april 2010

Nye kartonglommebøker!Jeg har oppdatert eplabutikken min med noen helt nye varianter av kartonglommeboka! Hele 28 ulike typer får du nå! Alle lommebøkene som er til salgs er allerede ferdige og sendes dagen etter bestilling. Rett hjem i postkassa!

Hvilken er din favoritt? :-)

Mansjettknapper for nerds ;-)Min flotte samboer Hans Petter er total Star Wars-fan, og nå har jeg tatt de gamle legofigurene hans og gjort dem om til noe "brukandes" (etter ønske fra ham selv altså). Ganske annerledes pynt, og veldig passende til ham :-)Har du noe stæsj der hjemme som kunne blitt originale mansjettknapper, så kan jeg godt ta oppdraget. Kommer med en fin papireske og sløyfebånd. Noe til konfirmanten kanskje?
Det samme gjelder for øredobbene mine trekt med stoff, hvis du har et favorittstoff eller noe fra barndommen, ta det med og levér på Pryd pop-upMercursenteret :-) (eller send det i posten går helt fint, bare send meg en mail så avtaler vi!)

Marked på Isak, Sjokkfestivalen 2010Onsdag startet sjokkfestivalenIsak, og jeg og Maria tok turen for å være med på markedet. Som festivaler flest var det mye musikk, god mat og stemning, men tror ikke de yngste deltagerne var spesielt innstilt på shopping denne dagen. Og de som var interessert hadde ikke kontanter! akk og ve! Litt fikk vi likevel solgt, og kanskje spredd litt PR for butikkene våre :-)


Øredobber fra Maria


Mine øredobber


Nostalgi-smykker i form av gamle dyrefigurer


Både lommebøker og øredobber var på tilbud


Sykkelsetetrekk, både i voksduk og i bomull

Retro putetrekk!En herlig hyttegardin er forvandlet til nye putetrekk! Trenger sofakroken din en dæsj retro? Disse tre finner du nå i eplabutikken min for 180kr/stk :-)
Baksiden er overlappet og lukkes med en knapp.

Nye øredobber og smykker på Bakklandet!En liten stemningsrapport fra Pryd Bakklandet! Fredag var det strålende sol og nye varer i butikken :-) Her er bordet mitt, det har vært litt forsømt i det siste i og med at vi har to butikker er det litt krevende å fylle opp begge til enhver tid. Men nå har jeg fått på plass masse nye øredobber i tøy, både vanlige og med clips! Kjøleskapsmagneter, pass-etui og nye nostalgi-smykker er også til slags.
Clipsøredobber til folket! 100kr.


Smykker med gamle lekedyr, hamaperler og noen små tekanner. Wanna cuppa? 150kr.


Kan jeg by på en lama? 150kr.Noen av kjolene har også kommet på plass, det er mine som henger nederst, øverst er det søte forklekjoler fra Karin Grimsbo. Priser fra 350kr, størrelser 1-5 år.

Flere bilder og nyheter fra butikken finner du nå på Pryd-bloggen! :-)
Pryd har også en egen side på Facebook, legg deg til der så får du vite det når vi har salg eller vennekveld i sommer!

Med det samme må jeg si at det er kjempetivelig med så hyggelige kunder som stikker innom butikken vår! Tips gjerne dine venner om oss :-)

Kjole #31 + nye sminkepunger!Kjole #31 er størrelse 1 år, sydd av farmor og farfars hyttegardiner. Jeg elsker dette stoffet, minner meg om påskeegg, kvikklunsj, ludo og grammofon, flue på innsiden av vinduet og blåbær rundt munnen. 350,- på pryd pop-up.Tre nye sminkepunger i tøy, stivet opp med strykeinnlegg. Disse koster 175,- og havner på Bakklandet på fredag :-) Alle er laget av, og fôret med gjenbruks- eller restestoffer.

