februar 2011

Strikkakaktus!

Jeg har dessverre ikke grønne fingre, men en strikket kaktus skal jeg da alltids klare å holde liv i ;-) Denne var enkel å lage, og mitt første strikkeprosjekt på pinne 2! Jeg liker vanligvis å ha tykke pinner og tykt garn og se resultater litt brennkvikt. Kaktusen er strikket av tre små avlange lapper, som deretter er sydd sammen og fylt med piperensere. Jorda har jeg heklet rundt og rundt med fastmasker, og den lille potta fant jeg på Fretex for en femmer.


Som dere ser er den ganske liten ;-)

Irina Werning - Back to the Future

Sjekk ut Irina Werning og fotoserien Back to the Future! Jeg elsker sånne prosjekter. Se hvor gjennomført det er med klær og bakgrunn, til og med perfekt kopiert effekt i photoshop, ned til minste detalj :-D Nesten så man skulle funnet frem noen barnebilder og gjort et forsøk selv!

BLOGGLOTTERI!22.mars fyller bloggen 2 år, og den dagen vil jeg trekke tre heldige vinnere som får hver sin gavepakke! Denne give-awayen er ment til mine mest ihuga tilhengere, og derfor er det også hardbarka krav for å melde seg på ;-) Jeg syns selv jeg har slått litt på stortromma med premiene, så jeg håper dere vil bruke noen minutter på å hjelpe meg med å nå ut til nye lesere?

Påmelding til konkurransen krever alle disse tre tingene:
1. Du er fast leser av bloggen (feks Bloglovin' eller tilsvarende),
2. Du er venn med Ingrid Riddervold Design på Facebook,
3. OG at du poster konkurransebildet over i et innlegg på din egen blogg. Hvis du vil låne andre bilder og skrive litt mer om meg er det bare kjempehyggelig :-D

Hvis du oppfyller alle disse streeenge krav kan du nå melde deg på i kommentarfeltet :-D Husk å fylle inn e-postadresse og blogg så jeg får kontakt med deg hvis du vinner! Legg ved link til innlegget du har lagd. Og skriv gjerne hvilken Gavepakke du har lyst på <3

EDIT: Hvis du ikke har en egen blogg, så teller det at du sprer det glade budskap via feks Facebook :-) Bare gjør en innsats og meld deg på hvis du har god samvittighet ;-) Danske og svenske lesere er også velkommen ja. Ang Facebook er det ikke meg som person, men design-sida som trenger medlemmer ;-)

///

Info om Gavepakkene:
#1
Søt sminkepung (verdi 290), 4 magneter (150), to par øredobber (2x100), Iskrem-brosje (195), Pengepung (150 og Kartonglommebok (150). Total verdi kr 1132,-

#2 Sykkelsetetrekk (verdi 190), kartonglommebok (150), iskrem-brosje (195), Zebrasmykke (150), Pengepung (150) og to par øredobber (2x100). Total verdi kr 1035,-

#3 Sykkelsetetrekk (verdi 190), Nøkkelsmykke (260), kartonglommebok (150), to par øredobber (2x100) og pengepung (150). Total verdi kr 950,-

Samlet verdi på gevinstene er 3120,- <3
Under her er noen flere bilder a premiene.

Oppussing av gammel koffert!

Denne søte lille kofferten var opprinnelig en sminkekoffert som "svigermor" hadde kassert. Inni var det masse plastholdere og strikk og slikt, men det reiv jeg ut, hoho! Jeg må visst begynne å ha bloggen mer i tankene så jeg husker å ta før-bilder! Klippet ut to biter av et småblomstrete stoff og stiftet det rett på med stiftemaskinen. Ah, jeg elsker stiftemaskin, det er så effektivt! Hele prosjektet tok ca 20 minutter.

Denne kofferten kommer faktisk i bruk allerede i morgen kveld, for da er jeg invitert til Malvik Kunstforening for å presentere meg selv og min kreative bedrift! Tenker å fylle kofferten med et utvalg av produktene mine. Har ikke holdt noe foredrag tidligere, men håper det går fint :-) Senere er kofferten kjempefin å bruke i butikken til feks pengepunger og slikt også. Love it!

