april 2011

Kattepengepung #20, 21 & 22

3 nye kattepengepunger skal snart fly til andre siden av verden! De skal til Marte, som har savnet en katt etter at hennes første kattepengepung ble stjålet. Dette er det andre ingridriddervoldtyveriet på kort tid jeg får høre om, folk eier jo ikke skam! Makan. Får håpe en av disse blir plaster på såret og fine gaver :-)

Nye pass-etui

Nå er det snart tid for sommerferie og reising! Har du husket å fornye passet ditt? Det har ikke jeg, ops. Spørs om jeg får råd til noe utendlandsferie uansett, sukk! Men, om du ikke trenger å fornye selve passet, så er kanskje et nytt pass-etui noe å tenke på? Disse fem nye i friske farger havner på Pryd Mercur i dag til kr 160,-Sommersang

Sara Lov - A Thousand Bees
Herlig stop motion video og behagelig musikk :-)

Fountain

Kjolen til Astrid - på Astrid! ;-)

I innlegget om Kjolen til Astrid skrev jeg at jeg skulle prøve å få henne til å stille opp i kjolen, og hun var da ikke så vond å be :-D Førr ei snasen dame! Kjolen sitter som et skudd, og nå er hun klar for både 17.mai og andre feiringer i sommer. (Det er forresten jeg som har tatt disse blurrete bildene med hennes superproffe kamera, og ser nå etterpå at det ikke ble helt i fokus. argh, sånn er det når man fikler med andres utstyr! skitt au.) Astrid er fotograf, en flink liten spire! Til daglig jobber hun med boligfoto, så jeg tror hun ønsker seg litt mer portrettoppdrag. Noen i Trondheimsområdet som trenger å foreviges? Dere finner portfolie og kontaktinfo her. Hun har allerede et knippe fornøyde kunder og er så trivelig at! Hilsen Riddervold inc. hehe  ;-DPS, Tuuusen takk for alle de fine kommentarene på forrige innlegg om lenestolen, dere er så søte! :-D

Make-over: Lenestol!

På tirsdag fant jeg denne utslitte lenestolen på Finn Gis bort! Helt gratis altså, o'lykke! Stolen var i topp stand, men fryktelig slitt og støvete. Tror en katt har fått kvesse klørne på armlenene. Katten vår Isa la sin elsk på stolen straks den kom inn døra og har såvidt gått med på å flytte seg mens jeg trakk den om :-D

TA-RA! Det ferdige resultatet! Begge stoffene er fra Stoff og Stil, og omtrekkingen var gjort på en ettermiddag/kveld inkl påskekrim og middag.For en forvandling! Stolen er fantastisk myk og behagelig å sitte i, kan både snurre og gynge, og settes i valgfri posisjon bakoverlent. LÆÆÆNEstol :-D Nakkeputen skal også få nytt trekk i det sennepsgule stoffet :-)

Kjole #119 - rosa og retro

Kjole #119 er sydd på bestilling fra Emma Julie, og er et kompromiss mellom mor som liker retro og datter som liker rosa :-) Størrelse 5 år. Kjolen er sydd av tykke rosa gardiner, knallgult restestoff og mørkebrun gardin med søte blomster. Brunt kroklissebånd og skråbånd. Satser på at begge blir fornøyde :-)Påsketilbud i nettbutikken :-)I eplabutikken min har jeg en egen kategori som heter salg, og nå har jeg satt ned flere småkjoler hele 50%! Gjør et påskekupp nå, så kommer det pakke i postkassa om noen små dager :-)

2.plass i Håndlaga 2011 :-)Hurra, kartonglommeboka mi fikk andreplass i kategorien Tilbehør! Kjempestas, tusen takk til alle som stemte på meg! Stikk innom Håndlaga 2011 og ta en titt på alle de fine vinnerproduktene! (Kartonglommeboka får du kjøpt i min nettbutikk, på Pryd og Demand and Supply i Trondheim, Nobels Fredssenter i Oslo, Smia på Stjørdal, Rundt og Rundt Redesign i Kabelvåg. Kjempekjekk gave til den miljøvennlige :-)

Kjole #118 - rosaEn gjenbrukt, men tilsynelatende ubrukt duk med blomster har fått nytt liv i Kjole #118, matchet med rosa armer, rosa kroklissebånd og en kjørlig grønn satengkant. Størrelse 3 år, kr 380,- på Pryd Mercur eller i nettbutikken :-)

Kjole #117 - blåkrepp!Kjole #117 er skikkelig sommerkjole! Sydd av et fint blåturkist putetrekk i krepp med retroblomster og matchet med knallrøde detaljer så knalle at kameraet nekter å samarbeide ;-) Størrelse 5 år, kr 370 på Pryd Mercur eller i nettbutikken.Ny strikkakaktus :-)

Jeg har som sagt ikke grønne fingre. Jeg skulle ønske det, for det må være så givende å få det til å spire og gro. Men hjemme hos meg drukner kaktusene til og med. Har aldri vært noe tilhenger av plastikkplanter, men strikkede og heklede greier er kult :-D Den forrige kaktusen var litt ensom borti vinduet, så nå har den fått en venn.

