juni 2010

Oppussingsobjekt: Strykebrettet!

Æsj æsj. Med splitter nytt arbeidsrom passet ikke dette gamle fæle strykebrettet inn. Nytt trekk var heldigvis meget enkelt å sy! Jeg bare tok av det gamle og klippet til fasongen på et nytt stoff, sydde inn kanten, tredde i hyssing, og vips var strykebrettet godt som nytt!Dette kule retrostoffet var jeg så heldig å få av en snill dame etter at jeg hadde annonse i Byavisa. Enda en dame har ringt, så jeg håper å få til en hentetur snart! Om det er noen flere snille mennesker som vil gi meg gamle duker, sengetøy eller gardiner så tar jeg imot med åpne armer, og du får ryddet loftet ;-D

Kjole #43 - rosa prikkerKjole #43 er todelt. Mellom runde rosa prikker og brune ruter er det et hvitt bølgebånd på forsiden. Ferskenfargede armer sydd av en gjenbrukt gardin. Det brunrutede stoffet har vært en duk i sitt tidligere liv. Mangler bare en liten prinsesse til å ha den på nå :-) Størrelse 2 år, 375,-Lena JohnsenFlinke fotograf Lena Johnsen kom til meg i vår og spurte om jeg kunne lage noen stjerner til photoshoots. Slikt syns jeg er både artig og nyttig, så jeg sa selvfølgelig ja :-D Disse er lagd i papir på samme måte som hårpynten/brosjene i voksduk jeg lagde tidligere (og har planer om å lage flere... snart, hehe). Jeg er så fascinert over det fine lyset i bildene til Lena!
Modell: Helle. Copyright alle foto: Lena Johnsen.

Flyttestrev!Det har vært stille på bloggen en liten uke, men det har sin naturlige forklaring. Vi har flyttet inn i ny leilighet! Jeg er veldig flink til å hamstre opp loppefunn, møbler og stæsj, og det fikk sin straff denne uka. Pakking, bæring, stabling, utpakking, rydding, koffertliv, stønn! Vi lever enda i et kaos, med timesvis av rydding hver dag. Men det begynner å bli! Og det er veldig verdt det: Den nye leiligheten er dobbelt så stor som den forrige, veldig lys, høyt under taket (bodde på loft før) og ikke minst; et helt eget arbeidsrom til meg! (bilde under). I tillegg har vi gigantisk hage, en liten veranda, stort loft og et bibliotek til min bokglade samboer. Skal komme tilbake med bilder når jeg har fått på plass ting :-)

Kjole #42 - lys rosa dukKjole #42 er størrelse 3 år og sydd av en nydelig lyserosa duk med hvite og orange broderier. Armene er i tynn sommerlett bomull med blomster og påfuglprint. Matchet med brunt skråbånd og knallrosa blonder. kr 375,- Solgt.Se og Hør anbefaler Pryd!For et par-tre uker siden fikk jeg hyggelig besøk i butikken på Bakklandet. Se og Hør var i byen for å lage en reiseguide om Trondheim, og journalist Torild Moland tok seg tid til både å prate og handle litt på Pryd :-)

"På Bakklandet finner du også Trondheims mest alternative butikker, som kooperativet Pryd der syv kunstnere selger sine egne varer. - Folk senker skuldrene og tar det mer med ro her på Bakklandet, sier Ingrid Riddervold som lager gjenbrukskunst."

Hihi, stas!!
Artikkelen var på trykk i gårsdagens Se og Hør Weekend, som har over 600 000 lesere hver uke :-)

babytøfler :-)Jeg har prøvd meg på et par varianter babytøfler. Den ene er vendbar og med strikk i helen, og den andre er en kimonovariant. Søte begge to :-)

Begge tøflene ligger til salgs i eplabutikken min.Kjole #41 - to kjoler i ettKjole #41 er sydd av to retro dynetrekk med herlige blomster. Kjolen er vendbar, og begge sidene har lomme på brystet. To sett med matchende knapper, og kantet med hjemmelaget skråbånd. Størrelse 1-2 år, 495,-Hurra, 200 solgte produkter på epla!


Tusen tusen takk til alle som kjøper ting av meg og bidrar til mitt fabelaktige levebrød :-D
Jeg feirer 200 epla-salg med å gi 10% rabatt til alle som er fans av meg på Facebook. Ha en nydelig søndag!

