oktober 2010

Kjole #82

Kjole #82 er størrelse 6-9 mnd, og sydd på bestiling fra Maiken :-)

Nye pengepunger :-)Kan jeg by på en retro pengepung? Eller en slipspengepung? Flere varianter i nettbutikken nå :-)

Nye varer i eplabutikken :-)

Har lagt ut et nytt knippe kjoler i eplabutikken i kveld :-)
Også har jeg lagd en kategori som heter SALG! med nedsatte varer!
Oooog, noen nye typer kartonglommebøker:


Coop økologisk ekstra lett, fresh kartong, og enda freshere lommebok ;-)


Nynorsk heilmjølk, med nisser!


Hvem kan motstå Kefir-hoppemannen? Økologisk er han og!


Flere juleutgaver med nisser og pepperkaker. Både H-melk, Lettmelk og Ekstra lett i nettbutikken nå :-)

Julegavelapper!Jeg er vanligvis veldig fargeglad med alt rundt meg egentlig, men i det siste er jeg blitt så tiltrukket av slikt svart/hvitt trekantmønster! Og ettersom vi har litt lite kort-utvalg på Pryd lagde jeg disse tre variantene med pakkelapper. Har pakket dem i poser med 3 x 3 kort og selger dem for 50kr. Ferdig hullet og klare for å havne på alle slags julegaver! Om noen her på bloggen også vil ha er det selvfølgelig bare å si fra, så sender jeg :-)
Det grå/hvite feltet i trekantene er belagt med sølvfolie. Ikke så lett å ta bilde av, og ikke så fremtredende i virkeligheten heller, men de skinner litt ekstra da :-)Se hva som kom i postkassa mi i dag da! Et knippe små stoffbiter fra søte Ida Susanne på Sukkertøy for øyet. Jeg vant trøstepremie i bloggkonkurransen hennes for litt siden. O'Lykke :-D Blir nok noen retro pengepunger snart tenker jeg! Tuuusen takk!

3 nye julestrømper :-)

3 nye julestrømper, og her er alt gjenbruk bortsett fra det småmønstrede lilla stoffet. Putetrekk, to duker og to dynetrekk har fått nytt liv. Ny pris på julestrømpene er 195kr, og de kan bestilles via bloggen (send meg epost) ellers kommer de ut i butikken på Pryd etterhvert :-)
Jeg har i tillegg tre igjen av de første jeg lagde, se bildet over (den brune er solgt). Tar dem med til Bakklandet i morgen, men dere kan reservere ikveld :-)

Flere pepperkakestrømper!

Den første pepperkakejulestrømpen ble solgt sporenstreks, men IngridJulia bestilte likegodt 3 nye av meg. Noe av det morsomste med hele prosessen syns jeg er å sette sammen ulike tekstiler, spesielt når det skal være en serie slik som dette! Her er det kun brukt gjenbrukstekstiler, med unntak av det røde med prikker. Julestrømper kan du kjøpe for 175,- :-)

Kjole #81

Kjole #81 er bestilt av Astrid, velkommen til verden-gave i størrelse 3-6 mnd :-)


En magisk måne-oppgang. Nå er snøen regnet vekk igjen etter en liten uke med full vinter her i Trondheim.

2 nye julestrømper + en award!

En pepperkakestrømpe og en vinterstrømpe ikveld! Har solgt tre av de fem strømpene fra igår, og det er så motiverende :-D Disse nyeste er lagd av en brun gardin, noe gammelt men ubrukt restestoff, en duk og en nesten ny gardin. Pompoms og stripete skråbånd som prikk over i'en, jeg elsker kombinasjonen grått + rødt!

