juni 2009

Milde himmel...

dsc0002

dsc0004

Nydelig himmel igår kveld!

Som hånd i hanske!

dsc0009

dsc0011

Sist jeg var oppe hos mamma fant jeg denne gamle hansken min! Hun sparer på så mye rart :-D Uansett, det turkise blanke stoffet fikk gjort nytte for seg som nye øredobber istedet! Det var mange sømmer og litt slitasje, men disse 5 parene ble det iallefall. Flott med resirkulering!

Tante Anne har kattunger :-)

dsc0025

dsc0056

dsc0037

dsc0033

I går var vi og kjikket på kattungene som tanta mi har. Det er 4 stk og to av dem mangler fortsatt et nytt hjem. De er klare til å gis bort denne uka her. Utrolig søte små nøster :-D Si ifra om dere vet av noen som skal skaffe seg katt i Trondheim :-)

Plastic-bag fusing

dsc0003

plastikkposer

I går prøvde jeg en teknikk som kalles fusing på plastikkposer. (Se gjerne video med instrukser fra Etsy) Det er veldig enkelt, men resultatet blir ikke alltid like bra. Posene som fungerer best er de tynne, knitrende supermarkedposene man får i utlandet, våre poser her er for tykke og gummiaktige virker det som. Metoden er som følger: Brett posen så du får 8 lag, det blir en fin tykkelse. Legg bakepapir under og oppå og styrk over med middels varmt strykjern. Lurt å prøve en litt svak varme først også skru opp etterhvert som du finner ut hva som fungerer best. På bildene over ser du hvordan min første runde gikk. Den turkise plasten nederst er slike utenlandske poser, denne flaten ble helt flat og fin, mens de andre buklet seg endel. Husk god ventilasjon ettersom det kommer plastikkgass...

Så, hva kan man bruke disse plastflatene til? På Etsy-videoen viser de noen søte toalettmapper man kan sy. Fant også en annen video på YouTube med en hel del gode idéer, selve videoen er litt masete ;-) Jeg prøvde meg (selvfølgelig) på en lommebok:

untitled1

Resultatet ble estetisk fint men ikke kjempefunksjonelt. Plastikkflaten jeg lagde er mye tynnere og veldig bøyelig i forhold til kartongene. Man kan knappe opp og igjen forsiktig, så funker det ;-) Men jeg kommer ikke til å lage disse til butikken. Bare morsomt å eksperimentere! Har du / kommer du til å prøve fusing?

Lappeteppe med bestemorruter!

dsc0002 1

dsc0011

dsc0004 1

Jeg holder på å lage meg et lappeteppe av gamle garnrester som jeg hekler til bestemorruter. Mønsteret er utrolig enkelt, jeg lærte selv å hekle først nå i vinter, og dette begynte jeg på i mars. Har nå kommet til 60 ruter, men tenker jeg må ha minst det dobbelte før jeg syr dem sammen til et teppe. Blir nok godt å varme seg under til høsten! Garnet har jeg skaffet meg på loppemarked og Fretex, topp å bruke restegarn til slikt. Oppskrift finner du feks her. Legger ut bilde når det er ferdig! Hva synes du om fargene?

Skål lagd av resirkulert papir

dsc0004

dsc0005

dsc0006

dsc0007

Denne skåla har jeg lagd av avispapir og tapetlim, og dekt med gamle Starlet-striper på utsiden. Tilslutt har jeg lagt et lag klar lakk utenpå. Tenkte i utgangspunktet å lage slike for å selge, men så tok det bortimot 3 timer (+ tørking imellom alle lagene) å lage denne lille skåla, så jeg ser ikke for meg at det blir noen timesbetaling å snakke om her... ;-)

Det er i allefall et fint hobbytips til dere andre:
- Finn en skål av ønsket form og størrelse
- legg den med bunnen opp, og dekk den med plastfolie på utsiden
- riv opp avispapir og begynn å dekke lag på lag med tapetlim.
- dekk hele skåla eller la tørke litt imellom lagene
- lakkér med klar lakk tilslutt når den er helt tørket.
Det går også an å male den i andre farger. Lykke til :-)

Kortholder

dsc0001

dsc0002

Jeg har eksperimentert litt med å lage lommebøker av andre materialer enn drikkekartong, og har nå laget denne lille saken av en handlepose. Nærmere bestemt en Barbie goodie-bag, very limited edition, som en venninne fikk på et moteshow i London - hvis jeg ikke husker helt feil? Papirpposen er plastbelagt på begge sider og tåler dermed like mye som kartongene, men den er mye tynnere, så jeg tror ikke trykknapp er det beste alternativet for lukking. Jeg har laget to av denne - den ene er til Mari som gav meg posen, og den andre bruker jeg til gavekort, tilgodelapper, kinokort, bibliotekkort osv. Kjekk liten sak som ikke tar noe plass i veska!

