og andre fuktige overflater uten å bekymre seg for innholdet :-)

Alle har fått mørkebrunt fôr med søte blomster.

Flere pengepunger i nydelig gardinstoff!

Pris på sminkepunger: 250,- Pengepunger: 150,-
De som ikke blir solgt på Storås dukker opp på Pryd / Pryd pop-up i neste uke :-)
babytøfler :-)Jeg har prøvd meg på et par varianter babytøfler. Den ene er vendbar og med strikk i helen, og den andre er en kimonovariant. Søte begge to :-)

Begge tøflene ligger til salgs i eplabutikken min.Nye sykkelsetetrekk

Marianne sendte meg bilde av sykkelen sin og bestilling på sykkelsetetrekk. Hun ville likegodt ha to stk, et i voksduk og et i tøy, og jeg fikk velge farger, bare det var noe retro. Jippi, jeg liker best slike litt frie oppdrag :-D Fin sykkel forresten, hun har malt den selv!Det ble turkis regntrekk og orange/brun/gul vakkert retro gardinstoff til det andre. Satser på at Marianne blir fornøyd og sykkelen fjong! EDIT: Her kan du se resultatet på Mariannes egen blogg :-)


Jeg har bevilget meg et regntrekk selv også. Blir for dumt å sykle rundt med plastpose når jeg selger slike ;-) Må jo reklamere litt! Herlig farge, midt mellom rosa og lilla :-D

KjøleskapsmagnetisAina har bestilt en is til å ha på kjøleskapet, med rosa strø :-) God sommer!

Egenprodusert skråbånd og nye lapper!Etter å ha lært meg å sy på skråbånd først nå i 2010 er jeg bitt av basillen! Og da jeg fant en aldri så liten toolStoff og Stil måtte jeg prøve meg på et egenprodusert bånd. Lettere sagt enn gjort, men øvelse gjør mester!


Her er skråbåndsfolderen. 2,5 cm, noe som er et ganske bredt skråbånd, men jeg tenker skal det være så skal det være!Rullet det ferdige skråbåndet mitt opp på en gammel pakke, heldigvis fikk jeg mye mer enn 5 meter når jeg først satte i gang :-)
Slik blir den ferdige bredden.


Lyst til å prøve deg du og? Jeg brukte denne fremgangsmåten. Hadde tenkt å ta denne, men selv om det sikkert går raskere var det litt forvirrende :-)Grafisk Designeren fikk nytt oppdrag idag (meg selv altså); nye baksider til prislappene jeg bruker på kjolene. Jeg liker å blande den strenge, litt firkantede firmaskriften min med håndskrift / løkkeskrift, og idag ble det akvarellmalte roser i tillegg. Sommer kommer!

3 nye is-brosjer har også sett dagens lys! Jeg har en selv som jeg bruker året rundt, og får alltid masse kommentarer og skryt, så jeg har lenge hatt planer om å lage noen for salg. Disse tre har ikke helt fått bestemt salgssted enda, men prisen er 195kr, og om noen ønsker seg en er det bare å si fra :-) Is-varianter med ispinne kommer også etterhvert.


En lurkjikk på kjole #39 - bilder kommer i morgen når det blir dagslys igjen :-)

Nyhet: forklær!Tre nye forklær har sett dagens lys, etter mønster jeg har tegnet selv! Synes butikkene er fulle av slike tantete forklær med forstykke opp foran brystet (men firkanten er for liten til å dekke alt uansett), og kjedelige farger. Eller unisex. baff. Jeg ville ha et kort, feminint forkle med retro farger, noe man slenger på seg på kjøkkenet og fortsatt føler seg fjong. Her er de tre første:


No.1 - sydd av et herlig lilla dynetrekk, to lag for beskyttelse mot søl og gris. Kantet med skråbånd. Vendbart.


No.2
- sydd av et tykt svart/hvittmønstret bomullstoff mikset med polkadotter på innsiden. Eller utsiden, dette er også vendbart :-) Knytedelen er knæsj neonorange codfløyel! (et ubrukt loppefunn! :-D)


No.3 - sydd av samme orange fløyel, kraftig tøy dette, derfor bare ett lag. Kantet med hvitt skråbånd og retro gardin knytebånd!


Den alltid så seriøse frk. Riddervold poserer...
Forklærne finner du på Pryd pop-up til 290 kronasjer.

er vel neste oppgave å inspirere dere jenter til å innta kjøkkenet, hoho!
Har tipset om det før, men ta en titt inn på Pickles og prøv dere på noen muffinsoppskrifter, feks 3x3 hurra muffins, som er på bildene under :-) Har ikke prøvd den selv enda, men "har trua"!
Muffinsfoto lånt av Pickles.

Nøkkelpung og setetrekkMin faste kunde Mette kom til meg med nok et oppdrag, denne gangen ville hun ha en nøkkelpung. Javel javel, nøkkelpung?! Satte meg ned og lagde mønster og prøvde og feilet et par runder, men resultetet ble tilslutt bra. Vurderer faktisk å sy med en selv, så slipper jeg at nøklene skraper opp alt annet i veska! Pungen er ikke stort større enn nøklene, og med en enkel "unzipp" er knippet fremme til å låse opp og igjen.Fôret til denne er gjenbruk fra en avkortet kjole, og jeg har sydd det fast langs kanten slik et det ikke kommer ut og knøvler seg til når man skal ut med nøklene. En ring er festet inni som man enkelt kan tre på nøkkelringen sin, og den er forsterket. Får håpe den tåler daglig bruk en god stund, eller hva Mette? :-)Over til noe annet, her er et sykkersetetrekk jeg sydde til min søster i bursdagsgave. Kan ikke si annet enn at mønsteret på stoffet var meant to be sykkelsetetrekk!

Nye broderibrosjer og broderte mansjettknapper!Forrige runde broderibrosjer er så godt som utsolgt, men fortvil ikke, nye brosjer er allerede på plass på Pryd Pop-up og i eplabutikken min :-) Pris 120kr. Er ofte på utkjikk etter flere duker, men det er både dyrt og vanskelig å finne. De tre på bildet under finner du i nettbutikken nå :-)To par mansjettknapper er også ute i eplabutikken nå, 150 krons.

Nye LP-skåler!
Da det plutselig ble tomt for LP-skåler både på Pryd og i eplabutikken min måtte jeg hive meg rundt og lage flere. Denne gangen har jeg plukket ut LP'er med spesielt sterke fine farger i midten. De 6 på bildet over er allerede lagt ut i eplabutikken, og et parti finner veien til både Pryd Mercur og Pryd Bakklandet i løpet av de nærmeste dagene :-)
Sjekk den med gul blomst! <3

DørskiltDette dørskiltet er laget på samme måte som DIY-rammene jeg skrev om i forrige innlegg. Litt mer utfordrende med slike små hull i vinduet, men absolutt gjennomførbart :-)DIY - bilderammer!Det er mange som maser etter oppskrifter og slikt her på bloggen, og da må jeg jo bare svare at dette er en slags salgsblogg, ikke hobbyblogg, og at jeg helst ikke deler mønster på det jeg prøver å leve av :-) Men, her er noe jeg ikke skal selge, bare gi bort!

Du trenger:
En papp-bit, feks fra en gammel pappeske, gjerne litt tykk.
Tekstil i ønsket mønster
Lim (limstift funker faktisk!)
Tape (maskeringstape er fint for den fester seg på tekstil)
Tapetkniv og saks, samt skjærematte og linjal.This is what you do:

1) Tegn opp ønsket form på pappen og skjær ut et hull. Klassisk bilde er 10 x 15 cm, så lag hullet litt mindre enn det.


2) sjekk at det passer ;-)


3) ta på lim på pappen og klistre på tekstilen, ha noen cm ekstra rundt kantene.


5) Nå er det kjekt med en skarp kniv. Skjær splitt i tekstilen på hjørnene slik at den kan brettes rundt.


6) Lim fast tekstilen på baksiden.

Feridg! Hehe, nå glemte jeg å ta bilder av rammene med foto inni, har allerede gitt dem vekk, men tror dere kan se for dere resultatet :-)

Denne metoden kan brukes til å lage enkle men veldig dekorative rammer i forskjellige mønster og farger. De veier nesten ingenting og kan henges rett på veggen med litt dobbelsidig tape. Bildene teiper du bare fast på baksiden. Billig, gjenbruk og fin hobbyvirksomhet :-)

Se gjerne denne tutoriaen på Etsy om slike rammer hvis du trenger mer inspirasjon/hjelp!

