november 2009

Nyheter på Epla-butikkenNå har jeg lagt ut noen sjeldne varianter av Kartonglommeboka til dere som ikke bor i Trondheim! Disse og mange andre typer finner du på min Epla-butikk, løb & køb :-) Og for dere som bor i byen har jeg flere utsalgssteder: Pryd på Bakklandet, og Pryd Pop-up og Demand & Supply på Mercursenteret.

Retrodilla.I dag har jeg sydd noen nye sminkepunger og pengepunger. Denne gangen er det kjempesøtt tyttebærmotiv på fôret!

Sminkepung 175kr, pengepung 150kr på Pryd Pop-up :-)

PengepungerDenne vakre lille saken er sydd ev en gammel gardin, fôret med innlegg og en resirkulert gammelrosa skjorte!Dette er de tre siste Ponnypengepungene, nå er stoffet oppbrukt! 190kr på Pryd Pop-up.

Putetrekk!

En funky retro gammel Fretexgardin er blitt forvandlet til en ny pute! Har sydd sammen fire biter for å få symmetri, baksiden er en fin blå/grønn/lilla/turkis-rutet gammel duk (glemte å ta bilde av den). Katten ville leke! Klarer ikke helt å bestemme meg for om jeg skal beholde puta eller selge den.... Hmmmm.

Retro sminkepunger!

Herlig 70talls-feeling på disse nye sminkepungene, og du finner dem på Pryd Pop-up Mercur for 175 krons! :-) Stoffene kommer fra gardiner og fôret er en gammelrosa skjorte. Kun glidelåsen er ny, men det er jo greit så den holder en stund.

Giwe-away hos Gun Hip, Swollen Lip!

giveaway3

En av mine favorittblogger Gun Hip, Swollen Lip feirer 40 000 treff og arrangerer en flott Give-away! Herlige ting, herlig blogg, anbefales på det varmeste for alle som elsker interiør og farger :-) Håper jeg vinner :-D

Tenker jeg tar noe lignende når telleren min runder 50 000! (den rosa saken i margen her) Følg med følg med.

Intervju med Student-TV!

skjermbilde 20091125 kl 122049

På fredag fikk jeg besøk i butikken av en trivelig gjeng fra Student-TV som lagde dette innslaget om meg :-)

Ponny ponny!

dsc0001

dsc0003

dsc0004

Nye Ponnypengepunger er på plass på Pryd Pop-up på Mercur :-) Disse har fått skikkelig 80talls-bakside og rosastripet fôr! Pris 190kr. Kan også bestilles på mail så lenge lageret rekker. ps, ikke mange igjen nå, så løb & køb ;-)

Ukens nye øredobber!

Massevis av fine retrostoffer denne gangen! Og etter flere forespørsler har noen av disse funnet veien til nettbutikken min på Epla! Så da gjenstår det å se om dere handler der... ;-)

Søndagspuslerier

Har sydd en ny sminkepung med knallrosa satengfôr og funky retro gardin på utsiden!Epla har mye fine julegavetips! Stas at de valgte ut kartnglommeboka mi på forsiden her om dagen.En middagsanbefaling: Hjemmebakte grove pitabrød med kyllingkjøttdeig, tsatsiki og masse grønt!Sist men ikke minst, min nye mac ga meg en liten latter i dag, hehe :-D

Nye pungerJeg har laget et nytt etui til min iPod. Har aldri prøvd å lage vesker med frames før (hva heter det på norsk, rammer?), men det gikk fint. Brukte den gamle fra brilleetuiet jeg fant på loppis tidligere, fôret på den var nemlig litt røytende/ruskete, ikke bra for iPoden. Det nye etuiet har voksduk ytterst, foret med bonderomantisk duk inni og et lag med vatt mot støt og kulde. Good to go! Under ser du hvordan den så ut før.

