mai 2010

Nyhet: forklær!Tre nye forklær har sett dagens lys, etter mønster jeg har tegnet selv! Synes butikkene er fulle av slike tantete forklær med forstykke opp foran brystet (men firkanten er for liten til å dekke alt uansett), og kjedelige farger. Eller unisex. baff. Jeg ville ha et kort, feminint forkle med retro farger, noe man slenger på seg på kjøkkenet og fortsatt føler seg fjong. Her er de tre første:


No.1 - sydd av et herlig lilla dynetrekk, to lag for beskyttelse mot søl og gris. Kantet med skråbånd. Vendbart.


No.2
- sydd av et tykt svart/hvittmønstret bomullstoff mikset med polkadotter på innsiden. Eller utsiden, dette er også vendbart :-) Knytedelen er knæsj neonorange codfløyel! (et ubrukt loppefunn! :-D)


No.3 - sydd av samme orange fløyel, kraftig tøy dette, derfor bare ett lag. Kantet med hvitt skråbånd og retro gardin knytebånd!


Den alltid så seriøse frk. Riddervold poserer...
Forklærne finner du på Pryd pop-up til 290 kronasjer.

er vel neste oppgave å inspirere dere jenter til å innta kjøkkenet, hoho!
Har tipset om det før, men ta en titt inn på Pickles og prøv dere på noen muffinsoppskrifter, feks 3x3 hurra muffins, som er på bildene under :-) Har ikke prøvd den selv enda, men "har trua"!
Muffinsfoto lånt av Pickles.

Kjole #38 Lime & krepp!Kjole #38 er limegrønn og gul - en salig blanding av retro krepp-sengetøy og en florlett blomstereng. Nederst er det satengbånd, øverst en blondekant. Størrelse 2 år, 390kr.
Beklager litt vanskelige lysforhold nå i skumringen. Det er grønnfargen på det nederste bildet som er korrekt :-)

Kjole #37 - blåblomster!Kjole #37 er størrelse 3 år og full av blå og lilla blomster :-) Armene er laget av en blå bomullsduk, matchet med blåturkis bredt skråbånd og hvite pompomer på brystet. Kjolestoffet er et ubrukt men gammelt stoff, litt stretchy, slik som alle de vintage kjolene pleier å være sydd i. Noen som vet hva det heter? Dagens quiz :-) Denne kjolen finner du på Pryd til 395kr.Kjolene #01-36Har laget et oversiktbilde av kjolene jeg har sydd så langt, i kronologisk rekkefølge :-) Morsomt å se dem sånn sammen! Over tjue er allerede solgt og borte, så jeg håper noen søte småjenter springer rundt med dem i sommer :-)

Småkjolene selges på Pryd Bakklandet og Pryd Pop-up (Mercursenteret), i str 6 mnd - 5 år. Priser fra 350,-

Kjole #36 - rød fløyel!

Kjole #36 er sydd av et nydelig mykt cordfløyelstoff jeg kjøpte i Danmark engang i tiden. Armene er fra mammas restelager, minner meg om H-melk kartongen! Som pynt har den fått rosa blonder og hvitt bølgebånd. Størrelse 1 år, 390kr på Pryd pop-up.
Har prøvd meg på noen franske sømmer på innsiden slik at det ikke blir noen rufsete kant. Funket bra!

Nøkkelpung og setetrekkMin faste kunde Mette kom til meg med nok et oppdrag, denne gangen ville hun ha en nøkkelpung. Javel javel, nøkkelpung?! Satte meg ned og lagde mønster og prøvde og feilet et par runder, men resultetet ble tilslutt bra. Vurderer faktisk å sy med en selv, så slipper jeg at nøklene skraper opp alt annet i veska! Pungen er ikke stort større enn nøklene, og med en enkel "unzipp" er knippet fremme til å låse opp og igjen.Fôret til denne er gjenbruk fra en avkortet kjole, og jeg har sydd det fast langs kanten slik et det ikke kommer ut og knøvler seg til når man skal ut med nøklene. En ring er festet inni som man enkelt kan tre på nøkkelringen sin, og den er forsterket. Får håpe den tåler daglig bruk en god stund, eller hva Mette? :-)Over til noe annet, her er et sykkersetetrekk jeg sydde til min søster i bursdagsgave. Kan ikke si annet enn at mønsteret på stoffet var meant to be sykkelsetetrekk!

