Make-over

Skuffe make-over

Tidligere i uken fant jeg denne lave bestikkskuffen på Bruktbo for en femtilapp :-)

Her får den en grundig vask med varmvann og grønnsåpe. Håndtaket fjernes.

Og ett strøk Hobbylakk fra Panduro! Jeg elsker denne mintfargen!
(Fargene heter aqua, gammelrosa, cerise og curry)


Skuffen i bruk på marked :-)

Petra Prøvedukke og kjolemakeover!

På auksjon igår fant jeg denne gamle sømbysten og visste straks at den skulle være med meg hjem. Og det ble den, for 250 kroner :-) Den er nå justert etter mine mål, og om enn litt skranglete kvalitet er det en fin start :-) Proporsjonene stemmer ikke helt med mine, men man får en god ide om hvordan ting vil sitte.En petroliumsblå kjole som har ligget i omsyingsbunken siden i sommer fikk sin etterlengtede makeover idag. Jeg brukte sømbysten til å måle med og det var kjekt å slippe å kle av og på seg hele tiden, for ikke å snakke om hvor mye lettere det var å sette nåler på dukka istede for bak sin egen rygg ;-) Kjolen ble litt kortere enn planlagt, men satt ellers veldig fint! Som dere ser på før-bildet var det litt trang rundt hoftene, så jeg brukte samme triks som på den orange og hvite kjolen - klippet vekk midten og heiste skjørtet lenger opp hvor det ble mer vidde. Halsen var også litt trang, så jeg klippet en slags båthals istede. Elsker blåfargen!

Denne nydelige pelskragen ble også med meg hjem igår. Den er så utrolig varm og myk og god, og jeg er glad den får bli brukt videre! Mine tanker om gjenbrukspels kan dere lese om i dette innlegget.

Lampe makeover

I et hjem med i overkant mye bruktbutikkfunn er det viktig å ha noen moderne innslag også. Hos oss syns jeg det er litt mye gammelt nå. Gjorde et forsøk på å fornye stålampa til noe mer stilrent, her er resultatet! Blomstene er fine de altså, men beige og brunt, akk. Jeg vurderte å gå for fargerike stripete, men tenker jeg fort kan blir lei. Og denne passer til alt ;-)Kjole-make-over!

Jeg er så glad jeg kan sy! Jeg likte fargen og mønsteret, men denne kjolen var som en formløs potetsekk på meg. Tenkte å vise dere fremgangsmåten min hvis noen vil prøve noe lignende!

Det første jeg gjorde var å sy igjen åpningen foran. Det verste jeg vet er knappeplagg som ikke tetter ordentlig og viser glippe rett inn til kroppen både her og der ;-) Så fant jeg ut hvor midjepartiet skulle være. Det er viktig å ha på seg kjolen og sette i ei nål. Samtidig fant jeg ut hvor mye kortere den skulle bli. Det var 10 cm. Det første kuttet er 1 cm lavere ned enn midjen. Kutt nr to er 9 cm nedenfor der igjen. Da blir det 1 cm sømmånn når delene sys sammen.

Så prøvde jeg på meg toppen og fant ut hvor mye midjen skulle sys inn. Ettersom det er stretch lagde jeg en ganske smal midje, tegnet en strek med linjal på skrått nedover fra armene og sydde på vranga. I den ene siden sydde jeg i en glidelås som også går ned til skjørtedelen. Dette må nesten til for å få på seg en kjole med smal midje.

Legg så topp og skjørt mot hverandre rett mot rett og sett i nåler. Vær nøye så sidesømmer og midten koordineres. Fordel "overskuddet" gjevt utover med folder. Tenk over hvilken vei disse foldene vender. Enten kan du ta alle foldene samme vei hele veien rundt, eller som jeg gjorde: Fold dem vekk fra sentrum både foran og bak.

Ta-ra, ny kjole på et par timer!
Håper du ble inspirert?

To omtrekte stoler selges

To søte stoler har fått nytt liv (se nederste bilde) og selges på Pryd Mercur for kr 800,- samlet pris.


Før.

Make-over: Lenestol!

På tirsdag fant jeg denne utslitte lenestolen på Finn Gis bort! Helt gratis altså, o'lykke! Stolen var i topp stand, men fryktelig slitt og støvete. Tror en katt har fått kvesse klørne på armlenene. Katten vår Isa la sin elsk på stolen straks den kom inn døra og har såvidt gått med på å flytte seg mens jeg trakk den om :-D

TA-RA! Det ferdige resultatet! Begge stoffene er fra Stoff og Stil, og omtrekkingen var gjort på en ettermiddag/kveld inkl påskekrim og middag.For en forvandling! Stolen er fantastisk myk og behagelig å sitte i, kan både snurre og gynge, og settes i valgfri posisjon bakoverlent. LÆÆÆNEstol :-D Nakkeputen skal også få nytt trekk i det sennepsgule stoffet :-)

