mai 2011

Kjole #131Kjole #131 er litt hermetterkråke, for den ligner mye på Kjole #112. Men ikke helt, for denne fikk en flott sløyfe i ryggen ;-) Begge stoffene til denne kjolen er nye lette bomullsstoffer, mørkegrå base med enten store lyserøde blomster eller pittesmå lyserosa stjerneblomster. Nederst har den fått et hvitt skråbånd. Størrelse 3 år, kr 420,- på Pryd Mercur / Nettbutikken.

Kjole #130 - sommerretro!Kjole #130 er sydd av herlige kjøkkengardiner i naturfarget bomull med fjonge retroblomster! Dus rødrosa, brunt, mørkebrunt og lysebrunt, med skjønne kruseduller og idyll. Armene er i ny dyprosa cordfløyel og foran har den fått et hvitt blondebånd. Størrelse 1 år, kr 395,- på Pryd Mercur / Nettbutikken.

LP-skåler

Det er etterhvert mange som lager slike LP-skåler, og mange som selger dem og. Men jeg er stolt av å få til myke, tilnærmet symmetriske former som hverken er knudrete eller knøvlete! Blomsterfasongen på bildene over har jeg kommet frem til selv, har ikke sett den noe annet sted, men fått den til etter endel prøving og feiling. Nå har jeg fyllt opp Pryd Mercur med disse, så trenger du en bursdags- / innflyttnings- / bryllups- / hei-du-er-fin-gave vet du hvor du finner dem ;-) Det er til og med en KrissKross Lp-skål her! :-D

Dørskilt

Et dørskilt som ble bestilt for lenge siden er endelig blitt ferdig, håper du er fornøyd Kristin! :-) Nydelig småblomstret stoff i grønt, gult og blått matchet med turkist mønster på papirene bak, ønsker gjester og beboere velkommen. Er det forresten stemning for en tutorial for å lage slike selv? Dette er nemlig ikke et produkt jeg vanligvis lager for salg, så om dere vil kan jeg lage en fremgangsmåte til dere? :-)ND!

Klikk på bildet for å være med i trekningen hos ND!
Smykker fra ND! finner du også hos Pryd Bakklandet :-)

Adressa Hjem på besøk!

For litt siden fikk jeg trivelig besøk hjemme av journalist og fotograf fra Adressa Hjem, noe som resulterte i en stor reportasje! Utrolig stas :-D Her er avisa på nettet også!5 nye store toalettmapperEtter 17.mai, bunader og fedrelandsidyll har jeg lagd noen litt folkeinspirerte toalettmapper. Denne typen har jeg sydd noen mindre sminkepunger av før også. Veldig kjekt med blank mykplast utenpå slike løsvevde gardiner og duker, slik at de ikke blir slitt og ødelagt med de sjøre mønstrene sine. Så tåler de å være med på badet også!

Flere toalettmapper, disse er i vanlig stoff, herlige retrofarger. Den ene i nytt stoff, den andre autentisk men ubrukt ;-)
Størrelsen på disse toalettmappene er 24 x 19 x 7 cm og rommer det meste man trenger av hårbørte, tannbørste, tannkrem, deo, sminkefjerner osv :-)


Til sist, en pengepung sydd av fine vevde bånd, funnet på fine Etter min Morfar :-)

Sykkelsetetrekk
Nå får du kjøpt sykkelsetetrekkene mine i nettbutikken også :-) God tur!

Et par nye anskaffelser :-)


Star Wars plakat fra Handz (Etsy).
Nylig omtrekt stol i nydelig petroliumsblå, allerede okupert av katten selvfølgelig.Kaninlampe fra Cornelias Hus, endelig :-)
Blomsterlyslenken er fra Ruth66
, kjøpt for et par år siden.

Kjole #129 - det første settet!

Da jeg spurte dere på Facebook om matchende truser til småkjolene var ønsket, kom det unisont ja! Det første kjolesettet med truse er bestilt av Ingrid A., og jeg er spent på hvordan det passer! Jeg tenker å lage matchende truser til de minste kjolene, og kanskje noen som selges separat.

Kjole #129 er størrelse 1 år og sydd av nye bomullstoffer i herlige farger. Knallrødt matchet med turkis med små hvite/røde blomster, og en lysere mintfarget kant nederst. Deilig sommerkjole!

Kjole #128

Kjole #128 er sydd i et deilig lett stoff, lyseblått med små røde, blå og hvite blomster, samme som armene på forrige kjole. Det er et gammelt men ubrukt stoff jeg har fått, supersøtt! Armene er i boneromantisk bittesmårutet, og foran har kjolen fått påsydd en rød ullkule til pynt. Morsom kjole, størrelse 3 år, kr 395,- på Pryd Mercur eller i nettbutikken.Kjole #127 - skolekjolen!

Kjole #127 kaller jeg skolekjolen fordi den minner om et linjeark! :-D Hvitt bomullstoff med turkise striper i perfekt linjeformat, med påskydd rød lisse som marg. Armene er av ukjent materiale, veldig lett og ledig stoff, lyseblått med små røde og hvite blomster på. Størrelse 5 år, kr 420,- på Pryd Mercur / nettbutikken.Har forresten også sydd meg to putetrekk med slik rød marg, viser dere så snart jeg får tak i nye puter :-) Moro med dalgligdagse ting som feks skrivepapir, bare i andre formater og materialer!

