desember 2011

Nye portopriser 1. januar

Posten Norge setter nå opp prisen på pakkesendinger betraktelig. Det som før kostet 14kr å sende går opp til 30! Ganske ergelig, og for en økning! Jeg har nettopp vært inne og manuelt endret 98 produkter i nettbutikken min til de nye prisene. Håper dette ikke betyr at folk handler mindre på nettet? I min butikk har jeg gjort det slik at man betaler frakt kun for ett produkt, også spanderer jeg gratis frakt på resten av bestillingen. Så nå vil det lønne seg å kjøpe mer på én gang. Har også senket prisen på noen småting. Ganske sprøtt at det koster mer å få noe sendt til samme by enn fra feks usa. Men men! Jeg elsker netthandel og å få pakkene rett hjem i postkassa, så jeg kommer ikke til å la meg skremme iallefall :-D God handel!


Lurer på om Storken tar på seg andre leveringsoppdrag enn spedbarn? :o)
(Bildene er googlet)

Julefreden senker seg...


Her hjemme koser vi oss med duften av ei 3 meter høy edelgran. Stemning!

...og tusen takk for alle de hyggelige kommentarene dere legger igjen! Det er ikke alltid jeg har tid til å svare, men jeg smiler fra øre til øre og koser meg med å lese alle som en!

GOD JUL OG GODT NYTTÅR! Ønskes alle lesere, venner og kjente, kunder og kontakter! Gleder meg til å fortsette inn i det nye året :-)

Småkjolene mine på TV :-)På tirsdagens God Morgen Norge-sending var det to små tupper i mine kjoler! Inga (7) og Silja (5) deltok på Eplas juleversted, sammen med mamma eplagründer Siw, og to flinke bloggere. Kjolene ble dessverre ikke nevnt spesielt i sendingen, men det var kjempestas å se dem på TV uansett :-D søte jenter da!
Så fint å matche strømpebuksa i samme farge som armene!

Inga i Kjole #174 og Silje i Kjole #177.

Ida Victoria
har jeg fulgt med på lenge, så det var gøy å se henne "live" også! Syns de julekulene av gjenbrukte heklebrikker er så fine :-)

Kjole #185 - flettegenserkjole!

90-tallets store slager, flettegenser i bomull ;-) Jeg var på leting etter slike på bruktbutikkene vår, og i høst fikk jeg plutselig se dem på Cubus! Alt kommer tilbake. Dette blir nok likevel den eneste kjolen jeg syr av en slik genser, for det var ikke bare enkelt å få det til. Kjole #185 er størrelse 2 år, og sydd av en gjenbrukt genser i lys lavendellilla. Vrangborden nederst er beholdt, også har jeg lagt til en blonde og litt mørkelilla fløyelsbånd til pynt. To blanke vintage perlemorsknapper. Tipper det er en veldig behagelig barnekjole, veldig tøyelig og lettstelt, passer både til hverdags og i selskap. Kjolen finner du på Etter min morfar eller i nettbutikken til kr 395,-Vintage....og der kom omsider julekulene jeg kjøpte på Etsy 19. november ;-) Tok sin tid gitt. Håndblåste vintage glasskuler fra 50-tallet, i originalemballasjen. Alle er i litt ulik størrelse og form, med rå topp, spor etter tidens tann og fulle av sjarm! Tanken var å lage julekuleøredobber av dem, men nå tror jeg nok det er for sent. Sparer dem til neste år - med mindre noen har veldig lyst på nå?

Ei svær fin edelgran står og sitrer etter pynt i stua vår, tenker å kose meg med det i morgenkveld :-) Lukter himmelsk! Er ferdig med alle julegavene, og alle får noe håndlagd fra meg i år, hele 31 ting, og 38 kalendere som jeg og søstrene mine har lagd! God følelse! Nå senker skuldrene - og julefreden seg her, og det håper jeg den gjør hos dere og!

RIKTIG GOD JUL!!

Levende lys på juletreet?

