september 2011

Nye veggklokker!

Etter at jeg lagde den lilla klokka fikk jeg virkelig smaken på hjemmelagde klokker :-) Har lenge vært på utkjikk etter brett, kakebokslokk og andre passende ting, men det er ikke så lett å finne! Jeg fant ut at jeg kunne trekke papp med tekstil ala dørskiltene og lage klokke av det, men da jeg sto og skulle bestemme meg for stoff fikk jeg øye på noen små hekleduker fra loppis. Passende nok har disse tolv buer/tupper, kunne ikke passet bedre! Det er så deilig å få brukt dem til noe, for jeg tenker alltid på dem som har sittet og heklet og heklet, også havner dukene bare i dunger på loppis tilslutt. Her kommer dukene virkelig til sin rett, som blikkfang midt i nye fine klokker!

Innsiden er flere lag med ren papp fra papiravfallet, lysegrå PVC er pent festet rundt på baksiden med stifter. Hekleduken er sydd fast med symaskin, og sømmen fortsetter ut til kantene så man lettere skal se hva klokka er. Opphenget er et satengbånd, og alle klokkene har fått en liten logolapp på siden. Ett vanlig AA-batteri gir liv til urverket - som ikke tikker, men går jevnt rundt.

Skulle du få lyst på en av disse er det bare å sende meg mail eller komme innom på Etter min morfar :-) Klokken laget av kakebokslokk (bildene under) koster 400,- og de i stoff med hekleduk 600,-
Baksiden.

Mer om Designspirer 2011

Her kommer et gratulasjonsinnlegg og minipresentasjon av de 6 nominerte til Designspirer 2011. (Teksten er hentet fra Designspirers FB-side) GRATULERER TIL DE NOMINERTE :-D


Stasjon for redesign av møbler
Stasjon tar utgangspunkt i noe studenter og andre kreative sjeler har gjort i en årrekke - redesign og gjenbruk av gammelt interiør - men tar gjenbruk et skritt videre gjennom et godt og tydelig forretningskonsept. Stasjon er et svært sympatisk prosjekt i et forbruker- og økoperspektiv.Sptzbrgn for bunadsslips
Sptzbrgn er et særdeles godt og gjennomarbeidet konsept basert på en svært enkel idé. Med utgangspunkt i bunadsmønstrenes komplekse ornamenter har de greid å skape et enkelt, nesten minimalistisk uttrykk. Her forenes norsk kulturarv og nyskaping, og designbyrået har på kort tid blitt en synlig aktør på markedet.Ablemagic for spilluniverset Spintrip
I en verden full av dataspill har ablemagic skapt et unikt, suggererende og kjønnsnøytralt univers, der historiene ikke benytter voldelig dramaturgi slik mange andre dataspill ofte gjør. Dette er særpregede, gjenkjennbare og visuelt lekkert utformede karakterer som får liv via en spennende historie i et troverdig univers.Heimlaga heklekolleksjon
"Glømme du huva bli du forkjøla, å bli du forkjøla så bli du hæs, bli du hæs så må du kvisker, å den som kviskre den lyg, å om du lyg må du i fængsel, å havne du i fængsel bynne du å knark, å om du bynne å knark så dør du- så itj gløm huva!?. Heimlaga er et sjarmerende prosjekt som siden 2008 har brukt sosiale medier på en overbevisende måte i merkevarebygging og markedsføring.Riot Factory for konsept og grafisk design
Riot Factory er et uavhengig plateselskap drevet med entusiasme - noe som også formidles gjennom det visuelle uttrykket. En god og variert stab sørger for helhetlige konseptløsninger for artistene. Plateselskapet har allerede bidratt til å gi nye trønderske band som Pelbo og Dråpe en egenartet identitet.Ingrid Riddervold Design for redesign
Med enkle grep gir Ingrid Riddervold oss stadig nye overraskelser på hva ting kan være, brukes til eller bli. Hun tar utgangspunkt i en bortimot utømmelig kilde av råmaterialer og skaper nye produkter av brukte - og gjerne uventede - ting og tekstiler. Det være seg lommebøker, smykker eller barneklær.

:::

Nå har de også åpnet slusene for avstemningen til Folkets Pris (25 000,-), som avgjøres ved avstemning på Facebook og i salen på Designspirer-kvelden 19.oktober. Lykke til alle sammen :-)

Sneak peek!