Broderibrosjer i nettbutikkenSeks nye brosjer er på plass i Nettbutikken, laget av nydelige håndbroderte duker. Mange av disse dukene er uheldigvis ganske flekkete, så jeg har ikke dårlig samvittighet når jeg setter saksa i dem og lager noe nytt og som kan brukes :-) Brosjene kan du pynte med på kjolen, jakka, veska, lua eller i skjerfet.

Under er et bilde fra Adressavisa 2009, og korssting er fortsatt like fint :-)

Kjole #126

Kjole #126 er størrelse 4 år. Dyprosa cordfløyel, gråblå hvitblomstret bomull, lyserosa rødblomstrete gjenbruksstoff og rosastripet skråbånd. Herlig sommerkjole! kr 420,- på Pryd Mercur eller i Nettbutikken.Kjole #125 - mer redesignKjole #125 er sydd av en herlig retroinspirert H&M-kjole som min venninne Linn har ryddet ut av skapet sitt :-) Stoffet er 100% bomull, men er glatt og mykt. Minner om en satengblanding, mønstret med brune, gule og syrlig-røde geometriske former i ulike størrelser. Knallrosa sateng på armene og midjebåndet. Størrelse 6 år, kr 495,-Pryd Mercur eller i nettbutikken.

Kjole #124 - redesignet bluse

Kjole #124 er sydd av en redesignet bluse, rutet i fine farger i rødt, gult og blått. Jeg ville egentlig sy en kjole i størrelse 7 år, men ettersom jeg beholdte armene ble den nok mer en 10-12års? Eller kanskje en tunika til voksne damer tilogmed, haha! Fra skulder til fald er det 70 cm. Stoffet på skjørtet er ny gråblå bomull med hvite blomster, og i midjen har den fått en blonde. Tar gjerne i mot tilbakemeldinger på størrelsen, er den for kort til 10-åringer? Begynner å lure på om jeg bare burde selge den som en voksentunika i størrelse small jeg? :-) Prisen er iallefall 450,- og den er på Pryd Mercur allerede.Åpningen foran har jeg sydd igjen, men de originale knappene er satt tilbake som pynt øverst.

Kjole #123

Kjole #123 ble sydd på bestilling fra Mari, som likegodt slo til og kjøpte tre kjoler denne helgen :-D Hun likte kjole #121, og heldigvis hadde jeg akkurat nok stoff til en slik kjole i str 2 år. Ble som en søt minikopi!Plaid PigeonMåtte bare vise dere disse fargerike og morsomme, uhm, pottene? Plaid Pigeon er en av ukens utvalgte butikker på Etsy og bruker leketøy som hun maler og gjør om til stilige små potteplanter. Prisen er det ingenting å si på, men litt leveringstid på påregnes. Absolutt en kul innflyttningsgave som skiller seg ut i vinduskarmen!

Kjole #122

Kjole #122 er størrelse 4 år og sydd av et mykt flanellaken med store lyserosa retroblomster i ulike utforminger. Fargene går fra fersken til rosa og lilla, alt i lyse duse toner. Overdelen er i nytt lilla prikkestoff, og armene i samme type, men sennepsgult. Mørkelilla pompoms til pynt foran. Herlig sommerkjole, kr 420,- på Pryd Mercur eller i nettbutikken.

KjoleoversiktenLitt info til nye lesere; i høyre marg finner du en kategori som heter Kjoleoversikt, og der ligger bilder av alle småkjolene jeg har sydd så langt. Praktisk om du vil bestille eller bare er nysgjerrig. Noen av stoffene har jeg igjen av, men ofte er kjolene sydd av små rester og gjenbruksstoffer jeg ikke finner mer av. Vil du bestille kan du sende meg en epost så finner vi ut av det :-)

Kjole #121 - rødrosa

Kjole #121 er satt sammen av flere gjenbruksstoffer; nydelig lys beige gardin med masse små rødrosa blomster, hvitt laken med ugjevne røde striper - brukt både på armer og som hjemmelagd skråbånd nederst. Ny mørkerosa cordfløyel på brystet, pyntet med vintage knapper og et blondebånd. Veldig fin og søt kjole, størrelse 5 år og kr 420 på Pryd Mercur / Nettbutikken :-)Kjole #120 - jordbærdilla

Kjole #120 er størrelse 3 år og sydd av en hvit gardin med jordbærplanter! Skikkelig god sommerstemning og veldig søt :-) Armene er i rødt med hvite prikker, nederst er det hvitt skråbånd, og over brystet har den en rød jumbokroklisse. Lett og fin kjole i 100% bomull. Kr 395,- på Pryd Mercur eller i nettbutikken.Søt animasjonsvideo

Apache from oneedo

God helg :-)

Fine nye kartonglommebøker :-)

2 nye utgaver av kartonglommeboka finnes i nettbutikken nå; én stk nydelig svensk lättmjölk med bunadssølv- og broderiprint, og Tines påskekrim 2011 med tegneserie på. Nå har jeg hele 41 ulike typer kartonglommebøker til salgs!

Nye mansjettknapper!

Mai er en måned med mye pentøy og dress, 17.mai, konfirmasjoner, dåp, brylluper... Nå finner du disse håndlagde mansjettknappene på Pryd Mercur, alle lagd av resirkulerte spillebrikker og ett par av tastatur. Så nå er det bare å finne frem finskjorta! Fine priser fra 170-195,-

Opprydding!


Har du lyst på noe av dette? Selger alt i én pakke i eplabutikken min nå, klikk på bildet :-)

hits