september 2010

Ommøblering på Pryd Bakklandet

Som jeg skrev igår ble det en mini-ommøblering på butikken idag. Og med mini mener at det egentlig bare var jeg og Kathrine som byttet plass, hehe ;-) Nå har jeg et stort fint bord istede for bokhylle!

Nye sykkelsetetrekk på plass i greina! 180kr/stk

Retropengepunger, 150,-

Kjøleskapsmagneter, pakke med 4 kr 150,- Tips: heng dem på fryseren, microen, vaskemaskina eller kjøkkenvifta. Pynter opp i seg selv, eller kan brukes for å henge opp bilder osv.

Hva med et nytt pass-etui til sydenturen i vinter?

De nye, store toalettmappene er på plass! 250,-

Øredobber er det selvsagt flust av. Noe av det beste med disse er at de kan brukes til hverdags! (og til fest!)

Godt utvalg i LP-skåler også for tiden!

Den nye tavla jeg lagde igår kom fint til nytte for brosjer og mansjettknapper!
Brosjer 40-100kr, mansjettknapper 150,-

Nye ting til Bakklandet i morgen :-)

Jeg fant denne flotte gullrammen på loftet tidligere, med knust glass. I dag har jeg byttet ut bildet med tynn en isoporplate, trekt med mørkegrått stoff. Skal bruke den i butikken til å henge opp småting med nåler tenker jeg :-) Kjempefint å lage sånne til hjemmebruk også, til øredobber og smykker! I morgen skal vi ommøblere litt på butikken, så da skal jeg freshe opp både utvalg og presentasjonen av varene mine tenker jeg.

Så har jeg sydd opp flere pengepunger i retro stoffer, disse i blått ble solgt én dag etter jeg la dem ut sist gang, de er bare nydelige :-)Fant noen utrolig vakre duker på forrige loppemarked, håndbrodert, og tydeligvis med restegarn, for ingen av blomstene er helt like :-) Nå er de blitt brosjer!

Sist men ikke minst, en ny runde sykkelsetetrekk! Har kjøpt inn litt nye voksduker, lilla, lysere lilla, mintgrønn og brune retroblomster. Har allerede levert 6 nye til Pryd pop-up også, så nå er det bare å pynte opp sykkelen for siste innspurt i høst!

Småkjolene #52-69På tide med et nytt oversiktsbilde, her er de siste 18 småkjolene :-) Referer gjerne til nummererte favoritter ved bestilling. Se oversiktsbilde #01-51 også. Det er ikke alltid jeg har igjen de samme stoffene, men kanskje noe som ligner :-)

Kjole #68 og #69 - retro!

Det er nå jeg skulle hatt et aldri så lite hjemme-fotostudio. Dagslyset svikter, men bær over med meg :-)
Kjole #67 er størrelse 3/4år, og laget av en tykk retro gardin. Herlig flowerpower! Enkel modell, kun 300kr.


Liker hvordan de store blomstene sprer seg utover kjolen!Kjole #69 er også laget av en tykk retro gardin, størrelse 5/6år. Denne har fått lomme på magen og store gamle knapper øverst. kr 350,-

Nyhet; store toalettmapper!

Disse nye toalettmappene rommer det meste - vel, kanskje ikke hårføner, rettetang og badehåndkle sånn på én gang, men alt sånt vanlig stæsj man trenger skulle det iallefall være plass til ;-) Perfekt for jenter med ekstra mye sminke vil jeg óg påstå. (lengde 25cm, høyde 20cm og bredde nederst er 7cm, egentegnet mønster) Har i første omgang sydd 4 stk i noen av mine favorittstoffer for tiden, retro selvfølgelig, gjenbruk av to gardiner og to duker. Innsidene er i vannavstøtende materiale, som gjør at man kan tørke med en fuktig klut om det blir flekker og slikt inni. Pris 250,- og dere finner dem på Pryd Bakklandet i neste uke :-) (eller send meg en mail så sender jeg i posten) Ha en strålende søndag! ♥♥Kjole #66 og #67

 

Kjole #66 er, som dere sikkert ser, laget av en pen gammel duk. Tror det er en ganske vanlig duk som de fleste besteforeldrene våre har en eller annen utgave av? Jeg synes mønsteret er kjempefint :-) Fargen er offwhite med brunt broderimønster, matchet opp med knallrosa satengbånd. Størrelse 1 år, 380,- på Pryd Bakklandet.


