august 2011

Svensk, dansk og #3000!Etter en sommerferiepause fra lommebokbrettingen rundet jeg nå det magiske 3000! 3000 unike håndbrettede kartonglommebøker, finurlig klippet, nøye brettet, påsatt knapp og nummerert, pent pakket i cellofan, og så funnet veien til miljøbevisste mennesker som har tatt dem i bruk. På nytt. 3000 kartonger som har levd to liv, mange av dem bærer kroner, noen euro, noen dollars, noen helt andre ting. Jeg har feks en til resepter, veldig greit å ta med seg når man skal på apoteket!

I disse dager er det mange som bretter egne, og det er bare fint. All gjenbruk er topp :-) Det er også mange som bretter og selger. Og mange som har kopiert min brettemåte til punkt og prikke og selger. Også er det Tine da, som har lagt ut oppskrift. Jeg kunne stoppet nå, stoppet produksjonen, ved et rundt tall, og være fornøyd med hvor fantastisk dette har vært! Men jeg har alltid sagt at jeg skal brette dem så lenge folk vil kjøpe, og sånn rent praktisk har jeg noen på bestillingslista som må brettes. Men 3000 til blir det nok aldri :-)

I tillegg til samleutgave #3000 finner dere nå et knippe svenske og danske lommebøker i nettbutikken min nå! Trykk på bildet for å komme rett til kartonglommebokavdelinga!Den danske blåblomstrete letmælken fra Arla er bare helt nydelig!

Lampe makeover

I et hjem med i overkant mye bruktbutikkfunn er det viktig å ha noen moderne innslag også. Hos oss syns jeg det er litt mye gammelt nå. Gjorde et forsøk på å fornye stålampa til noe mer stilrent, her er resultatet! Blomstene er fine de altså, men beige og brunt, akk. Jeg vurderte å gå for fargerike stripete, men tenker jeg fort kan blir lei. Og denne passer til alt ;-)Postere

Fine plakater fra Etsybutikken Parada Creations! (ca 100 kroner + porto)

Ny klokke :-)

Denne klokka finner du nå i min nye butikk, hoho, hvor gøy er ikke det! I morgen åpner Etter min morfar med Ingrid Riddervold Design i ett av rommene. Det er hvite vegger og fullt av fargerike håndlagde ting i gjenbruk og retro. Klokka har jeg lagd av et gammelt lilla serveringsfat, den har masse fine blomster og gullvisere. Noe til ditt hjem kanskje? Eller en innflyttningsgave?Jeg har også laget nye LP-skåler i den fine blomsterformen jeg har kommet opp med. Én ladning kommer i butikken, og et lite knippe er på plass i nettbutikken.Heklet gulvteppe!Inspirert av diverse flinke Etsyselgere (feks denne, denne eller denne!) kjøpte jeg store heklekroker i vinter. Planen var å lage eget T-skjortegarn. Jada, planer, planer. Da jeg var i Ålesund fant jeg to store nøster på salg, så da var det på tide å få ut fingern. Elise på Kaptein Biff-bloggen har også laget et flott teppe, og jeg hermet likegodt med fotoet også, all ære til henne, hehe!

Jeg har brukt heklekrok str 20 mm og et Doily heklemønster som det finnes millioner forskjellige av på nettet. Katten har allerede lagt sin elsk på teppet... Et nøste holdt til nest ytterste rad, dere ser det er en liten fargeendring der. Sånn er det å handle på salg! Håper det blir litt større, nå er det ca 65 cm i diameter.

Kjole #151 - gul og retro!

Kjole #151 oser av retro nostalgi og solskinnsdager :-) Sydd av en liten offwhite duk med epler, pærer, ruter og små sopper, og et knallgult laken. På armene er det ny bomull med små blomster. Størrelse 2 år, kr 395,- på Etter min morfar / Nettbutikken.

Kjole #150 !

Jeg syns det var nettopp at Kjole #100 var et faktum jeg! Tida flyr når man har det gøy :-) Kjole #150 er sydd av en gjenbrukt duk i en nydelig kremfarge og broderte blomster. Stoffet på armene er i ny tynn bomull, en av mine favorittstoffer :-) Rosa, lilla og brune blomsterdetaljer. Størrelse 1 år, kr 395,- på Etter min morfar eller nettbutikken.Kjole #149 - rød fløyel

Som vanlig en utfordring å ta bilde av! ;-) Kjole #149 er sydd i dyprød tykk fløyel, utrolig myk og deilig. Som en kontrast er armer og kantebånd fra et sommerlett laken med søte små blå blomster. Hjemmelagde knapper også i rød fløyel men én nyanse lysere. Størrelse 1 år, kr 420,- på Etter min morfar.Konvolutter laget av atlas

