oktober 2011

Julegavetips hos Ingrid Riddervold Design!

Det begynner å nærme seg jul og julegavehandel! Jeg håper selvfølgelig noen av mine ting havner under treet i år, og for å hjelpe dere litt på vei har jeg lagd en liten guide til inspirasjon :-)

5 gode grunner til å handle hos Ingrid Riddervold Design:
- Du støtter en minibedrift!
- Du støtter håndlagd
- Du støtter gjenbruk, resirkulering og miljø
- Du kjøper noe som ingen har maken til
- Du støtter norskprodusert design

Til Henne:


For de gavmilde: Slå til med en håndsydd kjole! Jeg anbefaler å legge inn en bestilling på riktig størrelse og evt fargeønsker fremfor å vente til den rette dukker opp. Til nå har damekjolene blitt solgt unna ganske radig :-) Pris 990,-


For de hjemmekoselige: Oversize hekleblomst som kan brukes som bordskåner til gryter, telys, vannmugger osv. Laget av gjenbrukte T-skjorter. Kr 150,- pr stk.


En liten påskjønnelse: Skjønne øredobber til hverdags og fest, laget av små stoffrester og gjenbrukte skatter. Kr 100,- pr par.


Til den fjonge: (og hvilken dame er vel ikke fjong!)
Sminkepung eller toalettmappe sydd av gjenbruksstoffer. Pris fra 195,-


For de smukke: Kult smykke laget av et gjenbrukt kort. Kr 195,-


Heklet brosje til pynt på lua, skjerfet, veska, jakka, kjolen - kr 100,-


Lekedyrsmykke til den modige. Kr 175,-


Til den nyetablerte: Smekre kjøkkenstoler trekt i rosa voksduk, kr 400,- pr stk.

Til Barn:


Kjole! Alle jenter fortjener en kjole! Størrelse fra 3 mnd og oppover. Her kan det også være lurt å bestille hvis du ikke finner den rette. Priser fra 375,-


Guttevest sydd av gjenbruksstoffer. Vendbar, kan brukes på begge sider! Pris ca 495,-


Tøff tversoversløyfe til små menn ;-) Dette er den ekte varianten som må knytes, men alle kunster kan læres! Video finner du her. Pris 250,-


Hjelmlue i ekte 80-tallsnostalgi, sydd av gjenbruksstoffet og ny filt. kr 250,-


Søte hårspenner
heklet av restegarn, kr 90,-


Stor fin smekke i voksduk, perfekt i juleselskapet. Kr 190,-


Revepute, kosepute, kosedyr, en real sofavenn til store og små. Hver rev har et eget navn.
kr 350,-

Til Ham:


Lekne mansjettknapper - Lego, domino, scrabble, perfekt for store gutter. Pris fra 170,-


Tversoversløyfer i gjenbruksstoffer til den skjorteglade mannen! kr 295,-

Unisex:


Lp-skål! Legg med en pose twist og lykken er komplett ;-) kr 195,-


Stilig veggur med historiske vibber
Hedre bestemors nitidige håndarbeid og hold øye med tiden! Pris 500,-


Kartonglommebok med plass til alle bankkort og kontanter. Nesten 50 forskjellige å velge mellom! Vil du gi mer kan du legge ved et økonomisk bidrag inne i lommeboka - eller kanskje et gavekort mottakeren vil like? kr 150,-


Til den spreke: Sykkelsetetrekk i glade farger som pynter opp enhver sykkeltur! Kr 190,-


For de omtenksomme: Send et håndlagd kort til noen du kanskje ikke hadde tenkt å kjøpe gave til - det er tanken som teller ♥ Broderte kort med håndbrettet konvolutt laget av gamle atlas. Kun kr 50,- pr stk.

Alle disse tingene finner du i verdens koseligste bruktbutikk Etter min morfar på Bakklandet! Er du ikke i Trondheim finnes mye av dette også i min Nettbutikk, eller du kan bestille på epost.

Nyhet: bordskånere!