For dere med øye for detaljer ser dere en ny logo/label-løsning. Jeg er tom for de vanlige R'ene mine, og har ventet en måned på nye. Sånn går det med økonomishopping fra Asia. Men det vil også si at jeg har sydd 300 ting! Hurra! :-DTil sist, jeg har fått en blogg-award fra fine Nadja. Nadja har tidligere kjøpt et par småkjoler fra meg til nydelige lille Una og har en varm og trivelig blogg som jeg følger :-) Awarden går ut på å dele 7 ting om meg selv.

1. Jeg er en skikkelig nattugle! Plutselig er klokken 03 uten at jeg er trøtt engang. Jeg hater å legge meg, men elsker å sove! Spesielt om morgenen :-)

2. Jeg går alltid i kjole. Vintage eller ny, hverdags eller fest.

3. Jeg har jobbet som avisbud, på posten, på kaffebar, på fabrikk og på bakeri. 01/11-2009 var forrige gang jeg var ansatt av noen, nå ferier jeg ett år som selvstendig næringsdrivende!!

4. Jeg går på sprangridekurs, haha, hest er best! Hippla!

5. Jeg har studert i Melbourne, kanskje min all time yndlingsby, hjerte hjerte. Dessverre er den på andre siden av jorden, 23 timer flytur unna, og ikke har jeg råd til å reise heller.

6. Jeg er rimelig utålmodig. Prosjekter som tar mer enn en dag er sjelden kost. Men jeg elsker å lære meg nye teknikker, og finne nye mønster og slikt.

7. Jeg får fnatt av orddelingsfeil. Kaffe pause, ringe klokke, student pris. Aaaaahrg! ;-)

Jeg sender utfordringen videre til noen jeg vil vite litt mer om her i bloggverdenen, nemlig: Ingvild Telle, Vintagekjole-Marte, Polkadott-Line og Myrull-Silje!

Nyhet; Julestrømper!

Selv om jeg selv syns det er aaalt for tidlig å tenke på jul, har jeg skjønt at i salgsbransjen må man være tidlig ute. Så da jeg tenkte på hvilke juleprodukter jeg kunne tenke meg å lage kom idéen til julestrømper. I retrostoffer selvfølgelig. Selv syns jeg jula ofte er bare rød-rød-rød, og det blir jeg lei av, så jeg har prøvd meg på litt andre julefarger. Lilla er jo advent, og hva med den grønne glitrende? Julestrømpen kan jo også fungere som en slags kalender, med en liten overraskelse eller sjokolade oppi gjennom hele desember. Det skal jeg iallefall gi til kjæresten min :-)

Mønsteret jeg har tegnet er ganske kjekt, for fôret er sydd fast i sokken hele veien slik at det ikke blir dratt med opp eller krøller seg. Og naturligvis ingen rufsete kanter noensteds. Strømpene er også forsterket med strykeinnlegg for å holde passformen når de henger. Høyden slik de er brettet nå er 25cm, med de kan både brettes lenger ned og helt opp hvis man vil. Strømpene kommer for salg på Pryd og pryd pop-up, kr 175,-
Til sist en liten fremvisning av de ueeendelige mulighetene for nedbretten ;-)

Kunne du tenkt deg en julestrømpe i "utradisjonell" farge slik som disse?

Gulrotmuffins!

Gulrotmuffins
12 store amerikanske. eller én vanlig gulrotkake i rund form ;-)

4 egg
200g sukker (her er det rom for nedskjæringer altså ;-) Smaker godt uansett)
200g mel
2ts vaniliesukker
2ts bakepulver
2ts kanel
1ts salt
1,5dl olivenolje
5 dl raspet gulrot

Lag eggedosis av egg og sukker. Tilsett alt det andre og rør forsiktig til en klumpfri røre. Vend inn gulrøttene og fordel i former. Stekes på 200 grader i ca 20 minutter.