Nye tallerkener i eplabutikken!Har lagt ut fire gjenbrukte tallerkener i eplabutikken min, det er en rest etter et større opplag, men nå er det bare 4 igjen, så prøver lykken på nettet om de får et nytt hjem :-) Disse kostet opprinnelig 150kr på Pryd, men jeg selger dem for 70kr/stk nå. Tegneseriestriper blir ganske absurde når de er tatt ut av sammenheng må jeg si! Og det var ganske gøy å flippe gjennom gamle Starlet og Girls, de seriestripene er rimelig hjernedøde :-D

Mansjettknapper for nerds ;-)Min flotte samboer Hans Petter er total Star Wars-fan, og nå har jeg tatt de gamle legofigurene hans og gjort dem om til noe "brukandes" (etter ønske fra ham selv altså). Ganske annerledes pynt, og veldig passende til ham :-)Har du noe stæsj der hjemme som kunne blitt originale mansjettknapper, så kan jeg godt ta oppdraget. Kommer med en fin papireske og sløyfebånd. Noe til konfirmanten kanskje?
Det samme gjelder for øredobbene mine trekt med stoff, hvis du har et favorittstoff eller noe fra barndommen, ta det med og levér på Pryd pop-upMercursenteret :-) (eller send det i posten går helt fint, bare send meg en mail så avtaler vi!)

Retro putetrekk!En herlig hyttegardin er forvandlet til nye putetrekk! Trenger sofakroken din en dæsj retro? Disse tre finner du nå i eplabutikken min for 180kr/stk :-)
Baksiden er overlappet og lukkes med en knapp.

Nye øredobber og smykker på Bakklandet!En liten stemningsrapport fra Pryd Bakklandet! Fredag var det strålende sol og nye varer i butikken :-) Her er bordet mitt, det har vært litt forsømt i det siste i og med at vi har to butikker er det litt krevende å fylle opp begge til enhver tid. Men nå har jeg fått på plass masse nye øredobber i tøy, både vanlige og med clips! Kjøleskapsmagneter, pass-etui og nye nostalgi-smykker er også til slags.
Clipsøredobber til folket! 100kr.


Smykker med gamle lekedyr, hamaperler og noen små tekanner. Wanna cuppa? 150kr.


Kan jeg by på en lama? 150kr.Noen av kjolene har også kommet på plass, det er mine som henger nederst, øverst er det søte forklekjoler fra Karin Grimsbo. Priser fra 350kr, størrelser 1-5 år.

Flere bilder og nyheter fra butikken finner du nå på Pryd-bloggen! :-)
Pryd har også en egen side på Facebook, legg deg til der så får du vite det når vi har salg eller vennekveld i sommer!

Med det samme må jeg si at det er kjempetivelig med så hyggelige kunder som stikker innom butikken vår! Tips gjerne dine venner om oss :-)

Endelig noe til gutta: mansjettknapper!I min vanlige gjenbruksånd er det gamle ting som er brukt på nytt: Dominobrikker i plast og tre, scrabblebokstaver og gamle fine knapper. Mansjettknapper trenger jo ikke være så høytidlig, mange bruker finskjorter i casuale selskap. Jeg tar også imot objekter hvis du vil ha helt custom made til din kjære (eller til deg selv om du er gutt selvfølgelig :-D)


Et par brosjer av Sanna Annukkas tekstil er det også blitt i dag ;-)

Flere kjøleskapsmagneter!Nye magneter laget av gamle tekstilrester! + en rutete skjorteerm og mammas retro gardin med høstmønster. På tide å pynte opp kjøleskapet med noe håndlagd? :-) Disse pakkene med 4 magneter koster 150kr på Pryd. Diameter 5 cm.Nyhet; Pass-etui!Alright, reiselystne jenter! Hva med å pynte opp passet med litt personlig preg denne sommeren? Seks fiffige passetuier er herved produsert, og jeg har klipt opp stoff til enda noen flere som kommer de neste dagene. Etuiet sitter fast og fint rundt passet, og utsiden har et tynt lag myk vattering. Sømmen er forsterket der det trengs. Tekstilene jeg har brukt er enten gjenbruk eller rester, miljøvennlig som vanlig altså :-) Lyst på ett? Stikk innom Pryd med 150 krons eller send meg en bestilling om du ikke bor i Trondheim <3

Alle etuiene har fått matchende fôr og logolapp på innsiden.

Nyheter!
Har laget noen pakker med kjøleskapsmagneter, disse kommer fra et skjerf! 150,- for 4 stk.
Søte små hårnåler med heklede blomster i bomullsgarn. Sweetness for bare 50kr!


Flere øredobber for dem uten hull i ørede (disse finnes i vanlig også ;-)


Har gjenopptatt produksjonen av sykkelsetetrekk, både til pynt i bomull, og litt kraftigere i voksduk. Har tegnet mønsteret til disse selv, og det er veldig god passform til vanlig DBS-sete, men passer de aller fleste andre veldig fint også.
Ikke helt enkelt å ta fine bilder av disse uten et sykkelsete, men ;-)
Her ser dere sykkelen min med bomullstrekk, bilde fra ifjor sommer. Veldig dekorativt + ikke så klamt å sitte på i sommersola. Piknikk-tema gående her med kurv fra Martnan ;-)

Har du tatt frem sykkelen enda? Kunne du tenkt deg et setetrekk? Jaaaa ;-)

3 nye LP-skåler


Har nettopp lagt ut tre nye LP-skåler i nettbutikken, har du lyst på en? :-)Nye øredobber!Alright, det er tusen år siden jeg har postet bilder av øredobber, kanskje litt fordi de har blitt så vanlige. En tur inne på epla så det er 40 folk som lager dem nå. Jaja, jeg er bare glad folk fortsatt kjøper dem i butikkene mine her i Trondheim jeg :-) Her er iallefall de nyeste av mine, laget av et lite orange skjerf og nydelig blomstertekstil fra Fretex. Har sydd meg en kjole av det stoffet, og da ble det mange småbiter igjen til øredobber. De rødstripete på sistebildet er de siste centimetrene av det lille skjerfet jeg sydde punger av tidligere. Her utnyttes hver lille bit får man si!PS; Jeg legger ikke ut flere av disse på nettbutikken min, men tar imot bestillinger via e-post :-)

Ferdig med hekleteppet!Endelig, nok er nok! ;-) Har sydd sammen hekleteppet mitt nå, 117 ruter ble det. Jeg valgte å sy rutene rett sammen, ikke hekle dem sammen med kant imellom hver rute. Dette fungerte godt ettersom det var endel variasjon i størrelse. Har heklet en kant fastmasker rundt hele teppet, egentlig skulle det også bli sånne små buer, men det får evt bli senere, nå får heklenåla hvile en stund ;-) Teppet har fått plass i den sennepsgule soffaen vår, og er en skikkelig fargeklatt!

Inspirert? Min egen teskje-oppskrift på bestemorruter finner du her.Hekleteppet nærmer seg ferdig

Omsider, omsider, ett år etter at jeg begynte å hekle de første bestemorrutene er det endelig nok. 117 ruter, noe som tilsvarer 9x13 er herved plassert i riktig rekkefølge og trenger nå bare å sys sammen. Fant ut at det kunne være lurt å legge dem i bunker etter rekker, så kan jeg sy sammen en rekke når det passer sånn, og tilslutt sy sammen rekkene. Tror jeg skal bruke en offwhite/beige farge, og i tillegg lage kant rundt hele teppet med små buer. 90% av teppet er sydd i restegarn, det er en god følelse å bruke opp sånne smånøster.

Ganske komisk egentlig, av alt det jeg lager og viser frem her på bloggen, er det innlegget mitt med oppskrift på denne typen heklelapper som er mest besøkt. Hver dag er det noen som finner det innlegget, gjennom google tipper jeg, i følge stat count'en min er det iallefall en nådeløs seier til den ;-) Folk elsker hobbyblogger!!

(Beklager de grelle blitzbildene fra ikveld, sånn er det å bo på et loft uten spesiell stor plass annet enn i senga :-)

3 nye slipspengepungerFolk har etterlyst ting til gutta, og da må jo en slik slipspengepung være perfekt! Hans er iallefall strålende fornøyd med den han fikk i går :-)Eller hva med en knallrosa glidelås til jentene? Nesten som å sykle på guttesykkel dette.Har blitt ganske fascinert av slipset som material. Vevd silke, i diverse former og farger, man legger ikke merke til hvor vakre slips faktisk er når de bare slenger rundt halsen på menn!Lyst på en slipspengepung til deg eller din kjære? To av disse finnes på Pryd Pop-up, den siste på Epla.
Pris? 195,- Det er en god del arbeid med slipsene, de må sprettes opp, vaskes, strykes og syes før de kan bli sydd om til punger :-)


Silkeslipspengepunger!

