juni 2011

Nyhet; sløyfesmykker laget av spillekort!

I dag har jeg holdt på med et nytt prosjekt, nemlig sløyfesmykker laget av spillekort! Kortene er slitesterke og ment å hånteres mye, så de tåler fint å henge rundt halsen til pynt. Med et resirkulert kortsmykke støtter du gjenbruk og håndlagd samtidig som du blir kjempesøt med sløyfen ;-)
Har du et lykketall i kortstokken? Denne beholder jeg selv ;-)


Smykkene kommer pent innpakket i miljøvennlig cellofanDe første sløyfesmykkene er på plass i eplabutikken


Å komme opp med et nytt produkt tar fort en hel formiddag. Prøving og feiling, knøvling og knoting :-) Gøy når man kommer frem til noe man er fornøyd med!

Kjole #137

Kjole #137 er noe av det søteste på lenge :-) Størrelse 1 år, og like sommerlett som en sommerfugl! Begge stoffene er nye denne gangen. Varmrosa topp med ørsmå blader og et fløyelsbånd som matcher perfekt over brystet, og hvitt med sorte små prikker på underdelen. Kr 380,- i Nettbutikken eller Pryd Mercur.Pute sydd av ullgenserJeg kjøpte en baggy ullgenser på Fretex for en stund siden, men har ikke brukt den pga fasongen. I dag satte jeg saksa i den for å gjøre den mer tettsittende. Easy peasy tenkte jeg, haha! Det jeg ikke tenkte på var at hvis jeg flytta armene lenger opp på skuldra ble de jo alt for korte! 2 minutt senere fant jeg på en ny løsning av den oppklipte ullgenseren, nemlig pute.

Nye Pryd Mercur

Pryd Mercur skulle være en midlertidig pop-up, bare fra november 2009 og ut året. Det var tidligere senterleder Pia Biermann som inviterte oss, og jammen er vi glade for at vi sa ja! Etter nyttår fikk vi stadig fornyet oppholdet, og ble etterhvert riktig så husvarme :-) Samarbeidspartnere kom til, og gikk, med ulike varer og ideer. Kunder begynte å handle hos oss fast. Trivsel! Etter hele tjue måneder i lokalet nede har vi nå måttet flytte oss, én etasje opp. Og 1.august er det kroken på døra dessverre! Inntil da finner dere oss i dette lokalet mellom DNA skobutikk og Glitter. Håper dere vil besøke oss denne siste tiden!
Småkjolene mine på rekke og rad


Skattoll fullt av øredobber og LP-skåler. En rosa stol til kjøkkenkroken?


Øredobber laget av små stoffrester, like fine til hverdags og fest!


Ny toalettmappe før sommeren? Unike gjenbruksvarianter å velge i.
Tre rever venter fortsatt på nye hjem, de liker godt å kose i sofakroken ;-)


Som alltid godt utvalg i øredobber fra Stine!


Silje Auroras bonderomantiske varer - puter og bilder lagd med lomokamera og håndtrykk!

Har du handlet hos Pryd Mercur? :o)

 

Chocolate with a heart


I går var jeg en snartur innom Etikken her i Trondheim, og kunne ikke motstå disse vakre sjokoladene (ja, jeg skuer hunden på hårene, men som oftest svarer innholdet til forventningene ;-)) Det ble en mørk plate med mint til meg, og en med hvit sjokolade til Hans Petter. Sjokoladen i seg selv er virkelig himmelsk! og kanskje smaker den enda litt bedre fordi den er Fairtrade? :o)

Er du bevisst din forbrukermakt? Og kjøper du noen ting fordi de har finere design enn andre?
God helg!
Vintage korsstingsmønstret voksduk forvandlet til...Toalettmappe og sminkepunger! Det er ikke lett å finne brukte voksduker som er fine nok, de fleste er både flekkete og hullete. Etter en vask av denne klippet jeg ut noen biter som var brukbare, og det er enda nok til én sminkepung til + et sykkelsetetrekk. Fargene på fôret matcher utsiden, mørkegrønn og blå nyanser, og passer fint til folk som liker det autentiske ujålete sommerferiepreget fra hytta ;-) Små sjarmerende bevis på et tidligere liv må man tåle. Du finner dem på Pryd Mercur. Velkommen innom!

Kjole #136 - dynetrekknostalgi!