Store fargerike bordskånere heklet av gjenbrukte T-skjorter! Dette er en idé jeg har hatt en stund, men først prøvde jeg med bomullslaken. Det ble ikke bra, og prosjektet ble lagt på hylla. Da jeg prøvde å hekle med jerseygarn i forbindelse med mitt heklede gulvteppe fikk jeg mer sansen for det, og dermed ble disse endelig gjennomført også.Størrelsen på brikkene er ca 20 cm, og de er stødige nok til å stå oppreist langs kjøkkenbenken. I tillegg til underlag til gryter og kasseroller, kan de også brukes under telysglass eller som brikke under vannmugga en varm sommerdag. Gøy med slike oversize hekleblomster :-D
Å jobbe hjemmefra har sine utfordringer! ;-D

Haha, katten min er gigantisk, og får brikkene til å se kjempesmå ut! Monsterkatt.Brikkene er omsider på plass i nettbutikken til kr 150,- og flere farger kommer etterhvert :-)

Nytt liv til 90-tallsskattDet er visst ikke grenser for hva som finner veien til en kartongnerd som meg selv ;-) Gamle melkekartonger fra 90-tallet dukket opp på min stefar Hans-Jørgens loft, og nå har de naturligvis blitt lommebøker! Jeg husker dette maleriske designet med kyr og kalver, og det er gøy å se eldre emballasje med gamle logoer og slikt!De "nye-gamle" kartonglommebøkene finner du nå i nettbutikken, sammen med et par helt nye biola-varianter! Per i dag har jeg hele 48 forskjellige å velge i - kanskje en passende julegave, hmm?

Retroklokker med stoffreim hos Ane HavnegjerdeFlinkeste Ane har blogglotteri, stikk innom og meld deg på du også! Jeg vet ikke hvilken jeg har mest lyst på, lilla eller blomstrete blå? hmmmmmm! Kule allesammen!

Kjole D13 - sukkertøy for øyet!

Fra en prikkete bluse og et stripete forkle kommer en ny sukkersøt rosa kjole! Kjole D13 er størrelse S/M og 100% bomull. De røde armene er jeg litt usikker på, men det kjennes ut som kraftig bomull. Nederst er kjolen kantet med rødt pyntebånd med buer. Forkleet hadde lommer som selvfølgelig er beholdt. Elsker å ha lommer på kjoler! Dette er en kjole som garantert får folk i litt bedre humør :-) Kr 990,- på Etter min morfar eller nettbutikken.
De originale lommene er beholdt!

Kjole D12 - gjenbruksskjønn

En brun gardin signert Princess og deilig dynetrekk fra Høie, begge av den gamle nostalgiske sorten, sydd om til ny feminin kjole :-) Damekjole nr 12 er i størrelse XL, og blir litt missvisende på Petra prøvedukke her. Enda mer missvisende på en kleshenger, så bær over med meg. Om ikke annet får jeg vist hvordan kjolene har en evne til å tilpasse seg etter figuren ;-) Men her er det altså plass til mye mer former til den rette damen som liker slike fine høstfarger. Pris kr 990,- på Etter min morfar / nettbutikken.Usikker på størrelsen? Se innlegg om kjolestørrelser.

Kjolestørrelser

Tenkte bare å lage et kjapt innlegg med størrelsene jeg går ut ifra. Denne tabellen er lånt fra ellos, og er den jeg har gått ut ifra når jeg har lagd damekjolene mine. Det er et fleksibelt snitt med rom for bevegelse, og det er bare brystmålet som avgjør, ettersom midjen har strikk og hoftene gjemmes i skjørtet :-)

Str XS er den neste i størrelsen etter småkjole str 7-8 år. Passer fint til tantebarnet mitt på 10 år :-)

Min godeste Petra prøvedukke er litt overdreven i fasongen, med smal midje og stor byste (midje str 36 og byste str 40!). Den minste størrelsen XS er for liten for dukken. XL tilpasser seg dukkens fasong, men gir dermed et litt feil inntrykk. Hvis du har spørsmål i forbindelse med en kjole du liker må du gjerne sende meg en mail med dine mål og høre om den kan passe. Kjøper du i nettbutikken har du 14 dagers angrerett. Vil du prøve kjolene er du hjertelig velkommen til Etter min morfar, hvor vi også har mange fine vintagekjoler på rad og rekke :-)

Kjole D11 - Rød!