and the winner is:Da var konkurransen over for denne gang! Hele 70 påmeldte! Jeg orket ikke lage lapper denne gangen, men lot Random.org plukke et tall. Den heldige vinner var kommentar #19! Og det viste seg å være HEGE! Gratulerer Hege! Send meg en mail med adressen din så kommer det pakke i posten! :-)

Premien: Tøykurv laget av mammas gardiner, Sminkepung laget av et slips, to kartonglommebøker og en lommebok sydd av et skjerf. Gjenbruk over heile linja og trivsel :-) ps: de to utklipte flyvertinnene er ikke med i pakken ;-)

Tekstiler <3Moren til en kompis leverte en hel pose fine gamle stoffer i går, det er litt gardiner og sengetøy, masse fint :-D Så disse kommer dere til å se sydde ting av i nærmeste fremtid!Dene broderte duken har litt flekker og slikt, men passer perfekt til brosjer!Så, en bestilling er ferdig, Stine får sminkepung og øredobber av det lilla blomsterstoffet :-)Siste sjanse på give-awayen!Mandag 19/4 ved midnatt trekker jeg vinneren som får tilsendt disse tingene i posten :-)
Husk at hvis du vil være med må du legge bildet på bloggen eller facebooksiden din og linke til konkurransen! Det er mange som skriver at de er med uten å lage innlegg, men da blir det ingen premie ;-)
Lykke til!

Tihi!Adorable! :-D Disse fiffige sokkene kan du kjøpe på SaintReagansHollow's Etsybutikk for en drøy tohundrelapp!Noen fine inspirasjonsbilder fra nettet:Endelig noe til gutta: mansjettknapper!I min vanlige gjenbruksånd er det gamle ting som er brukt på nytt: Dominobrikker i plast og tre, scrabblebokstaver og gamle fine knapper. Mansjettknapper trenger jo ikke være så høytidlig, mange bruker finskjorter i casuale selskap. Jeg tar også imot objekter hvis du vil ha helt custom made til din kjære (eller til deg selv om du er gutt selvfølgelig :-D)


Et par brosjer av Sanna Annukkas tekstil er det også blitt i dag ;-)

Kjole #29 og #30Kjole #29 er størrelse 4 år og redesign av en duk! Stoffet er kraftig bomull, og stripete med mørkegrønn, mosegrønn, grå, knallrosa og knallgrønn! På fremsiden har jeg sydd sammen stoffet til en A, mens bak er stripene loddrett nedover. Armene er romantisk blomsterbomull. Lyserosa skråbånd og knallrosa pompoms til pynt :-) (395,- på pryd)Kjole #30 er størrelse 1 år og siste kjole med dette herlige solskinnsstoffet! Tror det er en slags lingardin. Har matchet det med varmlilla hjertebomull på armene og hvite pompoms til pynt. 360,- på Pryd.

For en søt dame!Kom over dette intervjuet av Mrs Jean Baggott på Frankie Magazine og kjenner jeg syns det er fint at folk velger å skrive  om livene sine! Og sjekk det broderiet da!

Flere Passetuier


Seks nye passetuier har sett dagens lys i dag, her er # 7-12.Kjole #28 - flower power!Kjole #28 er den første i størrelse 5 år. Sydd i kraftig nytt bomullsstoff med store fargerike blomster og nostalgisk pyntebånd nederst. Armene er i tynnere behagelig bomull, rosa for små prinsesser! 360,- på pryd.

Flere kjøleskapsmagneter!Nye magneter laget av gamle tekstilrester! + en rutete skjorteerm og mammas retro gardin med høstmønster. På tide å pynte opp kjøleskapet med noe håndlagd? :-) Disse pakkene med 4 magneter koster 150kr på Pryd. Diameter 5 cm.Nyhet; Pass-etui!Alright, reiselystne jenter! Hva med å pynte opp passet med litt personlig preg denne sommeren? Seks fiffige passetuier er herved produsert, og jeg har klipt opp stoff til enda noen flere som kommer de neste dagene. Etuiet sitter fast og fint rundt passet, og utsiden har et tynt lag myk vattering. Sømmen er forsterket der det trengs. Tekstilene jeg har brukt er enten gjenbruk eller rester, miljøvennlig som vanlig altså :-) Lyst på ett? Stikk innom Pryd med 150 krons eller send meg en bestilling om du ikke bor i Trondheim <3

Alle etuiene har fått matchende fôr og logolapp på innsiden.

