mars 2010

Kjole #21 - pappajenteKjole #021 er sydd av en 70-talls herreskjorte, og har beholt stolpen med knappene og lomma på brystet. Skikkelig gjenbruk! :-) Armene er i turkis bomullsstoff. Størrelse 4 år, 375kr.

Kjole #20 - skotskrutet!Kjole #020 er størrelse 6-12 mnd og er laget av et skotskrutet skjørt blandet med romantisk blomstermønsker og blondekant (det ble slutt på blondene så de er bare foran på denne kjolen). Veldig liten og søt :-D (360,-)
Vil med det samme si tusen takk for alle de hyggelige kommentarene, jeg rekker ikke alltid å svare, men setter stor pris på dem :-)Kjole #18 og #19Kjole #018 er størrelse 1 år og reservert til lille Vilja. Den har fått mørkebrunt satengbånd for en ekstra fin finish :-)

Kjole #019 er størrelse 2 år og er laget av et nydelig blåklokkestoff fra mammas skap, + en resirkulert myk grønn plysjgenser! 350,- på pryd pop-upVintage <3Nå har epla.no åpnet for salg av vintage ting, og jeg er ikke sen å be!
Disse stilige 50-tallsbrillene finner du i eplabutikken min :-)

Kjole #17 - bonderomantikkKjole #017 er størrelse 1 år og en sommerlig blanding av geometri og natur, med romantisk blomstermønster og blondekant. Hvilken liten snuppe skal få denne tro? 370,- på pryd pop-up.Kjole #16 - von Trapp!Kjole #016 er skikkelig Sound of Music! En gardin har fått nytt liv, det er gull og olivengrønne planter matchet med turkis bomull og hvitt blondebånd. Størrelse 2 år, 395,- på Pryd pop-up.

Kjole #15 - mini!Kjole #015 er i størrelse 6 mnd og bestilt av Linda til 17.mai :-) Stas å få kle opp små prinsesser til deres første nasjonaldagfeiring! Denne ble skikkelig liten og søt.Kjole #14 - vår!Kjole #014 er satt sammen av en nydelig blåblomstret tøyrest og en funky gul retrogardin, begge i linblanding. Myk cordfløyel på armene. Størrelse 3 år, 395,- på pryd pop-up :-)Vinnerne av Facebookkonkurransen!

En litt vanskelig konkurranse denne gangen tror jeg, det var fotokonkurranse på min Facebook-side, og etter to uker kan jeg nå telle hele FEM bidrag, hehe ;-) Men, jeg lovte tre premier; rettere sagt tre kartonglommebøker til de beste bidragene. Jeg poster likegodt alle bidragene her, for de var veldig fine alle sammen. Men jeg har valgt ut tre vinnere altså, som kan velge seg en kartonglommebok på Pryd Pop-up:


VINNER: Stine Holen Skjegstad! Kunne nesten ikke vært bedre om Frihetsgudinnen hadde holdt den selv ;-)


VINNER: Kristine Dall! Herlig stemningsrapport fra smykkeskrinet der! Smigret over at du har beholdt logolappen!


VINNER: Maria Chatzopoulou! Hjerteknuser med både lommebok og kjole! Og her trengs det en ny lommebok ser jeg!


TAKK FOR DELTAGELSE! Silje <3


og Hans Petter (kjæresten min, han har allerede fått noen gratis lommebøker så det er ikke så synd på han ;-))

En premie til dere andre: Alle mine fans på Facebook får 20% rabatt i nettbutikken min ut mars! (rabattbeløpet refunderes tilbake til deg via PayPal, og gjelder ikke portoen ;-) meld deg inn og shopp i vei! Og husk å skrive at du er Facebookfan når du betaler)

God natt :-)

Kjole #13 - rosa og lilla!Kjole #013 er perfekt for små prinsesser på 3 år. Nydelig rosa blomstermønster og hvite pompoms i nedre kant! Armene er lilla hjerter. Nesten så søtt at man får hull i tennene dette ;-) 395,- på Pryd pop-up.Kjole #11 og #12 - sommer kommer!#012 Str 1 år, bestilt av Astrid :-) Laget av en gardin i linblanding og passer fint til små solstråler!