Glasur
100g philadelphiaost
100g smør
200g melis
2 ts vaniliesukker
noen dråper sitronsaft

Smaker ekstra godt med litt kanel på toppen! Jeg tok i en halv ts chai-pulver i røra også, smakte nesten pepperkaker eller krydderkake. Veldig luftige og gode, perfekt høstkos :-)

Tips til ekstra god gulrotkake: del kaken i to på lags som en bløtkake og smør et lag glasur i midten. Lag dobbel porsjon glasur så du har til toppen óg. Blir ekstra saftig! Nom nom!


Mila's Daydreams & Dreams of Flying!

I dag fant jeg den utrolig søte bloggen Mila's Daydreams av Adele Enersen. Smelt! :-D

 


 

Mila's Daydreams fikk meg til å tenke på en annen fotograf, Jan von Holleben, med serien Dreams of Flying. Her er riktignok barna våkne og med på leken, men Mila var veldig søt som intetanende modell og :-D

Kjole #80 - pompom!

Kjole #80 er sydd av en nydelig rund duk med høstblader i skravert mønster i lyserødt og brunt. Som en knall kontrast er det røde skråbåndet og pompomene :-) Størrelse 3-4 år, kr 370,-

Kjole #79

Kjole #79 er lagd av noen kjempekule retro kjøkkengardiner :-D Størrelse 1år, 350kr.Hjelmlue #02

I kveld har jeg puslet med hjelmlue #02! Størrelse 1år, og endelig noe som også små gutter kan bruke! Eller hva tror dere? Gutter kan vel bruke litt rødt? Og små jenter kan bruke blått! Vel, jeg mottok i dette øyeblikk et hjelmlueønske fra min 27år gamle samboer her, men jeg påstår at det må være en god grunn til at størrelsene slutter på 3 år, hehe ;-)

Lua er sydd av min farmors nydelige hyttegardiner (samme som på Kjole #31), matchet med gråblå cordfløyel og deilig hvit fleece inni. Det herlige skråbåndet har jeg kjøpt håndlagd på Etsy, minner meg om polkagris! Lua selges for kr 250,- i eplabutikken min :-)Kjole #78 - på sopptur!

Kjole #78 er sydd på bestilling fra Linn, størrelse 3-6 mnd. og strax pakket inn til de nybakte foreldre :-)
Sopp-stoffet er nytt, men det røde hjertestoffet på armene er en liten rest fra en svunnen tid.Kjole #77

Kjole #77 er størrelse 3-6 mnd og hører til hjelmlua i forrige innlegg :-) Varmlilla fløyelsarmer og lyserosa skråbånd med hvite striper! Det lilla stoffet kommer fra en duk.

Hjelmlue!

Hihi, denne ble så søt! Jeg fant mønster på hjelmlue i en sy-bok fra 70-tallet, denne er størrelse 3-6 mnd. Jeg må nesten passe meg så jeg ikke blir helt verpsjuk her slik som jeg holder på med disse barneklærne! Denne har fått satengbånd til å knyte med, og deilig myk filt inni. Det lilla stoffet er fra en gjenbrukt duk.
Jeg syns fortsatt det er så gøy at den er formet akkurat som en hjelm! (Vet ikke hva annet man kan forvente av navnet, men ;-))

Kjole #76

Store, blåturkise blomster pryder Kjole #76, som er i størrelse 1 år. Stoffet kommer fra en gjenbrukt gardin i tykt, stødig materiale. Øverst er den kantet med knallrødt skråbånd, nederst er det håndlagd turkist småblomstret bånd og en enkel blondekant. Egentegnet mønster! kr 375,-Intervju på epla.noEpla er Norges svar på Etsy, og stedet hvor jeg har nettbutikken min. Nå har de plukket ut meg som Ukens Selger! Staaaas! :-D Intervjuet kan du lese her, og om noen lurer på noe annet er det selvfølgelig bare å spørre :-)

Kattepus #07 og #08Kattepengepung #07 er en veldig myk og god liten frøken med tannverk på venstre side. Hun er altså ikke sydd skjevt om du skulle tro det altså! Fløyelen kommer fra et vintage skjørt, og på magen har hun stoff fra en rosa duk.