Jeg har tegnet opp et nytt mønster i størrelse XS, og denne er faktisk ikke mye større enn den største barnekjolen i størrelse 7 år. Tanken er at den kan passe både jenter i 10-årsalderen og de minste voksendamene ;-) Med strikk både i hals, armer og midje former kjolen seg fint på flere figurer. Skal prøve å få vist den på noen ekte damer, for den ser litt rar ut på kleshengeren!Damekjole nr. 11 er i knallrødt restestoff, ganske stødig stoff i fin kvalitet (og ikke så lett å få tatt fint bilde av!). Fargen er litt dypere enn hva som vises på min skjerm. Armene er i rød polkadott bomull, og nederst er kjolen kantet med lyserosa jumbokroklissebånd! Størrelse XS / ungdom, kr 900,- på Etter min morfar / Nettbutikken.

Usikker på størrelsen? Se innlegg om kjolestørrelser.

Kjole #167

Kjole #167 er sydd av en mykt og deilig flanellstoff med store rosa retroblomster. Armene er i nytt lilla restetstoff med små prikker, og lomme på magen av lilla stoff med røde sopper. Blonde og fløyelsbånd til pynt. Flott nyfødtgave! Størrelse 3-6 mnd, kr 375,- på Etter min morfar / Nettbutikken.Kjole #166 - mini :-D

Beklager at det har vært tomt for de minste kjolene en stund! Hadde nesten glemt hvor små de er, nesten som dukkeklær :-D Kjole #166 er størrelse 3-6 mnd, sydd av et lilla dynetrekk, gult restestoff, hjemmelagd skråbånd, gul kroklisse og ny mørkelilla bomull med masse elefanter på. Perfekt nyfødtgave eller til jul - du finner den på Etter min morfar / Nettbutikken, kr 375,-Kjole #165Etter 3 uker småkjoletørke var det på tide å gjenoppta produksjonen! Damekjolene har tatt mye av fokuset mitt i det siste, men det var koselig å sette seg ned og holde på med små stoffbiter igjen :-) Søte Kjole #165 er sydd av fine bomullsgardiner i turkis, lyseblått og lilla, med mønster av store løvetenner. Samme stoffet som Damekjole D1. Kjolen er kantet med tre ulike skråbånd og lukkes enkelt med en knapp på baksiden. Str. 80-86 / 1 år, fin utenpå langermet om vinteren eller uten noe under til sommern! Du finner den på Etter min morfar og i nettbutikken, kr 395,-

Lys!En kul firearmet lampe i teak ble min for en hundrings, og endelig har jeg koblet på ledning og hengt den opp! "Biblioteket" vårt har vært mørkt i over ett år nå, ikke noe problem på sommerkvelder, men nå måtte en forandring til! Utrolig stor forskjell, vi fikk plutselig et rom det går an å være i ;-) Her har vi bøker, brettspill, LP'er og filmer samt alskens gamle leker og gjenstander. Rommet er tilknyttet stua med en stor åpning uten dører, og vi har en vintage sofa, stol og leselampe der også.

Save the date!

Ingrid Riddervold Design deltar på årets fineste julemarked! Det finnes betalingsterminal i lokalet men cash is king! :-) Meld deg på Facebookeventen, og spre gjerne det gode budskap ved å invitere venner og kjente!

Julemarked med det lille ekstra.
Her finner du klær for både store og små, smykker, keramikk, glass, julekort og mye annet. Du får møte designerne bak de ulike produktene og tilbringe en hyggelig dag med god stemning.
I år er det flere utstillere enn noen gang. Cafe og betalingsterminaler tilgjengelig!

Velkommen på Byscenen lørdag 3. desember fra 10 - 18


Byscenen finner du i Prinsenkrysset ved Leütenhaven, nabo med BrukBar.

Designspirer-stand

I går var det duket for Designspirers prisutdeling på Dokkhuset, og alle de nominerte fikk ha en stand og vise seg frem på. Det var hyggelig å mingle med folk og få så mange positive tilbakemeldinger! Håper de finner veien bort til Etter min morfar når det kommer til julegavehandelen snart :-)


Den store logo-R'en ble lagt merke til!