#012 er også størrelse 1 år. Bomull i hvitt og offwhite med herlig blomstermønster. De grønne prikkene er myke små fløyelsdotter! Finnes på Pryd pop-up til 350kr.Kjole #10 - mushy mushy!Kjole #010 er i størrelse 2 år, veldig morsomt soppmønster i rødt, rosa, orange og gult på champagnefarget bakgrunn. Dyprøde polkadottarmer, 100% bomull. 350 krons :-)Kjole #9 - blå duk!#009 er bestilt av Kari til Tora (3 1/2 år) som ville ha kjole av den blå duken :-) Dette er str 4 år, blir spennende å se den på!Kjole #8 - rosa nostalgiKjole #008 er størrelse 2 år og ikke lite sommerlig den heller ;-) Dette rosa blomsterstoffet fant jeg i mammas skap, det er en rest etter en god del ting mamma sydde da jeg var liten. Blant annet en litenkjole og en voksenkjole! Ekstra stas å ha lik kjole som mamma. Skal prøve å scanne inn bilde av dem senere :-) Har nok stoff til to kjoler til, så det kommer str. 1 år og str 3 år. 100% bomull, 350kr på Pryd Pop-up.Kjole #7 - rød blomsterengKjole #007 er 100% bomull og størrelse 1 år, og muligens litt påvirket av at jeg har fått nok av vinter nå ;-) Det rødblomstrete stoffet fant jeg i skapet til mamma igår, minner meg litt om melkekartongen! Kjolene finner du til salgs på Pryd Pop-up, Mercursenteret, kr 350,-Småkjoler i bruk!Maria har kjøpt to av kjolene mine til den utrolig skjønne datteren sin Giota (14 mnd), og nå har hun sendt meg bilder av kjolene i bruk! :-) Kjempegøy å se! Giota er jo verdens nydeligste lille lykketroll, så det er bra reklame for kjolene ;-)


(Alle foto: Maria Chatzopoulou)

Merkelapper på plassMed klær til salgs måtte jeg ha nye merkelapper. Størrelser og vaskeanvisninger må på plass, så da fikk jeg utfoldet meg med mine grafisk design-ferdigheter i kveld. Så har jeg funnet ut at jeg vil nummerere kjolene også, slik jeg gjør med lommebøkene (det er forresten blitt over 1800 av dem nå!). På baksiden av lappene har jeg limt illustrasjoner fra en plakat jeg fikk i Frankie (verdens beste blad fra Australia som jeg abonnerer på ♥)
Her er de første 6 kjolene merket og priset med info om materialer, vasking og størrelser :-) Har fått tak i søte små trehengere også, så nå er de klare for butikklivet!

Kjole #6 - redesign ullbukseDenne søte kjolen er redesign av en gammel bukse! Sømmen på midten er yttersiden av foten, og ettersom bena var såpass brede var det nok stoff til en liten kjole! Fôret fra buksebena er også blitt med som fôr inni kjolen slik at det blir glatt og uten friksjon. Armene har fått et nydelig sopp-stoff, og nederst en blondekant. Sweet! Størrelse 3 år. Ettersom det var en god del ekstra arbeid med denne kjolen er prisen 450,-

Som pynt på fotoshooten har jeg brukt et av mine nyeste innkjøp, en vakker Bottoms Up-brosje fra Maria Chatzopoulou! Synes den var så fin med den blanke blomsten og små urverk-viserne. Hun lager bare én av hver, dette er #48. Helt unikt håndtverk laget av en resirkulert brusboks! Kom innom Pryd og se om du finner en du liker, prisen er bare 198,-! (Både Pryd Bakklandet og Pryd Pop-up har dem, samt Marias epla-butikk :-))

Kjole #4 og #5 - prikker og blomsterKjempegøy med så bra respons på kjolene mine! Har sydd to nye, den øverste er str 1 år, mørkebrun cordfløyel med off-white prikker. Armene er også off-white, med orange sopper på :-D
Kjolen på bildene under er str 2 år, naturfarget bomull med herlig blomstermønster. Nå kan våren komme!Apricot - kortfilm

Kjole #2 og #3 - redesign!