 

 

Kjole #67 ble bestilt som barselsgave, "noe rosa, ikke så retro", og her er resultatet ;-) Størrelse 3 mnd, laget av gjenbrukte gardiner pluss et herlig prikkete skråbånd med blonde fra Etsy. Tror aldri jeg blir lei kombinasjonen rødt & rosa jeg...Nye kategorier i eplabutikkenJeg har tatt i et tak og ryddet i eplabutikken min, som nå har fått splitter nye kategorier i margen. Feks Småkjoler, som itillegg har fått nye lavere priser! Gå inn og ta en titt da vel? ;-)

Masse nye LP-skåler!

Eplabutikken min har nå fått 7 nye LP-skåler, og en helt egen LP-skål-kategori! ;-) Har ryddet litt der inne, så nå skulle det være enkelt å finne det man vil ha om man ikke gidder å scrolle nedover alle produktene på siden min.I tillegg til nyhetene i eplabutikken kommer det 9 nye skåler både på Pryd Bakklandet og på Pryd pop-up i morgen! Prisen er 195,- og skålene kan brukes (obviously) som skål, eller feks pynt på veggen! Tipp topp innflyttningsgave!Sjekk denne, en sjelden blå vinylplate med knallorange etikett!

Vinneren av Facebook-konkurransen:

På torsdag tenkte jeg å prøve meg på en aldri så liten promokonkurranse for å få flere tilhengere på Facebook-siden min. Hadde da 730 medlemmer, og for å booste tallet loddet jeg ut et gavekort hos Ingrid Riddervold Design på 500kr. Type "inviter dine venner og meld deg på konkurransen". Fikk kjempebra respons, og allerede idag, søndag, hadde jeg bikket 1000 medlemmer og kunne trekke en vinner! 82 stk hadde meldt seg på, og en vinner ble trukket ut på godt gammeldags vis: loddtrekning!

Som dere ser, den heldige vinneren er Maiken Sæther! Håndlagde varer for 500kr havner snart i postkassa di, Maiken!

For dere som lurer, skåla som ble brukt til loddtrekningen er en resirkulert LP, i en litt ny form som jeg fant på idag, blomsterform! Selges på Pryd-butikkene og i eplabutikken min for 195,- :-)

Kjole #65 - solskinnsblomster

Jeg nekter å innse at sommeren er over med denne kjolen ;-) Kjole #65 har riktignok høstfarger, men stråler av solskinn og varme sensommerdager. Størrelse 1 år, kr 350,- Kun gjenbrukstekstiler.Dagens forelskelser på epla.no

I dag var det mine forelskelser som prydet forsida av epla.no :-D Kjempegøy! Alle som vil kan sette sammen slike favoritter og maile dem til siw@epla.no, så kanskje de kommer på forsida en dag!

Street art til glede i hverdagen!

Street art blir ofte, sammen med grafitti og tagging, sett på som hærverk og svært negativt i bybildet. Jeg synes det er viktig å skille mellom herværk og kunst, og en viktig faktor er jo om det er for å ødelegge og vandalisere, eller for å spre litt glede i hverdagen! Jeg finner iallefall mye glede i små skriblerier med mye tanke bak, slik som bildene i denne posten! (beklager mangelfull kildehenvisning, alle kommer fra google) I Norge er det veldig uvanlig å få øye på slike, og jeg vet ikke om det er fordi det blir vasket bort med en gang, ingen er fantasifulle nok, eller at teskelen for å tegne noe på gata rett og slett blir for høy når det er ulovlig? Hva syns dere om street art?
Dette er en av de beste. En vegg med tavle, hvor du kan skrive ned dine bekymringer, og hver dag blir de vasket vekk :-D Sikkert godt å få det ut. Og få fjernet det og?

Og hva med slik street art? Antagligvis ikke det første man tenker på, og det blir neppe sett på som hærverk. Bestemor i hettegenser, helt vill med heklenåla en mørk høstkveld? Hehe.

Bottom line, jeg savner mer street ART i Norge. Er det så viktig at det er rent og pent overalt? Mennesker har alltid satt spor etter seg, helt siden hulemaleriene, og jeg mener det er en viktig del av bybildet at alle kan ta del i utformingen. Misforstå meg rett, jeg hater tagging og hærverk, men er veldig glad i kunst :-)

Kjole #63 og #64

Kjole #63 er størrelse 1 år, og sydd i det nye omslagskjolemønsteret - men revidert utgave etter Kjole #62 som hadde annen kant nederst :-) Mye lettere å sy + mye penere resultat! Stoffet kommer fra en gjenbrukt gardin i tykk kvalitet, passer bra nå på høsten/vinteren med langermet body og strømpebukse under. Turkis lomme og satengbånd. Kr 390,-


Kjole #64 er størrelse 2 år og samme mønstersnitt. Jeg fant dette herlige mørkebrune stoffet på loppemarked, det er gammel men ubrukt tekstil, stappfull av fargesterke blomster! Matchet med offwhite skråbånd og et lyst okerfarget jumbo-kroklissebånd! kr 380,-Arbeidsrommet!