Puff med oppbevaring: make-over!Idag fant jeg denne på loppis, for en hundrings. Hva skal man kalle det, puff? Fotskammel? Minikiste? Uansett et veldig praktisk møbel som både gir en ekstra sitteplass og et lurt sted å gjemme unna ting og tang man vil ha i i stua. Strikketøy, telys, fjernkontroller you name it, denne kassa er stor nok til mye rart rot ;-) Meeen, den har sett sine bedre dager, så en make-over var nødvendig!Ta-ra! 1,5 time senere er den fornyet, ved hjelp av tekstil og stiftemaskin. Pga den enkle geometriske fasongen var det lett å trekke om. Jeg la litt på vatt på setet for å gjøre den mykere. Rundt kantene sydde jeg en sylinder av stoffet før jeg stiftet det fast slik at det skulle bli penest mulig. Innsiden er ikke så pen, men der kan jeg legge litt hyllepapir eller noe tenker jeg. Ok, jeg er 90 år :-D

Hva syns dere? Inspirerer det til egne prosjekter? Mye som kan fikses istede for å kjøpe nytt hele tiden :-)

Oppussing av gammel koffert!

Denne søte lille kofferten var opprinnelig en sminkekoffert som "svigermor" hadde kassert. Inni var det masse plastholdere og strikk og slikt, men det reiv jeg ut, hoho! Jeg må visst begynne å ha bloggen mer i tankene så jeg husker å ta før-bilder! Klippet ut to biter av et småblomstrete stoff og stiftet det rett på med stiftemaskinen. Ah, jeg elsker stiftemaskin, det er så effektivt! Hele prosjektet tok ca 20 minutter.

Denne kofferten kommer faktisk i bruk allerede i morgen kveld, for da er jeg invitert til Malvik Kunstforening for å presentere meg selv og min kreative bedrift! Tenker å fylle kofferten med et utvalg av produktene mine. Har ikke holdt noe foredrag tidligere, men håper det går fint :-) Senere er kofferten kjempefin å bruke i butikken til feks pengepunger og slikt også. Love it!

DIY - stolomtrekking!

Her er en gammel stol jeg arvet etter farmor for noen år siden. Jeg har tre slike, de er kjempegode å sitte på, kule, og jeg husker selv barndommens Solo-drikking ved kjøkkenbordet hos farmor og farfar :-D Den ene her har dessverre fått en rift i setet, så jeg ville prøve meg på en overhaling av hele stolen!Jobben var enklere enn jeg hadde trodd! Klippet ut noen passende stykker voksduk og stiftet ivei med en kraftig stiftemaskin. Start på midten på hver siden og stram skikkelig til. Stift tett utover mot hjørnene mens du hele tiden strekker i stoffet. Det er ikke til å unngå litt bretter akkurat på hjørnene, men syns ikke det gjør så mye. Her har jeg brukt voksduk fra Stoff og Stil. De har flere kvaliteter, dette er den typen til 89kr/meteren og er helt klart mye finere enn de billigste typene som er mer "sprø".Setet gikk kjempegreit, men ryggen var litt mer kjinkig. Jeg vil anbefale å klippe to biter voksduk til dette, så stifter du fast forsiden først, stram godt rundt hjørnene. Så lager du et bakstykke med innbrettede kanter etterpå som stiftes utenpå. Her har jeg prøvd å brette rundt bare ett stykke stoff og det ble mye krøll :-)

Ikke en møbeltapetserers perfekte verk dette, men absolutt en billig og rask løsning for oppussing av gamle stoler! Jeg brukte bare litt over en time på prosjektet :-)

En perfekt stol for meg med både prikkedilla og lilladilla for tiden ;-)
Kommer du til å prøve noe lignende?

Oppussingsobjekt: FryserenHer er et veldig enkelt tips til slitne hvitevarer! Voksduk!
Klipp til riktig størrelse, pensle lim gjevnt utover hele flaten og vips! "Ny" fryser! Jeg brukte en plastlinjal for å klemme ut luftbobler, og vanlig skolelim! Easy-peasy!

Oppussingsobjekt: Strykebrettet!

Æsj æsj. Med splitter nytt arbeidsrom passet ikke dette gamle fæle strykebrettet inn. Nytt trekk var heldigvis meget enkelt å sy! Jeg bare tok av det gamle og klippet til fasongen på et nytt stoff, sydde inn kanten, tredde i hyssing, og vips var strykebrettet godt som nytt!Dette kule retrostoffet var jeg så heldig å få av en snill dame etter at jeg hadde annonse i Byavisa. Enda en dame har ringt, så jeg håper å få til en hentetur snart! Om det er noen flere snille mennesker som vil gi meg gamle duker, sengetøy eller gardiner så tar jeg imot med åpne armer, og du får ryddet loftet ;-D

Lampe makeover!

For noen år siden kjøpte jeg denne lille messinglampefoten på et loppemarked for 20kr. Nice nice, men jeg fikk lyst til å gjøre den litt sprekere! Så da jeg kjøpte en rosa lampeskjerm fant jeg frem maling og lakk!Acrylmaling er nok ikke det beste. 5 lag maling og ett lag blank lakk skulle til!Den rosa lampeskjermen som var tiltenkt viste seg imidlertid å være alt for stor! Men det var gøy med litt oppussing / makeover! En overraskelse var da jeg gikk på Panduro for råd, og de ikke klarte å gi noen. Hun sa jeg sikkert kunne bruke acrylmaling. Jeg har mer trua på hobbylakk eller spray, men spray hadde de ikke i rosa. Akk ja.

hits