Ville bare vise dere en idé jeg fikk for et par måneder siden, nemlig å brette hjemmelagde konvolutter av et gammelt atlas! Atlaset fant jeg på Fretex for 30 kr og har store sider med gamle fine kart. Det er både Sovjetunionen og Tjekkoslovakia, store hav og tørre ørkener. Jeg selger dem på butikken sammen med egne håndlagde kort :-)

Hjemmelagde gaver

Jeg har alltid vært stor fan av hjemmelagde gaver, spesielt når man ser det er lagt ned litt tid og kjærlighet :-) Gavene på bildene her er hjemmelagde knekkebrød og brente mandler, lagt i gjenbrukte syltetøyglass og en plastboks fra salat. Et tips er å legge ved oppskriften i tilfelle de vil bake mer!

For dere søte sydamer der ute har jeg funnet et kjempeenkelt triks for å lage slike tøytrekk. Mål opp diameteren rundt lokket (inkl sidekanter) og sy en sirkel med strikktråd på undertråden, vipsferdig. Hvis man har sikk-sakk-saks blir kanten også mye finere enn det her :-) Er man ikke så kløpper på symaskina kan man bare klippe en tøyrunding og feste med gummistrikk + et sløyfebånd.

Hvis man får gaver eller pakker i posten med bånd eller fin tråd kan man ta vare på dem i en liten boks og bruke dem på nytt. Hurra for hjemmelagd og gjenbruk ♥

Bakklandsdagene 2011!


Nå til helga arangeres Bakklandsdagene for første gang, det blir trivsel! Fredag 26. - søndag 28. august vil det bugne av markedsboder, folkeliv, konserter ved Gamle Bybro og i bakgårder, kunstutstilling, aktiviteter for barn og familier, små og store overraskelser! Oppfordrer alle som har lyst til å delta om å melde seg på facebookeventen og hjelpe til med å spre det glade budskap :-)

Samme kveld som Bakklandsdagene åpner feirer også jeg og Ida vårt nye samarbeid, og det vil bli servert cava og snacks på Etter min morfar! Håper du vil komme! Her er eventen :-) Inviter gjerne dine venner til å bli med!

Kunstnerboligen på Bjørke

I helgen mens jeg var gjesteutstillerGalleri Bjørke, fikk jeg og Hans Petter hele Kunstnerboligen til vår disposisjon! Her hadde Marita Bett innredet veldig fargerikt og fresht, gamle skatter ispedd friske malingsstrøk og nye gulv. Mange detaljer var beholdt og hvert rom hadde mange finurlige detaljer. I skapet på badet var det feks en Max Factor talkiumboks, og i kommodene lå fortsatt det gamle "rotet" fra farmorens tid :-) Dem gamle komfyren virket fint, om enn litt sakte. Vi lagde oss frokost og slikt selv, og spiste middager sammen med Marita Bett og døtrene. Rødvin og sjokolade ble det også en del av ;-)

På veggene rundt om i Kunstnerboligen henger Maritas egne malerier til salgs. Årets serie Rosehagen hadde mange fine toner og personskikkelser. Bilder som vil kunne passe inn i de fleste hjem syns jeg.Moderne nostalgi fra Smeg!

Et eget malerom til de yngste kunstnerspirene!Ute i hagen var det flust av blomster, et utekjøkken og et herlig lysthus! Lenestoler og hammock for å nyte utsikten.


I lysthuset bodde tilogmed katten med sine fire små! DÅN :-D

Utstilling på Bjørke!

14. august var jeg gjesteutstiller på Bakketunet på Bjørke! For en idyll! Jeg og Hans Petter pakket bilen full og kjørte nedover. Bjørke ligger innerst i Hjørundsfjorden, vi kjørte langs mørekysten - Molde, Ålesund, Ørsta, vi tok tre ferger og fikk sett mye på turen fra Trondheim. Vel fremme ble vi møtt av Marita Bett, initiativtaker bak galleriet. Det var en sesongutstilling med videokunst installert i de gamle husene fra 1500-tallet, Maritas egne malerier i Kunstnerboligen, uteservering med kjempegod rømmegrøt og spekemat, kafé inne med kremkake, vafler, kaffe og Oskar Sylte-Brus, og selv fikk jeg utfolde meg på kammerset. På åpningsdagen kom det over 100 besøkende, og det var nydelig vær og trivsel hele helga!


Marita Bett og meg foran Kammerset.

Anbefaler alle som kan tenke seg et opphold her neste sommer om å søke, enten som sesongutstiller eller gjesteutstiller (ny kunstner på kammerset hver søndag), det var vel verdt turen :-)


Søte og høflige billettører :-)

Kjole #148 - marinefin!

