mars 2011

Bilder på veggen

På tirsdag fant jeg tre fine A'er hos Serendipity på epla, og på onsdag lå de allerede i postkassa mi! Hoho, for en lykke, jeg elsker å få pakker i posten! Jeg fant frem en gammel ramme og limte A'ene på et tykt papir sammen med en blonde, og hang opp bildet allerede samme kveld. Rammen har slikt buet glass så det ble god plass til bokstavene inni der. Kanskje litt klisjé at grafisk designere elsker bokstaver, men slik skal det jo være. Også liker jeg at alle er i forskjellig materiale. Anbefaler forresten alle håndarbeidsglade å sjekke ut Epla Materiell, det begynner nemlig å samle seg mye utstyr der, og enkelte har ikke engang vett til å ta seg fortjeneste, så det er mye billig ;-)
Et annet tips til veggpynt er å ramme inn biter av gamle stoffer, spesielt hvis de betyr noe for deg! Dette brune og orange stoffet er fra farmor og farfars hyttegardiner og minner meg om varme somre, myggstikk, blåbær med melk, kortspill, soppturer, og å være nødt til å legge seg mens sola fortsatt skinner ;-)

Kjole #112 - sommerlett!

Kjole #112 er størrelse 4 år og sydd i lette fine bomullstoffer. Mørkegrå base og duse rødrosa blomster, matchende stoff på armene med små lyserosa blomster. Disse tekstilene er nye begge to. Lyserosa skråbånd og kroklissebånd. En kjole som lengter etter å springe i grønne enger i sommer ;-) Kr 370,- på Pryd Mercur eller i nettbutikken.Kjole #111

Lille Kjole #111 er satt sammen av et gjenbrukt prikkete skjørt (hjemmelaget tipper jeg ;-), en gul og lilla stoffrest og gult skråbånd. Herlige fargekombinasjoner! Kameraet mitt er ikke helt samarbeidsvillig når det kommer til lilla, så fargen er ikke så blå som det kan se ut som på prikkestoffet. Denne kjolen er størrelse 3-6 mnd, og passer godt som en velkommen-til-verden-gave! Du finner den på Pryd Mercur eller i min nettbutikk, kr 370,-Kjole #110 - med sløyfe bakSøte Kjole #110 er størrelse 3-6 mnd, og satt sammen av dyprosa cordfløyel, turkist restestoff og tynnstripet gjenbruksstoff i blått og hvitt. Armene og sløyfen er fra en bluse, skikkelig sommerlig! Nederst er den kantet med turkis skråbånd.

Kr 375,- i nettbutikken eller på Pryd Mercur :-)

Røde eplafavoritter

Epla har kommet med en fiffig funksjon. Nå kan man samle produkter i egenkomponerte lister, og dele linkene til disse i det vide og brede. Smart :-) Ble sittende og pusle litt ikveld, og har lagd en stor liste med 34 røde favoritter + en litt mindre stripesamling. Listene kan lages på tvers av kategorier og butikker på Epla. Blir gøy å titte gjennom andre folks lister hvor fine ting allerede er plukket ut i mylderet der inne :-) Har du lagd en liste enda? Legg med link da vel!

Puff med oppbevaring: make-over!Idag fant jeg denne på loppis, for en hundrings. Hva skal man kalle det, puff? Fotskammel? Minikiste? Uansett et veldig praktisk møbel som både gir en ekstra sitteplass og et lurt sted å gjemme unna ting og tang man vil ha i i stua. Strikketøy, telys, fjernkontroller you name it, denne kassa er stor nok til mye rart rot ;-) Meeen, den har sett sine bedre dager, så en make-over var nødvendig!Ta-ra! 1,5 time senere er den fornyet, ved hjelp av tekstil og stiftemaskin. Pga den enkle geometriske fasongen var det lett å trekke om. Jeg la litt på vatt på setet for å gjøre den mykere. Rundt kantene sydde jeg en sylinder av stoffet før jeg stiftet det fast slik at det skulle bli penest mulig. Innsiden er ikke så pen, men der kan jeg legge litt hyllepapir eller noe tenker jeg. Ok, jeg er 90 år :-D