I dag har Ida og jeg tilbrakt fridagen på butikken og ommøblert! Så denne helga finner dere Etter min morfar frydelig forandret :-) Er det noen som trenger stoler så har vi over ti forskjellige å velge mellom, et herlig respatexbord, stålamper, tre sofaer og masse nips som gjør hjemmet koselig. Velkommen!
Et nytt kjolehjørne!


Inne på rommet mitt er det et fargerikt utvalg småkjoler,
og denne helga kommer de nye damekjolene på plass også!

Smykker av nostalgiske lekedyr og finurlig brettet spillekort


Mange fine sykkelsetetrekk å velge mellom!


Herreavdelingen ;-)

Åpningstidene våre: Fredag og lørdag 11-17, søndag 12-16. God helg!

Kjole D3 - høstfarger!

En lett og luftig gardin er forvandlet til damekjole nr. 3! Er det kastanjetre eller tar jeg feil? Iallefall nydelig brunfarge med grålilla blomster. Armene er i ny sennepsgul bomull med polkadott. Størrelse M-L, kr 990,- på Etter min morfar!Kjole D2 - roser og striper

Damekjole nr. 2 er i størrelse S-M, og sitter litt tettere på Frøken Prøvedukke her ;-) Rosestoffet kommer fra et skjørt og stripene er fra en forklekjole. 100% gjenbruk her altså! Jeg liker komboen med det romantiske og grafiske! Pris kr 990,- på Etter min morfar.Småkjoler i damestørrelse!

Endelig!
Småkjolene har gone large, og finnes nå i to størrelser som passer til voksne, nemlig S-M og M-L! Kjolen over er i den store størrelsen og passer både meg selv og Frøken Prøvedukke her. Dukken har veldig smal midje og store pupper, og er derfor en slags blanding: str 36 i midjen og str 40 over brystet. Men kjolen former seg perfekt! Enda er det plass til mye mer pupper og midje altså :-D Lengden på skjørtedelen målt flatt er 58 cm fra midja og ned, men blir kortere dess større hofter og rumpe man har.

Det største problemet med å lage kjoler i gjenbruksstoffer til voksne, er at man trenger så mye mer stoff! Her blir det store krav til pent brukte, ikke falmede eller hullete stofflengder i god stand. Denne turkise og lilla gardina viste seg å være perfekt til formålet, og jeg har igjen nok stoff til en barnekjole også, om kjøperen har en datter i passende alder :-)


Fra siden


Bak


En ekte Riddervold ;-)

Kjolen vil være på plass hos Etter min morfar til helga. Kjole D1, Størrelse M-L, kr 990,-

Designspirer 2011!

Ingrid Riddervold Design er én av seks nominerte til Designspirer 2011!

Designspirer er en prisutdeling fra NTNU i samarbeid med NTE og Sparebank1, hvor de hvert år deler ut hele 150 000 kr til en stor eller liten entreprenør med fokus på estetikk, design og merkevarebygging. Prisen skal være med å fremme trøndersk design. Prisutdelingen foregår på Dokkhuset 19.oktober, og jeg og de fem andre får presentere oss før vinnerne kåres. Det er én hoverpris på 100 000, én Næringslivets pris på 25000 og én Folkets pris på 25000kr. Hvem som vinner Folkets pris er det selvfølgelig folket som bestemmer, og dette vil avstemmes på facebook og i salen på prisutdelingen. (jeg kommer tilbake og pusher info om hvordan dere kan stemme på meg, hehe ;-))

Jeg syns det er så fantastisk stas å være plukket ut!

HURRA :-D

Kjole #164

Kjole #164 er sydd av et brunt og fiskebensmønstret ullskjørt, en ullblanding med litt nylon i. Skjørtets originale fôr er beholdt og pent sydd uten rufsete sømmer på innsiden. En lun og fin kjole til hødt og vinter! Størrelse 4 år, kr 450,- på Etter min morfar / nettbutikken.Kjole #163

Kjole #163 er laget av et gammelrosa og -lilla ullskjørt med ruter. Klassisk pent og lunt! Skjørtets originale fôr er beholt og pent sydd uten rufsete sømmer på innsiden. Toppen og armene er i ny mørkegrå bomull med bittesmå lyserosa blomster på. Et mørkelilla fløyelsbånd pynter midjen, og på brystet er det blonder og rosa fløyelsbånd. Størrelse 5 år, kr 500,- på Etter min morfar / nettbutikken.

