juli 2009

Off we go!

bilde 2

I dag drar vi på Storåsfestivalen, så jeg blir borte hele helga, også bærer det rett til Brønnøysund i 90årsdag. Tilbake om en uke :-)

5 nye retro skatter fra loftet!

dsc0020

dsc0019

Da jeg var liten lekte vi ofte Butikk, og i dag fant jeg en hel eske med gammel emballasje på loftet! Kjempegøy å se igjennom 80-talls O'boy, Prim, Sjokade, melk og fløte. Designet er så naivt og likevel så komponert. (Som grafisk designer har jeg lenge vært fascinert av pakningsdesign.) Jeg tok med meg disse 5 kartongene med H-melk, Juleversjon og Kulturmelk, som skal bli fine lommebøker etter ferien :-) Noen som er interessert?

EDIT: glemte å si at det er 200kr for disse sjeldne utgavene, og at de er laminert med kontaktpapir for å ta vare på printen. 80talls-trykkfargene var ikke like holdbare som i dag ;-)

Bordkortene er ferdige!

dsc0001

dsc0016

dsc0010

I neste uke blir det bryllup, og jeg har laget bordkortene (og invitasjonene). Jeg synes jeg var ganske kreativ nå altså; bordkortene er formet som en spå, og inni står det kjærlighetsdikt og finurlige ting om brudeparet. Alle gjestene får forskjellige dikt og visdomsord, så kan folk mingle litt og lese hverandres. Heldigvis er det bare 25 gjester mht. brettingen ;-)

Oppdatert; du kan bestille slike, les mer på min nye hjemmeside!

Sommeren er ikke over enda ;-)

dsc0027

dsc0026

dsc0031

Har laget noen sommerlige sett med øredobber ikveld. Mye vintage stoffer i sving her! Håper dere liker dem :-)

Nye søte brosjer

dsc0024

dsc0025

Jeg har funnet en stoffrest fra 80-tallet oppe hos mamma, hun sydde puter til tripp-trappstolene våre med dette :-D Det ligner veldig på de søte tegningene i bøkene om Thomas og Emma av Gunilla Wolde, men jeg tror ikke det er hun som har tegnet dette. Det har iallefall blitt noen søte brosjer! Pynt opp veska eller kjolen med herlig nostalgi - 60kr på Pryd.

Soup :-)Sjekk ut de nydelige låtene til Soup, et Trondheimsband med mine fine kompiser :-)

Flere lommebøker med fôr!

dsc0009

dsc0016

Etter at de to første eksemplarene ble solgt så kjapt har jeg sydd 5 nye som er å finne på Pryd nå :-) Det er 200kr for disse utgavene som er litt finere og mer forseggjorte enn de av kun kartong.

Sykkelsetetrekk nr.3

dsc0002

Her er et sykkelsete jeg sydde av en voksduk. Det har kjæresten lagt beslag på :-)

Dagens innkjøp

dsc0012

dsc0010

Vi syklet til Jula på Lade i dag og fant ting vi trengte, og ikke trengte. Nye støvler til meg for den nette sum av 89kr - Ser nesten ut som lakksko! Hipt & trendy :-D Hagehansker så jeg kan hjelpe mamma i hagen hennes. Hans kjøpte seg orange regntøy og mygghatt. Klar for fisketur! Ikke så klar for kaffedrikking...

dsc0004   dsc0003

Det er noe med gamle veteranbiler...

oc2

oc14

oc9

Nydelig akt!

carreblanc03

Jeg kom over en nydelig fotoserie fra den franske fotografen Eric Marrian; "Carré Blanc", med linjer og komposisjon laget av en naken kvinnekropp. Vakkert! :-)

Bilbelteveske!

ilfullxfull79118822

I dag har jeg bestilt denne snasne veska fra InterrobangEtsy! Ser ut til å være veldig flott og forseggjort, og best av avt, den er sydd av gamle bilbelter! Her snakker vi holdbart materiale. Anbefaler dere å titte innom butikken hennes for å sjekke ut de andre modellene, fine laptop-cover og slikt :-)

Nytt liv til tøyrest 60-tallet :-)

dsc0003

dsc0006

dsc0005

dsc0004

Fikk denne lille resten av mormor og den passet perfekt til øredobber :-D Motivet er malte blomster på svart bakgrunn. Romantisk ørepynt! (Fås kjøpt på Pryd for 60kr/stk) Nytt design på merkelappene forresten!

