august 2010

Nye pennal og pungerTre nye pennal har sett dagens lys idag! Eller, nå lyver jeg. De har kun sett nattemørket en søndagskveld, haha! Men om et par dager finner du dem på Pryd pop-up, pris 190kr/stk.Tre nye pengepunger ble det også, i det nydelige grønne stoffet jeg fikk igår. Den ene er allerede pakket inn og klar til avreise som takk til min søsters svigermor :-) Pengepungene koster 150kr og finnes også på pop-up'en.En skatt!Min søsters svigerfamilie har ryddet og donert en koffert med kule retrostoffer til meg! O'lykke! :-DBlomsterknapper som var for søte til å ikke kjøpe.
Ha en fortsatt fin søndag!

Pennal #1!Alright, nå ble det to ting på rad fra samme stoffet her, men det får dere bare tåle. Jeg har endelig lagd meg et mønster på pennal - etter litt prøving og feiling ble det slik! Plass til passe mengde skrivesaker og står av seg selv. Fikk nemlig en forespørsel om ikke jeg kunne sy et slikt pennal, og etter to år med store planer om pennal til skolestart måtte jeg jo bare hive meg rundt og prøve. Takk til Ina for the kick in the butt, og flere pennal skal nok se dagens lys etterhvert!

Kjole #57 - broderidukKjole #57 er størrelse 4 år, og sydd av den nydelige duken med de broderte rosa blomstene. Armene er fra det fine Danske stoffet, perfekt match med farger og mønster. Det eneste som er litt dumt er at broderingen på duken er litt skjør når jeg tenker på 4 år gamle jenter som leker seg. Trådene i mønsteret kan bli slitt av eller rives ut hvis man er uheldig... Finnes det en søt, forsiktig liten jente som kan ha denne tro? ;-)Småkjolene mine på epla.noTil nå har småkjolene mine kun vært til salgs i butikk, mest fordi jeg nesten ikke rekker å sy opp et utvalg før de blir solgt unna (hurra, luksusproblem :-D) Nå har jeg endelig fått meg mobil med internett, så da tar jeg sjansen på å legge dem på epla i tillegg. Så får jeg håpe de plutselig ikke blir kjøpt på samme dag før jeg rekker å hente/slette dem! Håper dette bidrar til at flere potensielle kjøpere når tak i dem! Det er endel som mailer meg og spør hva som er igjen nemlig. I første omgang finner dere nå kjolene som er sydd før august, så fyller jeg på etterhvert som de har fått prøvd seg litt i Pryd-butikkene. Perfekt gave for dem som liker håndlagd, miljøvennlig, gjenbruk og unikt!

Husk at mine Facebook-fans får 10% rabatt i nettbutikken! Meld deg inn via banneret til høyre --->
Besøk nettbutikken

<3 retro!Har så vidt fått tid til å sy litt i helgen :-) Pstereo-festivalen infridde til forventningene, koste meg! På bildet over er de tre pengepungene jeg rakk å sy, men har klippt til og hatt på strykeinnlegg på en hel bunke andre som bare venter på å bli sydd en annen dag. Pengepunger 150,- på Pryd Pop-up.
Her er et knippe av mine favorittstoffer for tiden. Glad i farger!Denne snasne utgaven av nynorsk H-melk finnes nå i eplabutikken min. Nydelig rød og unik! Legger med bilde av noen andre typer som også ligger ute til salgs; klikk på bildene for å komme til annonsene på epla :-)


Vakker kjørlig blå Bio-Q med rosemalinginspirert dekor.To svenske utgaver har funnet veien til Trondheim fra min søsters campingferie i sommer :-) Den over har mønster med broderi og sølje, og er fra Dalarne, samme sted som min farmor kom fra! Den under er fra Arla, med tøffe grønne striper og en knallrød ku :-)

Kjole #56Lille kjole #56 er størrelse 3 mnd og sydd på bestilling fra Gunn. Velkommen til verden-gave! :-) Kjolen er laget av en nydelig redesignet sommerduk matchet med rosa polkadotter og jumbo kroklissebånd.Kjole #55Kjole #55 er størrelse 2 år, og på bestilling fra Iris. Det nydelige lilla dynetrekket er snart oppbrukt, blir kanskje én kjole til i en liten størrelse. Matchet med et herlig gult stoff på armene, to lag pom-poms og lilla skråbånd i bunn. Satser på at datteren din blir fjong Iris :-D

Minner om at det er fullt mulig å legge inn bestillinger på kjoler. Mailadressen min står helt øverst på bloggen. Om du vil se tidligere kjoler finner du en nummerert oversikt her, og så finner vi fort ut hva slags farger du ønsker :-) Størrelse 3 mnd - 5 år. Kjolene er helt eller delvis sydd i gjenbrukstekstiler. Pris 350-450 kr, alt ettersom hvor mye jobb og bånd/knapper/pynt som går med. Garantert noe spesielt som ingen andre har maken til :-) Takk for at du støtter gjenbruk og håndlagd!