Spørsmålsrunde :-)Har du noe du vil spørre om? Kan feks være om det å drive firma, satse på noe eget, praktiske ting, spørsmål om produktene jeg lager, hvor jeg får ideer fra eller noe helt annet. Fyr løs! :-) Tar også gjerne imot konstruktive kommentarer på innholdet her på bloggen, er det noe du vil leser mer/mindre om? Takk!
Kjole #162 - hundetann

Kjole #162 er sydd av et pent brukt ullskjørt med hundetannsmønster i brunt og beige. Armene og toppen er i ny bomull, lilla og offwhite med nydelig mønster. Jumbo kroklissebånd i okerfarge setter prikken over i'en :-) Størrelse 6 år, kr 475,- på Etter min morfar / nettbutikken.

Petra Prøvedukke og kjolemakeover!

På auksjon igår fant jeg denne gamle sømbysten og visste straks at den skulle være med meg hjem. Og det ble den, for 250 kroner :-) Den er nå justert etter mine mål, og om enn litt skranglete kvalitet er det en fin start :-) Proporsjonene stemmer ikke helt med mine, men man får en god ide om hvordan ting vil sitte.En petroliumsblå kjole som har ligget i omsyingsbunken siden i sommer fikk sin etterlengtede makeover idag. Jeg brukte sømbysten til å måle med og det var kjekt å slippe å kle av og på seg hele tiden, for ikke å snakke om hvor mye lettere det var å sette nåler på dukka istede for bak sin egen rygg ;-) Kjolen ble litt kortere enn planlagt, men satt ellers veldig fint! Som dere ser på før-bildet var det litt trang rundt hoftene, så jeg brukte samme triks som på den orange og hvite kjolen - klippet vekk midten og heiste skjørtet lenger opp hvor det ble mer vidde. Halsen var også litt trang, så jeg klippet en slags båthals istede. Elsker blåfargen!

Denne nydelige pelskragen ble også med meg hjem igår. Den er så utrolig varm og myk og god, og jeg er glad den får bli brukt videre! Mine tanker om gjenbrukspels kan dere lese om i dette innlegget.

Helgenyheter!


Ida og jeg har bare helgeåpent på butikken vår Etter min morfar - men vi kompenserer med å fylle på nyheter til hver eneste helg! Ida har vært på auksjon, spennende! Her er noen av de nye tingene jeg har laget denne uka :-)

Tversoversløyfer!

Hjelmluer! ♥

Broderte kort med håndlagde atlaskonvolutter.


Nye småkjoler!


Nye smekker - og til ny pris, 190 istede for 220 :-)


Flere nye sykkelsetetrekk!

Husk åpningstidene våre: fredag + lørdag 11-17, søndag 12-16.
God helg!

 

Kjole #161 - kunstnerkjolen

Kjole #161 er sydd av en herlig gardin med geometriske former, mosegrønn, turkis og hvit. Stoffet er syntetisk, lettvevd men stabilt og ikke slitt. Armene er av ny mintgrønn bomull, og lommene kommer fra et putetrekk - Akvarellblomster på grå bakgrunn. Jeg kaller den kunstnerkjolen fordi den er så malerisk og modig :-) Størrelse 4 år, kr 420,- på Etter min morfar / nettbutikken.Kjole #160 - grønn bluse

En knallgrønn bomullsbluse er forvandlet til denne lille kjolen i størrelse 2 år :-) Ikke mindre enn elleve runde små knapper pryder forsiden, og masse hvite prikker sørger for gladfølelsen! Lyserosa armer med små søte blomster og et lyserosa kroklissebånd nederst. Gøy med redesign! Pris kr 420,- på Etter min morfar / nettbutikken.Kjole #159 - lillafjong

Kjole #159 er sydd av en gammelrosalilla tykk gardin, ny mørkelilla babycordfløyel og en tykk blondekant fra en annen gardin. Størrelse 3 år, kr 450,- på Etter min morfar / nettbutikken.