Har hatt en idé en stund, og endelig har jeg testet det ut. Punger laget av gamle slips! Slips er som regel 100% silke, og mange er kassert av ulike grunner. Kanskje en flekk, eller rett og slett gått av moten. I dag har to slips blitt forvandlet til tre nye pengepunger og en sminkepung! Synes det er gøy å beholde detaljen med tuppen så man kjenner igjen slipset.
Én av disse har funnet veien til Epla, (trykk her for å komme rett til annonsen) én har kjæresten tinget på, og den siste dukker snart opp på Pryd Pop-up.Hihi, Mitsubishislips! Men veldig flotte farger, har fått en forkjærlighet for marineblått etter mange års hat...Denne sminkepungen er også fra et silkeslips, men fikk ikke vasket det helt rent, så det er litt gulaktig noen steder. Fin likevel altså. Men den skal ikke selges, så sparer den til neste Give Away! (Følg med når den rosa telleren passerer 100 000 :-D)

Nye punger!

Én stor sminkepung og seks små pengepunger har det blitt av et funky, rødt geometrisk trøklé fra Fretex! Alle er stivet opp med strykinnlegg og forskjellig fôr, både gammelt og nytt. Noen har samme bakside, noen hvite med plastlomme, og én har fått en liten hund :-) Stor sminkepung kr 250,- pengepung kr 195,- på Pryd Pop-up.Nye LP-skåler!


Har vært rimelig produktiv på LP-smeltefronten, og laget mange nye skåler. De fleste finner du på Pryd Pop-up Mercursenteret, noen på Pryd Bakklandet, og tre stk er nå på plass i Epla-butikken min. Har funnet en litt annen metode så skålene blir runde og fine slik som den røde og blå over, noen er slik som de forrige, og andre er herlig asymetriske i fasongen. Nå spørs det om jeg må på loppis og finne flere LP'er!

news news news!Ja, denne uka er det både Valentines Day og Morsdag på én gang! Tidligere har jeg vært litt irritert på disse "kjøpmannens press-dager", men så er jeg jo plutselig kjøpmann selv! Herre min hatt. Har prøvd å lage litt romantiske ting som både mor og kjæreste kan glede seg over, og det er nesten så søtt at tannbørsta må frem! Håper noen jenter der ute tipser kjæresten om disse <3

Mellomstore toalettmapper (det kommer enda større snart!) kr 195,-Sminkepunger 175,-Pengepunger 160,-Og tilslutt en helt ny variant, tøy fra gamle gardiner dekt av polkadottvoksduk! Disse er sjarmerende retro, men kan trykt plasseres på vasken mens du fresher deg opp ;-) (hørte jeg en "superspitzy"?)Samme prinsipp her, med en kjolerest fra mormors glade dager! (Tror denne kjolen var veldig glad altså!)
Som vanlig er pungene fôret med nye og gamle tekstiler i diverse farger. Har flere enn de på bildene, så kom innom Pryd pop-up i løpet av uken! :-)

Testing testing 1-2-3I kveld har det blitt tid til utprøving av et par idéer her. Har lenge hatt lyst til å lage grytevotter i retro tekstil, og med morsdag snart kunne det jo vært en fin gaveidé! Lagde meg et mønster, og på bildet over er resultatet. Haha, en trang liten vott! Må øke mønsteret med iallefall 2-3 cm slik at man kjapt får dem på. Fôret og slikt er det ingenting å si på ihvertfall, så bedre lykke i morgen!

Noe mønsteret derimot passer til, var vanlige votter! Her er et redesignet skjerf blitt nye votter. Tenker å kjøpe inn fleeze til fôr så blir de nok kjempegode :-)

Skinnende brunsvart knappesmykke, Pryd Bakklandet kr 195,-

Nyheter!

Skåler laget av LP-plater er ikke noen ny oppfinnelse, men jeg tenkte å prøve meg på noen selv! Disse to finner du nå i Epla-butikken min, og fire andre kommer på Pryd Pop-up og etterhvert noen på Bakklandet også :-)Så har jeg sydd tre nye brødkurver! De tre forrige gikk unna som varmt hvetebrød (høhø), så om du vil sikre deg en, skynd deg inn på Epla-butikken min ;-)

Nyheter i butikken

Tre nye punger fra Farmors hyttegardiner, fôret med en kjempesøt hjertemønstret nattkjole :-D
Kan kjøpes på Pryd Pop-up, Mercursenteret!6 nye tøykurver str medium, laget av gardiner og en flott maleskjorte som har fått nytt liv.

En ganske så spesiell sminkepung laget av en brodert ullduk, denne finner du nå i eplabutikken min :-)

Ny hårpynt / brosje!Nå har jeg endelig fått laget noe jeg har tenkt på lenge. En stor stjerne til å ha i håret! Disse er brettet i voksduk etter en oppskrift på julepynt i papir jeg lærte da jeg var liten. Måtte bruke noen timer med prøving og feiling i forhold til størrelse og bretting før jeg ble fornøyd. Med flat bakside fikk jeg festet på en smart "hårspenne-med-brosjenål", så denne stjerna kan brukes til det meste! Tåler regn og snø gjør den også ;-)

Lyst på en? Disse tre ligger på Epla-butikken min, 230 kr.Nyheter på Epla-butikken5 nye godaker her altså. Klikk på bildene for å komme til annonsen!

Flere syprosjekter

Har blitt gode venner med symaskina de siste dagene!En gammel gardinrest fra mamma har blitt nye bruksting! En høy tøykurv, en brødkurv og to sminkepunger. Disse er litt større enn sminkepungene jeg har laget i voksduk tidligere, og er foret med tre lag strykeinnlegg for å holde fin fasong! Lyst på noe? Klikk deg inn på Eplabutikken min :-)

Nye øredobber!

Slik kan det gå når man har en hel dag med nesten null kunder innom på Pryd Bakklandet! (hint hint!)

Har lagt ut hele 31 av disse på Eplabutikken min, til glede for dere som ikke bor i Trondheim! Håper noen blir solgt, for Januar ser ut til å bli en rolig måned på inntektsfronten gitt! Som dere faste lesere vet er dette fulltidsjobben min, å lage og selge håndlagde ting. Kunne ikke bedt om en bedre jobb, men det er selvfølgelig helt opp til egen innsats, og man vet aldri hvor mye lønn det blir. Så skal Staten ha ca halvparten også! Sprøtt. Så derfor har jeg måttet sette opp prisen til 100kr istede for 90, fortsatt ingen dyr penge for unike øredobber :-)
Jaja, bla bla bla! Under er et bilde av de nye baksidene på øredobb-lappene mine. Satser på at flere blogglesere kanskje betyr flere salg ;-)

God helg!

Dagens produksjon!

I dag har det blitt mer tid med symaskina, og her er noen av resultatene. Jeg elsker dette stoffet, farmors gamle hyttegardiner! Stoffet er kremhvitt med påtrykte blomster i svart, blått og limegrønt. Tenker å ramme inn noen av dem for nostalgiens skyld før alle forsvinner i produksjonen! Pengepungen over finner du på Eplabutikken, de to under på Mercur soon!

Og tilslutt, et par nyheter i Eplabutikken! Stor Lettmelk og knallgul vaniljesaus! Sweet!Sy-dilla

Har fått skikkelig dilla på å sy! Akkurat nå går det mest i slike tøykurver. Har laget meg en hel del maler, og den nyeste er en avlang brødkurv. For å få dem til å holde fasongen er det opptil tre lag strykeinnlegg inni. Kurven over er sydd av en retro gardin, skikkelig fin, skinnende gul! Har laget én til Pryd Pop-up på Mercursenteret, og én kan du finne i Epla-butikken min!Disse to ble litt skjeve i sømmen, så de måtte jeg beholde selv. Akk og ve ;-) (laget av et skjørt og en gardin)

Men denne ble bra, og finnes også i Epla-butikken. Fôret kommer fra et gammelt sjal med innslag av sølvfargede tråder. Liker godt hvordan fargene ble nedi bunnen!

Har du noen prosjekter på gang i vinter?

Nye kassettsmykker!8 nye kassettsmykker henger og blinger på Pryd Pop-up! Disse har to sider, en med masse knapper, perler og stæsj, den andre siden vanlig. Så da får du på en måte to smykker i ett, for 265 kr.
Ellers på bildet er det hårpynt, brosjer, smykker, uglebrosjer og clipsøredobber. Kom på Pop-upen da! ;-D

mmmmmuffins!

Disse sjokolademuffinsene er kjempegode! Slår til med et skikkelig husmorinnlegg her på bloggen ;-)

SJOKOLADEMUFFINS

Nok til 20 vanlige former eller 12 store / amerikanske.


125g margarin
200g sukker
2 egg
1 dl melk
150g hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts vaniliesukker
2 ts kakao

Sett på ovnen på 225 grader. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett ett egg om gangen og rør godt imellom. Ha i melk, og tilslutt alt det tørre. Stekes i maks 15 min. Bland melis med LITT vann, glasuren skal være så tykk at den nesten ikke slipper gaffelen. En dråpe konditorfarge og kakepynt gjør susen (Disse sukkerhjertene er kjøpt på Jernia).