#08 er en ung herremann laget av mørkeblått restestoff og en bit av den nydelige retro gardina som jeg har lagd flere pengepunger av før. Øynene er slike gamle knapper lagd av ekte skjell, litt slitt, men rik på sjarm! Kattepengepungene selges for kr 250, send meg gjerne en mail om du vil bestille!Har tredd noen nye knappearmbånd også, det er en god stund siden jeg ble utsolgt for slike, så det var på tide med et påfyll. Hvite/perlemorsknapper på disse 4, og de ligger pent rundt håndleddet. Gjenbruk på sitt beste :-) kr 95,-

Kjole #75 - solskinnsretro

Midt oppi julekjoler og tykkere vinterkjoler ventet denne gule duken på å bli omsydd. Kjole #75 er størrelse 3 år og lagd av en gjenbrukt duk og en bruk gardin med hvite prikker. Samme gardin er brukt nederst i form av hjemmelagd skråbånd. En solskinnskjole nå når sola blir mer og mer sjelden! kr 370,-Kjole #74 - julefin

Kjole #74 er også litt vanskelig å få tatt skikkelig bilde av. Det er rødfargen på bilde nr 2 her som gjengir mest korrekt nyanse. Den er en slags dyp, mettet lilla-rød tone. Jeg synes den passer kjempefint sammen med lyserosa, så den fikk både småblomstrete armer, skråbånd og et jumbo-kroklissebånd i rosa. Stoffet kommer fra en gjenbrukt vintage fløyelkjole, og er supermyk! Kjolen er størrelse 2 år, koster 395,- og passer perfekt på julaften :-)Kjole #73

Kjole #73 er sydd av det samme vintage fløyelskjørtet som #72, og fortsatt like vanskelig å ta bilde av ;-) Ser alt for blass ut, i virkeligheten er den skinnende, mettet og bare helt nydelig mørk grønnturkis! Armene er i tynn behagelig bomull, småblomstret dus lyserosa og mørkegrå. Så har jeg lagd hjemmelaget skråbånd i samme stoff nederst :-) Tre vintage knapper gjør kjolen litt mer pyntet enn hverdags. Julekjole? kr 395, størrelse 1 år.Kjole #72 - supermyk fløyel

Kjole #71 er sydd av et nydelig dypgrønt skjørt i tykk speilfløyel, og helt umulig å få tatt skikkelig bilde av! Dere får bare tro meg på at fargen er mye finere i virkeligheten :-) Mørk grønn-turkis om dere skjønner. Kjolen er størrelse 3 mnd, og perfekt gave til nybakte foreldre. Fin julekjole! kr 395,-Kartonglommebøker <3

Hei hei! Ville bare si fra at noen av de mest etterspurte typene av kartonglommebøkene er på plass i eplabutikken min (iskaffe, is-te og sjokomelk er ihvertfall av de som vanligvis forsvinner raskest ;-)) Miljøvennlig julegave som i tillegg støtter en liten designbedrift, eller behold den selv, uansett blir jeg glad for alle salg! xox.Kjole #71 - brun cordfløyel

Kjole #71 er i et nytt mønster som jeg faktisk har tegnet selv! Har lett etter et slikt mønster en stund uten å finne den fasongen jeg kunne tenkt meg, så da var det bare å prøve selv. Har brukt de andre kjolemønstrene mine som mal i forhold til størrelser, så jeg håper denne kan passe 2-åringer! Lengden er 50cm og omkrets rundt brystet 52cm. Kjolen er sydd i kraftig cordfløyel kantet med gult skråbånd og en søt lomme med sopp på brystet. 370,- Noen som kunne tenkt seg å prøvekjøpe? ;-) (Jeg tilbyr som alltid åpent kjøp i 14 dager) Eller er det noen som har inspill? Takk takk.