Har sydd to kjoler til i størrelse ett år, så er planen videre å ta noen i str 2 og 3 år :-) Den øverste er redesign av en nydelig blå duk matchet med brunt hjertemønster på armene og brunt skråbånd nederst. Kjolen under er laget av en gardin, skikkelig retro stil! Har sydd endel ting av den tidligere (sminkepunger, putetrekk og pengepunger), men nå begynner stoffet å ta slutt dessverre! Disse kjolene er lik i formen foran og bak, men har fått litt forskjellig mønster så man kan variere litt. Pris 350kr.Solskinnskjole! #1I dag har jeg sydd en liten jentekjole! Denne er i størrelse ett år, og er laget av kraftig naturfarget bomull med orange retro blomstermønster. Armene er tynnere lillaprikkete bomull. Synes dette var ganske gøy, så det kommer nok fler av disse :-)

3 nye LP-skåler


Har nettopp lagt ut tre nye LP-skåler i nettbutikken, har du lyst på en? :-)Mine første kjoler!I mangel på noen skikkelig plass å ta bilder på ble det blitz rett på tapeten her hjemme ikveld. Men det får gå, her er nemlig mine to første hjemmesydde kjoler! De henger litt rart, burde vel strengt tatt posért med dem selv...
Jeg brukte en hel kveld på å tegne av mønsteret til en secondhand-kjole jeg er glad i, og dermed er det jo nå utallige muligheter for nye versjoner av denne. Eneste aberet er at det tar meg en hel dag å klippe og sy dette mønsteret da! Så det blir ikke noen kjoler til salgs fra meg med det første, da måtte de kostet godt over tusenlappen ;-)1 meter stoff fra Sanna Annukka (Marimekko) holdt akkurat til denne kjolen. Dette mønsteret er en av mine store favoritter, jeg nevnte tidligere i et innlegg at jeg hadde kjøpt en kaffeboks med samme mønster, men nå har jeg en hel kjole av det! :-D O'lykke! De to bjørnene på bildet over er de fineste. Øverst på skjørtet er harpespilleren fra eventyret som gjør alle disse dyrene til stein!En sommerlig utgave er det også blitt med dette nydelige stoffet fra Fretex. Det fine med denne halterneck-kjolen er at den også kan brukes med genser under på vinteren.Ganske stolt av at jeg fikk til å sy lommer!

Nye øredobber!Alright, det er tusen år siden jeg har postet bilder av øredobber, kanskje litt fordi de har blitt så vanlige. En tur inne på epla så det er 40 folk som lager dem nå. Jaja, jeg er bare glad folk fortsatt kjøper dem i butikkene mine her i Trondheim jeg :-) Her er iallefall de nyeste av mine, laget av et lite orange skjerf og nydelig blomstertekstil fra Fretex. Har sydd meg en kjole av det stoffet, og da ble det mange småbiter igjen til øredobber. De rødstripete på sistebildet er de siste centimetrene av det lille skjerfet jeg sydde punger av tidligere. Her utnyttes hver lille bit får man si!PS; Jeg legger ikke ut flere av disse på nettbutikken min, men tar imot bestillinger via e-post :-)

Toillat!Oh yes, trønderne reiser inn langveis fra for å delta på midtbyens store Toilldag (ja det er ikke lov å si tulle-dag eller noe i den duren). På bildet over ser dere noe av tilbudene vi på Pop-up'en bidro med. Må si dagen gikk pent og pyntelig for seg inne i butikken vår, men vi hadde en hel del salg, og mange nye kunder oppdaget oss i dag. Så det er bra! Jeg hadde nesten alt av mine ting nedsatt, så var litt spent på salget. Men jeg tror egentlig folk synes prisene på våre håndlagde ting er helt OK, mange sier det er alt for billig også. Det virket som det gikk nesten like mange salg på ordinærpris ihvertfall!