Kjole #136 er størrelse 6 år og sydd av to gjenbrukte stoffer. Et herlig retro dynetrekk, veldig pent brukt i motsetning til mange andre jeg finner, og et blåstripete laken. Deilig sommerlett kjole! Kr 395,- på Pryd Mercur / Nettbutikken.Skrivepapirpute

Jeg har alltid vært fascinert av hverdagslige ting som enten er laget av andre materialer, forstørret eller tatt ut av sammenheng. Heklede muffinser, filt-hamburgere og slikt :-) Her er en variant fra meg, en myk skrivepapirpute til sofakroken! Jeg har sydd én som jeg beholder selv, og én til nettbutikken. Samme stil som Skolekjolen, med linjert ark og rød marg. Putetrekket er en flott gave til en lærer, skribent, student, forfatter eller andre som setter pris på litt humor i hverdagen. Garantert uten paper-cuts! :-)

Kjole #135 - blomsterrosa

Kjole #135 er sydd av et metervarestoff jeg fant hos Fretex, gammelt men ubrukt, og med nydelig blomstermønster! Off-white bakgrunn og roser i nyanser fra lyserosa til fersken. Armene er fra en rosa duk og nederst et lyserosa skråbånd. Størrelse 1 år, kr 395,- på Pryd Mercur / Nettbutikken.Kjole #134 - rødt, hvitt og blått!

Kjole #134 er størrelse 3-6 mnd, og sydd av et nydelig blått restestoff, rød polkadottbomull og en hvit blåprikkete rest fra en bluse. Nederst er den kantet med et knallrødt bånd jeg fikk tak i på epla. Flott gave til de nybakte foreldre, og noe som bryter med alt det rosa hos de minste :-) Pris kr 395,- på Pryd Mercur eller i nettbutikken min.Badekåpe til de minste :-)Hihi, sjekk denne lille tassen, en badekåpe til de aller minste, str 9-18 mnd! Det er 1-årsgave til min badenymfe-niese, og jeg vet den kommer til å være aaaalt for stor! Hun er så liten og fin. Men er det en ting som er sikkert, barna vokser alltid inn i ting. Og ut av. Mønsteret til denne fant jeg hos MADE igår, og det kan kjøpes for 45kr her. Veldig utfyllende pdf med fine bilder og instruksjoner, anbefales på det varmeste.To omtrekte stoler selges

To søte stoler har fått nytt liv (se nederste bilde) og selges på Pryd Mercur for kr 800,- samlet pris.


Før.

Kjole #133

Kjole #133 er sydd av to gjenbruksstoffer; et knallgult laken, og et skjørt med nydelig blått/hvitt mønster. Syns det minner meg litt om bunader og folkedrakter, men stoffet er i polyester, så det er en lett og fin sommerkjole. Har for første gang tatt armene i samme stoff som toppen, og syns det ble en fin kontrast med denne todelingen. Størrelse 4 år, kr 420,- på Pryd Mercur eller i nettbutikken.

Nye lekedyrsmykker!Jeg har laget noen morsomme smykker av gjenbrukte plastlekedyr, pyntet med fargerike hamaperler for maksimal nostalgi :-) Første gang jeg lagde slike var i mai 2009, og jeg syns fortsatt de er like fine. Disse smykkene passer like godt på T-skjorta, tunikaen og kveldskjolen, og blir garantert lagt merke til. Lange smykkelenker som blir hengende ca midt nedpå brystet, 73 cm langt sølvfarget kjede.

Fem smykker finnes nå i min nettbutikk, og de ni på bildet under blir å finne i Trondheim Kunstmuseums gavebutikkGråmølna (Solsiden)! Der skal de ha en 80-tallsutstilling som åpner 19.juni, og i den anledning ble jeg invitert til å levere litt passende varer til salgs. Kassettpengepungene i forrige innlegg skal også dit :-)


Hva er kulest, hund eller kamel? ;-)

Trykte kassettpengepunger!De siste dagene har jeg jobbet med noe helt nytt, nemlig silketrykk! Jeg har et japansk alt-i-ett-kit, Gocco, som man både lager trykkplatene og trykker med etterpå. På papir eller tøy. Jeg prøvde tøy først, og først ble jeg ganske misfornøyd med resultatet. Jeg har trykksverte spesielt beregnet på tekstil, men stoffet sugde til seg masse, og plutselig var det lite igjen. Veldig varierende resultater får man si. Men etter at den første skuffelsen hadde lagt seg har jeg begynt å sette pris på det håndlagde preget, og syns alle de ulike uttrykkene er fine på sin måte! Hva syns dere? Ser de fine og sjarmerende ut, eller tenker dere at her er noe blitt feil?