36876021250615450883n600

Så har jeg også prøvd ut en gardin jeg kjøpte i går på Fretex, snasen brun/orange, retro på sitt ypperste ;-) Ble en liten pengepung i første omgang, men tenker å lage noen toalettmapper/sminkepunger av den også. Fin?Nye retro øredobber

dsc0001

dsc0002

dsc0003

dsc0004

Noen fjonge nye øredobber i dag, tusen takk til Kristine for de fine tøyrestene! Disse finner du på Pryd pop-up om kort tid til 90kr/paret :-)

Epla!

logo

Som mange har fått med seg, har det nå åpnet et nytt norsk nettsted lik Etsy. Dette heter Epla, og fungerer på samme måte: kjøp og salg av håndlagde produkter. Herlig! :-D Inspirasjon og fine julegaver. Butikken min finner du på http://epla.no/shops/jippijei

bilde 1

Nye innkjøp <3

overviewhero120091020 copy

For det første har det endelig blitt en ny Mac. aaaaah! :-D Its a beauty!

dsc0002

De nydelige lys-blomstene jeg kjøpte på Ruth66 da jeg var i Oslo! (Tror de kostet ca 220kr.)

dsc0003

Et kult brett fra Lille Engel i Th.Angells gt. (De har nettopp flyttet) Hvis du ikke har vært det så stikk innom, mye kult, og ikke bare for barn! Brett 89kr. Liten gris fra Fretex 20kr :-)

dsc0005

En veldig god te fra samme butikk, Pukka Detox med anis, fennikel og kardemomme, organisk og pen pakke, 59 krons.

dsc0008

Over til hva jeg har fått! Pappas svære knippe med ubrukelige nøkler! Haha! Men jeg tror disse blir veldig fine nøkkelsmykker!

dsc0009

dsc0010

Dette er de gamle hyttegardinene fra Farmor og Farfars tid :-)

dsc0012

dsc0014

dsc0013

Flere gamle sengetøy. En runde med strykjernet så er disse good to go tenker jeg!

Har du fått / kjøpt noe fint i det siste?

Nye Ponnypengepunger!

dsc0011 1

Ta-ra! 8 nye ponnypengepunger har kommet til verden i dag. De er, i likhet med Ponnybrosjene og forrige runde Ponnypengepunger, laget av en gammel gardin. Men selv store gardiner tar slutt, nå er det bare nok stoff igjen til ni punger til, og så er det slutt på Ponnykosen for denne gang. uhu.

dsc0006 1

dsc0007 1

Her er de fargerike baksidene.

dsc0008 1

Alle har fôr laget av en gammelrosa skjorte.

Disse får du kjøpt på Pryd / Pryd Pop-up på Mercur for 190kr. (ca 12,5 x 9,5 cm
)

Pryd pop-up :-)

dsc0010

dsc0007

Nå er Pryd Pop-up åpnet, og vi er veldig fornøyde både med hvordan vi har fått til butikken og kundebesøket! Masse trivelige kunder med koselige komplementer på lur! Blir nok noen hyggelige måneder vi får på Mercur :-D

dsc0015

Uglene til Kristine Larsen er på plass! Kjempesøte :-D

dsc0018

På åpningsdagen serverte vi saft og boller fra Bibliotekkaféen Gjest Baardsen! Sweeeet!

Pryd Pop-up ligger i 1.etg på Mercur ved trappa ned til Fretex og Nille. Vi kommer til å ha åpent ut året, kanskje lengere. Velkommen innom!

Intervju på TV-adressa!

bilde 2

Kategori Mote faktisk :-D
Se intervjuet på TV-adressa.

VARSKO! Wishes - en julekalender

unknown

Dette er skikkelig stas! Jeg er blitt spurt om å bidra med et bilde/illustrasjon til årets største julekalender i Trondheim! Bildene skal framvises på Vår Frue Kirke med prosjektor, hver dag i desember frem til jul. Jeg har luke 7, så følg med! :-D Les mer på Varsko!

