februar 2012

Nytt kattekull, #29 #30 #31.Maria bestilte en grå katt lik sin virkelige katt - som har en liten hvit flekk på brystet og et matt venstreøye. Håper Katt #29 ligner litt? :o)


Kattene er så søte og mutte med munnen igjen!


...og så glaaade med munnen åpen!Resten av kattekullet er klare til å spise dine eiendeler, hoho ;-) Du finner dem hos Etter min morfar eller i nettbutikken til kr 295,-

Kjole D37 - Ingeborgs.

Ingeborg likte Kjolepakke #11, men ville heller ha grønt istede for blått. Ikke noe problem, jeg sendte et knippe alternativer og hun valgte det grønne geometriske som på Kjole D20. Kjolepakke #11 er fortsatt til salgs, for det er nok stoff til én til :o) Og har du lyst på en kjole, så husk å melde deg på Kjolelotteriet mitt, det er nemlig trekning allerede nå på lørdag!

Også en annen gladnyhet, jeg kjører skuddårssalg i nettbutikken idag. Skriv "skuddår" i kommentarfeltet når du sjekker ut, så refunderer jeg 15% av salgssummen. Som alltid betaler du porto kun for én ting, og resten spanderer jeg.

Lykke til med frierier idag da damer, blir det nei får dere en kurv med 12 par hansker til trøst ;-)

Kjole #202 - Eventyr

Er ikke dette stoffet bare herlig? Stoffbiten var akkurat stor nok til fremsiden på en kjole i størrelse 5 år. Baksiden er et ensfarget stoff, men det måtte bare bli kjole likevel! :-D kr 450,- hos Etter min morfar / nettbutikken.


Se den lille katten øverst! Armene er i Marimekkostoff.Kjole #201 - rosenatt

Kjole #201 er sydd av et av stoffene jeg fikk i posten her om dagen. Kullsort fløyel med masse roser! Grønn satengsløyfe bak og ferskenrosa chenillearmer. Alt i alt en veldig myk og fin kjole! Størrelse 3 år, kr 475,- hos Etter min morfar / nettbutikken.

Mosegraffiti og annen gatekunstMilde himmel, dette er noe av det kuleste eg har sett på lenge! Man kan lage egen mose-kunst på slitne mur/trevegger, feks rådyr og rever og fugler, eller som her, vakker typografi. Går jo rett inn i grafisk-designer-hjertet mitt dette her. Her finner du oppskrift til mosekunsten!

Mens vi er inne på street-art legger jeg med noen inspirerende bilder i samme kreative stil. Synd vi er så firkantet på slikt her i Norge, alt blir jo vasket og ryddet vekk med en gang. Selv blir jeg kjempeglad når jeg ser sånt, mens andre tydeligvis syns det er søppel. Det er jo stor forskjell på tagging&hærverk vs. slike underfundige påfunn. Hva syns dere?

Urban knitting - eller strikkegeriljaen :-D


3D krittegninger på gata - se mange flere her

2 fine ting!

Fin ting #1
Sjekk ut denne kule vintage veska jeg kjøpte meg på epla! Fant den hos butikken Used Fashion Love. Tilsynelatende ubrukt, og jeg har aldri sett maken. For en artig accessorie :-D Den var ca dobbelt så stor som jeg trodde, men det gjør ingenting. Tepose-lappen har en magnet som lukker/holder lokket på plass! Også er det speil inni så man kan sjekke lebestiften. Love it.

Fin ting #2
Dette er helt utrolig. Fikk hentelapp og tenkte det bare var en pakke jeg hadde bestilt. Det var det ikke, det var en stor Norgespakke full av disse nydelige tekstilene! I pakken lå et hyggelig kort fra Synnøve:

Hei! Bare en liten takk for fantastisk inspirerasjon ved å lese bloggen din! Nyyyter synet av kjolene dine og mønstersammensetningen! Håper denne lille pakken med stoff fra undertegnede (som også er håndarbeidsfrelst) kan gi deg guts til å fortsette! Masse masse lykke til! Mvh Synnøve fra det blide Vestland.