Det hjelper ikke å være trendy når huset brenner ned... Tenk dere om to ganger før de elektriske lysene byttes ut med levende lys, samme hvor nostalgisk og stemningsfullt det er. For å unngå full brann må du nesten sitte med brannslukkeren på fanget! Sånn, det var dagens lille pekefinger ;-) Ha en trygg og hyggelig julefeiring allesammen! ♥

Nye tversoversløyfer uten knyting :-)Etter noen forespørsler har jeg nå lagd nye typer tversoversløyfer hvor man ikke trenger å kunne den omstridte knuten ;-) Til tross for instruksjonsvideoen med den søte 7-åringen er det tydeligvis fortsatt litt pes både å lære seg og få det til fint (jeg har til nå selv måttet knyte min samboers sløyfe hver gang ;-). De nye sløyfene er i samme fine fasong som de forrige, men er tredd på bredt strikkbånd med knapp og knappehull. Dermed kan man justere lengden fra 0-46 cm, og man kan klippe av tuppen hvis den blir lang og slengete. Strikkbåndet blir uansett liggende skjult under kragen, og sløyfene er nå mye enklere å ta av og på. Passer både gutter og menn - og damer for den saks skyld, og koster kr 295,- på Etter min morfarKjole #184 - cordfløyeljente

Kjole #184 er bestilt av Silje, og skulle gjerne være mørkeblå eller grønn, retro og str 6 år. Jeg syns cordfløyel er herlig nostalgisk, og denne har en slags mørkeblågrønn farge, så jeg håper den faller i smak :-) Hvitt bomullstoff med masse små svarte blomster, og et knallturkis satengbånd som pynt.

PS, om noen lurer på hvor for jeg har hoppet over Kjole #183,
så får dere se den etter jul for den er julegave :-)

Kjole #182 - penkjole

Det er ikke så enkelt å få gode produktbilder på årets mørkeste dag ;-) Kjole #182 er størrelse 7-8 år og bestilt av Solveig, som ville ha en litt fin kjole til selskapsbruk, og gjerne lilla + gul. Det mørkelilla stoffet i skjørtet er en rest jeg har fått fra Heidi, lurer på om det er noe slags sateng? Matt og glatt og fint iallefall! Stoffet over er kjøpt på Marimekko restesalg, det er en slags blank type bomull med nydelige greiner og sennepsgule blader/frukter, hvem vet ;-) Armene er sydd av en sennepsgul brokadegardin med skinnende mønster. Håper du liker den Solveig :-)Siste frist for netthandelFor å rekke Postens leveringsgaranti til Julaften må bestillinger i nettbutikken min være gjort senest den 15.desember. Dvs nå på torsdag. Pakkene kommer antageligvis frem i rimelig tid etter dette også, men altså ingen garanti ;-) Jeg benytter samtidig anledningen til å takke alle kundene som har handlet, både nå til jul og gjennom året! I skrivende stund har jeg hatt 620 salg! Kjempegøy og kjempestas! Tusen takk!

Liker du produktene mine og vil hjelpe meg med å spre ordet?
Del link til bloggen min eller facebooksiden, det setter jeg utrolig stor pris på ♥

http://jippijei.blogg.no
http://facebook.com/ingridriddervolddesign

Miljøvennlig julepynt av kartong hos Mr.Melk :-)i slutten av november fikk jeg et artig oppdrag fra selveste Mr.Melk! Han ville at jeg skulle lage julepynt av melkekartonger, og sende med bilder og fremgangsmåte. PDF-oppskriftene mine kan du nå finne og laste ned gratis fra Mr.Melks Facebookside, som forøvrig har over 100 000 fans! Jeg har ikke TV så jeg har gått glipp av reklamefilmene med denne kjekke fyren ;-) Men har sett noen klipp på nett da! Kos dere med juleversted!

Kjole #180 og #181

To kjoler bestilt av fineste Mette :-) Kjole #180 skulle være i lilla fløyel og med en M på. Hvilkensomhelst M. Jeg valgte å brodere med lilla og lyserosa tråd, også matche armene - mørkegrå og lyserosa - og skråbåndet til.