Kan jeg by på en papirfrukt?

fm2

Fant dette bildet på nettet og ble litt forelsket i de fine linjene :-)

Sykkelpimpin'! #3

sykkelsete rdt

Har sydd et nytt sykkelsetetrekk som ser ut som en fluesopp :-)
(Link til Sykkelpimpin' #1 og #2)

What's next?

dsc0001

dsc0002 1

dsc0003 1

Kjæresten min har en bunke LPer han ikke vet hva er. Mye ukjente greier som bare ble me da han kjøpte en eske på loppis. Jeg fant et kult cover jeg ville bruke, men da vi satte på LPn var den kjempekul! :-D Måtte dermed spares. Denne derimot, var kjedelig. Klipp klipp! Nye visittkort til meg! Herlig randomness på kortene, for ikke å snakke om gardina! Kom og forsyn dere med kort på Pryd :-)

Nye visittkort ;-)

dsc0007

dsc0008

dsc0011

dsc0014

dsc0012

Her er mine nyeste visittkort, som er laget av øl-emballasje! Det gikk veldig raskt å lage, og jeg synes mange av utsnittene på kortene ble veldig fine. Passer jo fint inn i rekken av mine gjenbruksprodukter ;-) Hmmm, nå fikk jeg lyst på en kald øl...

<3 resirkulert!

ilfullxfull80728821

Jeg fant noen utrolig tøffe glass på Etsy; resirkulerte Coronaflasker fra Yava Glass! Arti :-D Disse fire koster $24, mens Absolute-glasset koster $12. Skål!

il430xn64386555

Katongkunstner søker miljøbevisste drikkere for resirkuleringssamarbeid ;-)


bioqmiljobildelite

Jeg har et forbruk av tomme kartonger som overgår min drikke-kapasitet til de grader. Samler inn fra fjern og nær: Mormor har H-melk og Biola, Mamma har Kefir. Lettmelk, juice og Fløte fra Caféen der jeg jobber, Langtidsholdbar fra Kafé Mormors Stue, og ellers onkler og tanter og svigerinner chipper stadig inn med kartonger. Business! Trenger likevel flere giverglade mennesker i Trondheim som kan samle opp til meg, og spesielt er det noen typer jeg mangler:
Tine Iskaffe
Bio-Q
Tine Is-te

Tine Skummetmelk
Kulturmelk + skummet kultur
Biola i alle smaker
Litago og sjokomelk
Gelé på kartong
+++ alle fine kartonger :-)

Hvis du vil hjelpe til, this is how you do. Kartongen må være 1 liter, ikke de små. Åpne toppen helt og skyll godt. Legg i en pose. Ikke brett og stapp, da blir det ødelagt. Om det først har blitt en uggen stank går det aldri bort, de må skylles med en gang. Hvis det tar for stor plass kan du klippe av bunnen og legge flatt etter tørking. Jeg er veldig takknemlig! Hurra for miljøet! Og om du er en flink samler vanker det også en overraskelse... ;-)
Hvor kan du levere? Om du ikke kjenner meg så send en mail så vi kan avtale!

Mr & mrs Sweet!

dsc0006

Gelé og vaniljesaus! Disse lommebøkene går hånd i hånd - jeg selger dem som et par på Etsy. Perfekt gave til et kjærestepar eller gode venner. De er ekstra holdbare med aluminium inni. Trykk på bildet for å komme til annonsen :-)

500 håndklipte visittkort...

dsc0011

dsc0009

dsc0012

Tenkte jeg skulle ta den økonomiske løsningen og klippe visittkortene mine selv. Jeg vil nemlig ha denne formen, som er inspirert av slike mappesystemer med bokstav oppe i kanten. Nå har jeg klippet 250 stk og er temmelig lei ;-) Men jeg kan anbefale billig printing på Vistaprint, jeg betalte bare porto for disse! Eneste ulempen er at de sender en mail hver dag med nye tilbud... (etterhvert som man bestiller seg noe blir avslagene større og større, og tilslutt gratis produkter).