Jeg er målløs :-D Tenk å sende med så mye fint! Jeg lette i mailen for å se om jeg hadde snakket med henne før, men fant ingenting. Men jeg har postadressen og tenker sende henne en pakke med noe. Hvis du leser dette Synnøve, kan du sende meg en mail så vi finner ut hva du har mest lyst på som en takk for alt dette? Dette er lykke, gleder meg til å sy :-D

Kjole D36 - Idas vårkjole

En kjole til min butikkompanjong, fine Ida :-)
Overrasket henne med den idag!

2 småkjoler skjønne - #199 og #200

Kjole #199 er knallrød og knallfin ;-) Blomsten er klippet ut av midten på duken på Kjole D25.
Størrelse 1 år, kr 425,- hos Etter min morfar / nettbutikken.
Kjole #200 - tenk det! Jeg jubilerer litt sånn kriblende inni meg ;-) Kjolen er størrelse 4 år og sydd på bestilling fra Randi som likte Kjole #196. Har du lyst til å se alle kjolene jeg har sydd trykker du bare på kjole-linken til høyre her :o)3 kjoler små - #196 #197 #198

Kjole #196, størrelse 3-6 mnd. Reservert.

Kjole #197 er sydd av et retro putetrekk i bomullskrepp :-)
Størrelse 3-6 mnd, kr 395,- hos Etter min morfar / nettbutikken.Kjole #198 er sydd av en kjøkkenduk i bomull og en mosegrønn gardin.
Størrelse 1 år, kr 420,- hos Etter min morfar / nettbutikken.
Bloggtips og fototipsMissM tipset meg om denne herlige bloggen A beautiful mess - thanks a lot Marianne, du skylder meg 2 timer! Jeg ble sittende spikret og scrolle igjennom arkivet ;-) Klær, små DIY-prosjekter og generelt bare deilig inspirerende å lese bloggen hennes. Hun også noen knallgode fototips - flott for nybegynnere og en påminnelse til de viderekomne!

- tips til innendørs foto
- tips til utendørs foto
- tips til selvportrett
- tips til outfit fotos

Kjole D35 - Mariannes 70-tallsdrømMarianne bestilte Kjolepakke #2 med den herlige 70-tallsgardina :-D Hun vil nok kle den mye bedre enn Petra Prøvedukke her, som er for lav og mangler skuldre ;-) Skulle gjerne hatt mer av dette stoffet.

Kjole D34 - Marias ullkjole

Da jeg besøkte Maria fikk jeg med meg to fine ullstoffer som hun ville ha kjole av. Armene fikk jeg vege selv, så jeg gikk for matchende blomster i dempet rødt gult og grønt. Håper du liker den Maria :-)

Håndlaga 2012Unni Strand og Elisa Kolle (også kjent som Strand og Blåbær) arrangerer på nytt Håndlaga - som er en årlig kåring av håndlagde ting i ulike kategorier :-) Man kan nominere én ting fra seg selv, og én annens, i hver kategori. Nytt av året er bildelinker til de nominerte, ganske arti å se hva folk liker! En gyllen mulighet til å gi noe/noen du liker et lite puff, litt velfortjent oppmerksomhet! Du kan nominere frem til 12.mars, og en håndfull heldige nominerere vinner et gavekort på 300kr! All grunn til å delta med andre ord!

Nyheter i nettbutikken!Har lagt ut litt nye ting i nettbutikken ikveld; tversoversløyfer, sminkepunger i ull, og noen hjertens glade penge-/sminepunger :-) Jeg ser for meg at tversoversløyfene er fine på mange forskjellige farger. Dyprød fløyelssløyfe på lyseblå skjorte - eller mørkegrønn på lyserosa skorte? Blå/hvitstripete på mørkebrun skjorte? Her er det duket for noen fargerike blikkfang for modige gutter iallefall!