Hva syns dere? Inspirerer det til egne prosjekter? Mye som kan fikses istede for å kjøpe nytt hele tiden :-)

Nye retro pengepunger

Nå har jeg lagd et nytt parti retro pengepunger :-) Disse er allerede på plass på Mercur, men pga de kjedelige dataproblemene mine denne uka har det vært lite bloggmuligheter før nå. Tenkte jeg skulle vise dere bilder av pungene før de er sydd sammen også, jeg syns det er så gøy å sette sammen farger og mønstre på klippebordet. Har begynt å sy hjørnene litt avrundet for et litt søtere uttrykk, hva syns dere?Kjempekjekt å bruke opp stoffrester til slike småprosjekt. Og de enda mindre bitene går i esken til øredobbproduksjon :-) Minst mulig i søppelbøtta!


Disse og flere andre finner du på Pryd Mercur, 150kr.

Kjole #109 - søtis

Kjole #109 er i den minste størrelsen 3 mnd, og perfekt nybaktgave! :-) Jeg er så glad i kombinasjonen lys babyrosa og mørkegrønn, og i tillegg har kjolen fått blonde, stripeskråbånd og myke dyprosa cordfløyelarmer. Gjenbruks- og restestoffer naturligvis. Kr 375,- Pryd Mercur eller i nettbutikken.Vinnere :-)

Ok, bedre sent enn aldri, jeg har endelig satt meg ned og trekt ut tre søte vinnere på blogglotteriet mitt! :-) På mandag klikket dessverre min kjæreste mac, og etter timesvis med førstehjelp kan det se ut som jeg må bite i det sure eplet (applet? hoho, tørr humor på morgenkvisten her!) og kjøpe ny disk. Derav forsinkelsene. Akk og ve. Men dette gidder dere sikkert ikke å lese om når dere er spente på hvem som vant?

Det var 92 kommentarer på innlegget, men endel dobbelpostinger type "Å, jeg glemte å si at jeg vil ha pakke nr.2", derfor har jeg skrevet opp alle deltagere på et ark så det skulle bli rettferdig og like vinnersjanser. Det ble 77 påmeldte! Og veldig varierende favorittpakker, det er fint. Jeg brukte Random.org til å trekke ut tre tall mellom 1 og 77.

HER ER VINNERNE <3


Gøril MelandHelene RendalIngrid Aartun Bøe

Send meg adressene deres på mail! :-D
Det som er veldig rart og kanskje litt mistenkelig er at Helene Rendal er bestevenninna mi! Jeg vurderte nesten å trekke på nytt for å unngå eventuelle klager, haha, men nå er det nå slik at hun ble trekt ut (og jeg har vitne :-D).

Tusen tusen takk til alle som deltok og hjalp til med å spre det glade budskap, setter stor pris på det! Og gratulerer til vinnerne :-) Ha en super fredag allesammen!

Siste frist!Siste sjangs for å melde seg på Blogglotteriet :-)

Husk: følg bloggen, lik Ingrid Riddervold Design på facebook OG post konkurransebildet på din egen blogg eller facebook. Oooog, ikke minst, meld deg på i kommentarfeltet på blogglotteriposten & kryss fingrene <3

Vinneren trekkes kl 24 ikveld! Alle gavepakkene har en verdi på ca 1000kr hver.

Vest #06 - tweed :-)Etter en lang vest-pause tok jeg frem mønsteret idag og sydde denne lille vesten. Grå ulltweed i klassisk fiskebeinsmønster, som ofte brukes på voksendresser og six-pence, syns det er så søtt når babyene blir små minivoksne :-) Vesten er vendbar, så man får to vester i ett. En klassisk, seriøs side, og en søt, morsom blomstrete i knallblått. Vesten er størrelse 1 år, kr 450,- på Pryd Mercur eller i nettbutikken.Spåbordkort til guttedåpEt nytt spåbordkortprosjekt, denne gangen er det lille Ask som skal døpes. Ønskene var retro farger, og jeg syns jeg klarte å få frem både baby, gutt og retro. Se så søt han er da, hihi, hjerteknuser!

Jeg tar imot bordkortbestillinger, les mer på min nye hjemmeside!