Nyhet; Gavekort!Kjenner du noen som liker ting jeg lager, eller liker alt på Pryd generelt? Nå får du kjøpt gavekort på Pryd Pop-up, og disse kan brukes både på Mercur (så lenge vi har butikk der) og på Bakklandet. Valgfritt beløp og 3 mnd varighet, hurra! :-D

Clipsøredobber!

Som lovet er det nå 13 par clipsøredobber ferdige! Flott for folk uten hull i ørene, utvidede hull, nickelallergi, ømfintlige ører osv. Mange husker clipsøredobber fra de var små, at de klemte vondt og hardt. Men det er ikke noe ubehagelig i voksen alder må jeg si :-) Kjenner nesten ikke at man har dem på heller. Bestill på mail eller finn dem på Pryd Pop-up over nyttår!

Dagens produksjon!

5 nye sminkepunger til Pryd Pop-up på Lillejulaften :-) Kom gjerne innom og si hei!

PS: når den rosa telleren på siden her runder 50 000 treff vanker det en Give Away, følg med folkens!

Lakseslangepungen!

Haha, dette var egentlig bare tull, jeg og noen venninner fant dette metallic laksefargede slangeskinnsstoffet og syntes det var kjempestygt. Etter å ha kombinert det me en pastellglidelås og knallorange fôr ble det faktisk så stygt at den er kul! Sminkepung kr 175 på Pryd pop-up :-DEsken med mine egne Labels er endelig kommet!Flere retropengepunger i litt mer ...almen, vanlig smak ;-) 150kr.

Nye øredobber til jul?

Det er blitt null tid til blogging i det siste, men lurer meg til litt tid nå ikveld. Her er noen kjappe bilder av øredobbproduksjonen denne uka, og disse finner du på Pryd Pop-up! Iallefall de som er igjen - i helgen har det vært knallbra salg! Pryd på Bakklandet holder julestengt frem til 6. januar, men håper folk kommer innom på Mercur i mellomtiden :-) Tror disse er en perfekt liten overraskelse til venninner som trenger en liten julegave eller oppmuntring, kjempefine både til hverdags og fest, og de er laget av resirkulerte tekstiler og smårester. God samvitiighet med andre ord :-)

Nye tøykurver!


I min vanlige resirkuleringsånd er det nå gardiner og sengetøy som er blitt forvandlet til disse nye tøykurvene! Det er hovedsaklig to størrelser, stor og medium (har foreløbig bare sydd ett sett med medium + liten, på det nederste bildet). Tøykurvene kan brukes til omtrent alt, og er dekorative fargeklatter rundt om i huset. Selv har vi fått en fin liten sak til Q-tips på badet, og ellers kan de brukes til feks mandariner, nøtter, twist, sminke, plaster, bomullspads, fargeblyanter, småpenger til bussen, you name it! I tillegg kan tøykurvene vrenges og brukes like fint med bunn som fôr og omvent (funker ikke så bra på dem med voksduk).

Priser: 180 for de store og 150 for medium. Hvor? Pryd Pop-up!

Julegavetips; kjøp en pose godteri og legg inni tøykurva!

Edit, størrelsene er:
Stor 12x12
Medium 9x9
Liten 7x7

Høyden varierer litt, har laget et nytt mønsker med høyere kanter nå.

Uglefarmen!

dsc0009

dsc0011

dsc0013

Ugler er jo som kjent hipt & trendy, og jeg fikk lyst til å pusle litt med noen ugler selv. Lagde meg et mønster og satte i gang. Så da ble det 8 brosjer! Uglene er laget i filt, med detaljer i tøyrester og vintage knapper fra samlingen. Fylt med myk vatt. ca 8,5 x 4,5 cm store. Slik ser de ut bak:

dsc0017

dsc0020

Familiebilde ;-)
Uglebrosjene selges på Pryd Bakklandet for 190kr. Fine julegaver!

dsc0023

dsc0024

dsc0025

6 nye sminkepunger

dsc0001

dsc0003

dsc0005

Disse godsakene finner du på Pryd Pop-up for 175kr/stk :-)

Varsko Wishes Luke 7

dsc0012 1

Som jeg har fortalt et par ganger før er jeg med i en julekalender som heter Varsko Wishes, og i dag var det min luke som lyste opp kirkeveggen her i Trondheim. Stas! Dette er første gang jeg har laget noe som skulle vises frem på en murvegg, og resultatet ble egentlig ikke helt som forventet. Tror prosjektoren ble for svak, bildet mitt kom iallefall litt dårlig frem. Jaja, arti læll :-D For dere som ikke bor i byen, kan dere følge kalenderen hos Varsko :-)

luke7web2
Her er bildet mitt.

Retro pengepunger

dsc0003

dsc0004

Har sydd noen flere pengepunger av den herlige 70-tallsgardina. Alle har fått tyttebærfôr av et mykt dynetrekk. Disse koster 150kr og finnes både på Pryd og Pryd Pop-up :-)

dsc0001

Et lite tips til dere som liker å spare penger: Ekstra spoler til symaskina mi kostet 15 kr/stk i butikken. Jeg kjøpte heller denne pakken med 20 stk på eBay for 105 kr, inkludert porto. (kun 5 kr/stk) Gotta love the internet!

Nye sminkepunger!

dsc0019

Etter flere henvendelser om hvor det har blitt av sminkepungene har jeg endelig fått tid til å lage nye! Utsiden er sydd av voksduk, som gjør at du kan sette fra deg sminkesakene på vasken uten å risikere at innholdet blir vått. Fôret er laget av enten nye eller gamle tekstiler; nattkjoler, bluser og skjørt. Pris 175kr på Pryd Pop-up.

dsc0013

dsc0012

dsc0016

Eske Interiør & Design

dsc0196

Eske Interiør & Design i Oslo har bestilt en ny pakke kartonglommebøker, så nå får du igjen kjøpt dem der! :-) Stas å bli tatt inn i varmen blandt de utrolig flotte designerne de har der! (For nye blogglesere bestilte de en pakke lommebøker i vår etter at jeg traff en av innehaverne tilfeldig på Bakklandet :-)

Andre fine Eske-ting:

Hvis jeg ikke tar feil er dette en iPodhøytaler!
Kroker

Nyheter på Epla-butikkenNå har jeg lagt ut noen sjeldne varianter av Kartonglommeboka til dere som ikke bor i Trondheim! Disse og mange andre typer finner du på min Epla-butikk, løb & køb :-) Og for dere som bor i byen har jeg flere utsalgssteder: Pryd på Bakklandet, og Pryd Pop-up og Demand & Supply på Mercursenteret.

Retrodilla.I dag har jeg sydd noen nye sminkepunger og pengepunger. Denne gangen er det kjempesøtt tyttebærmotiv på fôret!

Sminkepung 175kr, pengepung 150kr på Pryd Pop-up :-)

PengepungerDenne vakre lille saken er sydd ev en gammel gardin, fôret med innlegg og en resirkulert gammelrosa skjorte!Dette er de tre siste Ponnypengepungene, nå er stoffet oppbrukt! 190kr på Pryd Pop-up.

Putetrekk!

En funky retro gammel Fretexgardin er blitt forvandlet til en ny pute! Har sydd sammen fire biter for å få symmetri, baksiden er en fin blå/grønn/lilla/turkis-rutet gammel duk (glemte å ta bilde av den). Katten ville leke! Klarer ikke helt å bestemme meg for om jeg skal beholde puta eller selge den.... Hmmmm.

Retro sminkepunger!

Herlig 70talls-feeling på disse nye sminkepungene, og du finner dem på Pryd Pop-up Mercur for 175 krons! :-) Stoffene kommer fra gardiner og fôret er en gammelrosa skjorte. Kun glidelåsen er ny, men det er jo greit så den holder en stund.

Ponny ponny!

dsc0001

dsc0003

dsc0004

Nye Ponnypengepunger er på plass på Pryd Pop-up på Mercur :-) Disse har fått skikkelig 80talls-bakside og rosastripet fôr! Pris 190kr. Kan også bestilles på mail så lenge lageret rekker. ps, ikke mange igjen nå, så løb & køb ;-)

Ukens nye øredobber!

Massevis av fine retrostoffer denne gangen! Og etter flere forespørsler har noen av disse funnet veien til nettbutikken min på Epla! Så da gjenstår det å se om dere handler der... ;-)

Nye pungerJeg har laget et nytt etui til min iPod. Har aldri prøvd å lage vesker med frames før (hva heter det på norsk, rammer?), men det gikk fint. Brukte den gamle fra brilleetuiet jeg fant på loppis tidligere, fôret på den var nemlig litt røytende/ruskete, ikke bra for iPoden. Det nye etuiet har voksduk ytterst, foret med bonderomantisk duk inni og et lag med vatt mot støt og kulde. Good to go! Under ser du hvordan den så ut før.