Bordkort #2Etter at jeg la ut bilder av bryllupsmateriellet jeg lagde til min søster i høst har det kommet flere bestillinger og forespørsler på spå-bordkortene mine. Det geniale er at designet allerede er ferdig, så er det bare å skifte farger, fonter, dikt og navn. Denne gangen var det 24 bordkort til en 50-årsdag.

Kunden ville ha marineblå og himmelblå farger, så jeg satte inn et bølgemønster i tillegg ;-)


Origami! Bordkort og bordpynt i ett.


Her er diktet hun ville ha inni bordkortene. Eller, kanskje mer et visdomsord.
Klare til avreise med destinasjon Oslo. Håper det blir et fint og trivelig selskap!

Ønsker du å bestille bordkort til dåp, konfirmasjon eller bryllup? les mer på min nye hjemmeside!

Fotokonkurranse <3For å feire 500 fans på Facebook, har jeg nå en konkurranse! Orker ikke trekke lapper, her er det den beste som vinner! Så ta frem fantasien og knips et bilde av deg selv (eller en venn, men da må vennen samtykke, også er det vennen som vinner!) ...MED et eller flere av mine produkter! Gjør ikke noe om det er en utslitt lommebok, bare sjarm det! Husk fristen, 2 uker fra idag! Lykke til! Her finner du min Facebookside :-)

Ferdig med hekleteppet!Endelig, nok er nok! ;-) Har sydd sammen hekleteppet mitt nå, 117 ruter ble det. Jeg valgte å sy rutene rett sammen, ikke hekle dem sammen med kant imellom hver rute. Dette fungerte godt ettersom det var endel variasjon i størrelse. Har heklet en kant fastmasker rundt hele teppet, egentlig skulle det også bli sånne små buer, men det får evt bli senere, nå får heklenåla hvile en stund ;-) Teppet har fått plass i den sennepsgule soffaen vår, og er en skikkelig fargeklatt!

Inspirert? Min egen teskje-oppskrift på bestemorruter finner du her.Emily RyanJeg blir alltid glad når jeg finner ting på Etsy som er skikkelig kvalitet og design, og Emily Ryan er virkelig en kunstrner med tekstil. Skulle gjerne hatt den grå kåpekjolen på det nederste bildet, men den finnes bare i svart og str S/M. Sukk! 1300kr må ansees ganske rimelig for slik design mener jeg. Også skulle jeg ønske jeg var like flink :-D

Artikkel i HG80 :-DSom sagt hadde Mercurs eget magasin HG80 lanseringsfest på torsdag, og det var ekstra stas at de hadde skrevet om meg! Tulla Fisher var fylt av glade folk, gratis goodiebags og sprudlevann, kake og snacks. Duket for ikke mindre enn topp stemning! Vi koste oss og bladde i bladet, og jeg feiret at det nå er akkurat ett år siden jeg ble med i Pryd! Ikke noe å angre på akkurat!!


En hel side om meg, væææ! :-D


Utklipp fra lederen.


En helside om designkollektivet ble det også, slett ikke verst! :-D

Hekleteppet nærmer seg ferdig

Omsider, omsider, ett år etter at jeg begynte å hekle de første bestemorrutene er det endelig nok. 117 ruter, noe som tilsvarer 9x13 er herved plassert i riktig rekkefølge og trenger nå bare å sys sammen. Fant ut at det kunne være lurt å legge dem i bunker etter rekker, så kan jeg sy sammen en rekke når det passer sånn, og tilslutt sy sammen rekkene. Tror jeg skal bruke en offwhite/beige farge, og i tillegg lage kant rundt hele teppet med små buer. 90% av teppet er sydd i restegarn, det er en god følelse å bruke opp sånne smånøster.