The Olympus PEN StoryJeg hermer etter Stine og poster denne herlige videoen. Har lastet ned sangen og hørt på den omtrent 9 ganger bare i dag. Jeg elsker sånne sanger. Den heter Down Below og er skrevet av Johannes Stankowski. Og videoen er utrolig sjarmerende også. Godt å se at livet er fullt av varme sommere og gode minner. Du kan lese mer om Olympus-historien og laste ned sangen gratis her :-)

Enkle poser i papir

dsc0001

dsc0002

Da vi gikk tom for papirposer på Pryd lagde jeg nye av et gammelt dameblad. Alle disse kommer fra ett blad! Metoden er enkel, bare å klippe, brette og sette på en teipbit på baksiden. (Jeg brukte den siste papirposen vi hadde som mal til de minste også lagde større maler selv etterpå) Perfekt til smykker og øredobber som ikke skal forsvinne i handleposen / veska til kundene :-)


EDIT: Har fått noen spørsmål om hvordan er de laget. Forklaringen var kanskje litt mangelfull ;-) Prøver å tegne det jeg!
papirposemal
Klipp ut noe som ser ca slik ut. Målene er opp til deg selv, men det blir penest om Side 1 er halvparten så bred som Midtdelen, for da blir skjøten liggende på midten av baksiden.Fold de stiplede linjene og brett inn delene i rekkefølgen: Side 2, Side 1 og tilslutt Bunn. Sett på en teipbit eller lim med limstift. Toppen brettes ned når den skal brukes. For å få litt effektivitet over det hele klippet jeg mange sider på én gang. Kanskje 10 stk. Brettet hele bunken og teipet deretter hver og en ferdig.

Dagens øredobber

dsc0004

Øredobber jeg har laget av tekstilrester fra fjern og nær. Fint med resirkulering da vettu. De røde med hvite blomster er en gammel dukkedyne, hvit med blå ruter er en liten barneskjorte, og de blå med gule/lilla blomster er et gammelt stoff fra 60-tallet som jeg fikk av mormor. Størrelse 2cm. Til salgs på Pryd for 60kr/paret :-)

4 nye knappesmykker

dsc0019

dsc0033

Disse håndlagde smykkene er laget av mange gamle knapper - og noen nye. De ligger veldig fint rundt halsen, og kan brukes både til hverdags og fest. :-) Selger dem for 220kr på Pryd.

Tuppen & Lillemor

dsc0038

dsc0039

I går fikk jeg noen søte tekstilrester fra Mari, og tenkte å prøve meg på noen små, fôrede lommebøker. Satte på knapper i dag, og én time senere var de solgt begge to! Det var forresten en kjempehyggelig dag på Pryd med mange trivelige kunder innom :-)

Vistittkort-stempel

dsc0044

Jeg har fått laget meg et stempel, og nå kan alt bli til visittkort :-D Inte dumt... Billig var det og!

Bilder fra Seilskuta Legend

img0550 kopi

img0555 kopi

Fikk tilsendt bilder av salgsutstillingen. Blir spennende å høre hvordan salget går!

Fargetatoveringer

coeur de pirate 1

Disse var nydelige....
(bilde fra internett)

Kunst- og designutsalg på seilskuta Legend

637611083711701511082405201526557143101096n 637611083709701511082405201526557101055797n

13.-31.juli er det utstilling og kunstutsalg ombord på seilskuta Legend som ligger til kai ved Rådhusbrygga i Oslo. Og i den forbindelse ble jeg spurt om jeg ville selge lommebøkene mine der! Har sendt nedover 30 stk som nå altså er å finne på skuta sammen med mye annet flott. Åpent hver dag fra 11-18.

Facebook-eventen står det
"Masse spennende produkter fra norske kunstnere og designere; Heidi W. Goksøyr, Arne Langleite, Paul Paiewonsky, Snella og Petronella, Ola og Kari, Synnøve Fylling, Theo Picton, Ingrid Riddervold, ZN Design, Mia Jøms, Nesten Hest, Vigdis og Ruth, Tante Pose..." www.legend.no

Hihi, stas :-D
(her er lommebøkene jeg sendte dit:)

dsc0012

Oh, no...

dsc0005 1

Én liten glipp, og 100 ørepinner suser utover. Jeg la merke til at jeg bare ble stående og tenke "ånei." istede for å banne og bli sur som mange andre kanskje ville gjort. Flaks at ørepinner er billige :-)

Kartonglommebok #500!

dsc0004

Here it is. Må nesten feire at salget går så bra :-)

Sommer :-D

dsc0002

Hekleblomst

dsc0018

I går ville en venninne lære å hekle blomster og bestemorruter, og slik gikk det (til høyre) Øvelse gjør mester! ;-)

Knapper!

dsc0030

dsc0032

dsc0038

dsc0044

dsc0043

dsc0046

I dag har jeg laget disse nye smykkene og armbåndene :-) (selger dem som vanlig på Pryd)
Neste uke skal jeg jobbe der hele uka, håper på besøk fra noen venner og kjente! Åpent ons-søndag.