36876021250615450883n600

Så har jeg også prøvd ut en gardin jeg kjøpte i går på Fretex, snasen brun/orange, retro på sitt ypperste ;-) Ble en liten pengepung i første omgang, men tenker å lage noen toalettmapper/sminkepunger av den også. Fin?Nye retro øredobber

dsc0001

dsc0002

dsc0003

dsc0004

Noen fjonge nye øredobber i dag, tusen takk til Kristine for de fine tøyrestene! Disse finner du på Pryd pop-up om kort tid til 90kr/paret :-)

Nye Ponnypengepunger!

dsc0011 1

Ta-ra! 8 nye ponnypengepunger har kommet til verden i dag. De er, i likhet med Ponnybrosjene og forrige runde Ponnypengepunger, laget av en gammel gardin. Men selv store gardiner tar slutt, nå er det bare nok stoff igjen til ni punger til, og så er det slutt på Ponnykosen for denne gang. uhu.

dsc0006 1

dsc0007 1

Her er de fargerike baksidene.

dsc0008 1

Alle har fôr laget av en gammelrosa skjorte.

Disse får du kjøpt på Pryd / Pryd Pop-up på Mercur for 190kr. (ca 12,5 x 9,5 cm
)

Ukens øredobbproduksjon!

redobber

Mange fine julegaver her, jenter ;-) kun 90kr på Pryd!
PS: Dette er siste batch av de røde med hvite blomster, de blå med blomster, og korsstingsmønsteret som var i avisa.

5 Ponnypengepunger!

ponnyer

dsc0009

dsc0010

Oh yes! Disse søtsakene kom til verden i dag, og koster 170kr på Pryd :-)

Dagens produksjon! :-)

dsc0006

dsc0009

dsc0010

dsc0011

dsc0012

dsc0013

Søndagen har gått med til å produsere noen nye ting, som dere ser! Ponnybrosjene er etterspurt. Tre par clipsøredobber har det også blitt - noen som vil ha? :-) For en stund siden var jeg hekta på å hekle små blomster etter fantasien, ble en samlig fargerike markblomster på en måte! Disse er nå blitt til søt hårpynt! Trenger vel ikke være sommer for å ha blomster? :-)

Ponnybrosjer kr 80,- Clipsøredobber kr 90,- Ullblomster heklet av restegarn kr 90,- Heklet blomstersmykke kr 180,- på Pryd.

15 nye sminkepunger!

dsc0001

dsc0002

dsc0003

dsc0004

dsc0007

dsc0008

Denne uka har jeg vært skikkelig produktiv! 15 nye sminkepunger! De fleste er fôret med resirkulert tøy - bluser, skjørt, skjorter og nattkjoler. 175kr på Pryd :-)
ca så mye er det plass til:

dsc0025

dsc0026

Øredobber ute for salg på Etsy

dsc0008 copy

Flere av dere har etterlyst øredobber i nettbutikken, så jeg har lagt ut noen for å teste om de selger der ;-) Du finner dem her.

Butikk :-)

dsc0003

Slik ser det ut på bordet mitt på Pryd i disse dager. Har fått vindusplass et par uker, og det har faktisk blitt litt mer salg. Moro å se på at folk stopper opp og titter inn, peker og diskuterer :-)

Ponnybrosjene er tilbake!

dsc0017

dsc0019

Ønskereprise! Flere har spurt om det finnes flere ponnybrosjer, og nå er de tilbake! Disse er for alle jenter som vokste opp på 80-tallet og lekte med My Little Pony. Sukk! Pynt opp jakka, veska, lua eller toppen med herlig nostalgi! 80kr på Pryd :-)

Nydelige broderibrosjer!

dsc0014

dsc0016

En håndbrodert duk med nydelige korsstingsblomster har blitt til nye vakre brosjer! Disse er for alle som liker å pynte seg, de passer godt både på jakka, lua, veska og kjolen! Tradisjonelt mikset med trendy. En gave til noen du er glad i? 120kr på Pryd :-)

Denne ukes øredobber!

dsc0002

dsc0003

dsc0006

dsc0004

dsc0008

dsc0007

Her er de nye øredobbene jeg har laget denne gangen. Mye dere har sett før, de mest populære blir stadig etterspurt! Men det er ikke mye igjen av disse stoffbitene, så om du har ønsket deg noe er det på tide å kjøpe seg ;-) Pris kun 90kr på Pryd.

dsc0001

Stooore øredobber!

dsc0033

I sommer lagde jeg øredobber til en photoshoot av Marie Lindemann. Disse har jeg nå lagt ut til salgs på Etsy, ta gjerne en titt om du liker dem! Størrelsen er 5cm og tekstilene er retro skatter fra mormors loft! Pris 125kr.

3 søte små!

dsc0002

dsc0005 copy

dsc0004

I helgen har jeg sydd noen søte små punger, men var litt rask ut med målene. Ikke er det plass til bankkort, også skulle jeg teste ut å stemple inni dem og, det ble bare ødelagt. Har beholdt den ene på badet og den passer perfekt til å ha hårnålene oppi, vet ikke helt hva jeg skal gjøre med de to andre, for jeg vil ikke selge noe som ikke er fint nok. Har et par nieser på 7år som kanskje vil ha :-)

dsc0006

---

dsc0007

I kveld har jeg vært hos mine besteforeldre, noe som var flott for mitt tekstillager! På loftet fant jeg en hel rull med retro voksduk, ekte 70-talls! Tipper det blir fine punger med noe knæsjt fôr, knallrosa feks!

dsc0008

dsc0009

Disse stoffbitene kommer fra mammas gardiner!

///

Ellers må jeg si det er kjempemorsomt å lese innleggene dere legger ut om konkurransen min! I morgen er siste frist, tenker jeg skal trekke lapper ved midnatt. Tusen takk for at dere hjelper til å spre bloggen min til nye lesere!

6 nye!

dsc0001

dsc0005

For en produktiv dag! Disse sminkepungene er litt lengere og lavere enn de forrige, her er det kun plass til det mest essensielle, men de er likevel ganske romslige. Utsidene er voksduker, fôret med gamle bluser, skjorter og nattkjoler. De står fint av seg selv og kan trygt settes på vasken uten at innholdet blir vått. Jeg synes det er morsomt å lage fargekombinasjoner litt utenom det vanlige :-) Pris: 170kr på Pryd.

3 sminkepunger til :-)

dsc0005

...så nå har jeg laget 6 stk! Disse finner du på Pryd fra onsdag av, men vet ikke prisen enda. Noen forslag? 175kr.

dsc0002

Nye små sminkepunger!

dsc0022

dsc0018

Jeg har laget noen nye punger i helgen, jeg trengte nemlig selv en liten sak å ha litt sminke i når jeg drar ut. Noe med plass til det mest essensielle til å fikse seg opp etter regn og vind eller et klamt dansegulv ;-) Disse er sydd i voksduk og kan dermed trygt plasseres på vasken uten å bli våte. Fôret er hentet fra resirkulerte klær; nattkjoler og skjorter, og jeg har laget to små rom i tillegg til det store. Størrelsen på pungen er ca 10x18cm. You like?

dsc0017

dsc0027

dsc0030

Min første lille pengepung.

dsc0026

Den ble ikke helt perfekt men nå har jeg iallefall endelig skjønt hvordan det skal gjøres! Tøy fra ikea og fôr fra en gammel nattkjole med søte hjerter, glidelås kr 5 fra Fretex :-)

Firkantposer!

dsc0022

dsc0020

dsc0023

dsc0025

I dag har jeg lagd tre firkantposer! Én til visittkortene mine, én til stemplene, og en avlang brødkurv som jeg ikke tok bilde av ;-) Den er sikkert fin til både boller, horn og muffins når vi har besøk. Så nå er det orden i sakene! Har laget meg stempel til bloggadressen min nå som jeg stempler på visittkortene. Tekstilene er forresten kjøpt på Stoff&Stil, liker at det ser litt retro ut. Firkantposene er ganske lette å lage, jeg brukte denne oppskriften.

Demand and Supply!

dsc0040

dsc0043

dsc0045

Demand and Supply
Mercursenteret selger godt, og tar inn enda flere lommebøker fra meg! Til og med egen strekkode, det er stas :-D

Ukens nye øredobber!

dsc0051

dsc0058

dsc0055dsc0056

dsc0053
Disse er råflotte sammen med rød lebestift!

dsc0057

dsc0054

dsc0048

dsc0050
 
Har også laget noen nye ringer! Disse er fine til hverdags, og koster bare 60kr på Pryd! Justerbar størrelse som passer alle :-)

Helt nye øredobber!

dsc0004

dsc0003

Trenger du nye accessories til byturen på lørdag eller vil du bare fjonge deg litt uansett? Nye øredobber er på plass på Pryd, enten du liker dust romantisk mønster, eller er hipp&trendy med "brodert" look (det er korssting-print på tøyet).

