november 2011

Kjole #179 stripe-rute-mini

Kjole #179 er i størrelse 3-6 mnd, perfekt nyfødtgave :-) Underdelen er fra et gjenbrukt ullskjørt, samme som på Kjole #163, gammelrosa/lilla i ruter med noen tynne blå striper. Overdelen er i nytt Tildastoff, hvitt med striper i lyserosa og lyseblått og små små prikker. Rutete lomme foran sydd av gjenbruksstoff i gammelrosa. Lyseosa skråbånd :-) Kr 395,- på Etter min morfar / Nettbutikken.Kjole #178 - Marimekko

Røde kjoler og null dagslys om dagen, ikke akkurat de beste forholdene ;-) Kjole #178 er sydd av to nye bomullstoffer: Rødt noitarumpu-inspirert fra Marimekko (2010) og lyserosa Tilda-stoff med prikker. Legger ved et bilde av stoffet nederst, det er burgunder bakgrunn, rødt og mørkerosa i avlange sirkelmønster. Fin kjole både til jul og ellers! Størrelse 5 år, kr 430,- på Etter min morfar / Nettbutikken.
Bilde fra google

Kjole #177 - julejente

Kjole #177 er en skikkelig julekjole, sydd av en nydelig orangerød duk i bomull med grønne julemotiv. Armene er av Marimekko restestoff, og en flott bord fra en blondegardin pynter forsiden. Størrelse 4 år, kr 430,- på Etter min morfar / Nettbutikken.Kjole #176 - hjertebank!

Kjole #176 er sydd i 100% bomull: 2 gjenbrukte putetrekk og ett nytt stoff. Det røde hjertestoffet er til å få hjertebank av, ekte retro nostalgi! Det blåblomstrete stoffet har røde og hvite detaljer og matcher perfekt. Hvitt skråbånd nederst og røde polkadottarmer. Smelt :-) Størrelse 1 år, kr 410,- på Etter min morfar / Nettbutikken.Nye retro sminkepunger/pennal/miniveske

Flere store pennal/sminkepunger/småvesker, nå med ringfeste i sida :-)
Du finner dem på Etter min morfar i morgen!O'jul med din glede ;-)Jeg vet det er litt tidlig for hvermansen, men som butikk må man i gang med julevarene nå. Spesielt når det er håndlagd og ikke bare kommer seglende på en pall! Årets øredobbnyhet er julekuleøredobber, er de ikke skjønne? Med en diameter på knappe 19 mm er dette en litt stor øredobb - og veldig liten julekule :-) Tjuvstarter med disse røde laget av nye kuler, og venter spent på vintage grønne + gule fra 50-tallet som kommer i posten any day. Spre litt førjulsstemning på jobb, på julebord, i advent og romjul!

Øredobbene koster 100kr og finnes på Etter min morfar og Nettbutikken. God jul ;-)

PS, nå på søndag tennes juletreet og julelysene på Bakklandet!
Se mer info på Facebookeventen.

Flere bilder fra butikken

Her kommer flere bilder fra vår nyommøblerte butikk! Beklager kornete kvalitet, dagslyset gjør ikke mye utav seg i disse tider (og jeg nekter å bruke blitz!) Håper dere ser noen hjertebankskatter, og husk, vi har nye fine gavekort!
For nyheter og åpningstider i jula, følg oss på Facebook
  ♥


Sjekk ut dette gigantiske metallskapet Ida har fått tak i! Industriell stil og plass til mye servise!
Vi later som gladmusikken strømmer ut fra denne istede for iPoden ;-)
Collage-bildene er forøvrig ikke brukt, men er laget nå av en fransk bakklandsbeboer. Han er ofte innom og hamstrer gamle blader fra butikken som blir til ny kunst. Lekkert!
Trivsel og twist ved kjøkkenbordet. Mine rosa redesignstoler 400kr/stk.


Ung frue uten blygsel, herlig herlig :-D


Øredobber til hverdags og fest! Kjekk venninnejulegave!


Norgesglass med romantisk touch! Bruk dem til hjemlagde cookies, eller pikekyss, marsmallows... 120,-
Et eget klesrom, proppet med vintage skatter!VELKOMMEN!