Ny lommebokbestilling fra Nobels Fredssenter!

r312

I april sendte jeg 20 lommebøker til Nobels Fredssenter, og nå fikk jeg mail om at salget går bra, og at de vil bestille flere. Og ikke bare litt! 100stk! Herremin, nå blir det bretting i sommer skjønner jeg! (Siden jul har jeg nå lagd 475stk) Det er kjempetrivelig at kartonglommeboka er så populær :-D

Nye lommebøker på Etsy

dsc0011

dsc0016

I dag har jeg prøvd ut noe nytt: å fóre lommebøkene med tekstil! De ble veldig koselige og mye mer "ordentlige" med fór, og dét er selvfølgelig også resirkulert! Ettersom disse er de første test-lommebøkene selger jeg dem for 100kr på Etsy. De har noen små skjønnhetsfeil her og der (bommet litt med sømmen og slikt), men fungerer helt fint ellers. Trykk på bildene for å se mer om dem på Etsy :-)

Saved by Makramé ;-)

dsc0000

dsc0005

dsc0009

Jeg kjøpte et herlig fargerikt smykke på marked i London, men da jeg prøvde det etterpå var det så trangt! Ble liggende tett inntil halsen og ga en kvelende følelse. Nå har jeg tredd om de fine treperlene på en lengere snor med makramé, og må si resultatet ble flott! (Off-white silkemyk tråd fra Perlehuset er forresten fabelaktig ;-))

Tøybokstaver

dsc0001

dsc0009

dsc0018

I dag var jeg i min aller første Babyshower, og som gave lagde jeg dette koselige navneskiltet :-) Var vel noe av det eneste som ikke var babyrosa i gavehaugen... Bokstavene er enkle å lage men tar litt tid å knøvle med vrenging og fyll. Ser for meg det blir fint å henge opp på veggen på barnerommet!

Sanna Annukka <3

dsc0001

Finske Sanna Annukka har nå designet for Marimekko, og i dag kjøpte jeg denne nydelige boksen på Unikko-butikken her i byen. Falt pladask for fargen og stemningen. Dette blir en bra kaffeboks!
Veldig lenge siden jeg har vært innom den butikken, men de har veldig mye fint. Synd det er så dyrt med metervare og slikt. Selv må jeg si jeg er litt lei av de Marimekko-mønstrene med store blomster, noen ganger virker det som folk kjøper det bare fordi de kjenner igjen merket, og spesielt fordi de vet at andre vet at det er dyrt. Jeg liker ikke slik merkementalitet. Jeg vil ha ting jeg synes er fine uavhengig av pris, og om folk vet prisen eller ikke. Helst vil jeg ha unike ting som ingen andre har og ;-)

Her er noen flere av de fine mønstrene til Sanna Annukka!

10peacock01folkmaidens

midnightsunrepeat

Hvis det finnes en kortstokk så ønsker jeg meg den ;-)

Gotta love Ikea!

dsc0006

dsc0007

dsc0003

dsc0004

Var på IKEA igår og fant masse fin metervare til en billig penge! Så nå er det bare å sy! Kjøpte også noen morsomme pepperkakeformer med skogstema: Elg, pinnsvin, snegle ;-D Råsøte! Og økologiske fullkorns pastaelger.

Fant en fin voksduk på Kremmerhuset her om dagen og, tenker det skal bli noen fine sykkelsetetrekk av den.

dsc0009

Nye hverdagsøredobber

dsc0003

dsc0004

dsc0006

Alle disse er lagd av utslitte skjorter :-) Flotte å bruke til hverdags når man ikke vil være for pyntet, men likevel ha noen fine detaljer.

Sykkelpimpin'! #2

dsc0021

dsc0022

dsc0025

Sykkelen min er tilbake fra verksted og er god som ny! Kurven fra Martnan er på plass og jeg har testet å sy sykkeltrekk, som jeg skrev om tidligere. Har kjøpt inn voksduk, men prøvde meg på en variant i vanlig stoff først. Egentlig ganske godt nå på sommeren at man slipper å bli klam på setet ;-) Ganke tilfeldig at det ble blårutete, men nå fikk sykkelen et slags pikniktema, det er jo koselig :-D (Stripene lagde jeg for noen år siden ved hjelp av svart & hvit spray og en rull maskeringstape. Det tok en hel dag å få det til, av og på med hjul osv, men så fikk jeg en unik sykkel.) Jeg har planer om å sy sykkeltrekk og selge på Pryd!
hits