Kjole #158 - blå rose

Kjole #158 er sydd av grå/svart fiskebensmønstret ullstoff, en kittfarget bomullsrest og en blondeduk med blått roseprint! Denne går inn i rekken med "kjoler jeg beholder til mine fremtidige barn hvis de ikke blir solgt!" ;-) Størrelse 3 år, kr 450,- på Etter min morfar / nettbutikken.

The joy of destruction

Jeg likte denne animasjonsfilmen :-D
Funnet blandt flere kortfilmer inne hos fine Annika Bäckström.

Celebert besøk!I dag var denne karen hjemme hos oss! Jeg og Hans Petter var med på Oppgrader, og om noe ble oppgradert får dere se på TV 2 rundt juletider ;-) Det var veldig spennende, skummelt, morsomt og hyggelig!

Nyhet: tversoversløyfer!

Yes, endelig noe mer til gutta, noe mange etterlyser. Tversoversløyfer i gjenbruksstoffer, til både store og små! De minste passer alle med hals opp til 33cm, og de store passer opp til 48cm. Selv er halsen min 34 cm og de minste går akkurat på, men kanskje ikke så behagelig ;-) Sløyfe er minst like fint som slips, og med disse variantene blir du garantert lagt merke til. Bruk dem både til hverdags og fest. Hurra for håndlagd og gjenbruk :-) Disse finner du på Etter min morfar til helga, kr 250,- for barne/ungdomssløyfene og 295,- for de voksne.

Det er mange som sprer rykter om at tversoversløyfe er så vaaaanskelig å knyte, så det vil jeg herved avfeie med denne videoen med 7 år gamle Parker Vernon :-D

 Over til en grundig versjon for dere som virkelig vil lære denne kunsten:

Bokcover!

Husker dere denne sniktitten på bloggen i juli?

Nå er boka ferdig og ute i butikkhyllene! Jeg har brodert t-skjortene, og skriften er i tillegg brukt som logo og element igjennom boka. Staaaas! "Ærlege og kjærlege tekstar om søsken - Boka Søsken undersøkjer søskenskapet frå ulike perspektiv: personleg, etymologisk, naturvitskapleg, skjønnlitterært og visuelt."

En rekke personer har bidratt med tekster til boka, gleder meg til å lese! Selv har jeg tre søstre og mange søskenerfaringer ;-) Torsdag 29.september er det dessuten sleppfest på Verkstedhallen i Trondheim! Du finner boka til salgs her på Samlaget.

Kjole #157 - høst

Med utgangspunkt i en offwhite høstblomstrende gardin og matchende gulorange dynetrekk kom Kjole #157 til verden! Rosalilla skråbånd sikrer den litt jentetouch ;-) Størrelse 6 år, kr 450,- hos Etter min morfar / Nettbutikken.Kjole #156 - rosa panter

Kjole #155 er størrelse 5 år og sydd av en skinnende ferskenrosa duk. Armer og hjemmelagd skråbånd i mørkegrått stoff med bittesmå rosa blomster. Kr 420,- hos Etter min morfar / Nettbutikken.Kjole #155 - rutejente

Den rutete gardina fra vestene er også blitt til Kjole #155! Rødt, hvitt og blått uten å være 17.mai :-) Smårutet stoff på armene kommer fra en duk, det gråblå bomullsstoffet er nytt, og pyntebåndet er fra Nederland. Størrelse 1 år, kr 420,- hos Etter min morfar / Nettbutikken.Nye vester :-)To nye vester har sett dagens lys i helga! Den ene er gave til lille Liam Alrek som har navnefest i dag, og den med blå kanter havner i butikken! Vestene er vendbare og forseggjorte, stødige med strykeinnlegg. Vintage knapper. Sydd av ullstoff og en rutete gardin. Størrelsen er ett år, men jeg tror den kan passe tidligere.Natt&Dag!