Kjole #54 - pappajente no.2Kjole #54 er størrelse 4 år og laget av en lys herreskjorte med brune striper. Lett og luftig! Jeg måtte ta igjen litt for mangelen på gjenbruk hos forrige kjole, så jeg dro likegodt til med noe som virkelig synes. Ingen tvil om hva dette har vært tidligere. Stolpen og brystlommen er beholdt, knapperekken er sydd igjen for å beholde passformen bedre. Armene er i et nydelig mørkebrunt stoff med offwhite små blomster. Skråbåndet i nedre kant har jeg laget selv av et brunt hjertestoff! Den ligner litt på Kjole #21 som også var en redesignet herreskjorte :-)Skjorten fikk jeg tak i på et bruktmarked på Solsiden tidligere i sommer, for 30kr :-)
Kjolen selges for kr 395,-Status schmatus!


Facebook har vært her i noen år nå, men enkelte har enda ikke lært seg dette med statusen. It's a status, not a diary er det en gruppe som heter :-) Ville bare legge inn en anbefaling til en morsom nettside; Lamebook, Facebooks onde tvilling :-D

Kjole #53 - Maritim!Kjole #53 er størrelse 3 år og klar for seiltur! Marineblått småblomstret stoff matchet med rød/hvite striper og rødt polkadottstoff. Jeg har syndet litt med denne kjolen... Det er ingenting gjenbruk :-o Splitter ny altså! Til og med knappen er ny. oioi. Tilgi meg! Dette var en kjole jeg har hatt lyst til å sy lenge :-) Håper ei tre år gammel jente får glede av den nå på sensommeren! pris 395,-Resirkulerte visittkortHer er mine resirkulerte visittkort, i tråd med mitt image som gjenbrukskunstner :-) Alt man trenger er stempel, kniv, linjal, skjærematte og en bunke vanlig pappemballasje. Bunken på bildet under har tidligere vært i tjeneste som pakninger til: én frokostblanding, to pakker kjeks, en sixpack med øl og en gammel LP. Status nå: 104 stk visittkort for Ingrid Riddervold Design. Easy Peasy!Billige stempel finner man blant annet på Vistaprint :-)

Kjole #52 - grønn retroEn herlig grønn retro gardin fra Brønnøysund er blitt redesignet til denne lille saken, Kjole #52 er størrelse 1 år og allerede innpakket i gavepapir for å overrekkes et bursdagsbarn på lørdag ;-)

Sminkepungen går til...Alright, først av alt, da jeg trodde jeg sparte meg bryet med å lage lapper og trekke og alt det der... Dette var mye vanskeligere! 23 fantastiske kommentarer og umulig å velge en vinner! Jeg må bare få si at jeg setter så utrolig stor pris på alle de fine ordene, og blir både rørt og smigret og vet ikke helt hvor jeg skal gjøre av meg egentlig :-D Vurderte en stund å sette av noen dager og produsere 23 sminkepunger til dere... ;-)

Men, jeg har tilslutt valgt én vinnerkommentar, selv om alle er mer enn gode nok. Den om får sminkepungen er Emma Julie! Hun hadde kanskje en fordel akkurat nå ettersom jeg sitter med et stadig økende Australiasavn etter over to år hjemme i Norge nå ;-) Emma Julie studerer nemlig design og foto i Townsville, og hekler på fritida. Her er de søte ordene hun skrev:

"Inspirasjon, dedikasjon, motivasjon. Det er tre ting jeg henter ut fra bloggen din.

Ved å se alt det nydelige du lager av gjenbrukte materialer, gir det meg inspirasjon til å saumfare "op-shops" etter etterlatte tekstiler, selv om jeg ikke har symaskin, og nok ikke kommer til å få det mens jeg er i australia. Likevel kjøper jeg i bøtter og spann i håp om å en gang kunne lage halvparten så fine ting som du gjør.