Ganske komisk egentlig, av alt det jeg lager og viser frem her på bloggen, er det innlegget mitt med oppskrift på denne typen heklelapper som er mest besøkt. Hver dag er det noen som finner det innlegget, gjennom google tipper jeg, i følge stat count'en min er det iallefall en nådeløs seier til den ;-) Folk elsker hobbyblogger!!

(Beklager de grelle blitzbildene fra ikveld, sånn er det å bo på et loft uten spesiell stor plass annet enn i senga :-)

Hekletøfler
Bildene er lånt fra purlsoho.com

Takk til Christine som linket til denne oppskriften på tøfler! Utrolig enkel idé, disse kan man smekke sammen på en kveld, og fargene kan varieres i det uendelige! Om du trenger en oppfrisker på hvordan du hekler bestemorruter kan du lære det i innlegget mitt fra i fjor; How to: Bestemorruter! Tøflene er satt sammen av 12 ruter på ett par, og i oppskriften finner du både dame- og herrestr, samt hvordan du finner akkurat din størrelse.

HG80 #4!Pryd Pop-up er tatt inn i varmen på Mercursenteret, og makan til god behandling skal man jammen meg lete lenge etter! Torsdag kl 20:30 lanseres det fjerde Mercurmagasinet HG80, og det er fest på Tulla Fisher med både fine priser og goodie-bags! Selv har jeg puttet oppi litt saker til dem og kan bare drømme om hva rikere butikker har bidratt med, så jeg håper jeg får en pose! Uansett, det som er stas er at det kommer en artikkel både om Pop-up'en og om meg! Har ikke lest dem på forhånd, så det er veldig spennende! Klistrer meg utover forsida med navnet mitt som dere ser, utrolig gøy :-D

TekstilshoppingSnart kommer disse tekstilene i posten! Og dermed snart på mine produkter! Can't wait!!

Det er flere som spør meg om tips til tekstilshopping på nett, og da må jeg bare fraskrive meg noen ekspertuttalelse her altså; dette er aller første gang jeg handler stoff på nettet! ;-D Men prøv å søke etter fabrics på eBay eller Etsy, jeg har ikke lyst til å si akkurat hvilken butikk jeg fant disse ettersom jeg handlet på nettet nå nettopp for å unngå å sy ting som ALLE andre på epla selger for tiden (les: Stoff og Stil, snork). Lykke til :-)

To fine ting!!

Først av alt, jeg er overveldet av responsen på forrige innlegg! Både på bloggen, facebook og mail har det strømmet på med kommentarer og mail fra folk som støtter meg og businessen. Nesten litt rørt :-D På den gode måten <3Så, over til fin ting #1, sjekk de nye øredobbene jeg kjøpte idag, det er resirkulert tallerken omgjort til nydelige øredobber! 100 små kroner kostet de. Minner meg om mormors servise som vi spiser vafler på. Gleder meg til å bruke dem sammen en hvit/marineblå kjole jeg har! Disse finner du flere av på Pryd Pop-up, det er Elena Leth-Olsen som står for produksjonen. Har skrevet litt om Elena her tidligere, hun er glasskunstner og har mye annet fint også! For dere utenfor Trondheim kan jeg anbefale en tur i nettbutikken hennes.Fin ting #2 er denne Stop-motion-filmen. Egentlig kunne jeg skrevet tre fine ting, for musikken her er også helt min stil. Type sjarmerende jentevokal og høy senk-skuldrene-faktor. Mmmm.

Ønsker alle lesere en god uke! <3
hits