Etsy - your place to buy and sell all things handmade!Etter å ha kjikket igjennom noen mange smarte "How to"-videoer på YouTube fra Etsy kom jeg over denne korte dokumentaren / intervjuer med skaperne av Etsy. Får bare mer og mer lyst til å lage mitt eget verksted+butikk med håndlagde unike produkter! Og jeg synes folka bak Etsy virker så utrolig gøyale og jordnære. Masse gode tips der altså! I år vil jeg lage alle julegavene mine for hånd :-) Hvis det er noen lesere her som har Etsy-butikk, så link gjerne i kommentarfeltet!

Nye søte brosjer og øredobber :-)

dsc0004

dsc0005

dsc0006

Dagens.

dsc0007

Noen med gullknapp.

Auksjonskupp :-)

dsc0004

dsc0005

I går dro vi på auksjon på torget, og jeg sikret meg denne lekre piknikkofferten fra 1965! Det var faktisk bare jeg som bød på den :-) Gleder meg til å dra på Munkholmen og i parken med denne snasne kofferten. Tenker å beholde bestikket, men bytte ut kopper og fat med noen nye. Flower power! ;-D

dsc0001

Fikk også 7 lange lakriser for en hundrelapp, og en venninne tipset om å klippe dem opp i biter. Smart!

Sykkelpimpin'!

sykkelsete
(Foto Pickles)

Jeg har tidligere linket til den fantastiske bloggen Pickles, og nå må jeg anbefale en av oppskriftene deres. Så snart jeg får meg symaskin skal jeg prøve meg på å lage slike sykkelsetetrekk. Håper å finne noen retro voksduker hos mormor så blir de enda kulere!

I dag har jeg levert inn sykkelen på en etterlengtet servicesjekk hos sykkelreperatøren på Bakklandet. Han sa bare hoioioi, her må vi skifte dekk og gir, og bremseklosser! Men han lovte at det hele skulle komme under tusenlappen. Jeg stakk innom Antikvariatet også, og fant en gammel LP med noe pianomusikk. Den var visst på posesalg, og han ville ikke ha noen penger siden jeg bare ville ha én! Deilig med greie folk!

Da jeg tuslet hjemover gikk jeg gjennom Martnan i byen (herregud, det er en tålmodighetsprøve! Pølser, lakris, sleiver, sukkerspinn, barnevogner og harry trøndere på bytur!) Men jeg kjøpte meg noe jeg lenge har hatt lyst på. En flott, flettet sykkelkurv! Og den kostet bare 160kr, så da ble pengepungen også glad. Enn så fin sykkel jeg får når den er ferdig! Da jeg kom hjem og satte fra meg kurva ble den imidlertid raskt lagt beslag på av katten min. Hva er det egentlig med katter og kurver? :-)

dsc0003

dsc0009

dsc0007

Resirkulert tastatur!

dsc0005 1
Fikk et gammelt ubrukelig tastatur av onkel til dette ;-) Her har vi det etter en god skrubb med vaskekosten! Det er utrolig hvor skittne slike ting blir.

dsc0008 1
Forsynte meg av knappene...

dsc0007 1
Ganske fine!

dsc0016
Limte supermagneter på baksiden. Snakker om pirkarbeid...

dsc0019
Ferdig! Synd jeg bare har én av hver bokstav, det blir vanskelig å lage ord. Men tenker å selge dem i pakker på 4-10 stk kjøleskapsmagneter :-) Hadde tenkt å lage øredobber og smykker, men må finne en lur løsning på baksiden ettersom den er hul...

Serveringsbrett.

dsc0018

I går fant jeg dette søte serveringsbrettet på Clas Ohlson, av alle steder. De har jammen meg mye forskjellig!
(heh, grønn te og rosa serveringsbrett ble ikke så pent på bildet, men.)