Dedikasjonen du legger ned i hver minste del av produktene, og at du tør å satse på dette 100%, gjør deg til en av heltene mine. Tenk å leve av hobbyen sin da? Det hadde vært helt fantastisk, noe som gir meg motivasjon til å fortsette med mine hobbyer ved siden av studiene, selv om de ikke gir noe tilbake riktig enda.

I tillegg er jeg forelsket i de herlige stoffene du bruker til produktene dine. Rett og slett herlig."

:::

Slike kommentarer gir meg ny energi til å fortsette med dette, selv om det til tider er endel slit i kulissene. I følge min samboer er jeg den han kjenner som jobber mest! Som jeg har skrevet tidligere føles det jo som oftest ikke som en jobb, men jeg kan ikke nekte for at det tar mye mer tid enn vanlig 9 til 4! (Hva er helg? Hva er bekymringsløs nattesøvn? Stabil innekt?? ;-D) Heldigvis kommer det ofte søte mennesker innom meg på butikken eller legger igjen kommentarer som viser at jeg gjør noe bra, og hva er vel bedre enn litt ros og støtte :-D

Love you long time!

This and that!Det er mange som spør hvor jeg handler tekstiler. Det er i all hovedsak på bruktbutikker, loppemarked eller så raider jeg mormors loft ;-) Tidligere i sommer satte jeg en annonse i Byavisa, og har fått endel stoffer gratis fra snille damer som ryddet loftet. Noen turer på Stoff og Stil blir det også, men mest for å finne matchende sammensetninger til det jeg allerede har. Og tilbehør, som ofte er veldig billig der. Dette stoffet er bestilt fra den danske nettsiden The Fabric Company. Én meter ble 205kr med porto, mye dyrere enn hva jeg vanligvis handler, men jeg ble helt forelsket i dette mønsteret! Litt skuffet ble jeg likevel da pakken kom (kun etter 2-3 dager vel og merke!), og stoffet var veldig tynt. Men til søte sommerkjoler passer det jo likevel :-) Se på alle de søte detajlene da!

Et annet sted jeg ofte handler er Etsy. Kjøper både utstyr, tilbehør, mønster, tekstiler og håndlagde ting der. Har bare positive erfaringer med de ulike selgerne der, og de sender koselige mailer og gjør det lille ekstra som gjør at man kommer tilbake igjen og igjen. På bildet over ser dere mitt nyeste innkjøp av Jumbo kroklissebånd! Disse fjonge båndene måler 4 cm fra bunn til neste topp, og jeg gleder meg til å bruke dem!Til sist et lite bilde fra min hverdag; vi liker å ta lørdag på en hvilken som helst ukedag og kose oss med noe snacks. Gulrot med dip og ost&kjeks er en stor favoritt :-D

Nye brosjer og magneter :-)To duker og en hjemmesydd lampeskjerm er forvandlet til nye brosjer og kjøleskapsmagneter. Magnetene kan du forresten pynte opp flere plasser enn kjøleskapet med. Hva med fryseren, microen eller vaskemaskina? Heng opp små lapper og bilder og gjør det hjemmekoselig :-)

Alle disse finner du nå på Pryd pop-up! Og noen brosjer finner veien til Pryd Bakklandet i nærmeste fremtid :-) Brosjene koster 75 / 90kr og magnetene 150 for en pakke med 4 stk :-)

BildebonanzaJeg aner ikke hvor mange bilder jeg scroller meg gjennom hver dag, men når jeg finner noen jeg liker ekstra godt drar jeg dem over på desktoppen. Senere havner de i en mappe kalt Inspirasjon 2010. Jeg liker å bla gjennom disse mappene når jeg trenger et boost, og det hjelper meg alltid videre ut i nye baner og prosjekter. Alle bildene over hentet jeg idag, og alle er fra FFFFOUND, en bildeblogg med alt fra design, foto og interiør til festbilder og annet rart, og det beste av alt, det er en drøss nye bilder hver eneste dag :-D Happy scrolling!

Klipp klipp!Solen skinte, fuglene sang, og plutselig hadde jeg bestilt time hos frisøren for å gjøre noe jeg har hatt lyst til lenge... For en herlig følelse :-D Slenger inn en frisøranbefaling med det samme, besøk Hotlips i st.olavs gata (nedenfor der Trikken stopper). To unge damer som driver en egen salong/butikk, noe jeg selvfølgelig syns er sjarmerende, og støtter opp under. Har gått der i ca ett år og er alltid fornøyd med både klipping og service :-)

Stoffavhengig!