Trivelig å endelig møte de andre nominerte, her er det like før folk kommer strømmende til en fullsatt sal, nerver i høyspenn! Det ble ingen pris på Ingrid Riddervold Design i år, men for en ære å være nominert! :-)

Merkevarebygging - ferdigstilling av min kjære R :-)

Etter anskaffelse av mer pakketape fikk hele formen et lag. Kjekt at den tåler litt!
(gikk du glipp av første innlegg så finner du det her)

Så var det å sy trekk!
Matematikkunnskapene får kjørt seg og det ble mye tenking med retta og vranga og hjørner.


Heldigvis har man musikk til arbeidet! ♥


- iiik, den er for stor for "studioet" mitt!


Baksiden ble sydd på med små sting for hånd.

Finito! Glad logoen min kun er én bokstav ;-)
Hva syns dere? :-D

Kjole D10 - skjortesjarm

En ferskenrosa skjorte med bittesmå blå firkanter har fått nytt liv som damekjole nr 10, og denne beholder jeg selv ;-) Overdelen er beholt som den var, men jeg har satt strikk i armene og selvfølgelig lagd midja som vanlig med vaffelsøm. Utrolig hva små grep gjør for det feminine! Skjørtedelen er sydd av et kraftig mørkeblått stoff, syns denne fargekombinasjonen er så fin for tida! For å binde elementene litt sammen til en kjole (og ikke bare skjørt + topp) lagde jeg en stolpe hele veien nedover og flyttet et par knapper dit. Morsom kjole som ingen har maken til :-)The winner is...

Først av alt, tusen takk til alle som har deltatt i kjolelotteriet og hjulpet meg å nå ut til nye lesere! Det ble 66 deltagere og hele 194 lodd i konkurransen! Den heldige vinner er...

Fineste Nadja!
Det er ganske gøy, for Nadja var en av de første som kjøpte småkjole fra meg til sin søte datter Una. Håper det er greit at jeg deler et par bilder fra bloggen din Nadja? Una med Kjole #10

Og nå blir det kjole på mor også!
Send meg en mail så kan vi avtale henting/sending av premien Nadja :-)


Foto lånt fra Una.dos.tres, Nadjas blogg.

Merkevarebygging - bokstavlig talt!

Jeg holder på å bygge meg en stor papp-R! På onsdag i anledning Designspirene skal jeg ha en liten stand, hvor folk kan bli litt bedre kjent med meg og mitt. Denne R'en er jo logoen min, og ettersom jeg ikke har noe skilt eller banner fra før var det på tide å snekre sammen noe. I tro gjenbruksånd dykket jeg ned i papiravfallet og fant en passende pappeske til formålet. Men nå har jeg gått tom for pakketape typisk nok! Men det ser ut til å bli veldig bra! R'en er hele 45 cm høy og 12 cm tykk, så den står av seg selv på bordet.

Planen videre er å kle denne med noe passende tekstil - eller å la den være slik rå. Hmmm, tid og og iver får avgjøre dette i morgen, men jeg kommer tilbake med bilder av det ferdige resultatet :-)

Vil du være publikum på Designspirene? Her er påmeldingslink. Dokkhuset kl 17:30 på onsdag :-)
Tusen takk til alle som har stemt på meg til Folkets Pris

Lyd

Sett av 3 minutter til denne tenkevekkeren og få en litt rikere hverdag :-)
Video funnet hos Elefantzonen.

Håndlagde kort :-)

Jeg har tidligere nevnt kortene jeg begynte å lage i sommer, og her er de nyeste :-) Alle leveres i plastomslag sammen med en håndlagd konvolutt brettet av gamle atlas, og selges for det nette sum av 50 kr. Tidsmessig er dette et kjempetap, men jeg vet ikke om folk er villige til å betale stort mer for kort? Enda de er håndlagd, og bare finnes i ett eksemplar? Og så er det koselig å pusle med. Håper alle mottakerne blir kjempeglade for kortene :-D Man kan jo ramme dem inn etter bruk også.
Dymo-nostalgi!


Noen er enkle i stilen, andre har masse små hjerter :-)
Innsiden får en tilfeldig sjarm!


Atlaskonvoluttene.

Siste sjanse på Kjolelotteriet!Trekning i morgen kl 24 folkens! :-) Påmelding her.

Designspirene - det nærmer seg!Enn at jeg er nominert, jeg spirer av glede ;-) Jeg håper det ikke blir for mye designspiremas herfra, men jeg lurte på om du vil gi 5 sekunder av din tid til å stemme meg frem på Folkets Pris? Det er bare et par klikk innom facebook så er det gjort, og det betyr utrolig mye for meg! ♥ Klem!