Ny kjole-giveaway!!Kjenner dere denne fargerike dama her? ;-) Mewkid har nå æren av å gi bort en damekjole fra meg på bloggen sin! Klikk deg inn for å lese konkurransereglene og melde deg på HER! Vinneren får en kjole sydd i sine fargeønsker og i sin størrelse :-) Spre gjerne ordet til dine venninner! Ønsker dere lykke lykke til!
Ina hilser og sier hun er veldig fornøyd med kjolen sin :o)

Nyheter til helga :-)

Nye broderte kort, med håndlagde konvolutter av resirkulert kartbok. Kortene er doble, i tykk hvit kartong, og koster kr 75,- for ett eller 150,- for tre stk. Tenk så hyggelig det er å få et kort fra nært og fjernt! Kjekt å ha noen liggende til hyggelige anledninger :o)

Tversoversløyfer til herrene - eller til sløyfeglade jenter! Ny, litt mindre størrelse og ny pris: kr 250,- Sløyfene leveres med knappehullstrikk, så man knapper bare igjen rundt halsen. Justerbar fra 0-47cm. Enkelt og stilig!


Til sist, søte hårstrikk til søte jenter! kr 75,-

Alt dette finner du på Etter min morfar i helga. Håper vi sees ♥

Kjole D33 - Britts nye retrokjole

Britt likte også Kjolealternativ #08 og der hadde jeg nok stoff til enda en kjole :-) Mønsteret ble plassert loddrett istede for vannrett som på Kristinkjolen, og armene gulorange med prikker istede for mørkebrune. Man kan jo ikke sy to helt like kjoler ;-)Togtur!

I går tok jeg en togtur til Levanger, knappe 1,5 time fra Trondheim. Ble sittende i (det skitne) vinduet og knipse noen bilder av variert vinternatur som føk forbi. Jeg syns det er veldig koselig å ta tog. Én ting er at det er veldig lettvint, bare å spasere ombord fra sentralstasjonen uten flybuss, sikkerhetssjekk eller bagasjedrop, det er mye mer miljøvennlig, og man får virkelig følelsen av å reise hele strekningen! Med fly blir man litt mer plassert et nytt sted uten å føle forflyttelsen like godt.

Formålet med reisen var å besøke fine Maria :o)

Se den fine sølvringen jeg kjøpte av Maria!
Jeg så denbloggen hennes og bare måtte ha den :-D R'en ser nesten ut som logoen min, og uansett er den Riddervold. Jeg og Maria skal stille ut sammen på Namsskogan Familiepark i sommer, så nå er det produksjon til det som står på. Maria er utdannet sølvsmed og opptatt av gjenbruk. Ringen min er lagd av en flaskegrønn skrivemaskin, og i tillegg til flere ringer fra den, lager hun mansjettknapper av en svart skrivemaskin, ringer av gamle mynter og smykker lagd av skjeer for å nevne noe. Selve ringen på ringen min kommer fra en bøyd gaffeltann! Jeg er så fornøyd! :-D

Maria har mange fine ting i nettbutikken sin, har du ikke sett den så ta en titt!
En av mine favoritter er denne Marilyn-brosja laget av en brusboksbunn!

Kattepengepunger
Finnes i nettbutikken eller bestilles på i.riddervold (at) gmail.com

3 nye kattepengepunger

Det går litt tid mellom hvert kull, men nå er tre nye kattepengepunger kommet til verden her. Den gule i midten er bestilt av Emma Julie (en trofast stamkunde siden 2009!). De to andre finner du i nettbutikken / Etter min morfar til 295,- Kattene er sydd av gjenbruks- /restestoffer, stivet opp med strykeinnlegg og pent sydd med bare fine sømmer på innsiden. Har tegnet mønsteret selv og det var litt av en IQ-test å få til dette med vrenging og søm ;-) Noen har kommentert at de er større enn de trodde, så jeg legger med et målbånd på bildet. Mangler du en katt i veska di? :o)

Kjole D32 - Hildegunns!