Bloglovin' - anbefales :-)

logo

Jeg må si min internetthverdag har fått en forbedring etter jeg oppdaget Bloglovin'. Tidligere kunne jeg sløse bort mange minutter på å klikke meg inn på blogger jeg følger for å se om det var kommet noe nytt (noe det ofte ikke var), men nå får jeg alle de nye postene samlet på ett sted, og det er bare å klikke "neste". Enkelt! (Trykk på ikonet om du vil abonnere på bloggen min :-))

Søsteren min skal gifte seg! :-D

dsc0001

Bryllupsinvitasjonen er på plass på kjøleskapet sammen med de søte kaninmagnetene jeg fikk i gave engang. Som bordkort har jeg tenkt å lage en spå med navn utenpå og skrive ting om brudeparet inni. Det er heldigvis et ganske lite bryllup :-)

Dagens lommebøker.

r432447

I dag har jeg laget disse kartonglommebøkene.
Er det noen som har forslag til hva man kan bruke dem til?

Har hørt:
- bompenger / parkeringspenger i bilen
- beholder til hårspenner / hårstrikk
- resepter
- visittkort
- og selvfølgelig vanlig lommebok :-)

Har du andre idéer?

Dagens produksjon!

dsc0026

dsc0023

dsc0024

6 par små øredobber og 7 nye ringer har kommet til verden idag ;-) De er som vanlig laget av soff-skatter fra mormors loft, loppemarked og ødelagte klær. Ringene er justerbare i størrelsen så de passer alle. Selges på Pryd, men tar også imot bestillinger på epost.

Vel overstått ommøblering!

dsc0017

dsc0016

Mandag og tirsdag gikk med til ommøblering på Pryd. Vi lagde nye plater til å henge smykker på, ryddet og fornyet butikken. Synes romløsningen ble veldig mye bedre og det er godt med en forandring! Tirsdag ettermiddag inviterte vi til 10% salg + supre tilbud og enkel servering. Det kom en hel del folk innom og det var trivelig :-) Hadde planer om å ta flere bilder men det ble litt travelt! Her er forresten et godt tips til enkel snacks: en bit honnongmelon og en remse seranoskinke på en tannpirker. Veldig godt!

Noen nye ting jeg har laget :-)

dsc0007

dsc0012

dsc0011

Fin ny veske

dsc0020

Kjøpte denne håndlagde veska på markedet i Brick Lane, London. Den er lagd av tykt, ekte 70talls-stoff og foret med noe stiv mykplast så formen skal holde seg. Jeg blir inspirert til å begynne å sy :-D

Fjong :-D

1219horse3

vi går med hestehale, og hesten går med... menneskesveis? ;-)

Boxed Water?!

boxedwaterisbetter

Ville du kjøpt vann på kartong? Disse folka har iallefall funnet ut at emballasjen sparer miljøet betraktelig iforhold til plastikkflaskene. Jeg kan ikke dy meg for å lure på om kartonglommeboken ville blitt flott! :-D

Vinkel

16668147550x550
Foto Nils Holgersson

Fint bilde. Minner meg forresten om de kjøkkenklippene i Team Antonsen hvor alt går sidelengs :-D

Velkommen til salgskveld på Pryd!

salg

Vi har ommøblert og feirer med en real kundekveld! 10% på alt i butikken + noen supre knalltilbud! Blant annet kartonglommebøkene mine på halv pris! Vi har kjøpt inn litt vin og satser på en trivelig kveld :-D Kom kom, og ta gjerne med gode venner! Under er et kart for dem som enda ikke har vært innom :-)
Nedre Bakklandet 22, Tirsdag 16/6 fra kl 17-20.

Hvis du er interessert i å bli invitert på flere slike events og se bilder og nyheter om butikken, så har vi en gruppe på Facebook!

kart

Godt humør!

591921215765917submedium

Denne lille elefanten fikk meg til å smile :-)
(laget av Anton Bugaev)

Alberto Cerriteño - illustratør!

freedom

nino01

enamoredmico

owl

Sjekk ut fantastiske Alberto Cerriteño fra Mexico City. Utrolig flotte illustrasjoner! :-D
Han er også animatør, men har ikke rukket å se på filmene hans. Kommer til å se nærmere på hjemmesida etterhvert når jeg får tid :-)

London memories <3

Har akkurat kommet hjem etter en uke i London, og tenkte å dele noen stemningsbilder her på bloggen :-)

dsc0013

dsc0014

dsc0037

dsc0045

dsc0060

dsc0072

dsc0087

dsc0085

dsc0123

dsc0132

dsc0194

dsc0144

Små lommebøker til barn!

r391400

Etter en bursdagsgave til min kjæres 7år gamle niese ser det ut til at flere miljøbevisste jenter vil ha seg en kartonglommebok! Disse er laget av halvliterskartonger og har dermed ikke plass til bankkort, men det passer jo fint til barn. Har fått inn en bestilling på disse 10 som jeg selger for 50kr/stk. Og dermed har jeg rundet 400 lommebøker!