Jeg har ikke brukt noe mønster på noen av disse, tok det litt på feelingen. Den nye lille runde er rett og slett lagd av en firkant strikket av rett og vrang, snurpet i toppen og litt snurpet nedi. Jorden og blomstene er heklet. Den lange krabaten er satt sammen av smale rektangler med piperensere inni. Pottene fant jeg på Fretex, men de har noen lignende på Panduro til en litt saftigere pris ;-) Kjekt én-kvelds-syssel, jeg liker prodjekter som blir ferdige litt kjapt :-)


Jeg blir nok heller aldri noen interiørblogger, gidda ikke vaske vinduene før fotoshooten ;-D

Kjole #116 - lilladilla

Kjole #116 er størrelse 2 år og sydd av et herlig lilla dynetrekk med gule, hvite og gråbrune blomster. Armene er av kraftig gult restestoff, og foran har den fått lilla pompoms til pynt. En kjole som både er søt, jentete og retro i friske farger! Pris kr 370,- på Pryd Mercur og i nettbutikken.Nye retro pengepunger og sminkepunger

Jeg fant meg en liten gardin på Fretex Unika her om dagen, kanskje er det vårens inntog som gjør at jeg blir så tiltrukket av grønt for tiden? Disse herlige retroblomstene ble iallefall med hjem, og nå er de forvandlet til nye bruksting. Pengepunger 150,- på Pryd Mercur.

To nye sminkepunger av den runde sorten har jeg også sydd, av gjenbrukte gardiner og skjørt. Disse rommeren hel masse og er så søte å se på! :-) 290,- samme sted.Kjole #115

Kjole #115 er størrelse 3 år, og sydd av stoffrestene etter Astrids kjole. Nydelig silkeblankt stoff, kittfarget med store dypt blålilla prikker. Kjolen fikk et pyntet preg og satengbånd nederst. Noen som fyller 3 snart? Kjolen finner du på Pryd Mercur og i nettbutikken, kr 420,-

Brente mandler

Ok, kanskje ikke tidenes mest kompliserte oppskrift, hehe :-D Men, se så enkelt det er å lage en fin gave! Vertinnegave, innflyttnings- eller bare hei her er en oppmerksomhet til deg-gave. Bare sørg for å ha noen poser med mandler liggende i skapet og spar syltetøyglassene dine, så er du fit for fight! Veldig billig men høy hjemmelagdverdi! Og absolutt ikke noe som bare hører jula til, da er det jo så mye annet snop.

250g mandler
150g sukker
1 dl vann

Putt alt dette i ei panne og la det koke under omrøring til vannet er fordampet. Skru ned til middels varme. Sukkeret blir til en hvit krystalisert masse igjen, men bare fortsett å røre og steke til det smelter og blir karamellisert. Pass fingrene, massen blir veldig varm. Når mandlene er ferdige legger du dem over på smurt bakepapir og løsne dem fra hverandre. Etter et par minutter kan du ta den første smakebiten, og når de er helt avkjølt legger du dem over i en lukket beholder. Med på kjøpet: Velduftende hus!Du kan også lage søte til/fra-lapper eller klistre en hilsen på glasset.

Liker du brente mandler?

Kjole #114 - von trapp beauty ;-)Kjole #114 er, som dere sikkert skjønner, sydd av en nydelig blomstrete gardin. Det er noe med disse 80/90-talls rosemønstrene som bare blir vakrere for hver gang jeg ser dem! Denne har en slags malerisk finish, tykt og glatt stoff som passer kjempefint til en kjole. Armene er mørkelilla cordfløyel, og nederst er den kantet med blåstripete hjemmelagd skråbånd. Størrelse 3-6 mnd, kr 370,- på Pryd Mercur eller nettbutikken :-)

Ting i hjemmet :-)


O'lykke, 6 kaffekopper i lys lys mint/turkis, funnet på Fretex. Se, det er jo samme mønsteret som blogg-bakgrunnen min! Disse er akkurat passe størrelse til en hjemmelagd cortado.


Liten rød polkadottmugge fra Cornelias Hus, kunne ikke gå fra den...


Bokstaven N i rustikk tre fra avtroppende Chez Nouz (40% opphørssalg nå, ta dere en tur!)


Hjemmesydd forklé fra loppis, prikkete selvfølgelig.


Stor Klokke fra Clas Ohlson på arbeidsrommet.


Reflekterer det fine glassvnduet


Liten gardin fra loppis, prøver å bestemme meg for om det blir småkjole eller kjole til meg selv!


Store grytelapper i blått og hvitt pryder kjøkkenet. Kjøpt for 85kr hos Liv-Irenes Hjørne på epla for en god stund siden. (Jeg hadde glatt betalt 150kr for håndtverket.)


En ny tøypose til lesestoffet på badet, i gjenbruksstoffer selvfølgelig :-)


Den lille lavendelfuglen er et kupp fra Ane Havnegjerde, nå kun 45,- på Pryd Mercur!


Denne har dere kanskje sett før, men den fortjener en reprise; nydelig nålepute, også fra Ane, kun 125 kr!


Jeg har bestemt at det skal være vår nå, og har tenkt å så disse frøene (inne iallefall). Huff, jeg har egentlig ikke grønne fingre, men hvor vanskelig kan det være!


Tjuvstart på påskegodtet og påskeliljer!


Herlig glasskrukke med lokk fra Fretex, fyllt med sjokoladeegg og -harer.

Kan vel ikke nekte for å være litt materialistisk, men jeg prøver iallefall så godt jeg kan å støtte loppemarkeder, fretex, håndlagd og små uavhengige butikker i byen. Har du gjort noen fine kupp i det siste?

Kjole #113 - retro orange & brun

Kjole #113 er sydd av et dynetrekk. Orange og brune blomster på beige bakgrunn, lett og luftig bomull. Mørkebrunt skråbånd, og feminine lyserosa armer + kroklisse. Størrelse 1 år, kr 370 på Pryd Mercur eller i min nettbutikk :-)

hits