Kjole #70 før og etterJeg glemte jo helt å legge med før-bildet av Kjole #70! Men her er det iallefall :-) Var litt bedre dagslys den dagen og ser jeg!

Kjole #70 - redesign!

Jeg fikk en mail av Trine som lurte på om jeg kunne sy om en kjole fra hennes mors ungdomstid - til en ny kjole til hennes datter! Det ville jeg gjerne prøve, og her er resultatet :-) Kjole #70 er størrelse 5-6år, og det må jo være litt stas å gå med det samme som mormor brukte da hun var ung?

Avtagbar brosje :-)


Med litt klipp og søm fikk jeg nok stoff fra den gamle kjolen til denne nye omslagskjolen.


Trine sendte meg et annet retrostoff også, og som takk/bytte for det sydde jeg en pengepung og lagde en brosje til henne, så hun også har et minne fra morens kjole :-)

Tre nye kattepengepunger :-)


Søte frøken #04 er sydd i myk lilla cordfløyel og et gjenbrukt lilla dynetrekk. Blondekant og perlemorøyne :-)


Så har vi #05 i en miks av rosa og gråblå.


Og #06 laget av en herlig lilla blomsterduk, matchet med cordfløyel og knallrød lebestift ;-)

Et pent kull på tre kattepuser ikveld altså.
Har lagt med et par-tre forslag til hva de kan brukes til også:


Mobilen får god plass. Glidelåsen er i nylon, så ingen oppskraping. Vanlige digitalkameraer passer og!


Et knippe penner og skrivesaker fôrer denne pusen.


Eller så kan du bruke den som pengepung :-)

Kattepengepungene selges for 250,-, bestill på mail eller vent og se om de havner i Pryd-butikkene. #01 ligger til salgs i epla-butikken min nå. (#02 og #03 er solgt)

Heklet vimpelrekke!

Denne sommeren har vært full av vimpelproduksjon for min del, men denne gangen ble det en vinterversjon. Fremgangsmåten er enkel, bare å hekle trekant-bestemorruter istedet for firkantede (se oppskriften min på firkantede ruter her).

For å lage trekantede ruter gjorde jeg bare forskjellen med å ha kun 3 stavgrupper istedet for 4 på den første runden. Og i hver stavgruppe tok jeg 4 staver istede for 3 slik som på den gamle oppskriften. Trekantene heklet jeg så sammen i toppen med fastmasker i to linjer, med litt ekstra snor på sidene til å knyte med. Duskene er også veldig enkle. 4 tykke tråder igjennom nederste løkke i trekanten og knyt en snor rundt dem. Lun og god, og det er veldig lett å bruke opp smårester på denne måten! Kommer du til å lage en slik? :-)


Etter min morfar!

Jeg er forelsket i dette speilet! Jeg var så utrolig heldig å vinne en konkurranse hos bruktbutikken Etter min morfar på Facebook, så da ble det mitt helt gratis! Fant meg også en nydelig svart veske til en hundrings. Butikken er innredet som et hjem, stappfullt av varer, masse fine gamle ting, og helt passelige priser. Tror sannelig jeg har en ny favoritt-bruktbutikk!


Her har speilet fått plass sammen med bildene av katten, 16år gamle meg, og en bit av farmors gamle hyttegardiner. Love it!

Kattepengepunger!

Jeg har tegnet meg et mønster til en slags kattepengepung! (velger å kalle det pengepung selv om man kan oppbevare mye annet oppi, for kattepung ble litt for ekkelt, haha!) Det måtte et par mislykkede versjoner til før denne fasongen kom til verden. Veldig fornøyd i grunn! Så kan man bare mate katten med det den skal passe på!


Bare fine sømmer på innsiden og!

Denne ble jo nesten som en ordentlig katt med skinnende øyne ;-)
De tre første kattepengepungene på rad og rekke. Selges for 250 krons :-) To er allerede solgt men #01 finner du på epla her :-) (#01 er i midten på bildet over)

hits