Kjole #148 er størrelse 4 år og perfekt for seiltur! Jeg finn bryne meg på å matche opp stripene mot hverandre får man si! Stoffet er veldig lett som sommerlig med en nydelig marineblå farge. Armene er sydd av en bomullsduk i blått og grått mønster, nesten litt rosemaleristil.Kjole #146 og #147 - sommerjenter!

Kjole #146 er også en omsydd duk, denne var rund og med duse røde /mosegrønne skraverte blader. Knallrøde armer og pyntebånd som kontrast :-) Størrelse 1 år.

Kjole #147 er størrelse 2 år og sydd av en lett sommerbluse. Stoffet er rødt med små blader på. Babyrosa på armene med matchende lommer og hjemmelagd skråbånd i samme stoff. Det rosa blondeskråbåndet er fra Nederland.Kjole #145 - to i én!Kjole #145 var tidligere en firkantet duk, men er nå omsydd til en stilig liten kjole / skjørt! Prøvedukken er str 2-3 år, og jeg tenker kjolen er str 6-12 mnd ca, men jeg ville gjerne vise den på dukken ettersom det ser litt rar ut på en henger! Når den blir for kort kan man bare klippe av stroppene og bruke den som skjørt et par år til! Fantastisk hvordan strikksøm tilpasser seg altså :-) Søt sløyfe på ryggen og stroppene er veldig justerbare.

Linselus

Årets Pstereoprogram er ute, og det er masse bra! Glææær oss! Klarte å skvise meg inn med et bilde og miniintervju, haha :-p Skal du på Pstereo i år?

Kjole #144 - enkel gjenbrukEt stort halstørkle er forvandlet til en liten kjole! Dette er mitt første forsøk på slik strikksøm, og det gikk litt fort i svingene ;-) Men utrolig gøy! Får lyst til å sy meg en strandkjole selv. Kjolen er størrelse 1-2 år og kan brukes som skjørt senere. Det er bare å ta av stroppene.
Fjong med Statoil ;-)

Kjole #143 - peachKjole #143 er størrelse 1 år og sydd på bestilling fra min søster. Lille tantebarn Stine skal i sitt første bryllup i helga, og trengte en sommerfin kjole for anledningen. Med utgangspunkt i blomsterstoffet har jeg tatt igjen både lyserosa og ferskenfargen, kantet med knallrosa satengbånd og lagd lommer. På brystet sydde jeg en enkel detalj med blonde og fløyelbånd + tre små vintage knapper.Kjole-make-over!

Jeg er så glad jeg kan sy! Jeg likte fargen og mønsteret, men denne kjolen var som en formløs potetsekk på meg. Tenkte å vise dere fremgangsmåten min hvis noen vil prøve noe lignende!

Det første jeg gjorde var å sy igjen åpningen foran. Det verste jeg vet er knappeplagg som ikke tetter ordentlig og viser glippe rett inn til kroppen både her og der ;-) Så fant jeg ut hvor midjepartiet skulle være. Det er viktig å ha på seg kjolen og sette i ei nål. Samtidig fant jeg ut hvor mye kortere den skulle bli. Det var 10 cm. Det første kuttet er 1 cm lavere ned enn midjen. Kutt nr to er 9 cm nedenfor der igjen. Da blir det 1 cm sømmånn når delene sys sammen.

Så prøvde jeg på meg toppen og fant ut hvor mye midjen skulle sys inn. Ettersom det er stretch lagde jeg en ganske smal midje, tegnet en strek med linjal på skrått nedover fra armene og sydde på vranga. I den ene siden sydde jeg i en glidelås som også går ned til skjørtedelen. Dette må nesten til for å få på seg en kjole med smal midje.

Legg så topp og skjørt mot hverandre rett mot rett og sett i nåler. Vær nøye så sidesømmer og midten koordineres. Fordel "overskuddet" gjevt utover med folder. Tenk over hvilken vei disse foldene vender. Enten kan du ta alle foldene samme vei hele veien rundt, eller som jeg gjorde: Fold dem vekk fra sentrum både foran og bak.

Ta-ra, ny kjole på et par timer!
Håper du ble inspirert?

Stempel!

Tantebarnet mitt fylte 8 år i sommer, og i tillegg til vannballonger, megasåpeboler og slim (jepp, dagens desidert mest brukte gave, haha!), ville jeg også gi noe hjemmelagd. Vi kan jo ikke la kassetten forsvinne i støvete historiebøker, også fikk jeg brukt det fine stempelsettet mitt. Pengepung med litt bursdagspenger. "Blekket" er testilfarge som herdes med strykjern. Jeg liker den gjennomsiktige effekten!hits