Sukkertøy for øyetJeg fant en ny blogg her om dagen, Sukkertøy for øyet, med interiørtips i DIY-kategorien - mye inspirasjon med andre ord :-) Det er Ida Susanne på 24 som skriver bloggen, og hun bor tydeligvis i en utrolig koselig leilighet omringet av nips på alle kanter! Hett tips; meld deg på give-awayen hennes og bli med i trekningen av den flotte tavla hun har laget på bildet under!

Kjole #26 og #27 - retro heaven!Kjole #26 er størrelse 2 år og minner meg veldig om tapeten på mitt første soverom! Har tatt igjen det turkise i mønsteret på armene og lagt til en søt blondekant. Pris 395,-Kjole #27 er min favoritt så langt! Kraftig gardinstoff med store gyldne blomster, mikset med varmgult satengbånd og resirkulert lilla kjolerest til armene. Størrelse 3 år, 450kr.

Nye vintage tekstiler!Hurra, i dag kom disse nydelige vintage stoffene i postkassa fra usa! To av dem er litt kraftige, mer som gardinstoff, og det blå er noe slags semi-voksduk. Fin til sminkepunger tenker jeg!Kjole #25 - 100% redesignTekstilene til kjole #25 kommer fra mammas gamle gardiner + en lyseblå skjorte. Det var akkurat nok til to kjolearmer på én skjortearm som var igjen. Matchet med turkis skråbånd, nå mangler bare ei tuppe på 1 år!


Her er en av de andre småkjolene på vei til ny eier i Oslo!

Hvis du vil bestille noen av kjolene du har sett på bloggen, eller en helt ny med egne fargeønsker er det bare å sende meg en mail! Adressen står øverst :-) Holder på å sy opp litt flere nå så det blir noen på Bakklandet også, og kanskje i nettbutikken etterhvert og.


ps, til dere som melder dere på Give-awayen min, dere må poste konkurransebildet på egen blogg, ikke bare si at dere er med ;-)

Nyheter!
Har laget noen pakker med kjøleskapsmagneter, disse kommer fra et skjerf! 150,- for 4 stk.
Søte små hårnåler med heklede blomster i bomullsgarn. Sweetness for bare 50kr!


Flere øredobber for dem uten hull i ørede (disse finnes i vanlig også ;-)


Har gjenopptatt produksjonen av sykkelsetetrekk, både til pynt i bomull, og litt kraftigere i voksduk. Har tegnet mønsteret til disse selv, og det er veldig god passform til vanlig DBS-sete, men passer de aller fleste andre veldig fint også.
Ikke helt enkelt å ta fine bilder av disse uten et sykkelsete, men ;-)
Her ser dere sykkelen min med bomullstrekk, bilde fra ifjor sommer. Veldig dekorativt + ikke så klamt å sitte på i sommersola. Piknikk-tema gående her med kurv fra Martnan ;-)

Har du tatt frem sykkelen enda? Kunne du tenkt deg et setetrekk? Jaaaa ;-)

Omtale på Femelle.no!"Femelle er et nettsted som bruker så å si kun bloggskribenter, og nettmagasinet fokuserer hovedsaklig på unge kvinner som målgruppe."