Flere søte sminkepunger!Har kost meg med å sette sammen fargerike stoffer til tre nye sminkepunger i den feminine fasongen :-) Så utrolig hyggelig med positiv respons, dere er så fine! Tre av disse sju første er allerede solgt og det er alltid et godt tegn + god motivasjon til meg! En av dem er også lagt av til blogglotteriet, og jeg kan avsløre at det blir tre gavepakker til tre heldige vinnere. Stay tuned!

Nye feminine sminkepunger!Det begynte å nærme seg utsolgt for store sminkepunger i butikken, men istede for å sy opp flere av de vanlige firkantede ville jeg lage noe nytt og mer feminint! Har tenkt på slike en stund, og nå har jeg endelig kommet meg gjennom mønstertegning og utprøving. Mønster er undervurdert altså! Men det er kjempegøy å lage sitt eget, og så får man jo det resultatet man har sett for seg også. Disse store sminkepungene har en glidelåsåpning på 15cm og rommer massevis. Bredde nederst er 24, høyde når den er flat 23cm. Veldig søt fasong som pynter opp på badet og i veska :-) Har for det aller meste brukt gjenbruksstoffer. Pris kr 290,- på Pryd.PS; jeg planlegger en Give-Away i anledning bloggens 2års-dag. Hva har dere lyst til å vinne? Kom gjerne med forslag! :-)

Kjole #106 - rød cordfløyel!Kjole #106 er størrelse 1 år, og lagd av en omsydd knallrød cordfløyelbukse! Buksebeina var akkurat brede nok med en søm på midten foran og bak. Kjolen har glidelås, jumbokroklisse, vanlig- og prikkete rosa blondeskråbånd + tre små søte blomsterknapper! Litt mer utfordrende å sy av gjenbruksmaterialer enn bare å rulle ut metervare! Selges på Pryd pop-up for kr 420,-

Eplaforelskelser

Her er noen av mine forelskelser på Epla for tiden :-)
Dere burde sjekke ut min flotte venninne Linn med butikkene Linnspinn Design, og Linnspinn Vintage! Hun har et stilsikkert øye for detaljer og selger nå unna skatter fra garderoben sin, og i tillegg egne grafikktrykk.
Kjær & Schmeling er også en favoritt, med sine enkle og vakre lærarmbånd i jordfarger!

Ha en fortreffelig onsdag :-)

Redesign-kjole

Herlig kjole/tunika med ballongskjørt og retroprint, stoffet er tykt og litt ullaktig, men jeg tipper det er syntetisk. Jeg har ikke gjort de store endringene, men glemte å ta før-bilde. Kjolen er iallefall gjort om fra høyhalset, og fått kanter av hjemmelagd skråbånd i hals, armer og på brystet. Hihi, ser nesten ut som et stort smil! Hvite pompoms på skuldrene for en touch av humor ;-) Ca størrelse 40. Selger den på Pryd pop-up for kr 550,-
Ingrid Riddervold Redesign ;-)

Handlenett quiltstyle!

Woho, jeg har sydd meg et handlenett! Kunne ikke sy bare et vanlig, enkelt et så jeg brukte likegodt en hel formiddag på saken. Inspirert av bloggen Made (se nederst) kom altså dette polkagrisstripete nettet til verden, og jeg er strålende fornøyd! Jeg vet ikke om jeg har tålmodighet til så mange flere slike prosjekter, for det var mye måling og millimeterjusteringer underveis. Og slike vrengte hanker skal jeg iallefall styre unna, det blir heller topstitch her i gården! Nå har jeg allerede brukt nettet til å levere varer på Pryd, og handle litt frukt og grønt på vei hjem. Funker som fjell!


Bildet er lånt fra håndarbeidsbloggen MADE. Trykk på bildet for å komme til pute-tutorialen :-)

Håndlaga 2011!Håndlaga 2011

"Strikker du votter? Syr du dine egne klær? Snekrer du leketøy?
Bli med på årets store begivenhet og vinn flotte premier!"

Unni Strand og Elisa Kolle kjent fra henholdsvis Strand og Blåbær / Lin & Papir arrangerer Håndlaga 2011; en mønstring for skapende sjeler over hele landet!