Et tema jeg er opptatt av, er små uavhengige nisjebutikker. Kanskje ikke så rart ettersom jeg driver en selv ;-) Den siste tiden har mange av disse forsvunnet fra bybildet, og Natt&Dag spør hvem som har ansvaret. Butikkene selv, forbrukerne eller politikerne? Mange vet hvor tøft det er å starte opp noe eget, og jeg syns det skulle vært flere støtteordninger. Hva med feks halv skatt første året (man er som oftest oppe i minst 40% skatt uansett om lønna bare er 5000kr, og i tillegg er det 20% moms). Eller en slags oppstartshusleie, gratis eller sterkt redusert? 20% av byens næringslokaler står nå tomme. Det er heller ikke uvanlig at butikkeiere må ha en deltidsjobb i tillegg på toppen av gründerjobben - og gründere har vel aldri blitt beskylt for å ligge på latsia? ;-) - bare for å få noen skarve kroner til mat og husly.

Jeg var så heldig å få være med og svare på Natt&Dags spørsmål til denne artikkelen! :-D
Som dere ser syns jeg forbrukeren bør vite sin besøkelsestid. Men gode forslag til politikerne er gratis buss i helgene, flere parkeringsplasser og flere andre kulturtilbud. Trekk folk til midtbyen fremfor city syd.

Hva synes du, og er du bevisst på hvor du selv legger igjen pengene?

Kjole #154 - lyseblå og knallrosa!

Kjole #154 er sydd av en lyseblå duk med store knallrosa roser og border som minner om rosemaleri. Armene kommer fra en løper og er litt teksturert i striper. Elsker komboen med blått og rosa her! Størrelse 1 år, kr 395,- på Etter min morfar / nettbutikken.

The Art of Clean UpSveitsiske Ursus Wehrli har laget en hel bok med slike oppryddningsprosjekter! :-D The Art of Clean Up. Minner meg om Ikeas nye kokebok hvor ingrediensene er lagt frem på samme måte. Men dette ligner mest på tvangstanker spør du meg!

Nytt i butikken til helga!I helgene (fredag, lørdag og søndag!) har vi åpent på Etter min morfar, og vi har som mål å ha noe nytt hver eneste helg! Nå er det bare onsdag enda, men jeg har vært nedover med nye søte hårspenner, kule brosjer og de nye sykkelsetetrekkene! Og mer skal det bli! Jeg hører også rykter om at vi har fått inn en kjempefin soffa! Så legg turen innom Bakklandet i helgen :-)

Deler noen linker her, hjelp oss gjerne ved å Like og Linke videre!
Etter min morfar på Facebook
Etter min morfars Blogg
Ingrid Riddervold Design på Facebook

Ny detalj!

Nå har jeg funnet på noe nytt - pyntebånd som gjør sykkelsetetrekkene litt mer spesielle! Noe av det jeg liker best er å sette sammen ulike fargekombinasjoner, og nå ble det plutselig enda mer å velge i :-) Nye trekk finner du på Etter min morfar på fredag. Hva med en gave til syklisten? Trekkene koster 190,- og passer vanlig DBS-sete og alt som er mindre.Flere kortsløyfesmykker :-)

Nye sløyfesmykker er lagt til i nettbutikken og på Etter min morfar :-)
Syns denne kortstokken har så fin bakside!

Kartonglommebøkene mine i Lev Landling!I forrige utgave av Lev Landlig har de skrevet om kartonglommebøkene mine! :-D Kjempestas! De sendte meg noen spørsmål og slikt tidligere i sommer, og har lagt med link til nettbutikken min, sånt setter man pris på! Lev landlig har ca 90 000 lesere og skriver mye om interiør, livsstil, hage, mat og slikt, veldig hyggelig blad syns jeg.

Votter laget av genserHusker dere genseren som ble pute? Nå har jeg tovet armrestene og klippet meg votter :-) Det var veldig enkelt, for mønster bare la jeg hånda på et papir og tegnet rundt et par cm utenfor. Så sydde jeg sammen to biter rett mot rett. Litt justeringer underveis ble det også. Lurt å ha vrangborden som kant på vottene. Dette kan man gjøre med gamle kashmirgensere også. Veldig varme og gode!

Kjole #152 og #153 - Blomstersøstre!Julie likte Kjole #114 og bestilte kjoler til sine to døtre i samme stil. Det er så gøy å sy søsterkjoler og finne matchende elementer uten at de blir helt identiske. Helt like kan uansett bli et problem når det kommer til gjenbruksstoffer. Den lille er størrelse 2 år, og den store str 7, begge er sydd av gardiner i herlig rosemønster.


Kjole #153hits