november 2010

Flere kattepengepunger :-)Siri har bestilt en grønn+lilla og en rød/orange katt, slik ble de! :-)
Fikk lyst til å lage et aldri så lite oversiktsbilde slik jeg har gjort med småkjolene og, så under kan dere se de 13 første kattene :-)

Kattepengepungene er en god del større enn vanlige pengepunger, og kan selvfølgelig brukes til mye annet enn penger. Mobil, kompaktkamera, penner og skrivesaker, pass (faktisk!), nøkler, sminke, klinkekuler, tamponger, tyggis, eller rett og slett alt det småtteriet som slenger nederst i veska! Under er det noen bilder som illustrerer størrelsen :-)

Kjole #88 og #89

Da jeg skulle fotografere kjolene idag var det ikke bare dagslys, men flommende sol! Slik deilig varmgul vintersol som nesten varmer kinnene litt selv i 10 minus. Men for bildenes del hadde overskyet vært bedre, så bær over med meg nok en gang ;-)

Kjole #88 er en omsydd hvit bluse med mørkeblå prikker. Jeg har beholdt de originale knappene fra mansjetten og tilføyd noen morsomme pompoms. Stoffet er lett og stretchy, kanskje litt sommerlig for denne årstiden, men jeg fikk så lyst til å sy den :-) Jeg elsker prikker! Størrelse 2 år, kr 370,-oHoi, rød kjole og sollys! umulius. Kjole #89 er knallrød, redesign av et vintage skjørt, matchet med stripete bånd i midjen og nydelig småblomstret stoff med "H-melk-blomster" på armene. Også denne er i stretch, men i tykk kvalitet. Størrelse 1 år, kr 360,-

Lyst på gratis sjokolade?Og ikke bare gratis! Hos Mjuuugly kan du nå vinne en eske med 20 biter håndlagd, rå, fyllt sjokolade, ganske så sunt er det tilogmed ;-) Trykk på bildet om du vil være med i trekningen! På bloggen hennes finner du også masse info om rå mat og kosthold for dem som vil lære mer om det.

Lyst å være med i butikkollektivet vårt?Denne går ut til dere kreative Trondhjemere med en designerspire i magen, eller kanskje en allerede veletablert markedsselger som kunne tenke seg å satse litt mer fast? Vi ser etter flere partnere fra januar av, og det er jo ingenting å tape på å sende oss en mail :-) Kjenner du noen flinke mennesker så send gjerne denne invitasjonen videre til dem. Vi er åpne for all slags håndtverk. Takk takk :-)

Kjole #85, #86 & #87!

Å, som jeg savner det vakre dagslyset ;-) Disse tre kjolene fikk nøye seg med arbeidslampa ikveld. Lilla er som vanlig vanskelig å gjengi, men fargene på første og siste bilde stemmer best. Min venninne Hilde har bestilt julegaver til to tvillingjenter på 6 mnd og storesøstra på 4, matchende men litt ulike, det er gøy med slike prosjekter :-) Stoffene kommer fra en grønn duk og et lilla dynetrekk, og litt pompoms.

Portrettintervju i Under Dusken!

Forrige fredag fikk jeg besøk hjemme av to søte studenter fra Under Dusken :-) Atli skrev intervju og Christina tok mange morsomme bilder ;-) Var litt spent på hva de kom til å skrive, men syns artikkelen ble ganske bra! Hvis du vil lese bladet kan det lastes ned gratis her. (Intervjuet mitt er på side 34.)

Under Dusken er Trondheims eget studentmagasin, som produseres på frivillig basis av ca 60 studenter, og har eksistert siden 1914! De utgir 16 utgaver i året, med et opplag på 10 000, og ca 20 000 lesere. Veldig god reklame for meg med andre ord :-) Og kjempehyggelig at de ville skrive om meg! Stas :-D
Er ikke kjent for å være så selvhøytidlig heldigvis ;-)

Småkjoler og damekjoler!

Kjolegalleriet er flyttet til den nye nettsiden min :o)

Kattepengeung #11 & andre buskevekster

Kattepengepung #11 er bestilt av Hilde, som ville ha gul og/eller lilla. Jatakk begge deler! Håper du er fornøyd Hilde? :-) Den er mørkelilla inni.

Ok, så er det ikke buskevekster, men pengepunger og sminkepunger :-) Har sydd opp en hel del, som forhåpentligvis havner under treet hos noen søte snille i år! Dere finner dem på Pryd-butikkene, eller send meg en mail om du ser en du vil ha tilsendt i posten :-)

Kjole #84

Kjole #84 er sydd av en retro duk med store lilla og brune blomster. Kantet med gult skråbånd og hvite pompoms på brystet. Størrelse 1 år, kr 360,-
Kattepengepung #10Ellinor sendte meg bilde av sin egen katt, og ønsket seg en kattepengepung i brun, orange og gult retromønster. Gøy med slike oppdrag :-D Om den ble så veldig lik vet jeg ikke, men så er den jo tross alt i tøy! Har du en katt du vil ha en matchende pengepung etter, så send meg bare en mail med bestilling og bilde! (kattepengepung kr 250,-)Prydelig, et nytt magasin :-)