 

 

 

Tilbud på søte sofavenner :-)I håp om nye hjem til jul har revene selv (via sin fagforening og tillitsvalgt naturligvis) nå bedt om å bli satt ned i pris. Må nesten lystre deres ønsker ;-) Gled en venn med stor myk pakke til jul, nå kun 245,- Nettbutikken og Etter min morfar

Kjole D16 - svart og grønn

Anne Grete ville ha en kjole med lengere armer, og gjerne noe vintagekjolestoff.
Damekjole nr.16 sendes i posten i dag :-)
Før og etter - En formløs kjolefrakk fikk nytt liv :-)

Ommøbleringsguri

En liten smakebit fra butikken - Etter min morfar - vi har stått på og ommøblert! Flere bilder kommer etterhvert, her er mitt nye hjørne ♥ Velkommen innom!Kjole #175 - rosedilla

Det mørkeblå stoffet er et av de aller første stoffene jeg kjøpte da jeg begynte med søm i 2009. Opprinnelig et tredelt rysjeskjørt, fotsitt sådan! Det har blitt mange øredobber og toalettmapper før, men ingen kjoler, så det var på tide :-) Kjole #175 er størrelse 2 år, og er ellers satt sammen av en lyseblå duk med fantastisk fine rosa blomster, og nytt blågrått bomullstoff.Solskinnskjolen :-)

Husker dere blogglotteriet mitt med kjolepremie? Vinneren som stakk av med premien var fineste Nadja, og her ser dere kjolen i bruk - er hun ikke skjønn? Jeg syns det er så gøy å få se tingene mine med sine nye eiere, så har dere noen bilder på lur blir jeg veldig glad om dere deler dem på Ingrid Riddervold Designs Facebookside


Bildene er brukt med tillatelse fra Nadja.

Små nyheter

Håndlagde pyntestrikk til de søte små :-)

Kjole #174 - grønnrutetJeg er vanligvis ikke så glad i grønt, men dette vevde rutestoffet i grønt og svart er bare helt nydelig :-D Det er et gammelt ubrukt stoff i flott kvalitet, tror det er ull eller iallefall en ullblanding, men jeg er ingen ekspert på området. Minner veldig om skjerfene i lignende rutemønster. Armene er i lyserosa bomull med små hvite stjerner/blomster. Et rosa jumbokroklissebånd pynter forsiden, tynt grønnt skråbånd nederst. Kjole #174 er størrelse 7-8 år, og er den største størrelsen på småkjolene. Neste hakk blir damekjole XS / Ungdom, med strikk i midjen. Kr 495,- på Etter min morfar / Nettbutikken.Kjole D15 - retrokrepp!

Damekjole nr.15 lengter etter sommerbrisen ;-) Stoffet er fra et knallfint retro dynetrekk i bomullskrepp med herlige blomster i orange, gult og brunt på hvit bakgrunn. Armene er sydd av tykk varmgul bomull, og et brunt skråbånd kanter kjolen nederst. Størrelse M/L, Kr 990,- på Etter min morfar / Nettbutikken.

Vennekveld på Etter min morfar

I kveld hadde vi vennekveld for butikkens søte fine kunder, og vi storkoste oss! Vinteren har så smått gjort sitt inntog i Trondheim med frost på bakken og stappmørkt kl 18. Vi slo til med tente fakler, varm stue, og...

...AMAZING cupcakes, hjemmebakt av vår kjære Hannelise. Tusen tusen takk :-D

Twist og Smørbukk hører også med! Sweets for the sweet, som de sier.

Butikken var rydda og shina for anledningen!

Kine og Kristine koser seg!

Gabriel og Hans Petter og!

Mange kupp fant veien til kassa!

Gry Elisabeth med sitt smittende gode humør!

Kine er i godt gang med julegavehandelen. Hvis hun ikke beholder dem selv da? ;-)

♥ Takk for en super aften folkens! Let's do it again sometime! ♥

Minner samtidig om våre åpningstider; fredag og lørdag 11-17, søndag 12-16. Info og nyheter får du på vår Facebook-page, gå inn og lik oss da vel? :o)

Kjole #173 - Lilla retro

Kjole #173 er i den minste størrelsen 3-6 mnd, perfekt nyfødtgave :-) Den er sydd av en retro duk i lilla, brunt og hvitt med store blomster og striper. Sennepsgule armer med hvite prikker i ny bomull, rosa blondeskråbånd med små prikker nederst. Kr 395,- på Etter min morfar / Nettbutikken.Kjole # 172 - Lilla rosehage