Kjole D9 - gardinfin

Yes yes, jeg må innrømme at kjolene er litt sommerlige av seg. Nekter å slippe vinteren til!  ;-) Damekjole nr 9 er laget av en vakker gardin med brune blomster og blader, fin tekstur i stoffet. Skjørtedelen har fått fôr fra en annen gardin for å bli mindre gjennomsiktig. Toppen og amene er sydd i ny bomull, begge turkis/mint. Størrelse M-L, kr 990,- på Etter min morfar / nettbutikken.PS, jeg skal tegne opp mønsteret ett hakk større også, er det interesse for kjoler i str 46-52?
(Jeg går ut fra størrelsestabellene på Ellos.)

Kjole D8 - Jon Blund!

Damekjole nr 8 er sydd av et lite brunt dynetrekk med Jon Blund og venner :-) Ser for meg denne er fin til hverdags, kanskje over jeans eller med rosa strømebukse? Armene og kanten nede er fra en rund gammelrosa duk. 100% gjenbruk ♥ Kjolen er størrelse M-L, kr 990,- og du finner den på Etter min morfar eller i nettbutikken.Svartskog KolonialI Svartskog, Akershus, driver fire gründere og steller i stand en gammel kolonial! Det blir cafédrift, konserter og kultur, salg av egenprodusert syltetøy, hjemmebakt brød, supper og salater i tillegg til vanlige- og andre fine lokale/håndlagde varer. I den sammenheng ringte Anna meg og spurte om å få selge kartonglommebøkene mine! Det syns jeg er kjempestas og sa selvfølgelig ja! Svartskog Kolonial åpner forhåpnentligvis i midten av november, og jeg håper alle i lokalmiljøet tar godt imot initiativet! Kjenner det er en viss bygdeidyll jeg blir tiltrukket av her ;-)

Video om Svartskog Kolonial


Mye av det gamle interiøret er bevart. Jeg elsker gulvet!


Foto fra Kolonialens glade dager på 70-tallet! Gjett om jeg lengter etter melkekartongene, haha ;-)

Svar på Spørsmålsrunden :-)For et par uker siden spurte jeg "Har du noe du vil spørre om? Kan feks være om det å drive firma, satse på noe eget, praktiske ting, spørsmål om produktene jeg lager, hvor jeg får ideer fra eller noe helt annet. Fyr løs! :-) Tar også gjerne imot konstruktive kommentarer på innholdet her på bloggen, er det noe du vil leser mer/mindre om? Takk!"

Her kommer svar på spørsmålene dere sendte inn :-)

Bente:
Gjør du alt av rengskap selv, eller setter du det bort til regnskapsfører? Og er selvangivelsen så grusom som alle skal ha det til? Jeg har startet enkeltpersonsforetak i år, og gruer meg til oppgjørets time, hehe ;)

Hei Bente! Jeg har hatt regnskapsfører i to år, men til neste år har jeg planer om å greie det selv. Det er en stor utgift i mitt lille foretak. Har funnet er regnskapsprogram på nettet som heter Tripletex hvor jeg kan legge inn bilag selv og som er koblet opp mot Altinn for enklere rapportering. Om jeg lykkes gjenstår å se! Med ENK sender du inn et skjema sammen med din private selvangivelse hvor du fyller inn omsetningen på firmaet. Selv har jeg NUF og da er det mer komplisert iforhold til bokføring og skatt. Jeg anbefaler deg å ajourføre hver måned og holde god orden i papirene. Lykke til med virksomheten! :-)Ingrid: Jeg lurer på hvordan du har markedsført deg og ditt helt fra starten av? Og hva var det som gjorde at du tok skrittet og satset på å leve av dette? For meg ser det ut som du virkelig har fått det til.