Hildegunn bestilte alternativ #3 fra Kjolebestillingsalbumet mitt på FB :-) med ett strikk i midja.
Fiks ferdig, Hildegunn :-)Kjole D31 - sommer kommer!Jeg fikk en pakke i posten. Med sommerstoff! Gult, orange, hvitt, tett i tett med søte blomster. Pakken kom fra Ingeborg, og var mormorens dynetrekk. Nå er det forvandlet til en ny kjole. Jeg elsker når minner tas frem i bruk igjen! Ingeborg har allerede kjøpt seg to damekjoler hos meg, og dette er den tredje. Hun ville ha sirkelskjørt, lommer og halvlange armer. Blomstene har pittelitt lysegrått på seg, så jeg tok det igjen med mørkegrå armer som fremhever den fargerike kjolen.

Vil du bestille en kjole hos meg? Ta en titt i Kjolebestillingsalbumet for noen fine alternativer, eller send meg en mail på i.riddervold (at) gmail.com. Kjolen sys etter dine mål og ønsker. Ferdige kjoler finner du i nettbutikken.

PS, det er nok til enda en kjole i dette herlige stoffet :-DKjole #195

Kjole #195 er en omsydd bomullsduk i en lys beige/sand/rose farge med mørkebrune blomster og blader og hvite detaljer. Toppen er i ny ferskenrosa bomull. Rosa skråbånd nederst og knallrosa blonde til pynt. Størrelse 5 år, kr 450,- hos Etter min morfar / nettbutikken.Bluebird Vintage

Slenger inn et bloggtips, Bluebird Vintage

Verdens mest sjarmerende hippiefamilie i Texas, nygift og med tre pene barn. Hun delte akkurat bryllupsbildene, og jeg deler noen av dem videre med dere. En flott påminnelse om at alle bryllup ikke trenger å være A4, man kan ta alt man liker og koke det sammen til en veldig personlig event. Selv ville jeg nok ikke hatt det hippie, men ville hatt slike håndlagde ting, små skilt, mix & match og slikt! En annen ting jeg er fan av er at alle gjestene matcher! Vanligvis er det no-no å ha på seg hvit kjole i et bryllup, men her funker det helt fint! Og invitasjonen er nice! :-D

Se alle bildene her:
Part one
Part two

Kjole D30 - Kristinkjolen

Kristin gikk for Kjolepakke #8, et retromønstret dynetrekk som nå er forvandlet til ny kjole :-) Fikk gode tilbakemeldinger på de nye armene her og! Vil du bestile deg en kjole, så ta gjerne en titt i KjolebestillingsalbumetFB, flere fine alternativer er fortsatt ledige og kjolen blir sydd etter dine mål :-)

Vestkrøll!Det gjelder å holde tunga rett i munnen når man syr! Vips så er noe vrengt, vridd, feil. Sydd på retta. Sydd en annen del av arbeidet innunder sømmen. Gaaaahhhh. Sto ved strykebordet og med denne vesten før topstitchinga men fikk liksom ikke brettet den ut. meeerkelig. Ble en slags tøy-IQ-test, men uansett hvordan jeg vrengte og vridde kom jeg bare tilbake til samme utgangspunkt. Frem med sprettekniven.Det ble rett vest tilslutt (pun intended ;-))
Størrelse 2-3 år, bestilt av Tuva.

Kjole D27 - Mettemors nye vårkjole!

Mettemor er en av mine første stamkunder, som har fulgt meg fra butikk til butikk og er alltid innom med hyggelige kommentarer på blogg og FB. Har ikke tall på alt hun har kjøpt, og i tillegg er hun en skikkelig solstråle når man treffer henne :-) Nå bestilte hun seg kjole - med litt mer arm, og vårlig, gjerne noen farger, ellers bare slå meg løs sa hun.Nyhet: Bestillingspakker på kjoler!