På trykk i Adressa Hjem :-D

På fredager kommer Adressavisa med bilaget Hjem. Og rett der på side 3 fikk jeg sannelig øye på noe velkjent: Tre bilder fra min nettbutikk, i godt selskap med bla. den flotte butikken Ruth66. Kjempestas :-D Tok ikke mange timene før en kunde snappet opp kassettpengepungen, men jeg har flere her for dem som ønsker seg :-)

Å, det er så gøy å være på trykk :-D

Nye sykkelsetetrekk!

Da jeg kom på jobb igår var det bare tre sykkelsetetrekk igjen! Så her har det gått unna må jeg si. Det er så fantastisk motiverende å se at tingene jeg lager forsvinner fra butikkhyllene, så da jeg kom hjem ble det full fres og 8 nye! Bare ignorerer det siste snøfallet her i Trondheim og later som vi straaaaaks kan hente frem syklene. Gøy med litt pynt og fjong sykkel :-D

Kr 190,- Pryd Mercur.

Ps, de to hvite er sydd av en vintage voksduk. Skikkelig fint mønster, men den har fått gjennomgå i sitt tidligere liv! Har klart å finne biter som var uten hull og kaffeflekker, men de er helt tydelig brukt, det får være endel av sjarmen :-)Kjole #108 - svensk!

Det er noe herlig svensk over Kjole #108! Varme, solfylte barneTV-somre, Pippi, Emil og Madikken, hvem kan vel motstå sverige? ;-) Kjolen er sydd i ny bomull fra Åhlens, faktisk, jeg kunne ikke gå fra de søte blomstene! Matchet med knallgult restestoff og skråbånd er den langt fra anonym! Størrelse 2 år, kr 380,- på Pryd Mercur eller i nettbutikken.Kjole til Astrid!

Astrid er min lillesøster på 25, og nå har hun ønsket seg en kjole fra meg en stund. Og nå er den ferdig! Dette snittet er det samme som på den orange kjolen, og jeg har sydd fire stk til meg selv også. Utrolig herlig fasong, sitter tett om overkroppen og gjemmer bort alt som er under midjen i et herlig vidt skjørt! Jeg og Astrid tok turen til Stoff og Stil og fant dette nydelige stoffet. Kittfarget, mykt og litt skinnende, med dypt blålilla store prikker. Perfekt! Og det beste er at kjolen sitter som støpt :-D Kanskje jeg får lurt henne til å ta et bilde med den på senere. Ikke helt feil med litt sommerfølelse i snøværet?

Håndlaga 2011 - siste frist!Gå til Håndlaga 2011 og nominer dine favoritter!
Siste frist er imorgen, og det er enkelt å nominere; bare legg igjen en kommentar under de ulike kategoriene og link til et produkt. Du kan nominere ett fra deg selv og ett fra noen andre i hver kategori. Både de som vinner og de som nominerer kan få premier :-)

Jeg har æren av å være dommer i smykkekategorien, og gleder meg masse til å se på alle bidragene. Tipper det blir vanskelig å kåre en vinner!

Kjole #107 - babyrosa!

For nøyaktig ett år siden sydde jeg min aller første lille jentekjole, Kjole #01! Og idag kom den rosaeste av dem alle til verden! Kjole #107 er størrelse 1 år, og sydd av ubrukt babyrosa bomullstoff med hvite blomster i geometrisk mønster. På armene har jeg brukt en nydelig duk i rosa og orange, også har jeg tatt igjen det orange nederst på et blondeskråbånd med småprikker. Også litt kroklissebånd da :-) Denne kjolen henger allerede på plass på Pryd Mercur, kr 380,- eller du kan kjøpe den på nettet. Fikk du litt sommerfølelse nå? ;-)

PS, jeg har 30% salg på utvalgte småkjoler i min eplabutikk akkurat nå!