Nei, det er ikke et magasin fra butikkollektivet mitt Pryd, men fra to damer som heter Caroline og Åshild! :-) De har gjort det som jeg og grafisk-design-vennene mine har snakket om i årevis, nemlig å gi ut et helt eget blad! Hurramegrundt så gøy! Bladet inneholder det de selv ville lese om, og det ville sannelig jeg og! Loppefunn, DIY-prosjekter, gavetips + innpakkingstips, fargetemafester, retrokjoler og en hjemme-hos-reportasje. Og ikke nok med det! I sommer spurte de om jeg ville dele noen av mine loppemarkederfaringer til bladet. Her er det på trykk! Stas :-D

Under her finner du flere bilder fra bladet, og vil du lese mer anbefaler jeg å spandere 45 kroner på blekka! Den er i stort format som en helgeavis, mye kos for pengene, også støtter du opp om slike små prosjekter :-)


Mye inspirasjon, og her var det et gulvteppe man kan flette selv av gamle dynetrekk! Absolutt et prosjekt jeg skal prøve meg på. Oppskrift får du i bladet :-) Besøk prydelig.no hvor de har litt smånips til salgs, og kjøp Prydelig magasinet!

Kaptein Biff Babyrangle - gratis oppskrift!

En av mine favorittbutikker på Epla heter Kaptein Biff, og selger heklede babyrangler. Både aper, pandabjørner, bananer og sopp! Herlige :-D Hun har også lagt ut en gratis oppskriftbloggen sin, så man kan prøve seg selv! Kun til eget bruk folkens, vær vennlig å respekter at du ikke kan lage disse for salg! :-) Apen på de to bildene her er det jeg som har heklet, men jeg låner et bilde nederst så du ser hvor fine Elise lager dem selv! Nå er jeg ikke så ram på heklenåla, så det tok meg to kvelder å pusle sammen denne apen. Elise selger dem for 190kr/stk i eplabutikken sin, så om jeg skal ha fler tror jeg nok heller jeg kjøper dem der ;-D Takk for oppskriften, Elise!


Foto: Elise / Kaptein Biff

DIY - stolomtrekking!

Her er en gammel stol jeg arvet etter farmor for noen år siden. Jeg har tre slike, de er kjempegode å sitte på, kule, og jeg husker selv barndommens Solo-drikking ved kjøkkenbordet hos farmor og farfar :-D Den ene her har dessverre fått en rift i setet, så jeg ville prøve meg på en overhaling av hele stolen!Jobben var enklere enn jeg hadde trodd! Klippet ut noen passende stykker voksduk og stiftet ivei med en kraftig stiftemaskin. Start på midten på hver siden og stram skikkelig til. Stift tett utover mot hjørnene mens du hele tiden strekker i stoffet. Det er ikke til å unngå litt bretter akkurat på hjørnene, men syns ikke det gjør så mye. Her har jeg brukt voksduk fra Stoff og Stil. De har flere kvaliteter, dette er den typen til 89kr/meteren og er helt klart mye finere enn de billigste typene som er mer "sprø".Setet gikk kjempegreit, men ryggen var litt mer kjinkig. Jeg vil anbefale å klippe to biter voksduk til dette, så stifter du fast forsiden først, stram godt rundt hjørnene. Så lager du et bakstykke med innbrettede kanter etterpå som stiftes utenpå. Her har jeg prøvd å brette rundt bare ett stykke stoff og det ble mye krøll :-)

Ikke en møbeltapetserers perfekte verk dette, men absolutt en billig og rask løsning for oppussing av gamle stoler! Jeg brukte bare litt over en time på prosjektet :-)

En perfekt stol for meg med både prikkedilla og lilladilla for tiden ;-)
Kommer du til å prøve noe lignende?

Kjole #83 - grønn & rosa

Søte kjole #83 er sommerlig i fargene, lys og luftig. Men fungerer godt i vinter med langermet body og strømpebukser under :-) Størrelse 3 mnd, fin velkommen-til-verden-gave. Sydd av retro kjøkkengardiner og en rosa duk, kantet med prikkete blondeskråbånd. Baksiden er litt anderledes, se siste bilde. Kr 360,- på pryd pop-up :-)
Baksiden.

Dagens inspirasjon!

AMAZING veggmaleri av Supakitch og Koralie på Världskulturmuseet i Göteborg!
For et resultat. Og for en prosess!

Nettsiden til Koralie er i tillegg veldig inspirerende, du kan velge mellom ulike moods å se portfolien på! Et pent gjensyn med Poscatusjer, noe jeg ikke har lekt meg med siden russetida. Får lyst til å male igjen :-)

Bestillinger :-)Mette har bestilt pepperkake-julestrømpe til en liten gutt, og en blåblomstrete retropung :-)

Og Anette ville ha en rosarød kattepengepung til ei fem år gammel jente. Har funnet et herlig flanelldynetrekk som passet godt til formålet, veldig myk og god :-) Katt #09 er fôret med røde sopper og har nydelige grønne øyne.hits