Nå kan du reservere neste Ingrid Riddervold Design-kjole i din størrelse! 8 ulike kjolepakker er lagt ut i et eget Facebook-album, hvor du kan lese om stoffene og bestille deg en kjole. Du kan også velge om du vil ha korte, mellomlange eller albuelange armer, sende meg målende dine og velge lengde. Kanskje vil du også ha lommer? Fritt frem :-) Prisen er fra 990,- + evt porto, leveringstid ca 1 uke + sending. Førstemann til mølla ;-)Brystmålet er det som avgjør kjolestørrelsen.
Ligger du midt mellom to størrelser? Send meg en mail så finner vi ut av det :-)
i.riddervold (at) gmail.com

Kjole D29

Kjole D29 er miiiin ;-) Jeg fant dette kraftige stripestoffet på IKEA og bare måtte ha 3 meter ;-) Jeg er stripegal. Og prikkedilla. Jeg har gjort om på arm-mønsteret slik at man nå kan velge mellom korte, halvlange eller ned til albuen-armer (som på denne), og nå er de en god del smalere fremfor "puffete" som de var før. Syns selv denne passformen er mye bedre og stoffet legger seg finere også. I tillegg vil jeg legge inn noen små snitt i rygg/rumpeseksjonen for å få kjolene til å sitte penere. Jeg er veldig svai i ryggen selv og får ofte en slags pose i korsryggen. Noen timer på tegnebrettet der altså, sånn er det å være selvlært mønstertegner ;-)

Prøvde for første gang å sy i jerseystoff også!

Dette er i størrelse M/L, så da fikk dere sett den størrelsen på en levende person også! For ordens skyld poserer Petra Prøvdukke med den også:

Kjole D28 - Turkis, gul og flaskegrønn!

Kjole D28 er helt smashing! Slike farger dukker sjeldent opp i retrotekstilenes verden, iallefall ikke denne komboen! Men snart dukker den opp på ei veldig fargerik jente, følg med, følg med ;-)Kjole D26 - retroblå

Kjole D26 er en omsydd konfirmasjonskjole i herlig mørkeblått retroblomsterstoff :-D (se siste bildet). Litt lengere skjørt enn vanlig, og originalvidden er beholdt. Kittfarget sateng med store mørkeblå prikker på armer og kanten nederst. Størrelse S/M, kr 1100,- i Nettbutikken eller hos Etter min morfar   Solgt ♥


Før og etter :o)

ØredobbsLiten gave til jentene i syforeninga :-) De ble søte og glade!

Stine Mari i nye kjoler!

Noe av det beste med å lage ting er å få se dem i bruk, syns jeg! Idag besøkte jeg fine Stine med to kjoler, og hun forelsket seg i begge! Hun hadde bare god-ord om hvor behagelig, flatterende og søte de var. Og at hun følte seg veldig vel! Det varmer virkelig mitt hjerte :-) Veldig fint å se at snittet sitter pent på både store og små, og at gjenbrukte tekstiler også får svinge seg i dansen!

Kjolene D21 og D24 er i størrelse XL - les mer om størrelsene her :o)
Det er brystmålet som angir størrelsen din i disse kjolene.

Damekjolene kan gjerne bestilles via mail
- ferdige kjoler ligger til salgs i Nettbutikken min og hos Etter min morfar

Flere sminkepunger i ull :o)Jeg har fått dilla på ullstoffer. Ruter, striper, fiskeben, hundetann. De utstråler en klassisk kvalitet, er myke å ta på, stødige og skrukker lite. Sminkepungene på bildene over er sydd fra stoffer av 5 ulike skjørt og bukser. Disse har tidligere blitt småkjoler, reveputer, sminkepunger. Nå ble det patchwork av restene. Har aldri vært noe interessert i vanlige lappetepper eller quilting, men akkurat det å sette sammen trekanter og skrålinjer, litt på slump, litt på feelingen, var veldig gøy :-) Blir en komposisjon, og hver pung blir helt forskjellig.

2 av disse ligger nå til salgs i nettbutikken,
de 2 andre finner veien til Etter min morfar på fredag.
295,-

hits