Enda flere søte runde :-)

Jeg har visst blitt litt hekta på disse runde feminine sminkepungene mine :-) Det ble ikke så mye gjenbruk denne gangen, men jeg fikk brukt opp endel rester, og det er jo viktig det og! Når jeg får fylt opp butikkene mine her i Trondheim tenker jeg det kommer noen slike på epla og. Inntil da kan dere gjerne maile meg om dere vil kjøpe over nett, så sender jeg i posten. Pris kr 290,- på pryd pop-up.Søte runde sminkepungerDisse to finner du nå på Pryd Bakklandet til 290,-

Helt toillat!
Dere som er trøndere vet at det er Toilldag nå på lørdag! (uttales skikkelig bredt, ikke tulldag eller andre fisefine forsøk!) Det er med andre ord helt toillat i midtbyen denne dagen. Folk reiser fra nær og fjernt med tog og buss og har handlenettene klare. Som oftest har butikkene tilbud som feks "playstation 1 kr!" - også står det med bitteliten tekst at det kun er snakk om én stk. Folk ligger i kø og stabler seg oppå hverandre med spisse albuer for å skaffe seg alskens tilbudsvarer.

pryd pop-up på Mercur tror vi ikke så mye på å ha kun én eller å dumpe alt fra forrige sesong på supersalg. Vi har varer lagd for hånd, med kjærlighet, kreativitet og nøyaktighet. Varene er allerede priset lavt i forhold til vår tidsbruk. Likevel vil vi være med på moroa vi og! Og for å gjøre butikken helt toillat attraktiv denne lørdagen, så kjører vi på med 50% på en hel masse varer! Kom innom og gjør noen kupp! Ikke fra forrige sesong, men fine, ordentlig håndlagde ting som du kan gi bort i gaver - eller beholde selv selvfølgelig :-) Ta med venninna di, mora di, tanta, ja hele familien, og vis dem Pryd :-D


Kartonglommebøker kun kr 75,- på toilldagen (vanlig pris 150,-)

I godt selskap!Jeg blir så glad hver gang en av mine ting kommer på Eplas forside! Denne gangen er det AlsWulfianum som står bak utvalget, og jeg havnet i godt selskap blant mine egne favoritter Portemone, Strand og Camilla Hounsell :-)

Besøk gjerne Min eplabutikk <3

Nye sminkepunger, og dagens dilemma.

En ting jeg har tenkt på en god stund, er om jeg kan bruke gjenbrukt pels i produktene mine. Vanligvis tar jeg avgjørelser raskt og effektivt, stoler på egen magefølelse og kjører på. Men i dette tilfellet har jeg både grublet, spurt venner og familie, veid alternativene opp og ned. Som dere ser har valget falt på at ja, jeg prøver med litt pels.

Jeg føler at jeg må forklare meg litt. Grunnen til at dette var vanskelig, er at jeg vet at mange er sterkt imot pels. Selv ville jeg heller aldri kjøpt meg en pelskåpe, og blir rett og slett litt kvalm når jeg ser gamle damer dekt av lange pelskåper. Men vintage, second hand, arvet og gjenbrukt pels blir noe annet i mine øyne. Helst i små mengder dog. Jeg er jo en hardbarka resirkulerer, og får vondt i magen hver gang noe "brukandes" havner på dynga. Nå har nå denne myke deilige pelsen engang blitt produsert, så etter min mening er det fint om den kan brukes videre, kanskje også av respekt til dyret det faktisk en gang var. Jeg må innrømme at jeg er redd for å støte fra meg potensielle kunder ved å bruke små pelsbiter på noen produkter her og der, at de skal boikotte hele firmaet mitt. Men samtidig vil jeg ikke undervurdere kundene heller. Man kan ikke tro at pelsmotstandere flyr i fletta og heller rød maling i hytt og pine og ikke kan tenke litt rasjonelt :-) Pelsen jeg bruker gir ihvertfall ikke inntrykk av å være ny, og selv syns jeg at det bare understreker gjenbrukstemaet mitt.

Jeg har full forståelse for at alle har sine egne meninger om både pels, kjøtt, økologisk landbruk, flyreiser, skinnsofaer, hårspray og diverse andre dyrevern-, miljø- og moralspørsmål, men her fikk dere altså min.