DIY - dørskilt i pappobs obs, monsterpost ;-)
Her kommer en steg-for-steg oppskrift for å lage egne dørskilt som dette. Oppskriften kan også brukes til å lage bilderammer. Håper dere liker :-) Setter stor pris på å få se evt resultater, send meg bilde på mail da?

Du trenger:
Papp stor nok til skiltet du vil lage. Vanlig pappeske funker fint.
Tapetkniv, skjærematte, linjal, limstift, gaffa, penn og evt saks.
Tekstil stor nok til å dekke pappbiten og litt til. Bør ikke være gjennomsiktig.

Begynn med å tegne huset rett på pappen og skjære det ut. Jeg syns det kan være fint med litt skeiv "Tim Burton-aktig" stil. Hvis du vil begynne enkelt dropper du pipe og holder vinduet enkelt. I denne oppskriften viser jeg et avansert og et enkelt hus :-) Du kan selvfølgelig finne på mange andre ting enn de jeg har gjort også.


Klipp til stoffbilten. Stryking er vanligvis ikke nødvendig da den blir limt pent fast uansett.

Bruk limstift eller annet lim på forsiden av huset og legg det med limsiden ned på stoffet. Glatt ut og klem forsiktig. Bruk saks eller tapetkniv til å kutte stoffet ca slik:
I alle vinduer må det skjæres et kryss.Påfør lim langs kantene og strekk stoffet rundt til baksiden. Avslutt med litt gaffa. Gaffa fikser alt ;-)
Her er grunnen til at rutevinduer er mer avansert...

Her er husene ferdig kledd, neste steg er å lage navnelappen. Jeg bruker tykt papir i printeren, 250 gsm. Har du ikke data / datakunnskaper er det fint å tegne og skrive for hånd også! Mål opp og lag lapper som er minst 1 cm større enn vinduene. Lag evt noen ulike farger så kan du prøve dem ut på huset. Jeg syns det er gøy å leke med mønster og farger som matcher tekstilen.
Lappene taper du bare fast på baksiden.
Dørskiltet er såppass lett at dobbelsidig tape kan brukes som oppheng.


Hvis skiltet skal sendes eller fraktes, så pakk det for all del godt inn. Papp har en tendens til å knekke og bøye seg. Disse dørskiltene egner seg best til innendørs bruk, altså i blokker og trappeoppganger.

Kommer du til å prøve deg på et dørskilt eller en bilderamme?

Mansjettknapper på epla

Har nå lagt ut tre pakker med domino mansjettknapper i nettbutikken for dere som ikke bor i Trondheim :-) Overrask kjæresten eller en venn, disse passer perfekt til voksne gutter som fortsatt er glade i lek og moro ;-)

Kjole #132 - rosehagen

Kjole #132 er størrelse 1 år og sydd på bestilling fra Ingebjørg. Hun likte nemlig Kjole #114, og heldigvis hadde jeg litt mer av dette nydelige rosegardinstoffet. En turist som var innom Pryd fortalte at hun hadde akkurat like gardiner i England i sin barndom, og sannelig er stoffet merket med United Kingdom! Jeg syns det er fint å tenke på at det fantes en tid før alt ble Made in China.

I kontrast til det myke rosemønsteret er armene i dyp blå med mørkeblått mønster, en stoffrest jeg har ønsket meg og fått av snille Ane. Det er litt blått i rosene og som liksom blir hentet litt frem på denne måten. Nederst er et blondebånd og en lyserosa kant for å fremheve de rosa rosene :-)Stempelsett! / Mormors KommodeCheck it out! Jeg tok en langhelg i Oslo (beklager blogg-fraværet :-)), og på vei til en park måtte jeg bråbremse og stikke innom denne butikken Mormors Kommode! For en sjarmerende og inspirerende liten butikk :-D Jeg gjorde et kupp med dette stempelsettet, svær eske, nedsatt til bare 350 kr! Gleder meg som en unge til å trykke på papir og stoff. Bokstavene er i en font jeg elsker og de er store og mange og fiiine. Lykke :-DMormors Kommode finner du i Thorvald Meyers gate / Sannergata ved Grünerløkka. Har lånt et par bilder, håper det er ok :-) Siv som driver sjappa syr egne klær og barneklær, og har litt bruktvarer i tillegg til andre fine varer.hits