Videre skriver de;
I Norge er det utallige dyktige mennesker som lager, former og skaper til seg selv og til andre. Inntoget av sosiale medier de siste årene har gitt oss helt nye møteplasser; blogging, fotoutveksling og markedsplasser for håndlaget har stimulert og gitt næring til et stort virtuelt fellesskap av kreative mennesker.
Vi ønsker å rette søkelyset mot den store bredden av håndlagede ting i Norge, vise fram håndarbeid av høy kvalitet og feire fellesskapet som får fram slike gjenstander. Derfor utlyser vi denne konkurransen, et norsk mesterskap i håndlaget!
Konkurransen vil foregå på nettstedet handlaga.no. Det vil være åtte kategorier som vi håper skal klare å fange opp bredden innen dette feltet. Alle kan nominere til konkurransen og man kan nominere to gjenstander til hver kategori; en selvlaget og en laget av noen andre. Alle gjenstandene må være publisert på nett, f.eks. i en blogg, på Epla eller annet nettsted. Nominasjonene vil så vurderes av et dommerpanel som plukker ut ti gjenstander i hver kategori. Videre blir det åpen avstemning for å kåre vinneren av hver kategori.

Alle som er med på å nominere er med i trekningen av en ekstrapremie. Hvis du linker til konkurransen på egen nettside, blogg eller facebookside - og skriver en kommentar om det, får du en ekstra vinnersjanse.
- - - - -
Yes!
Nomineringen begnner om to uker, og innen da vil jeg at dere skal finne frem til noen som fortjener en plass, og i tillegg melde dere på selv! :-) Lykke til!

Happy Valentine!

Valentines Day... Girls, get your hopes up, boys, get your apologies ready ;-D Hehe!

Kjeksene er forresten bakt etter oppskrift fra Ida Victoria, bare unntatt sjokolade&nonstop og tilsatt litt kanel. Farlig gode!

Nye kassettpengepunger!Fire nye kasettpengepunger befinner seg nå i nettbutikken min :-) Har en egen pengepung-kategori.

Katt #17, 18 & 19

Tre nye kattepuser har kommet til verden! Dette kullet var det litt strev med, ettersom jeg presterte å sy tvers gjennom pekefingeren min med symaskina! Drama på syrommet altså, men det gikk veldig fint. Med ny respekt for maskineriet og en øm finger ble de likevel ferdige. To av kattene er bestilt, men Kattefrøken #19 på bildet over trenger et nytt hjem snarest ;-) Du finner henne i nettbutikken min til 250,-

God søndag!

Titt-tei!
Skulle bare innom og ønske alle en god søndag! Kanskje noen av dere har noen håndarbeidsprosjekter på gang? Jeg har fått tak i noen fine filtballer, og lurer litt på hva jeg skal bruke dem til. Foreløbig er de fargerik pynt i vinduskarmen min :-)

Kjole #105 - to i én!

Kjole #105 er sydd etter eget mønster, størrelse 1 år :-) Den ene siden har lilla elefanter og en blonde, side nr to er knallgul med lilla lomme! Kjolen festes med trykknapper på skuldrene. Gult satengbånd og lilla skråbånd kanter kjolen, med litt skiftende kant for kontrast. To kjoler i én. Kraftig kvalitet. Kr 490,- på pryd pop-up / Nettbutikken.Kjole #104

Kjole #104 er sydd i et mykt og lett bomullsstoff, en redesignet kjole dette også! Det rosa stoffet kommer fra mammas restelager (siste rest, sukk). En skjønn liten blomsterknapp som pynt! Størrelse 1 år, kr 360,-

Kjole #103

Det er noe med kombinasjonen marineblå + rød! Et gammelt men ubrukt stoff har endelig fått liv gjennom Kjole #103. Størrelse 4 år. Myldrende kontrastfylt blomstereng møter rød polkadott, og en snasen detalj; en gigantisk klipsøredobb sydd på som pynt øverst :-) Pris kr 360,- på Pryd pop-up - eller på epla!Kjole #102

Kjole #102 er størrelse 4 år, og sydd av et herlig lilla skjørt! Stoffet er ganske teksturert, men jeg har beholdt fôret så den ikke skal være gjennomsiktig eller henge seg opp. Røde, orange, grønne, turkise og hvite blomster pryder kjolen, så har jeg funnet en matchende lilla rest til armer, en blondekant og et par store hvite knapper :-) Pris 460,-How to: Hjemmelagd skråbånd!