Været i Trondheim har ikke akkurat invitert til spasertur på Bakklandet, men håper dere tar turen innom Pryd en dag likevel. Mange forteller at vi har en koselig butikk, men vi trenger kunder for å kunne holde på! ;-) I morgen lørdag er det meldt sol og 17 grader, så det er ingen grunn til å sitte inne! God helg!

Nye knappesmykker!

dsc0008

dsc0009

Hvitt / litt transparent knappesmykke, lengde 57cm. Pris 200,-
Matchende armbånd kr 100.

dsc0010

dsc0011

dsc0012

dsc0013

dsc0015

Alle disse ligger pent rundt armen, og lukkes ved å knappe igjen, rett og slett ;-)
Selges på Pryd, Bakklandet. Og, alle disse knappene er fra "svigermors" samling :-)

<3 resirkulert!

dsc0003

dsc0004

Hvorfor printe seg nye visittkort når man kan stemple papiravfall med samme resultat? :-)

5 nye nøkkelknipper og et par gøyale aper!

dsc0009

dsc0013dsc0016
dsc0019dsc0006

dsc0003

Nøkkelsmykker 280kr, Apekatter 110kr på Pryd / send meg en mail for bestilling utenfor Trondheim :-)

Nøkkelsmykker!

dsc0044

dsc0049

I dag har jeg lagd 8 nøkkelsmykker fra de rustne nøklene jeg fant på markedet. De blanke, nye perlene fra Perlehuset ble en bra kontrast mot de gamle nøklene, og jeg må si jeg ble fornøyd med resultatet :-D Noen små detaljer fra et smykke jeg gjorde om har også blitt med. Smykket øverst oppe på bilde nr.1 er allerede solgt, men har sju stk som får en nærmere presentasjon under her:

dsc0058

dsc0061

dsc0062

dsc0065

dsc0063

dsc0064

dsc0059

Alle smykkene har lange lenker, ca 85cm, og blir hengende ned til magen, unntatt det siste som er ca 50cm. Pris: 280kr på Pryd.

Ukens øredobbproduksjon!

dsc0020

dsc0013

dsc0012
Nyhet; brokade! Leste i Elle at det er så trendy denne vinteren ;-)

dsc0014

dsc0019

dsc0018

dsc0017

dsc0016

dsc0015

Her er de nyeste øredobbene! Har måttet sette opp prisene pga momsen, så riktig pris er nå 90kr/paret. Selges på Pryd :-) Velkommen innom!

Speak of the Devil...

dsc0064

dsc0065

Kartonglommebok #666!

Kort!

dsc0013

dsc0006

dsc0001

dsc0014

dsc0003

dsc0009

I kveld har jeg laget noen morsomme kort som skal selges på Pryd. Håper folk liker litt random humor, her er det klipp og lim på høyt nivå :-) Alle kortene er doble med hvit innside (11x13cm). Lurer på hvilken pris jeg skal ta... Noen forslag?

Blikkeske med fôr!

dsc0006 1

dsc0003 1

dsc0005 1

loppemarked denne uka kjøpte jeg en lysebrun blikkeske, nesten som en stor skoeske. Innsiden var full av rustflekker, den var støvete og stygg, så jeg fikk den veldig billig! Men nå har jeg vasket og skrubbet vekk rust, og sydd trekk til innsiden. Det ble en kjempekoselig boks! Tenker å ha lommebøkene oppi den i butikken, og kjøleskapsmagnetene jeg selger kan settes på lokket! Stempelet mitt passet perfekt til lappen på fremsiden óg! All good! :-D

25 nye kartonglommebøker.

r615623
r624632r633639

I dag har jeg satt på knapp på disse 25 fjonge kartonglommebøkene!
For nye lesere selger jeg disse for 100kr på Pryd, men du kan også bestille på mail. Betaling skjer trygt via PayPal, også sender jeg den i posten :-) Fine å gi bort i gave, og de holder seg godt!

Tastaturøredobber!

dsc0018

dsc0019

Hvordan sjekke opp en datanerd?
Kanskje du trykker på de rette knappene med disse? Hohoho :-)
Selges for 60 kr på Pryd.

Mange nye øredobber!

I går ble jeg inspirert til å lage øredobber av de nye stoffkjøpene mine, og her er resultatet!
Alle koster 60 kr og selges på Pryd, evt send meg en mail så sender jeg i posten :-)

dsc0006

dsc0007

dsc0005

dsc0004

dsc0003

dsc0013

dsc0010

dsc0015

dsc0012

dsc0008

dsc0009

dsc0014

dsc0011

Sjelden vare!

dsc0020

En avbestilling har ført til at denne lekre lommeboka er til salgs igjen! Den er laget av en 80talls Kulturmelkkartong jeg fant på loftet, og det finnes bare disse to. Overflaten er dekket med kontaktpapir for å verne printen, som ikke var like slitesterk som den idag. Prisen for denne sjeldne utgaven er 200kr, og den er til salgs på nettbutikken min :-)

Kveldens produksjon

dsc0004

Nye store ringer i vintage stoff.

dsc0010

Man skulle kanskje tro at jeg hadde masse øredobber selv, men jeg har bare 4 par av dem jeg lager. Nå er jeg snart tom for det blå blomsterstoffet, så disse måtte jeg beholde :-)

dsc0011

Jeg er visst tiltrukket av prikker for tiden! Måtte ha denne ringen og.

dsc0013

Måtte innse at det var blitt høst da regnet hamret på takvinduene i kveld. Koselig å sitte inne da :-) Har printet nye lapper til øredobbene, disse er mye mørkere enn de gamle.
Selger øredobbene for 60kr og ringene for 50kr på Pryd.

Vintage perlemor knappesmykke

dsc0018

dsc0016

dsc0012

dsc0019

Kanskje inspirert av helges bryllup, har jeg laget et hvitt smykke fra et utvalg nydelige vintage knapper. De aller fleste skinner av blank perlemor, og det er også noen små perler innimellom. 190kr på Pryd :-)

Oversize ørepynt

dsc0012

dsc0003

I dag fikk jeg en mail fra fotograf Marie Lindeman Johansen, som lurte på om jeg ville bidra med rekvisitter til en fotoshoot hun skal ha til et Canadisk motemagasin! Jeg sa selvfølgelig ja! Og her er øredobbene jeg har laget for anledningen :-) Sender med lommebøker også, og gleder meg skikkelig til å se resultatet!

Gratulasjonskort med tastaturbokstaver

I sann resirkuleringsånd har jeg fått tak i noen gamle ødelagte tastatur som jeg har lagd litt forskjellig av. I helgen var det bryllup, og både brud og brudgom er noen resere på data, så jeg syntes det passet fint å lage et kort med tastaturbokstaver :-) Her er kortet in the making:

dsc0007dsc0008

1. Løsne bokstavene fra tastaturet. Jeg skrudde opp hele greia og vippet dem av. Husk at hvert tastatur bare har én av hver bokstav, så om du skal skrive mye trenger du ofte flere av hver bokstav. Jeg trengte to. Det var lange søyler på baksiden av hver bokstav, så jeg lagde passende hull i pappen.

dsc0011

2. Her er bokstavene på plass.

dsc0012dsc0013

3. Jeg brukte limpistol til å feste dem fast på baksiden. Ettersom de stakk ut ville jeg lage en slags pute på baksiden.

dsc0014dsc0016

5. Prikker er alltid en slager ;-) Hadde tenkt å sy fast stoffet på baksiden, men så kom de fastlimte bokstavene i veien på symaskina. Så det ble limpistol her også. Fant en bakside til "boka" og måtte ha endel pappbiter til å bygge opp en høyde for å kompensere for puta.

dsc0018

6. Sammensying av kortet ved hjelp av en enkel japansk bokbindingteknikk og hamptråd.

dsc0019dsc0020

7. Resirkulert preg på baksiden med gaffa. Something old, something new... ;-)

Hvis man lager et slikt kort med permer og binding kan man ha flere sider papir inni og lage en liten bok. Jeg endte opp med å skrive rett på pappen på dette kortet. Også viser det seg at jeg ikke tok noe skikkelig bilde av resultatet. Tabbe. Jaja :-)

Hekleteppet ekspanderer!

dsc0002

dsc0006

Jeg har funnet et stor pose restegarn på loftet til mamma, og heklet mer på lappeteppet mitt i ferien. Er nå oppe i 88 lapper! Satser på 120, så nå er det ikke lenge igjen til jeg syr dem sammen :-)

Sommeren er ikke over enda ;-)

dsc0027

dsc0026

dsc0031

Har laget noen sommerlige sett med øredobber ikveld. Mye vintage stoffer i sving her! Håper dere liker dem :-)

Nye søte brosjer

dsc0024

dsc0025

Jeg har funnet en stoffrest fra 80-tallet oppe hos mamma, hun sydde puter til tripp-trappstolene våre med dette :-D Det ligner veldig på de søte tegningene i bøkene om Thomas og Emma av Gunilla Wolde, men jeg tror ikke det er hun som har tegnet dette. Det har iallefall blitt noen søte brosjer! Pynt opp veska eller kjolen med herlig nostalgi - 60kr på Pryd.

