juli 2010

Nye retro pengepunger og sminkepunger!

En siste innspurt før Storåsfestivalen denne helga (vi på Pryd stiller med butikk der!), jeg har sydd opp noen helt nye varianter av de retro pungene. Har vært på en runde og fått tak i noen helt supre retro stoffer, jeg elsker det blå prikkestoffet med blomstene på bildet over!Noen gardiner er for løsvevd til å brukes til pengepunger og slikt som slites mye. Dette problemet har jeg løst med blank voksduk utenpå disse sminkepungene, noe som også gjør at man kan sette dem på vasken og andre fuktige overflater uten å bekymre seg for innholdet :-)

Alle har fått mørkebrunt fôr med søte blomster.

Flere pengepunger i nydelig gardinstoff!

Pris på sminkepunger: 250,- Pengepunger: 150,-
De som ikke blir solgt på Storås dukker opp på Pryd / Pryd pop-up i neste uke :-)
3 nye kjoler på bestillingKjole #48 er str 3 mnd, en nett liten sak sydd av en rund rosa sommerduk. Jeg har beholdt det originale skråbåndet nederst, og buen passet mønsterformen perfekt! To blondebånd og knallrosa/brun-mønstrede armer.

Kjole #49 var bestilt til å ligne på #33, men i størrelse 5 år. Armene er fra en gardin, skjørtet fra en duk, og det myke røde corfløyelpartiet er en liten rest jeg hadde.Kjole #50 (!) er også str 5 år, sydd i mine yndlingsfarger rosa + rødt :-) Det lyserosa stripete skråbåndet er bestilt fra Nederland. Denne kjolen er også sydd av en gjenbrukt gardin, men en relativt ny en :-)
Tilslutt en sammenligning av største og minste størrelse. Ungene vokser mye fra 3 mnd - 5 år gitt!

Kjole #46 og #47Jeg har fått meg et nytt tantebarn, lille Stine! Hun er én uke gammel, og når jeg besøker henne på torsdag skal hun få seg to hjemmesydde kjoler. Kjole #46 er den første jeg har sydd i str 3-6 mnd, og er gjenbruk av et nydelig mykt retro dynetrekk. Gult satengbånd er fjongt!

Men stakkar, hun må få slippe å vente 3 mnd før hun ifører seg Tante Ingrid Riddervold Design! Jeg tegnet opp en enda mindre utgave, nemlig str. NULL! Kjole #47 er så liten at det ser ut som dukkeklær. Men så er det en stund siden jeg har fått kose med nyfødte. Kanskje de er så små? Vesla var bare 46 cm da hun kom til verden. Det er nok ikke lange tiden hun kan bruke kjolen, men arti å sy var den læll :-DLillekjolen er laget av en lyserosa duk, og myk rød cordfløyel fra restelageret. Det prikkete skråbåndet med blonder er fra Etsy.

Gjenbruk i mitt hjerte :-)


Nydelige armbånd laget av resirkulert porslensservice, besøk StayGoldMaryRose. $54 (340kr)


Smykke fra MeOldChina, $125

siste ukes bruktfunnDet er ikke så lett å ta seg fri når man er sin egen sjef og ikke tjener et rødt øre med mindre man jobber mye. En uke med helt fri ble det likevel, med min samboers familie i Brønnøysund. Der ble det både en tur på loftet hos hans mormor og en bortgjemt bruktbutikk langs veien en tidlig søndagsmorgen. Muggen fra Egersund passet så godt med den røde kakeboksen. Den er full av bittesmå hvite trekløver, og skal brukes til noe sysaker tenker jeg. Silkebånd kanskje!Disse voksdukene er på grensen til skrot, hullete og flekkete til tusen. Men jeg skal klippe meg noen fine biter til skikkelig retro sykkelsetetrekk. Hyttefølelsen er det ingenting å si på!


DIsse gardinene var det ingen andre som ville ha fra mormorens loft. Syns det var kjemperart :-D


Nok en spenstig gardin!


Sist men ikke minst: svigermors lille kattepengpung. Kanskje plass til 50 kr i tiere, men på den tiden fikk man jo veldig mye for de pengene forsåvidt.

I tillegg til disse funnene har jeg samlet inn endel tekstiler fra tre snille damer i Trondheim som har donert etter en annonse jeg satte i Byavisa. Kanksje det kommer bilder senere :-) Har du gjort noen gode kupp i det siste?

Kjole #44 og #45Kjole #44 er sydd av mammas restelager, nydelig off-white bomull med små røde blomsterbuketter. Røde armer, knallrøde pompoms og et hvitt bølgebånd. Str. 2 år, 370kr.

Kjole #45 er skikkelig festlig, med masse fluesopper på champagnefarget bakgrunn. Str. 2 år, 350kr.Grafiske abstinenser ;-)


Når det grafiske behovet melder seg liker jeg å leke meg med lapper og visittkort til businessen min. Denne gangen er det logoen som har fått en ny versjon. Jeg har også laget en "complimentary slip" som sendes med pakkene når folk bestiller ting av meg. Jeg tror ikke slike lapper er så vanlige i Norge, men er ofte en fast del av kontorpapirene til firmaene i utlandet. Disse lappene brukes til små håndskrevne beskjeder og takk for bestilling. Kjekt å ha så det hele blir gjennomført. Bildet over er skisser, under er ferdig logo og lapp.

hits