Kjole #181 skulle være str 1 år og i ull. Et ullskjørt med den fineste grønnfarge ble sydd om til denne lille kjolen, og to blåstripete bomullsgardiner til overdelen. Et pyntebånd over brystet med klassiske pepitaruter :-)

Fargerikt gjensynI min bedrifts spede begynnelse hadde jeg bare et knippe kartonglommebøker og en liten rad hama-øredobber. Jeg har alltid likt disse myke plastperlene, og de er deilig fargerike å pynte seg med! Jeg har slitt litt med å finne et lim som holder godt nok, for disse perlene er jo som teflon! Og når ting ikke vil limes blir man rasende. fortenk ;-) Nå er imidlertid øredobbene limt skikkelig og er til salgs igjen, nostalgi både fra barndommen og fra firmastarten. Noen er på plass i nettbutikken og flere finner du hos Etter min morfar til helga ♥

News news news!Mansjettknapper laget av muttere! Perfekt gave til håndtverkeren, eller en som liker finurlige påfunn og lite glitter ;-) kr 190,- i nettbutikken / Etter min morfar

Og hva med et matchende sett mutter-øredobber til deg selv? Mini mini muttere, bare 7mm store. Like fine til hverdag som fest, vakker og industriell stil. kr 100,- i nettbutikken / Etter min morfar
Noen kommer også med små glassperler til pynt!

Hahahama! Barndommens evige syssel. Perle perle. Men disse er ikke slik som du kanskje tror. De er nemlig JUMBO-SIZE! Kjempestore øredobber på nesten 3 cm, dette er for de modige jentene der ute som elsker farger og oppmerksomhet ;-) kr 150,- i nettbutikken / Etter min morfarDe røde julekuleøredobbene var kjempepopulære, 30 par forsvant fort som svint! Nå er det ikke flere røde, men nye farger, nemlig en knallfin lilla, og en sølv for de som vil ha det mer nøytralt. Blanke og matte. Vintage gule og grønne er på vei i posten og kommer snart (håper jeg). kr 100,- i nettbutikken / Etter min morfar

Skuffe make-over

Tidligere i uken fant jeg denne lave bestikkskuffen på Bruktbo for en femtilapp :-)

Her får den en grundig vask med varmvann og grønnsåpe. Håndtaket fjernes.

Og ett strøk Hobbylakk fra Panduro! Jeg elsker denne mintfargen!
(Fargene heter aqua, gammelrosa, cerise og curry)


Skuffen i bruk på marked :-)

Trondhjæmsdesignernes Julemarked 2011

På lørdag gikk Trondhjæmsdesignernes Julemarked av stabelen, med 40 utstillere og topp (jule)stemning! Jeg ordnet bordet mitt og tok en kjapp runde med kameraet 5 minutter før dørene åpnet. Fikk ikke med alle utstillerne men her er et lite knippe!

Vel, først meg selv og så meg selv, som de sier! En børstekost fikk tjene som visittkortholder, etter ide fra Fusentasten :-) Øredobbene ble dagens bestselger!På min høyre siden fikk jeg koselig nabo, nemlig flinke Kaja Marie Berta Sofie Løvdal (yes, hun heter det!) Hun stilte også ut rett før meg på Bjørke i sommer! (Mine innlegg om Bjørke-turen her og her)

Flink dame som jeg glemte navnet på!

Flotte ullkjoler, jeg fikk lyst på den blå i høyre hjørne, men den var i feil størrelse og utenfor mitt klesbudsjett..

Men her er ei jeg kjenner godt :-) Ane Havnegjerde!
Vi jobbet sammen både på Pryd Bakklandet og Pryd Mercur!

Stort spenn i varene på markedet!

Bilder av Annicken Stuler.

Gunhild Digre i full sving med forberedelsene. Norgesglass pyntet med barndommens serviettsamling!Mari Sandvær Kreken har lykkelig akkurat solgt tre konglefat :-)

Mine naboer på venstre side var Trude Elgsæther med tova pulsvarmere, og keramiker Tiril Havdal.Ah, sukk, Portemoné sitt bugnende bord! Alle jenter trenger en portemoné! Til høyre er også Gekko, fargesprakende plysjmyke baby- og barneklær :-)

Takk til alle de superhyggelige kundene som stakk innom!

Julemarked

I morgen er det Julemarked, håper mange kjente fjes stikker innom!
Meld deg på FB-eventen og spre ordet :-)
Nå skal jeg prøve å riste av meg en kjedelig forkjølelse,
12-timers arbeidsdag på Byscenen krever nok litt krefter ;-)

ps, nettbutikken kommer til å være stengt denne dagen (og dermed borte vekk),
men den kommer friskt tilbake på søndag igjen :-)

Her er noen av tingene på bordet mitt i morgen:
hits