Endelig har jeg fått opp hyllene og tekstilene på arbeidsrommet mitt :-D Har bodd i pappesker der inne siden juni så det var på høy tid. Har masse stoffer jeg helt hadde glemt, så dette var som å få nytt påfyll helt gratis!


Den store hvite esken er stappfull av flate kartonger til lommebøkene ;-)


Tja, nå er jeg jo ingen interiørblogger, så å rydde siste finpuss før fotografering er ikke helt innøvd ser jeg!

På stua er min arbeidsstasjon #2. Det er ikke plass til mac'en på syrommets 10 kvm, men jeg er et sosialt vesen som liker meg godt på stua uansett :-)


Noe av det beste med å jobbe hjemmefra er ubegrenset god te, kaffe, kjeks, musikk og småpauser.


Jeg elsker skrivebordslampen min!

500kr gavekort!

Har du lyst til å vinne et Ingrid Riddervold Design-gavekort på 500kr? Easy peasy. Trykk på Facebook-banneret i margen eller her og bli fan. Når 1000 søte personer liker siden min trekker jeg en heldig vinner :-) Husk bare å melde deg på i kommentarfeltet til konkurransen på Facebook så er du med.

(Hvis du vinner avtaler vi på mail hvilke varer du vil ha, også sender jeg dem i posten)

Ha en flott dag allesammen <3

Kjole #62 - Brunlilla test!Kjole #62 er i et nytt mønstersnitt jeg ville prøve ut. Viste seg å være litt for vanskelig for meg gitt, sjekk den fæle skråbåndsømmen nederst. Men ellers er jo kjolen søt, så jeg har forandret mønsteret til å ha rett kant nederst ;-) Letter hele arbeidsmengden og blir et penere resultat. Kjole #62 er størrelse 1 år og doneres til mitt lille tantebarn Stine, noe som passer fint ettersom det er hennes farmor som har gitt meg denne kule retro duken in the first place :-D


Baksiden. Omslagskjole som sitter godt uten å skli opp. Hjemmlaget skråbånd :-)
Har mønster på dette snittet fra 1-8 år.

Flere sykkelsetetrekk!Etter at jeg la ut de 11 nye trekkene før helga ble 6 solgt allerede samme dag! Hurra :-D Har nå sydd 7 nye. Husk at de kan bestilles på mail, og dere som bor i Trondheim må gjerne stikke innom på Pryd-butikkene :-) (pris 180kr/stk)
Ha en flott start på uken allesammen! <311 nye sykkelsetetrekk!

Har tidligere sydd sykkelsetetrekk både i voksduk og vanlig tekstil, denne gangen ble det regntrekk, 11 stk! Halvparten havner på Pryd Bakklandet og resten på Pop-up'en på Mercur. Passer standard DBS-sete eller alt som er mindre. Fresh opp sykkelen i høst, mye penere enn plastikkpose iallefall :-) Pris 180kr
Disse tre er laget av gamle brukte duker, nøye klippet ut mellom kaffeflekker og rifter ;-) Ser for meg at de har ligget ute på bordet på hytta til noen, i duskregn, myggstikk og fiskelykke. Nå har de nytt liv, håper noen vil bruke dem videre!

Kjole #60 og #61 - søte søstre!Kjole #60 og #61 er størrelse 4 og 6 år, og sydd av en fantastisk retro gardin i brun- og gultoner! Matchet med flere nyanser rosa, blonder, satengbånd og jumbokrepp - kjolene er ikke identiske men passer perfekt til to søte små søstre!


Kjole #60, str 4 år.
Kjole #61, str 6 år.Kjole #59Kjole #59 er størrelse 5 år, og sydd på bestilling fra Anita, som likte kjole #37 :-)Spå-bordkort, rød & blåSølvi har bestilt spåbordkort til 50-årslag, blå til mennene og rød/rosa til damene.
Ønsker du å bestille slike? les mer på min nye hjemmeside!Oppussingsobjekt: FryserenHer er et veldig enkelt tips til slitne hvitevarer! Voksduk!
Klipp til riktig størrelse, pensle lim gjevnt utover hele flaten og vips! "Ny" fryser! Jeg brukte en plastlinjal for å klemme ut luftbobler, og vanlig skolelim! Easy-peasy!

Kjole #58Kjole #58 er mørkegrønn og lyserosa, en herlig kontrast spør du meg! Sydd av svigermors retro gardiner fra Brønnøysund matchet med en nydelig blomstrete sommerduk. Det stripete skråbåndet nederst er fra Holland. Litt tykkere stoff som passer fint nå på høsten, med strømpebukse og body under. Størrelse 2 år, 360kr.
hits