Noen ganger finner man ikke riktig farge i butikken, og da er det fint å kunne lage skråbånd av et hvilket som helst stoff. Har lagd en mini-guide med noen tips her for dem som har lyst å prøve :-)


Klipp ut remser på skrå av stoffet, altså ca 45° vinkel. Det er viktig å ikke bare klippe langs trådretningen, for da får du et bånd som fort kan bli utslitt og stygt. I tillegg vil bånd klippet på 45° være veldig føyelig rundt svinger og slikt. Derav navnet skråbånd ;-) Når du skal bestemme bredden på disse remsene må du først finne ut hvor bredt det ferdige båndet skal bli. Hvis du vil ha 1cm bredde når båndet er sydd på, må båndet du klipper være 1+1+1+1, altså 4cm.


Neste steg er å sy sammen remsene til et lengere stykke. Her er det også viktig å sy på skrått så du ikke får et svakt ledd. Legg to remser rette mot rette, og sy en halv cm fra kanten:
Brett ut bakstykkene hver sin vei og press eller strykk oppå sømmen.
Klipp vekk stoff som stikker utenfor båndet.


Tilslutt bretter du båndet først i to og stryker, og så bretter du hver side inn mot midten og stryker.


Her er det hjemmelagde båndet sydd på kjolen! Hjemmelagd bånd er ofte litt mykere enn kjøpt, så en omgang med strykjernet vil glatte ut slike små bølger dere ser her :-)

For dem som tenker å lage endel skråbånd vil jeg anbefale å investere i en skråbåndsbretter, som gjør at du slipper å brette så mye selv. Det er en liten dings som du drar båndet igjennom også stryker du samtidig.


Ferdig skråbånd kan du rulle opp på en gammel pakke, eller bare klippe noe papp fra papiravfallet :-)

Kjole #101

Etter flere kjoler i størrelse 5 og 6 år var det på tide med en mini igjen :-) Kjole #101 er størrelse 3mnd og sydd i tykk mørkelilla fløyel. Lilla med hvite prikker både på armer og hjemmelagd skråbånd + søte pompoms! Kjolen koster 360,- og finnes på pryd pop-up.

Salg på småkjoler!Jeg har tatt en opprydning og satt ned disse sju småkjolene 20%! Du finner dem i min salgskategori i nettbutikken nå :-) Har også lagt ut mange nye, alle er samlet under Småkjoler, ta en titt?

Ellers ønsker jeg alle lesere en god mandag! Ny uke nye muligheter! :-)

Blogglotteri hos The Little Box!

Søte Maria på Pryd har satt sammen tre fine gavepakker som hun vil gi bort på bloggen sin! Alt er selvfølgelig håndlagd og kjempefint, og det eneste du trenger å gjøre er å legge igjen en hilsen på konkurransen hennes! :-)

Kjole #100 !

Hipp hurra, Kjole #100 er et faktum! Jeg må inrømme at det kom litt overraskende på, jeg trodde nemlig dette var #99 før jeg fikk bedre oversikt her. Kjæresten min sa jeg måtte sy en gullkjole som #100, men det ble altså denne; lysebrun, med orange og turkise blomster og blader. Vi kan late som orange er litt gullaktig? Haha!

Stoffet kommer fra min søsters svigermors mor fra Larvik (henger dere med?), og er i ganske kraftig bomullskvalitet. Denne dama sydde mye og hadde endel gammelt ubrukt stoff liggende. Jeg var så heldig å få noe av det i høst! En hel koffert med skatter, slikt liker vi!

Kjolen er størrelse 4 år og koster kr 370,-Kjole #99 - luftig turkis retro

Kjole #99 er størrelse 2 år og sydd av sengetøy i krepp (heter det krepp?). Jeg har hatt dette überfine stoffet siden i sommer, men vært litt skeptisk til om kvaliteten på slikt gammelt kreppsengetøy er sterk nok. Men nå har jeg både vasket det og rivd og slitt i det, og så vidt jeg kan se er det ikke noe galt med det :-) Jeg er i tillegg helt forelsket i mønsteret, enda jeg ikke kan komme på å ha hatt slik som liten, det er bare så fint :-D Kjørlig turkis matchet med dyp varmlilla og en blonde. Pris kr 360,-Pryd pop-up.Kjole #98

Kjole #98 er en nett liten vårkjole, med lysegul blomstereng øverst, turkist skjørt og brune detaljer. Det gule stoffet stammer fra et skjørt, resten er nye stoffer. Størrelse 1 år, kr 370,-
hits