Vil du bestille er det bare å sende meg en mail, barnestørrelse koster 50kr, vanlig 100kr. Flott gave hvis du skal gi bort penger! Jeg holder på å fikse PayPal-knapper og slikt for at det skal gå an å bestille direkte på hjemmesiden min, men ting tar litt tid!

Mercur Marked lørdag 13/6

diamantdiamantdiamantdiamant

Nå på lørdag er det igjen tid for marked på Mercursenteret her i Trondheim, det er åpent fra 12-16 og jeg skal være med for 4.gang :-) Håper jeg får tid til å produsere noen nye smykker og slikt før da, jeg kommer uansett med lommebøkene og det jeg har for hånden. Har akkurat kommet hjem fra en uke i London, og er kjempeinspirert til å lage nye ting etter å vært på mange markeder der. Kom innom da? :-)

Blafre Design!

bilde2

bilde1

bilde3

Til bursdagen min fikk jeg en utrolig søt liten boks av min søster Solveig (se det øverste bildet), og ble helt forelsket i designet på alle disse boksene fra Ingrid Fagervik! Idag kom jeg tilfeldigvis over bloggen hennes på en liste over mange andre fine blogger (huff, som man roter seg bort på internett, men det er vel godt for noe...)

Jeg blir skikkelig inspirert av å se at folk kan drive business med design, og lurer alltid på hvilke leverandører de bruker for å få slikt produsert. Noen ganger virker det så alt for vanskelig å få ting til å gå rundt her i Norge, føler jeg kommer til å drukne i papirarbeid og regninger hvis jeg starter for meg selv.

Uansett, jeg vil iallefall anbefale disse fine boksene, det er bra kvalitet og topp design :-D

Sarah Illenberger

neonmiss1neonmiss2
"MISSVERSTÄNDNISSE DER LIEBE"

fleisch1
"A-Z FLEISCH" - Schwein

mcforestxs
"McFOREST"

Sjekk ut tyske Sarah Illenberger! illustrasjoner, reklamer, magasincover og masse kult. Mye av det hun lager er i 3D papir eller andre uvanlige materialer. Liker så godt når folk kommer seg unna photoshop og illustrator for en stakket stund!

Nydelig kalender <3

dsc0011

dsc0013

Jeg fikk denne fine kalenderen fra Mari, og synes den er så utrolig søt! Den er laget i papp, og selv om den er helt glatt ser det ut som tekstur i overflaten på de ulike elementene. Man kan velge dag, dato, mnd og vær - og den går aldri ut ved nyttår :-D

Gotta love the typewriter!

dsc0002

dsc0005

dsc0010

Her er den flotte skrivemaskinen jeg kjøpte i bursdagsgave til kjæresten min! Lette litt på Finn og Roteloftet, men det var selvølgelig på eBay jeg fant den jeg ville ha. I tillegg til å være veldig fin, så virker den jo også! Blir noen fine kort fremover tenker jeg :-)

Oslo here we come! #2

dsc0196

Disse 20 kartonglommebøkene er nå på vei til Oslo, til Eske Interiør & Design! Det blir spennende å høre hvordan salget går der. Jeg traff tilfeldigvis Simon Bartley på Pryd for et par uker siden, og han likte lommebøkene så godt at han vil selge dem på Eske. Stas!!

"Eske er en interiør- og designbutikk som tilbyr produkter fra en rekke nye og spennende designere, som hittil har vært lite kjente på det norske markedet."

Aldri hørt om butikken? Her er noen fiffige anmeldelser av Eske fra Vibb.no

-:-x-:-x-:-x-:-

Dette er den andre forsendelsen til Oslo, jeg har tidligere sendt en pakke til Nobels Fredssenter :-)

Jeg tar også imot bestillinger på e-post. Hvis du vil ha en lommebok er det bare å sende en mail, du kan betale via PalPal / VISA også sender jeg lommeboka neste dag / innen en uke :-)
hits