Nye sykkelsetetrekk

Marianne sendte meg bilde av sykkelen sin og bestilling på sykkelsetetrekk. Hun ville likegodt ha to stk, et i voksduk og et i tøy, og jeg fikk velge farger, bare det var noe retro. Jippi, jeg liker best slike litt frie oppdrag :-D Fin sykkel forresten, hun har malt den selv!Det ble turkis regntrekk og orange/brun/gul vakkert retro gardinstoff til det andre. Satser på at Marianne blir fornøyd og sykkelen fjong! EDIT: Her kan du se resultatet på Mariannes egen blogg :-)


Jeg har bevilget meg et regntrekk selv også. Blir for dumt å sykle rundt med plastpose når jeg selger slike ;-) Må jo reklamere litt! Herlig farge, midt mellom rosa og lilla :-D

Kjole #40Kjole #40 er bestilt av Tonje :-)KjøleskapsmagnetisAina har bestilt en is til å ha på kjøleskapet, med rosa strø :-) God sommer!

Kartonglommebok #2000!Ja det er ikke en spøk! Lommeboka får du kjøpt her  solgt.Historien bak:
Jula 2008 begynte jeg å brette lommebøker til familie og venner. Etter jul eksploderte interessen og venners venner begynte å bestille. Det ble en pyramideeffekt, og i mars ble jeg med i det kreative butikkollektivet Pryd på Bakklandet, med et knippe lommebøker og noen øredobber. Businessen gikk stødig kurs, og trivelige kunder og salg inspirerte meg til stadig nye produkter. En rød tråd har hele tiden vært gjenbruk og nostalgi, det være seg tekstiler fra en svunnen tid og glade barndomsår, gamle knapper og nøkler, ting og materialer andre betegner som skrot. Jeg elsker å skape, og får abstinenser om jeg ikke har produsert noe på en dag. Jeg har tusen idéer og alt for lite tid :-)

I november 2009 var inntektene nok til at jeg sluttet i caféjobben min og satset fulltid på egenproduksjon. Hvor lenge det vil vare er jeg spent på, men jeg har klart meg i 7 måneder! Hurra :-D

Jeg vil benytte anledningen til å takke alle som stikker innom butikkene og handler, som har gitt meg et levebrød og eget firma, og til alle som kommer med ros og motivasjon. Love you! :-D

Kjole #39 - ny modell!Kjole #39 er laget etter et mønster jeg fant i en svensk sybok fra 1979. Sjarm :-D Kjolen er størrelse 3 år og laget av en nydelig rosa duk med orange + hvite detaljer. Lommen er fra en hjemmesydd lampeskjerm. Det er mørkebrunt satengbånd nederst og mørkebrune knapper, hvitt skråbånd oppe. pris 450,-

Egenprodusert skråbånd og nye lapper!Etter å ha lært meg å sy på skråbånd først nå i 2010 er jeg bitt av basillen! Og da jeg fant en aldri så liten toolStoff og Stil måtte jeg prøve meg på et egenprodusert bånd. Lettere sagt enn gjort, men øvelse gjør mester!


Her er skråbåndsfolderen. 2,5 cm, noe som er et ganske bredt skråbånd, men jeg tenker skal det være så skal det være!Rullet det ferdige skråbåndet mitt opp på en gammel pakke, heldigvis fikk jeg mye mer enn 5 meter når jeg først satte i gang :-)
Slik blir den ferdige bredden.


Lyst til å prøve deg du og? Jeg brukte denne fremgangsmåten. Hadde tenkt å ta denne, men selv om det sikkert går raskere var det litt forvirrende :-)Grafisk Designeren fikk nytt oppdrag idag (meg selv altså); nye baksider til prislappene jeg bruker på kjolene. Jeg liker å blande den strenge, litt firkantede firmaskriften min med håndskrift / løkkeskrift, og idag ble det akvarellmalte roser i tillegg. Sommer kommer!

3 nye is-brosjer har også sett dagens lys! Jeg har en selv som jeg bruker året rundt, og får alltid masse kommentarer og skryt, så jeg har lenge hatt planer om å lage noen for salg. Disse tre har ikke helt fått bestemt salgssted enda, men prisen er 195kr, og om noen ønsker seg en er det bare å si fra :-) Is-varianter med ispinne kommer også etterhvert.


En lurkjikk på kjole #39 - bilder kommer i morgen når det blir dagslys igjen :-)
hits