Jeg hadde ikke hørt om dette nettmagasinet før nå, men har allerede vært inne og lest endel av artiklene. Det syns jeg var en ganske original idé, å lage et magasin basert på blogging! Jeg opplever ihvertfall at blogg er undervurdert i forhold til feks å nå nye kunder. Jeg fikk melding om at de hadde plukket ut eplabutikken min som Ukens nettsted på Femelle. Det er stas :-D Her kan du lese omtalen av meg og butikken. Tusen takk til redaksjonen :-)

Kjole #24 - retro grønn gardin!Kjole #24 er laget av et restestykke fra mammas gamle gardiner fra tidlig 80-tallet! Dette er altså nyvasket, ubrukt bomull, men ikke akkurat ny ;-) Digger de store blomstene. Bakstykket et sydd sammen av to deler. Matchet med lyserosa skråbånd og jordbær på armene. Sweet! Størrelse 1 år, 350,- på Pryd pop-up.

Give-away!Woho, 100 000 besøk!
Jeg har tidligere lovet en ny give-away, så her kommer den! Har funnet frem noen ting som representerer meg godt - de er nemlig alle laget av resirkulert materiale! Hvis du vil være med i trekningen av premien er reglene enkle: Post give-away-bildet på din egen blogg og link til dette innlegget. Hvis du vil skrive noen ord om bloggen min og hvorfor du leser den, er det en super bonus :-D Legg igjen en kommentar her om at du deltar. Easy as pie!

Hvis du ikke har blogg kan du delta på Facebook:
Lag et notat hvor du poster bildet og linken hit.

Frist: 2 uker! (midnatt 19.april 2010). Lykke til!

Deltar du? :-)

100 000 besøkende på bloggen!

22.mars 2009 fant jeg ut at jeg skulle starte en blogg for å vise frem det jeg lager for salg. Ganske nøyaktig ett år etter har telleren nådd 100 000 besøkende! Helt utrolig :-D Kurven er ganske bratt, det øker for hver måned og jeg har fått ganske mange faste lesere, det er kos! Tenkte jeg skulle dele noen statisktiske facts om mine lesere på bloggen:


94% av leserne er i Norge, og av disse er 19% fra Trondheim. 20% er fra Rogaland, det er litt mer overraskende :-)
16% er inne på bloggen i mer enn en time. 66% stikker innom i bare 5 sekunder.
52 % har aldri vært på bloggen før, mens 48% er tilbakevendende lesere <3
42% bruker Firefox og 32% bruker Internet Explorer.
35% bruker Mac, mens over 60% PC/Windows. 35% tyder likevel på en høy andel kreative folk ;-)
De fleste kommer rett inn på bloggen, mens ca 1/5 fra linker på andre blogger. Noen finner meg via Google, og av dem er det ca halvparten som har søkt på bestemorruter eller hekling! resten har lett etter Ingrid Riddervold :-) Men hekling er altså undervurdert...Når det kommer til Facebooksiden min har jeg nå 559 fans <3
Det er ganske interessant å se hvordan forskjellige ting påvirker dette, feks da jeg hadde en blogg-konkurranse på julaften ble det ca 100 fans mer, sjekk den stigningen :-)Det er 78% kvinner og 19% menn, 3% er kanskje ikke helt sikre selv? ;-)
82% er mellom 18 og 35 år og de aller fleste fra Norge. Overraskende nok har jeg 1-2 fans i veldig mange andre land også, det er stas! Spesielt med tanke på at de sikkert ikke kan norsk, hihi :-) Det er over 10 fans fra Sverige, USA, Australia og UK.


Bottom line: I LOVE YOU ALL :-D

Kjole #23 - retro blomsterengKjole #23 er størrelse 2 år og laget av en tykk brun gardin med herlige glade blomster i blekrosa og bruntoner på mørkbrun bakgrunn, jeg tipper 70-tallet. Som kontrast har den fått knallrosa satengarmer og -bånd. Sateng er ikke bare-bare fant jeg fort ut, prisen på denne ble derfor 450,- og kan kjøpes på pryd pop-up :-)vanessabrunoJeg liker det siste minuttet best ;-)

Kjole #22Kjole #022 er mørkebrun polkadott-cordfløyel matchet med rosa blomsterstoff fra mammas restelager og rosa skråbånd. Perfekt for små prinsesser på 1 år!hits