Kjole #172 er sydd av en gjenbrukt rosegardin i bomull. Mørk lavendelfarge i bakgrunn og store blomster i rosa og mint. Mintfarget skråbånd nederst og lilla polkadott på armene. Størrelse 1 år, kr 395,- på Etter min morfar / Nettbutikken.Kjole D14 - turkis og duse roser

Damekjole 14 er størrelse Medium/Large og sydd av blomstrete gardiner. Hvit base med duse roser i rosa og grå, lilla sløyfebånd og blågrønne blader. Armene er fra et retro kreppdynetrekk, og nederst er kjolen kantet med turkis skråbånd. Kr 990,- i Nettbutikken / Etter min morfar :-)

Vest # 09 & #10Jeg har tegnet opp vestmønsteret mitt i nye, større størrelser, tidligere var det opp til str 5, nå har jeg opp til str 10 år. Vest #09 er størrelse 140 / 10 år og finnes nå i nettbutikken og hos Etter min morfar :-)


Vest #10 er størrelse 8 år, og bestilt av Anne Grete :-)

Middle+offSe Middle+off for mange mange slike :-D

Dagens eplafavoritt på kk.no og seher.no!

Idag er damekjolene mine favorittKK.no og Se og Hørs nettside seher.no! Midt mellom herlig kjendisnytt om Brad pitt og tips til hvilke sko som er in :-D Skulle bare ønske jeg hadde tjue damekjoler på lager nå!På KK er det utformet som en annonse, mens på seher er det en spennende nyhet.
Jeg liker det :-D

Kjole #171

Kjole #171 er sydd av et flott ullskjørt smårutet med blått og mosegrønn. Veldig klassisk mønster som ikke finnes på så mange barneklær idag. Matchende mørkegrønne armer og pyntestolpe fra en bomullsgardin, lyserosa kontraster med knapper, skråbånd og blondebånd. Størrelse 2 år, kr 395,- på Etter min morfar / Nettbutikken.Blomsterpottetrekk!

Denne blomsterpotta fra 1999 hadde kinategn og litt misfarget gråhvit farge. Tid for oppussing! Jeg fant frem garn og restegarn i mine yndlingsfarger akkurat nå: fersken, mint, rosa, lyserosa, turkis, mosegrønn. Jeg tok det hele veldig på feelingen og prøvde på trekket et par-tre ganger underveis. Hele trekket er heklet med vanlige fastmasker, med unntak av toppkanten som er laget med staver. Jeg økte maskeantallet litt underveis på vei oppover. Kjekt prosjekt som ble ferdig på et par kvelden forav tv'en :-)

Kjole #170 - ekte retro

Det er noe med brunt og orange som setter i sving diverse barndomsminner ;-) Kjole #170 er sydd av en herlig retro bomullsduk i brunt og orange med store blomster/blader. Ny gammelrosa bomull på brystet og hvite pompoms til pynt. Nederst er kjolen kantet med rosa skråbånd. Kjolen er lik foran og bak. Størrelse 3 år, kr 395,- på Etter min morfar / Nettbutikken.

Kjole #169 - Pippi 2

Merete likte pippi Langstrømpekjolen - #141, og ville ha en slik til datteren sin på 1 år. Jeg hadde faktisk igjen nok av begge stoffene :-) Pakken er på vei i posten, Merete!Kjole #168 - hvit engel

Kjole #168 er sydd av en flott hvit bluse med "trekkspillsøm". Stoffet er polyester men minner litt om chiffon. På ryggen er kjolen fôret med hvit bomull så den ikke skal være gjennomsiktig. Armene er i et tynt hvitt restestoff med små svarte prikker. Tre store vintage knapper pynter opp på brystet. En sommerlig kjole som fint kan brukes i selskap eller kanskje bryllup? Størrelse 3 år, kr 450,- på Etter min morfar / Nettbutikken.

First Aid Kit

First Aid Kit - When I Grow Up
Herlig musikk i høstmørket!

3 små LP-klokkerJeg har lagd store LP-klokker før, men disse små ble jo kjempesøte :-D Gamle knapper fungerer som "tall" og tapetprøver og hyllepapir pynter opp i midten. Så har jeg brettet esker fra gamle LP-cover til klokkene også. Du finner dem i Nettbutikken nå - og på Etter min morfar til helga :-)

hits