Hei Ingrid! Tusen takk :-) Da jeg begynte i 2008 var Facebook en god hjelp. Jeg la ut bilder av tingene i åpne albumer, og venners venner begynte å fatte interesse og spørre om de fikk kjøpe ting. Så lagde jeg denne bloggen i mars 2009, og har brukt den veldig aktivt for å vise frem ting og skape kontakt med kundene. Ulike blader, magasiner og aviser har kontaktet meg for å skrive om kartonglommebøkene, og det har virkelig hjulpet å ha et såpass populært og spesielt produkt! Jeg ble med i et butikkollektiv, og utpå høsten gikk det så bra at jeg sluttet i caféjobben og satset fulltid. Et valg jeg ikke har angret på! Selv om det økonomisk sett ikke er det rikeste livet, veier trivsel, frihet og mestringsfølelsen opp! Dette er jo det jeg helst vil gjøre, så jeg måtte bare prøve :-)Ingeborg: Blir kjempeimponert over alt du lagar! Særleg småkjolane likar eg godt. "Dessverre" er eg guttemamma, og til gutt har eg berre sett vestane du har sydd. Har du meir gutteklær i sortimentet? Planer om noko? Kvifor/kvifor ikkje?

Hei Ingeborg! Gutteting har jeg alltid syntes vært litt vanskeligere, ettersom det ikke bare er å lage "søte ting" som hos jentene. Som en hovedregel lager jeg ting jeg selv ville ha hatt, og da blir den naturlige målgruppen jenter/damer. Det er endel som spør, men ikke så mange som kjøper når jeg først har lagd noe til guttene, og da har også motivasjonen dalt litt med det... Men jeg har det i tankene! Så langt har jeg laget vester, tversoversløyfer, mansjettknapper, smekker og pengepunger som passer til gutter/menn. Skulle gjerne lagd mer, har du forslag til hva du ville kjøpt? :-)Britt: Eg lurer på alle dei spørsmåla du nevnte over. Og kvar du får tak i embalasje, merkelapper og slike ting :) Du har ein superfin blogg som eg alltid vert inspirert av. Kvar fin du inspirasjon sjølv og korleis lærte du deg å sy?

Hei Britt! Tusen takk for ros :-) Inspirasjonen min kommer ofte fra andre blogger rundt om i verden, kan være håndarbeidsblogger men også livsstil, design og interiør. Jeg er daglig innom Etsy for å finne ideer. Annet enn det lar jeg meg inspirere av de ulike materialene jeg finner, hva kan de forvandles til? Jeg begynte å sy på symaskin da jeg var 5 år, under nøye oppsyn av mamma! Barbie fikk seg nye skeive klær, og det var gøy å sy for hånd på papirtegninger. Jeg er mye selvlært, tok litt søm og design på folkehøgskole, og ellers ser jeg på YouTube for forklaringer! Det er utrolig hva man kan lære seg der! Emballasje og lapper jeg trenger kjøper jeg på internett, ofte Etsy, eller printer hjemme rett og slett. Da er det fint å være grafisk designer! Jeg syns presentasjonen av produkter har mye å si når jeg handler selv, alt er med på å skape image og proffesjonalitet, så det er viktig å bruke tid på!

Mirrevirre: Synes du lager utrolig mye artig! Men jeg lurer bare på en ting, de merkelappene dine, hvor bestiller du de? Jeg skulle nemlig hatt noen som ikke stod så ut som mine =)

Hei Miriam! Takk :-) tenker du på de vevde tøymerkelappene jeg syr på klær/ting? De har jeg bestilt fra Hong Kong, men jeg anbefaler ikke andre å bruke det firmaet. Det tok lang tid - ukesvis, sendte feil farge, og vanskelig kommunikasjon! Billig var det, og jeg har jo igjen masse for jeg kjøpte 1200 stk ;-) Jeg har hørt at andre anbefaler minanamnband.se, kanskje du kan prøve der? Ellers er det mange på Etsy, søk på labels.

Anonym: Nyter bloggen din! Jeg lurer litt på...man trenger sikkert en god porsjon selvdisiplin for å gjøre som du? Hvordan planlegger du dagen din? Har du "arbeidstid", timeplan på ting eller hur? Og så vil jeg bare si at tingene du lager ser så utrolig perfekte ut, du er en liten nøyeper? Gleder meg til å følge nye idéer og funn.