Hvordan er det med deg, syns du det er forskjell på gjenbrukt og ny pels? Boikotter du feks hele merkevarer hvis de har et pelsprodukt i kolleksjonen? Er litt nysgjerrig da sjø :-)

Sminkepungene finner du på Pryd Mercur, kr 290,- / 350,-

SlipspengepungerMichaela har bestilt disse to pengepungene, lagd av slips fra sin bestefar. Jeg syns det er så fint med tekstiler som har en historie, og som kan resirkuleres til noe nytt. Gjenbruk og minner :-) Jeg syns det er viktig å beholde detaljene ved redesign slik at man virkelig ser hva det har vært.

Baby!

Ok, jeg begynner kanskje å bli litt verpsjuk... Men seee da :-D Bildene er lånt fra bloggen Design Mom, som forøvrig huser mye mer håndarbeid- og DIY-tips enn babyhistorier. Slik som feks å lage dine egne bursdagskakelys! Easy peasy og kjempekule!

Where Children Sleep by James Mollison

Where Children Sleep by James Mollison

Setter virkelig ting i perspektiv! 65 sider med bilder og historier fra veldig ulike barns liv. Hjerteskjærende :-/ Og veldig flott utført. Noe vi alle bør ta oss noen minutter å se på. Du kan bla i boka gratis på internett her, eller kjøpe den på feks Amazon for ca kr 110,- Sikkert en fin bok å dele med de litt større barna her i gode trygge Norge.

Husk blogglotteriet :-)Det er fortsatt tid til å melde seg på Blogglotteriet :-)

Husk
følg bloggen,
+ lik på facebook,
+ post konkurransebildet på din egen blogg eller facebook.

oooog, ikke minst, meld deg på i kommentarfeltet på blogglotteriposten og kryss fingrene <3

Nyhet; reveputer!

Reveputer til folket! Jeg har hatt lyst å sy noen slike en stund, og nå har jeg tegnet mønster og prøvd ut litt. Fem rever er det blitt så langt, de fleste er røde, og alle er sydd av gjenbrukt stoff. Garantert et blikkfang i sofakroken eller en venn på hylla. De er ganske store, se nederst for det klassiske fyrstikkeskebildet. Høyde ca 36cm.

Hver rev har fått et eget navn og et lite avsnitt om seg selv. Den grå reven Ingeborg, for eksempel, liker å pynte seg og være litt fjong i sofakroken. Frida liker å gå på tivoli eller å drikke te med venninner. Hehe, syns det er litt gøy å lage prislapper og finne på sånt :-) Hva revene er lagd av + vaskeanvisning står også i prislappen.

Kunne du tenkt deg en rev som dette? :-) Legger igjen noen på Bakklandet, noen på Mercur, og sender gjerne i posten til dere som ikke bor i Trondheim. Pris kr 350,-

Guttevester i nettbutikkenAlltid er det noen som spør etter ting til guttene, men av de fire vestene jeg sydde i desember er kun én solgt foreløbig. Nå har jeg lagt dem ut på epla i håp om at noen der ute i norges landstrakte land forelsker seg i dem :-) Alle vestene er vendbare, så det blir to ulike til prisen av en, og de er like fine til hverdags som til selskap.

Pryd søker flinke Trondhjemmere :-)

Vi leter nå etter nye samarbeidspartnere til begge våre butikker :-) Er du eller noen du kjenner kreative og flinke, og lager noe fint som kan passe inn på butikken så håper jeg dere har lyst å ta kontakt og se nærmere på saken! Vi biter ikke :-) Et viktig stikkord du trenger er tid, av erfaring ser vi nemlig at det omtrent er umulig å kombinere dette med en annen fulltidsjobb. Jobber du derimot deltid, er hjemme med små osv kan det være en ypperlig hobby eller deltidsinntekt. Det er en fordel hvis du har jobbet i butikk, stått litt på markeder eller solgt dine egne ting fra før, men dette er absolutt ingen krav. Hvis du ikke har så mange varer enda er det heller ikke noe å bekymre seg for, skaperlysten får ofte en boost når du får et utsalgssted og noen salg! Send meg en mail om du er interessert i å være med på Mercur, eller ta kontakt med Kathrine hvis Bakklandet passer deg bedre, mailadresser står på bildet over her :-)

Håper dere vil spre ordet til venner det kan være aktuelt for, så hjelper dere Pryd masse <3
Besøk gjerne Prydbloggen

hits