Mmmm, nok et bruktfunn, disse nydelige tekstilene fant jeg på Storås! Bilder fra festivaldekoreringen finnes på Prydbloggen: her :-)

nytt i eplabutikkenVille bare si fra at eplabutikken min er oppdatert med noen av disse pengepungene :-)

Småkjolene #01-51Legger ut et oversiktsbilde av kjolene jeg har sydd hittil, det er så greit å referere til når kunder bestiller over mail :-) Begynte med disse i midten av mars, og syns det er så gøy å sy dem! Mange har etterspurt kjoler i voksenstørrelse, og gutteklær. Har mønster på en vest til små herremenn, så får vi se om ikke det dukker opp noen utover høsten! Voksenkjoler har jeg noen retro mønstersnitt til, type A-kjoler, noe som kler de fleste, så vi får se om ikke jeg får til noe av det og. Hvilken kjole er din favoritt så langt?

Kjole #51 - svensk retroKjole #51 er en kjole jeg har hatt lyst til å sy en stund, for den er satt sammen av mine favorittstoffer :-D Det blå prikkestoffet er nytt, men det brune er en gammel hjemmelaget lampeskjerm, og det gule en gardin. Matchet med bredt, brunt kroklissebånd og turkis satengbånd. Hadde jeg bare vært 4 år selv... :-) pris 395,-Ta deg tid til disse videoene :-)


Nydelig illustrasjon / animasjonsvideo basert på et intervju av John Lennon. Vakkert! Funnet på bloggen til mine søte venninner Marianne og Lee, som forøvrig er full av inspirasjon til grafisk design, illustrasjoner, street art, interiør, branding osv: Fruity Legsia.

Your secret from Jean-Sebastien Monzani. Denne fant jeg hos Binka på Elefantzonen, hun sa det var en video jeg ville smile av, og hun hadde rett :-) Viktig å huske på å sette av noen minutter hver dag til å fokusere på noe positivt og på de små nære tingene i hverdagen. Ellers blir jo alt bare mas...


Jeg sitter og koser meg med de nydelige kommentarene som tikker inn på forrige innlegg, litt overveldet :-D En av etterlysningene var flere tips. Jeg skal blant annet komme tilbake med et innlegg med tips til flere av de bloggene jeg selv er følger av (og det er endel: etter 5 dager på Storåsfestivalen hadde det hopet seg opp hele 73 nye innlegg på Bloglovin'!) Jeg finner så mye inspirasjon hos dem så det må jeg dele :-) Et annet tips til meg var å oppdatere bloggen oftere, og det var kjempekos å høre. Noen ganger er jeg redd jeg "maser bort" lesere hvis jeg poster for mye, men nå skal jeg komme innom her oftere :-)

Jeg og tre venninner var forresten årets dekorgjeng på Storås, noe som resulterte i over 40 sydde vimpelrekker som dekte hele konsertområdet inne i skogen. Må prøve å fiske frem noen bilder så dere får se! Men nå er det sent, og jeg gleder meg til å krype oppi min egen seng igjen, teltlivet tar på!

200 000 treff på bloggen!Nå er det ikke lenge siden jeg feiret 100 000 treff, faktisk ikke mer enn 3 mnd. Og nå har telleren rundet 200 000! Det er vanvittig gøy! :-D Jeg benytter anledningen til å takke alle som stikker innom, og spesielt til alle dere som legger igjen en liten hilsen eller kommentar! Det er ikke alltid jeg har tid til å svare allesammen, men jeg setter alltid pris på dem. Ofte klikker jeg meg inn og besøker bloggene deres også, det er mye fint og kreativt der ute blant leserne mine!

Dessverre har jeg ikke gaver til dere alle, men jeg vil gjerne velge ut en leser som skal få denne nye sminkepungen! Denne give awayen er for mine faste lesere, så det er ikke nødvendig å linke, lage innlegg om meg eller slikt (selv om det selvfølgelig alltid er kjempestas når noen gjør det!). Det eneste du trenger å gjøre er å legge igjen en kommentar der du skriver hvorfor du leser bloggen min / hva du liker med den og hvorfor du vil vinne sminkepungen. Jeg er ikke ute etter en smiskerunde, men gi meg gjerne forslag til ting du vil jeg skal skrive mer / mindre om :-) Én trivelig kommentar blir valgt ut, husk å legge igjen e-postadressen din så jeg kommer i kontakt med deg hvis du vinner!

Jeg trekker en vinner neste søndag (8.august).
Ha en fortsatt nydelig sommerdag!
hits