Hei! Ja godt spørsmål ;-) Jeg lever et slags luksusliv der jeg hver dag (som oftest) kan jobbe ut fra inspirasjon, motivasjon, kreativitet og arbeidslyst! Er været strålende kan jeg gå ut en tur og heller jobbe kveld/natt. Og er inpirasjonen på topp kan jeg fort jobbe 14 timer. Andre dager klarer jeg kanskje ikke sy en pengepung engang. Jeg har ingen sjef som forventer resultater, men får dårlig samvittighet hvis jeg ikke jobber godt nok. Min største utfordning med å jobbe hjemme er nettopp det å være strukturert og unngå distraksjoner. Det beste er fleksitid, kaffemaskina, kort vei til verkstedet og å få bestemme alt selv! Noen dager går med til kjedelige ting som papirarbeid, regninger og bekymringer, men sånn vil det vel alltid være. 6 dager i måneden står jeg i butikken, og noen handlerunder blir det på gjenbrukstorg, loppiser og fretex. Jeg er nøye ja, og vil ikke selge noe jeg selv ikke er fornøyd med. Det må være en kvalitet på det jeg setter navnet mitt på! :-)


Foto: Turi Marte Brandt Ånerud.

Takk for spørsmålene! Er det mer så bare spør, så tar jeg det med på et nytt svar-innlegg senere.

Nyheter til helga :-)

Nå er det klart for ny helg og åpentEtter min morfar, her er noen av mine nyheter denne gangen! Gjenbruk over heile linja. Og mange fine bruktkupp i butikken. Velkommen!Kjole D7 - Sjøkjolen

Skinnende sjøblå kjole laget av gjenbrukte gardiner! Damekjole nr 7 er sydd i et lett syntetisk stoff med tekstur og glans. Dekor som minner litt om treskjæring og tradisjon. Armene er i ny mintgrønn bomull. Størrelse M-L, kr 990,- på Etter min morfar / Nettbutikken.

Kjole D6 - Ikea & romantisk

For ti år siden hadde Ikea denne metervaren, husker det godt for jeg lagde meg et skjørt på videregående ;-D Da det dukket opp en pent brukt hjemmelagd gardin på loppemarked visste jeg at jeg måtte ha den. Rødt & rosa og geometrisk med trekanter, favoritt! Stoffet er kraftig bomull. Som kontrast og match er armene sydd av en håndbrodert duk, lyserosa og florlett med svarte/mørkegrå korssting. Størrelse XS-S/M, kr 990,- på Etter min morfar / Nettbutikken.

Usikker på størrelsen? Se innlegg om kjolestørrelser.

Blogglotteri med kjolepremie!

Damekjole nr 5 har æren av å være premie i mitt nye Blogglotteri! Jeg kaller den Solskinnkjolen fordi den egentlig har motiv med skyer og regn (slik jeg tolker det) men utstråler noe helt annet :-D Dette er en kjole å bli glad av, den er gul og kul, retro, håndsydd, miljøvennlig, helt unik og det finnes bare én! Kjolen er sydd av et gjenbrukt dynetrekk, og er fôret med ubleket bomull. Pga noen små skjønnhetsfeil velger jeg å gi bort fremfor å selge den, perfeksjonist sa du? ;-) Størrelse XS-S/M, verdi 1000,-Hvordan delta i lotteriet?

- Være fast følger av bloggen (Bloglovin' eller tilsvarende) = 1 LODD
- Lage et innlegg på din egen blogg om blogglotteriet, bruk det øverste bildet (og evt andre bilder du finner på bloggen) = 3 LODD
- Legg ut lotteri-bildet i et åpent album på din facebook og link til bloggen min = 1 LODD
- Være venn med Ingrid RIddervold Design på Facebook = 1 LODD

Legg igjen en kommentar under hvor du forteller hva du har gjort og hvor mange lodd du tar, husk bloggadresse og epost så jeg kan kontakte deg hvis du vinner :-) Trekning om 2 uker, LYKKE TIL!

Kjole D4 - blomsterbedet!

Damekjole nr. 4 er en eksplosjon av vakre hageblomster! Tidlig 90-tallsnostalgi på høyt plan :-) Kjolen er sydd av en gjenbrukt gardin i mellomtykk bomull, armene er i ny gråblå bomull med hvite blomster. Størrelse M-L, kr 990,- på Etter min morfar / Nettbutikken.

Usikker på størrelsen? Se innlegg om kjolestørrelser.

PS, er det noen flere spørsmål til spørsmålsrunden før jeg legger ut svarene? :-)

hits