Sykkelsetetrekk nr.3

dsc0002

Her er et sykkelsete jeg sydde av en voksduk. Det har kjæresten lagt beslag på :-)

Nytt liv til tøyrest 60-tallet :-)

dsc0003

dsc0006

dsc0005

dsc0004

Fikk denne lille resten av mormor og den passet perfekt til øredobber :-D Motivet er malte blomster på svart bakgrunn. Romantisk ørepynt! (Fås kjøpt på Pryd for 60kr/stk) Nytt design på merkelappene forresten!

Sykkelpimpin'! #3

sykkelsete rdt

Har sydd et nytt sykkelsetetrekk som ser ut som en fluesopp :-)
(Link til Sykkelpimpin' #1 og #2)

Enkle poser i papir

dsc0001

dsc0002

Da vi gikk tom for papirposer på Pryd lagde jeg nye av et gammelt dameblad. Alle disse kommer fra ett blad! Metoden er enkel, bare å klippe, brette og sette på en teipbit på baksiden. (Jeg brukte den siste papirposen vi hadde som mal til de minste også lagde større maler selv etterpå) Perfekt til smykker og øredobber som ikke skal forsvinne i handleposen / veska til kundene :-)


EDIT: Har fått noen spørsmål om hvordan er de laget. Forklaringen var kanskje litt mangelfull ;-) Prøver å tegne det jeg!
papirposemal
Klipp ut noe som ser ca slik ut. Målene er opp til deg selv, men det blir penest om Side 1 er halvparten så bred som Midtdelen, for da blir skjøten liggende på midten av baksiden.Fold de stiplede linjene og brett inn delene i rekkefølgen: Side 2, Side 1 og tilslutt Bunn. Sett på en teipbit eller lim med limstift. Toppen brettes ned når den skal brukes. For å få litt effektivitet over det hele klippet jeg mange sider på én gang. Kanskje 10 stk. Brettet hele bunken og teipet deretter hver og en ferdig.

Dagens øredobber

dsc0004

Øredobber jeg har laget av tekstilrester fra fjern og nær. Fint med resirkulering da vettu. De røde med hvite blomster er en gammel dukkedyne, hvit med blå ruter er en liten barneskjorte, og de blå med gule/lilla blomster er et gammelt stoff fra 60-tallet som jeg fikk av mormor. Størrelse 2cm. Til salgs på Pryd for 60kr/paret :-)

4 nye knappesmykker

dsc0019

dsc0033

Disse håndlagde smykkene er laget av mange gamle knapper - og noen nye. De ligger veldig fint rundt halsen, og kan brukes både til hverdags og fest. :-) Selger dem for 220kr på Pryd.

Knapper!

dsc0030

dsc0032

dsc0038

dsc0044

dsc0043

dsc0046

I dag har jeg laget disse nye smykkene og armbåndene :-) (selger dem som vanlig på Pryd)
Neste uke skal jeg jobbe der hele uka, håper på besøk fra noen venner og kjente! Åpent ons-søndag.

Saved by Makramé ;-)

dsc0000

dsc0005

dsc0009

Jeg kjøpte et herlig fargerikt smykke på marked i London, men da jeg prøvde det etterpå var det så trangt! Ble liggende tett inntil halsen og ga en kvelende følelse. Nå har jeg tredd om de fine treperlene på en lengere snor med makramé, og må si resultatet ble flott! (Off-white silkemyk tråd fra Perlehuset er forresten fabelaktig ;-))

Tøybokstaver

dsc0001

dsc0009

dsc0018

I dag var jeg i min aller første Babyshower, og som gave lagde jeg dette koselige navneskiltet :-) Var vel noe av det eneste som ikke var babyrosa i gavehaugen... Bokstavene er enkle å lage men tar litt tid å knøvle med vrenging og fyll. Ser for meg det blir fint å henge opp på veggen på barnerommet!

Nye hverdagsøredobber

dsc0003

dsc0004

dsc0006

Alle disse er lagd av utslitte skjorter :-) Flotte å bruke til hverdags når man ikke vil være for pyntet, men likevel ha noen fine detaljer.

Sykkelpimpin'! #2

dsc0021

dsc0022

dsc0025

Sykkelen min er tilbake fra verksted og er god som ny! Kurven fra Martnan er på plass og jeg har testet å sy sykkeltrekk, som jeg skrev om tidligere. Har kjøpt inn voksduk, men prøvde meg på en variant i vanlig stoff først. Egentlig ganske godt nå på sommeren at man slipper å bli klam på setet ;-) Ganke tilfeldig at det ble blårutete, men nå fikk sykkelen et slags pikniktema, det er jo koselig :-D (Stripene lagde jeg for noen år siden ved hjelp av svart & hvit spray og en rull maskeringstape. Det tok en hel dag å få det til, av og på med hjul osv, men så fikk jeg en unik sykkel.) Jeg har planer om å sy sykkeltrekk og selge på Pryd!

Som hånd i hanske!

dsc0009

dsc0011

Sist jeg var oppe hos mamma fant jeg denne gamle hansken min! Hun sparer på så mye rart :-D Uansett, det turkise blanke stoffet fikk gjort nytte for seg som nye øredobber istedet! Det var mange sømmer og litt slitasje, men disse 5 parene ble det iallefall. Flott med resirkulering!

Plastic-bag fusing

dsc0003

plastikkposer

I går prøvde jeg en teknikk som kalles fusing på plastikkposer. (Se gjerne video med instrukser fra Etsy) Det er veldig enkelt, men resultatet blir ikke alltid like bra. Posene som fungerer best er de tynne, knitrende supermarkedposene man får i utlandet, våre poser her er for tykke og gummiaktige virker det som. Metoden er som følger: Brett posen så du får 8 lag, det blir en fin tykkelse. Legg bakepapir under og oppå og styrk over med middels varmt strykjern. Lurt å prøve en litt svak varme først også skru opp etterhvert som du finner ut hva som fungerer best. På bildene over ser du hvordan min første runde gikk. Den turkise plasten nederst er slike utenlandske poser, denne flaten ble helt flat og fin, mens de andre buklet seg endel. Husk god ventilasjon ettersom det kommer plastikkgass...

Så, hva kan man bruke disse plastflatene til? På Etsy-videoen viser de noen søte toalettmapper man kan sy. Fant også en annen video på YouTube med en hel del gode idéer, selve videoen er litt masete ;-) Jeg prøvde meg (selvfølgelig) på en lommebok:

untitled1

Resultatet ble estetisk fint men ikke kjempefunksjonelt. Plastikkflaten jeg lagde er mye tynnere og veldig bøyelig i forhold til kartongene. Man kan knappe opp og igjen forsiktig, så funker det ;-) Men jeg kommer ikke til å lage disse til butikken. Bare morsomt å eksperimentere! Har du / kommer du til å prøve fusing?

Lappeteppe med bestemorruter!

dsc0002 1

dsc0011

dsc0004 1

Jeg holder på å lage meg et lappeteppe av gamle garnrester som jeg hekler til bestemorruter. Mønsteret er utrolig enkelt, jeg lærte selv å hekle først nå i vinter, og dette begynte jeg på i mars. Har nå kommet til 60 ruter, men tenker jeg må ha minst det dobbelte før jeg syr dem sammen til et teppe. Blir nok godt å varme seg under til høsten! Garnet har jeg skaffet meg på loppemarked og Fretex, topp å bruke restegarn til slikt. Oppskrift finner du feks her. Legger ut bilde når det er ferdig! Hva synes du om fargene?

Skål lagd av resirkulert papir

dsc0004

dsc0005

dsc0006

dsc0007

Denne skåla har jeg lagd av avispapir og tapetlim, og dekt med gamle Starlet-striper på utsiden. Tilslutt har jeg lagt et lag klar lakk utenpå. Tenkte i utgangspunktet å lage slike for å selge, men så tok det bortimot 3 timer (+ tørking imellom alle lagene) å lage denne lille skåla, så jeg ser ikke for meg at det blir noen timesbetaling å snakke om her... ;-)

Det er i allefall et fint hobbytips til dere andre:
- Finn en skål av ønsket form og størrelse
- legg den med bunnen opp, og dekk den med plastfolie på utsiden
- riv opp avispapir og begynn å dekke lag på lag med tapetlim.
- dekk hele skåla eller la tørke litt imellom lagene
- lakkér med klar lakk tilslutt når den er helt tørket.
Det går også an å male den i andre farger. Lykke til :-)

Kortholder

dsc0001

dsc0002

Jeg har eksperimentert litt med å lage lommebøker av andre materialer enn drikkekartong, og har nå laget denne lille saken av en handlepose. Nærmere bestemt en Barbie goodie-bag, very limited edition, som en venninne fikk på et moteshow i London - hvis jeg ikke husker helt feil? Papirpposen er plastbelagt på begge sider og tåler dermed like mye som kartongene, men den er mye tynnere, så jeg tror ikke trykknapp er det beste alternativet for lukking. Jeg har laget to av denne - den ene er til Mari som gav meg posen, og den andre bruker jeg til gavekort, tilgodelapper, kinokort, bibliotekkort osv. Kjekk liten sak som ikke tar noe plass i veska!