Nye broderibrosjer og broderte mansjettknapper!Forrige runde broderibrosjer er så godt som utsolgt, men fortvil ikke, nye brosjer er allerede på plass på Pryd Pop-up og i eplabutikken min :-) Pris 120kr. Er ofte på utkjikk etter flere duker, men det er både dyrt og vanskelig å finne. De tre på bildet under finner du i nettbutikken nå :-)To par mansjettknapper er også ute i eplabutikken nå, 150 krons.

Lampe makeover!

For noen år siden kjøpte jeg denne lille messinglampefoten på et loppemarked for 20kr. Nice nice, men jeg fikk lyst til å gjøre den litt sprekere! Så da jeg kjøpte en rosa lampeskjerm fant jeg frem maling og lakk!Acrylmaling er nok ikke det beste. 5 lag maling og ett lag blank lakk skulle til!Den rosa lampeskjermen som var tiltenkt viste seg imidlertid å være alt for stor! Men det var gøy med litt oppussing / makeover! En overraskelse var da jeg gikk på Panduro for råd, og de ikke klarte å gi noen. Hun sa jeg sikkert kunne bruke acrylmaling. Jeg har mer trua på hobbylakk eller spray, men spray hadde de ikke i rosa. Akk ja.

Nye LP-skåler!
Da det plutselig ble tomt for LP-skåler både på Pryd og i eplabutikken min måtte jeg hive meg rundt og lage flere. Denne gangen har jeg plukket ut LP'er med spesielt sterke fine farger i midten. De 6 på bildet over er allerede lagt ut i eplabutikken, og et parti finner veien til både Pryd Mercur og Pryd Bakklandet i løpet av de nærmeste dagene :-)
Sjekk den med gul blomst! <3

Kjole #35Kjole #35 er en bestilling fra Maike, og er likedan som kjole #22, bare en størrelse større!

Rundt & Rundt RedesignI Torggata 29 i Kabelvåg ligger gjenbruks- / designbutikken Rundt & Rundt Redesign. Jeg har ikke vært der selv, men fikk forespørsel om å selge lommebøkene mine der. Det ville jeg gjerne :-) Legger ut noen bilder lånt fra butikkens Facebook-side. Jeg synes det ser ut som en kjempefin butikk, så alle som drar til Lofoten i sommer burde stikke innom og støtte en liten håndtverksbedrift!
Kjenner igjen skåler og armbånd fra flinke Camilla Hounsell!


Her er lommebøkene mine på plass :-)


Søte besteforeldre og hybelkaniner designet av Torstein på 9 år :-D


Sylvia som driver butikken lager mye redesignede klær, denne kjolen ser kjempedeilig ut! + veldig søt knappekrage!

Bordkort #3Lille Henny skal feire navnefest, og hennes mor har derfor kommet med en bestilling på spå-bordkortene mine :-) Disse lagde jeg først i en grønn variant til min søsters bryllup, og siden har de også blitt laget i en blå variant før de nå altså er rosa og røde!


23 bordkort til Hennys selskap.


Hvert bordkort har fått et vers av sangen "Vi har ei lita tulle..." + et hyggelig sitat om barn.


Spåen utbrettet. Jeg elsker å leke med mønster og fargekombinasjoner :-D

Ferdig innpakket og klare til avreise. Håper selskapet blir fint og koselig!

Vil du bestille bordkort til en spesiell anledning?  Les mer på min nye hjemmeside!