Pryd Pop-up åpner på fredag!

pryd popup


Fredag kl 11 åpner vi dørene til vår nye pop-up butikk på Mercursenteret! Butikken kommer til å være full av godsaker av den håndlagde typen. Mange av dere kjenner jo Pryd, men vi har også noen nye designere på plass. Vi skal ha åpent hver dag fra 11-18, og vi får holde på ut året, kanskje mer :-D Kanskje du finner noen fine julegaver? Fredag stiller vi med enkel servering (så lenge det holder), så ta med deg dine venner og kom! Inviter gjerne kjentfolk via facebook-eventen også, vi trenger litt publisitet ;-) Takk takk!

The White Collection

dsc0006

Hehe, egentlig ingen collection i den forstand, men et dusin av de siste lommebøkene har fått hvit knapp. Ganske kult! Oooooog; Disse finner du snart på vår nye pop-up butikk på Mercursenteret som vi åpner til helga!!!

dsc0001

OOOOOOG! Dette! er KARTONGLOMMEBOK nr 1000!!! Hvem skulle trodd at jeg skulle brette så mange! Haha! :-D

Litt av hvert.

dsc0001

I Oslo fikk jeg tatt veldig lite bilder. Merkelig, noen ganger blir det 300 bilder på en dag, andre ganger 2 i måneden. Her er jeg og Kari på shopping på en av mine nye yndlingsbutikker: Ruth66! Denne herligheten ligger på Torsov i Oslo, men man kan også kjøpe ting via nettsiden. (Kari har på seg en morsom Chaplinmaske :-)

dsc0025

Maritabutikken på Grünerløkka fant jeg en stor boks med knapper for 50kr! Utrolig men sant :-D Jeg tippet at det var 500 knapper, men etter en runde med kjøkkenvekta kan jeg anslå at det er 1900 knapper i esken!

En annen fin butikk jeg var innom, var Frøken Dianas Salonger lenger opp på Grünerløkka. Kjøpte et par hvite lampeskjermer og koste meg med den gode atmosfæren. Kanskje jeg får en egen butikk en dag... drømme*

dsc0020

Så har jeg vært tidlig ute med gavepapiret! Kom over noen fine ruller på Åhlens (de to i midten) og på Chlas Ohlson (de to på sidene) av alle ting. Svenskene kan det! Gleder meg til å lage julegaver!

Har forresten lagt ut en egen gaveinnpakking-annonse på Etsybutikken min for dem som vil spare tid på julegavene. Den koster 45kr, og da kan jeg også sende pakken rett til mottakeren med til/fra-kort om det er ønskelig :-)

Ukens øredobbproduksjon!

redobber

Mange fine julegaver her, jenter ;-) kun 90kr på Pryd!
PS: Dette er siste batch av de røde med hvite blomster, de blå med blomster, og korsstingsmønsteret som var i avisa.

Sendingz!

dsc0008

Da jeg var i Oslo i fem dager hadde disse bestillingene hopet seg opp i mellomtiden. Lommebøker til folket! En sending til Australia tilogmed :-D

Nye samarbeidspartnere!

I neste uke åpner vi Pryd Pop-upMercursenteret! Hipp Hurra! Tror det blir fryktelig mye jobbing, men at det blir verdt slitet :-D Vi får låne møbler av snille Fretex, og på mandag starter rigginga. Det er fortsatt endel ting som må på plass (mangler musikk... og en DISK! haha, kanskje det første man trenger for å drive butikk?)
I går møtte vi to av de nye som skal være med i mercurteamet vårt, to kjempetrivelige jenter som begge heter Kristine! :-D Her er en smakebit på hva de driver med:

015

017

Kristine Larsen syr disse sjarmerende ugle-putene, og MYE annet fint under navnet Urban Retro! Hun har et godt øye for farger og interiør, besøk bloggen hennes og bli inspirert!


sovemaske2

sovemaske1

Kristine Stakvik Dall lager disse sovemaskene. Blir spennende å se hva mer som dukker opp fra henne! :-)

Vi gleder oss!

Folk!

8161e9f148314631f98351a613b6e589

901abdf3ffbe3b0b8636dfb047578a1b33f53306m

Imponerende pakking, og søte glade damer! God helg!

Denne vil jeg ha!

