juli 2011

Veien viderePå Øvre Bakklandet ligger Trondhjems beste bruktbutikk Etter min morfar! En secondhand-drøm for skattejaktelskere! Retro interiør, vintage klær & smykker. Ida som driver butikken har en formidabel sans for å plukke ut spennende varer, enten det er unike kjoler, vakre skatoll eller perlemorsbrosjer fra en svunnen tid. Butikken har åpent hver helg (fredag-søndag) og det er alltid masse nytt å titte på.

Det er ingen hemmelighet at jeg elsker second hand, og på ulike raids i hverandres butikker kom jeg og Ida i snakk om å ha et samarbeid - Vintage & Handmade! Tingene våre går jo hånd i hånd, både i kundegruppe og konsept - miljøvennlig, nostalgisk, gjenbruk, retro.

I slutten av august flytter Ingrid Riddervold Design inn i Idas butikk! Jeg gleder meg til å bli kjent med Etter min morfars faste kunder, og til å være tilbake på idylliske Bakklandet! Et eget rom fylles med mine varer, og vi kommer til å jobbe annenhver helg. 26. august er det i tillegg Bakklandsdagene, med yrende folkeliv. Velkommen!


Alle bilder ©Ida Schanke

Butikken ligger sentralt på Bakklandet :-)
Åpent kl 11-17 fredag og lørdag, 12-16 søndag.

Opphørssalg på Pryd MercurSIste uke for Pryd Mercur, og nå kan du finne mange fine varer litt billigere! Glasskunst, gjenbrukskunst, redesignklær, ørepynt, smykker, ringer, puter, flotte kort, småkjoler, mansjettknapper, tversoversløyfer, brosjer, lommebøker, vesker, vimpler, klokker, såper, hjartemagasin og hurra meg rundt! Hva med å kjøpe inn noen gaver til bursdagene som kommer i tiden fremover? :-)

Pryd på Bakklandet fortsetter driften sin som før, så konseptet forsvinner iallefall ikke helt. Hvor det blir av Mercurgjengen får tiden vise... På Prydbloggen finner dere linker de enkeltes nettbutikker og kontaktinfo.

Selv har jeg veldig spennende planer til høsten, stay tuned -
jeg kommer med nyhetene i neste uke :-D

Kjole #142 - Lillafin

Kjole #142 er størrelse 2 år og sydd av nydelig dyplilla fløyel. Stoffet er kraftig og tåler en støyt. Ny lillamønstret bomull på armene. Lommene er sydd av en gråblå rest med små søte stjerneblomster. Kjørlig grønnturkis satengskråbånd kanter kjolen nederst og lommene. En kjole som er fin både sommer og høst! Kr 450,- i nettbutikken.Kjole #141 - Pippi Langstrømpe

Kjole #141 har fått lommer! Det hvite stoffet med stort grønt mønster er en pent brukt og myk bomullsgardin. Det grønne med små hvite prikker er nytt, og det rosa er en ubrukt rest. Supersøte rosa blomsterknapper. 100% bomull og deilig i sommerbrisen! Størrelse 3 år, kr 450,- i nettbutikkenKjole #140

Kjole #140 er satt sammen av to nydelige rosastoffer og et brunt, orange, hvitt geometrisk mønster. Rosa blondebånd på midten og skråbånd nederst. Bare nye stoffer denne gangen. Størrelse 3 år, kr 420,- i nettbutikken.

Kjole #139 - turkis!

Kjole #139 er størrelse 2 år og sydd av en gammel barne-/ungdomskjole. Knall turkis med sirkelmønster i grønnbrunt. Toppen er i ny mintfarget bomull og matchende skråbånd nederst. Pris kr 395,- i nettbutikken.

Kjole #138 - LilleLinn

Kjole #138 er sydd av en gammel forklekjole med herlige blomster i rødt hvitt og blått! Den kommer egentlig ikke fra Linn, men kunne vært en miniutgave av henne og derav navnet ;-) Størrelse 1 år, kr 395,- i nettbutikken.BroderiDette er utsnitt av noe som kommer på et bokcover! :-D

Flere dørskiltTre nye dørskilt er ferdige og klare til dyst på sine ytterdører!
Lyst til å lage deg et slikt selv? Her er fremgangsmåten :-)

DominobrosjerStore vintage dominobrikker er forvandlet til pyntenåler :-) Disse tre ligger klare i nettbutikken min, og fem andre havner på Pryd Mercur i morgen. Noen er i tre og noen i gammeldags hardplast: Bakelitt! Bakelitt brukes så vidt jeg vet ikke lenger (eller sjeldent) og er begynt å bli et samleobjekt. Dominobrosjene kan du bruke som pynt på kjolen, jakka, lua, eska osv. Kanskje matcher du mannens dominomansjettknapper og?
Dominomansjettknapper finner du også i nettbutikken min :-)

Nye smekker :-)Jeg og frk.Skråbånd har blitt gode venner rundt de små tuppene på disse smekkene ;-) Dette er første gang jeg syr smekker, ettersom mine Pryd-kollegaer alltid har hatt forskjellige varianter i butikken. Mine er laget av voksduk, den tynne typen som er mer behagelig å ha på seg. Lang borrelås i nakken gjør at åpningen passer alle - jeg fikk faktisk på meg smekken selv ;-D Fort gjort å ta av og på også i forhold til søte små trykknapper som må treffe perfekt. Stor størrelse er de også, klar for søl og gris! De kan vaskes på 30 grader og strykes på lav temperatur fra baksiden.Tenkte jeg skulle vise dere et pattern jeg har laget i photoshop, etter tapeten på soverommet i Brønnøysund. Er den ikke herlig? Litt sånn psykedelisk morgenstund... For dere som ikke er kjent med patterns, de fungerer på samme måte som en farge, et klikk og flaten fylles med dette mønsteret. Så kan man ha annet enn hvitt bak også, eller endre fargen på mønsteret. Uendelige muligheter ;-)

 

Bakeinspirasjon

Nye kortsløyfesmykker, og ny pris!Beklager et lite bloggfravær fra denne kanten, vi har vært på tur nordover. Men noe sommer så vi ikke mye til ;-) Titter innom ikveld for å fortelle at flere sløyfesmykker er produsert, og at prisen har blitt litt rimeligere. Håper mange vil smykke seg med disse søte gjenbrukskortene i sommer og høst! Fem nye smykker er klare i Nettbutikken, og på Pryd Mercur. Kan allerede rapportere om tre fornøyde sløyfebrukere ♥

hits