Flight of the Conchords <3Hvis det er noen her som ikke har sett TV-serien Flight of the Conchords bør dere hive dere rundt og kjøpe den :-D Jeg så de to sesongene for at års tid siden, og kjenner det er på tide å se dem på nytt igjen nå. Nå har min kjære kjøpt LP'n fra sesong to (derav bildene under) så vi koser oss me de quirky sangene :-)


Tears of a Rapper!


Flight of the Conchords, Hurt Feelings.


Bra serie, bra album art også :-D
Anbefales!

DørskiltDette dørskiltet er laget på samme måte som DIY-rammene jeg skrev om i forrige innlegg. Litt mer utfordrende med slike små hull i vinduet, men absolutt gjennomførbart :-)DIY - bilderammer!Det er mange som maser etter oppskrifter og slikt her på bloggen, og da må jeg jo bare svare at dette er en slags salgsblogg, ikke hobbyblogg, og at jeg helst ikke deler mønster på det jeg prøver å leve av :-) Men, her er noe jeg ikke skal selge, bare gi bort!

Du trenger:
En papp-bit, feks fra en gammel pappeske, gjerne litt tykk.
Tekstil i ønsket mønster
Lim (limstift funker faktisk!)
Tape (maskeringstape er fint for den fester seg på tekstil)
Tapetkniv og saks, samt skjærematte og linjal.This is what you do:

1) Tegn opp ønsket form på pappen og skjær ut et hull. Klassisk bilde er 10 x 15 cm, så lag hullet litt mindre enn det.


2) sjekk at det passer ;-)


3) ta på lim på pappen og klistre på tekstilen, ha noen cm ekstra rundt kantene.


5) Nå er det kjekt med en skarp kniv. Skjær splitt i tekstilen på hjørnene slik at den kan brettes rundt.


6) Lim fast tekstilen på baksiden.

Feridg! Hehe, nå glemte jeg å ta bilder av rammene med foto inni, har allerede gitt dem vekk, men tror dere kan se for dere resultatet :-)

Denne metoden kan brukes til å lage enkle men veldig dekorative rammer i forskjellige mønster og farger. De veier nesten ingenting og kan henges rett på veggen med litt dobbelsidig tape. Bildene teiper du bare fast på baksiden. Billig, gjenbruk og fin hobbyvirksomhet :-)

Se gjerne denne tutoriaen på Etsy om slike rammer hvis du trenger mer inspirasjon/hjelp!

Nye tallerkener i eplabutikken!Har lagt ut fire gjenbrukte tallerkener i eplabutikken min, det er en rest etter et større opplag, men nå er det bare 4 igjen, så prøver lykken på nettet om de får et nytt hjem :-) Disse kostet opprinnelig 150kr på Pryd, men jeg selger dem for 70kr/stk nå. Tegneseriestriper blir ganske absurde når de er tatt ut av sammenheng må jeg si! Og det var ganske gøy å flippe gjennom gamle Starlet og Girls, de seriestripene er rimelig hjernedøde :-D

Kjole #34 - sommertid!Kjole #34 er redesign av en nydelig sommerduk i bomull. Armene er en gammel filt-rest, veldig myk og god. Til pynt har det blitt fine blonder og satengbånd. 17.mai-kjolen kanskje? Str.1 år, 380kr på pryd pop-up.Kjole #33 - kjøkkenkos!Kjole #33 er redesign av en duk og en gardin, og er passe søt og koselig, litt som når det er nybakte boller på kjøkkenet synes jeg :-D Knallrøde pompoms og bredt hvitt skråbånd til pynt. Størrelse 1 år, 380 kr på pryd pop-up.Kjole #32Kjole #32 er størrelse 1 år, og redesign av et dynetrekk og en lampeskjerm! Dynetrekket er lagt dobbelt for å få mer tykkelse og hold. Herlig å kunne gi nytt liv til fine tekstiler! kr 375,-bilder som får meg til å smile på hver sin måte :-)

kilde internett.
hits