37db220d50c710fb1416f95b339382f7f03d194dm

Når jeg er på buikken handler det ikke så mye om hva jeg vil ha, så lenge det ser bra ut ;-) Kartongnerd... Men denne ville blitt en bra kartonglommebok da! :-D

Share share share...

dsc0054

Jeg har alltid vært klar over at markedsføring er viktig, men det er utrolig morsomt å oppleve hvordan alle små kanaler kan føre til noe positivt. Større nettverk, mer publisitet, flere lesere, flere kunder, mer salg, flere tilbud og muligheter, og i det hele tatt flere positive tilbakemeldinger over det hele! Noe som i starten av dette året bare var en hjemmeside og et stakkarslig enmannsforetak, er nå blitt butikk-kollektiv, blogg, nettbutikk og en facebook side, og alle har hver for seg åpnet nye portaler til helt andre kontakter og oppdrag for meg. Noe som er viktigst av alt er jungeltelegrafen, som får disse kanalene til å vokse seg større. I løpet av året har jeg klart å bygge opp noe som begynner å ligne svært mye på en fulltidsjobb - ikke bare fordi det er en 24/7-jobb, men fordi lønna begynner å bli noe å leve på også ;-) Tillater meg på tross av den evige janteloven å være litt stolt, og er også veldig takknemlig for all hjelpen jeg har fått så langt. Wunderbart!
I kveld har jeg installert en aldri så liten "Share on Facebook"-knapp på bloggen og på alle innleggene. Så nå er det enda enklere å spre det glade budskap til venner og kjente, hvis dere har lyst :-)

Vil du ha en slik knapp på bloggen din? Trykk her.
Foto: Ingrid Riddervold sept'08

Høstferie :-)

8141f2efdb257ddf6752dd4dd8bc77b19f816b71m

Nå er det litt siden jeg har lagt ut noe nytt, og det er fordi jeg er i Oslo noen dager. Kan ikke komme på sist jeg feks kunne slappe helt av med en film, for når jeg er hjemme føler jeg at jeg må/burde lage noe. Er ikke helt smertefritt å prøve å leve på sin egen design, men det er jo veldig arti! :-) Føler kanskje jeg ikke har tid til en uke fri midt oppi alt som skjer heller, men det får gå!
I Oslo har jeg vært så heldig å få bo hos Marthe og Linn, og tilogmed okkupere soverommet til Marthe! Har gjort mye koselig som å gå i bruktbutikker på grünerløkka, ut på byen, lage god middag og idag var vi på marked på Blå. Ganske spesielt, det var en dame som solgte akkurat samme kartonglommebøker som jeg lager. Har tidligere sett versjoner med borrelås osv, men disse var akkurat like, og hun hadde hengt dem opp på en "klessnor" akkurat slik jeg har dem i butikken min i Trondheim. Må for all del ikke finne på noe eget nå! ;-) Kjøpte meg noen fine øredobber med rosemalt porselen. Idyll idyll!
I neste uke starter for alvor forberedelsene til Pryd Pop-up butikk på Mercursenteret! Vi popper up helt frem til jul, og kanskje lengere! Det var senterlederen som tok kontakt og lurte på om vi ville fylle et tomt lokale med noe positiv aktivitet, og det er jo en helt utrolig flott mulighet for oss å få solgt mer nå i førjulstida, i tillegg til å få reklamert for Pryd til et publikum som kanskje ikke går så ofte på bakklandet. All good! Vi har fått plukke ut endel møbler fra Fretex, så håper innredninga går smooth. Så gjelder det å fordele arbeidsdager og ikke minst produsere masse varer! Vi er stadig på utkjikk etter folk med noe å bidra, det er bare å sende mail! Her står det en notis om det på Mercurbloggen HG80 :-)
Har laget meg en side på Facebook nå, alle er velkommen til å joine der :-)
Blablabla, sjelden jeg skravler her, blir mest bilder. Men ja, jeg kommer tilbake om ikke lenge :-)
Det er mange som spør om de kan kjøpe det de ser på bloggen, og som jeg har skrevet øverst til høyre er det bare å sende meg en mail så avtaler vi det :-)
hits