Nye søte brosjer og øredobber :-)

dsc0004

dsc0005

dsc0006

Dagens.

dsc0007

Noen med gullknapp.

Resirkulert tastatur!

dsc0005 1
Fikk et gammelt ubrukelig tastatur av onkel til dette ;-) Her har vi det etter en god skrubb med vaskekosten! Det er utrolig hvor skittne slike ting blir.

dsc0008 1
Forsynte meg av knappene...

dsc0007 1
Ganske fine!

dsc0016
Limte supermagneter på baksiden. Snakker om pirkarbeid...

dsc0019
Ferdig! Synd jeg bare har én av hver bokstav, det blir vanskelig å lage ord. Men tenker å selge dem i pakker på 4-10 stk kjøleskapsmagneter :-) Hadde tenkt å lage øredobber og smykker, men må finne en lur løsning på baksiden ettersom den er hul...

Søsteren min skal gifte seg! :-D

dsc0001

Bryllupsinvitasjonen er på plass på kjøleskapet sammen med de søte kaninmagnetene jeg fikk i gave engang. Som bordkort har jeg tenkt å lage en spå med navn utenpå og skrive ting om brudeparet inni. Det er heldigvis et ganske lite bryllup :-)

Dagens produksjon!

dsc0026

dsc0023

dsc0024

6 par små øredobber og 7 nye ringer har kommet til verden idag ;-) De er som vanlig laget av soff-skatter fra mormors loft, loppemarked og ødelagte klær. Ringene er justerbare i størrelsen så de passer alle. Selges på Pryd, men tar også imot bestillinger på epost.

Noen nye ting jeg har laget :-)

dsc0007

dsc0012

dsc0011

Mer Childhood memory :-)

dsc0011

dsc0009

dsc0014

untitled1

I kveld har jeg lagd flere smykker av mine gamle leker; lego, trepuslespill, biler, båter og helikopter! Tror kanskje noen av dem var premier vi fikk hos tannlegen da vi var små. De fleste har 70-80cm lange lenker. Selges for 95kr på Pryd :-)

Masse nye øredobber!

dsc0033

dsc0038

dsc0039

dsc0037

Nå har jeg laget masse nye øredobber av resirkulert tøy! Flotte til hverdags, og når du trenger noe til å matche den nye kjolen. Pris 60kr på Pryd :-)

Childhood memory - nye dyresmykker!

samling

dsc0019

dsc0023

dsc0026

Mine gamle lekedyr har blitt nye smykker - hehe, noen er litt mer spesielle enn andre... Kan jeg by på et beltedyrsmykke? Eller en purke med små nøff-nøffer? Selger disse på Pryd for 95kr :-)

Koselige kjøleskapsmagneter!

dsc0091

dsc0084

dsc0087

Har laget noen søte magneter i forskjellige varianter; gamle herreskjorter, sengetøy, gardiner og tøyrester har fått nytt liv - kanskje de kan pynte opp kjøleskapet ditt? :-) 100kr for et sett med 4 håndlagde magneter på Pryd.

Flere nye ting :-)

dsc0078

dsc0080

dsc0082

Har fått inn en ny størrelse på knappesettene, de nye øredobbene har en diameter på 15mm, så de er mindre enn de forrige som mange syntes ble litt for store. Store pyntebrosjer på 5cm på det øverste bildet er laget av tøyskatter fra mormors loft - det røde blomsterstoffet et en gammel dukkedyne, og den med blomst skulle bli en funky kjole engang i tiden. Alt dette finnes selvfølgelig på butikken :-)

Nye heklesmykker!

dsc0016

dsc0017

Jeg har laget noen nye smykker i ull som er heklet som et kjede. Flott til en lett hvit sommerkjole!
Ulike farger, 160kr på Pryd :-)

Kreativ aften.

dsc0095

dsc0099

dsc0100

dsc0096

Jeg fikk en samling utrolig flotte knapper i bursdagsgave fra Helene og Heidi, mange av dem stammer fra bestemoren, det er stas! Har laget nye øredobber nå ikveld, og noen ringer. De er skikkelig fine, jeg liker så godt ting man kan pynte seg med uten å bli for pyntet! Ringene har justerbar størrelse som passer alle. Slipper også og hale og dra for å få dem av ;-) Du finner dem til salgs på butikken Pryd på bakklandet. Flott som gave til noen som trenger en liten oppmerksomhet?

Kakemonster.

dsc0052

Her er en god kake jeg bakte til bursdagen til kjæresten min :-)
Bløtkake med kakefyll, banan og bringebærsyltetøy, krem og jordbær på toppen. MMMMMM!

Tattoo

tattoo

Kvirrevitt!
Glemmer hele tiden at jeg har denne lille fuglen i nakken. Jeg kan ikke se den med mindre jeg har to speil. Jeg tegnet den selv vinteren 2008 og det er et kjempekoselig Australia-minne. Jeg hadde aldri vurdert fargetattovering før jeg så noen fine i Melbourne. Folk flest har en tattoo der virker det som. En dag syklet en gammel dame forbi med en ganske stor en oppover leggen! Fiffig. Man må jo bare smile av de herlige menneskene der nede. Lurer på om jeg vil ha en til snart... :-)

Bokstavsmykker! (bestillingsvare)

dsc0003

Ta kontakt om du vil ha et custom-made perlesmykke med din bokstav! Lengde 75cm, størrelse og farger bestemmer du selv. Denne A'en er 10x7cm. Har både gull- og sølvfargede kjeder. Pris 120kr :-)

Butikk!

dsc0005

dsc0006

Legger ut noen bilder fra Pryd, butikken jeg er med i. Her er mine ting på plass! Lommebøker av resirkulert kartong, tallerknener med tegneseriemotiver, brosjer og ørepynt av resirkulert tøy og knapper, perleøredobber av plast og hekleblomst-brosjer i friske farger! Lager nye ting hele tiden. Du finner oss på Nedre Bakklandet 22, vi har åpent alle dager unntatt mandag og tirsdag. Ta en titt innom butikken da vel! :-)

Flere nye øredobber

dsc0005

dsc0006

dsc0007

dsc0011

Disse og mange andre er til salgs på Pryd :-)

Ring ring!

dsc0001

dsc0003

dsc0004

Her kommer en nyhet, store, søte, runde ringer med forskjellige motiver! Ringen har justerbar størrelse og er faktisk behagelig i forhold til mange slike typer jeg har prøvd før. En ring du kan ha på uten å bli for "pyntet" til hverdags. Selger dem på Pryd for 70kr/stk.

Flower Power ;-)

hekleblomst003

hekleblomst004

hekleblomst005

Endelig vår!
Tips: bruk lune hekleblomster i sterke farger som en kontrast på lette sommerkjoler!
Håndlagde brosje-blomster i ull, ca 10cm store, har nål på baksiden. 60kr på Pryd.

Nobels Fredssenter here we come!

dsc0040

dsc0039

dsc0035

Da er bestillingen på 20 lommebøker ferdig laget og straks på vei ned til GavebutikkenNobels Fredssenter på Rådhusplassen i Oslo. Blir spennende å se hvordan de blir mottatt!

Nye søte brosjer!

dsc0044

dsc0042

dsc0041

Legger ut nye brosjer i salg på Pryd (evt bestill på email :-) Disse nusselige sakene er laget av My Little Pony second hand stoff, button-kit og har en brosjenål på baksiden. Perfekt til å pynte opp en kjedelig dag :-)
Størrelse: 5cm i diameter, pris: 80kr.

Nye tallerkener!

dcs0012

dsc0013

dsc0014

dsc0015

Har laget en hel del nye tallerkener med morsomme tegneserieutklipp fra Starlet, Girls, Wendy og Hest :-) Selges på Pryd for 150kr/stk.

NEWS

r184

r172

r179

Brette brette brette!
Hender det dukker opp helt nye varianter slik som disse, så kom på Pryd og ta en titt ;-)

Gjenbruk av gamle fjøler!

dsc0001

dsc0003

dsc0002

dsc0004

Et kupp på bruktbutikk + 3 gamle klesklyper fikk nytt liv som bildeoppheng! :-)
(Selger disse på Pryd)

<3 Starlet

dsc0048dsc0050 Har endelig funnet ut av dette med decopage og laget disse kule tallerknene :-D Jeg la de ut for salg på Pryd og de forsvant på to dager, så nå skal jeg lage flere.

Hurra for nostalgi!

Her er noen søte øredobber jeg selger :-)
hits