januar 2011

Kjole #97 - PrikkeLilla!Kjole #97 reflekterer min prikkedilla - og lilla ;-) Denne kjolen er satt sammen av kun ubrukt stoff, men det gule er en rest reddet fra den sikre død i det minste ;-) Tykk, myk mørkelilla fløyel på armene, brunt kroklissebånd og skråbånd. Størrelse 1 år, kr 375,-

Kjoleoversikten oppdateres

Her er de 6 forrige kjolene, jeg har oppdatert Kjoleoversikten med dem idag :-)
Ikke lenge til jeg runder 100 småkjoler nå, utrolig gøy :-D

Kjole #96 - blå polkadott!Kjole #96 er størrelse 1 år, og sydd av nytt blått bomullstoff og gjenbrukt gulblomstret stoff. Ganske enkel variant, kun pyntet med litt blonder øverst :-) Pris kr 360,-Kjole #95 - silke & sateng!

Kjole #95 er også en omsydd kjole etter Linn, sånn går det når man får en hel pose klær! Kjolestoffet er i en fin bomull/silkeblanding, mykt og delikat. Store grønne prikker! Jeg har beholdt fôret slik at kjolen skal henge fint. Kremhvite armer og dekor i tykk, gjenbrukt sateng. En "finkjole" til litt spesielle anledninger. Størrelse 5 år, pris kr 490,-Inspirasjon/oppskrift på en slik bryststolpe fant jeg på en herlig redesignblogg Ruffles and Stuff, det er mye å finne blandt gratisoppskrifter der for dere som liker å sy :-)


Før og etter


Blondekant på underskjørtet

Den orange damekjolen har fått et hjem!Dere husker kanskje Den Orange Damekjolen jeg sydde på nyåret? Den ble litt for liten til meg, men nå har den kommet til sin rette eier, nemlig Torunn, en av damene bak epla.no :-) Se så fin den ble, kjempegøy :-) Dere burde forresten sjekke ut bloggen til Torunn, som er spekket med vintage, hatter, kjoler og art nouveau!


Bildene er lånt med tillatelse fra Torunns blogg

Kjole #94 - grønn-hvit-lilla

Kjole #94 er også en redesignet kjoletunika fra samme søte Linn, og også i størrelse 6 år. Stoffet er mykt og litt glatt, hvitt med mørkegrønt mønster. Er det en liten boxervalp deriblant? Knappestolpen, lommene (!) og midjebåndet er beholdt, og kan knytes foran eller bak. Armene er i kjølig lilla med prikker. Pris kr 395,- på Pryd pop-up.


Før og etter


Baksiden

Kjole #93 - retro redesign

Kjole #93 er størrelse 6 år, og sydd av en skjortetunika som min kjære venninne Linn har donert ;-) Mørk mørk brun, knallorange og offwhite. Knapper og vidde nederst er beholdt, nye mørkerosa fløyelsarmer er tilføyd samt at den er litt kortere. Pris kr 390,- på Pryd pop-up.


før og etter

Nye pengepunger og sminkepunger!

I dag har jeg sydd nye punger i tre størrelser; pengepung, liten sminkepung og stor sminkepung :-) Alle disse havner på Pryd pop-up mandag morgen, så om du ser en du har lyst på er det bare å stikke innom på Mercursenteret! Pris kr 150-195,-

Håndlagd bok

I dag feirer min kjære morfar 75år, og i den anledning har jeg lagd en liten minnebok til ham :-) Inni har jeg skrevet "En liten bok med morfarminner fra min barndom", og på hver side skrevet om små ting jeg husker fra jeg var liten. Feks om alle bøkene han har lest for oss, for jeg aner ikke hvor mange tusen timer jeg har tilbrakt på fanget mens han leste om Albert Åberg eller Barbafamilien, jeg tror faktisk han kan alt utenat.

Boka har jeg lagd av papp fra LP-cover (et materiale jeg har en hel del av etter å ha lagd masse LP-skåler ;-)) trekt med tekstil, og inni er det tykt papir som jeg har printet med ulike mønster på hver side. Jeg passet på å ha ganske lyse mønster så det ble mulig å skrive på de fleste sidene.

Ah, jeg elsker mønster!
Noe av teknikken til dette lærte jeg på valgfag Bookbinding and Printmaking som jeg tok i Australia, men selve bindingen er veldig enkel. Her er en nettside som illustrerer stegene for å knyte en slik bok, og man kan jo lage alt fra egne fotoalbum til enkle notatbøker på denne måten. Trenger ikke være med stoff heller, papplater eller kartong fungerer utmerket som cover. Easy peasy :-)

Håper morfar blir glad ;-)

Påfyll i eplabutikken!Etter julesalget og influensaen har det skrantet litt i utvalget i eplabutikken min. Men etter iherdig innsats i dag er disse kartonglommebøkene på plass. Tilsammen har jeg nå over 30 ulike typer i nettbutikken, så skulle være noe for enhver smak :-) Kjenner du noen som elsker sjokomelk, eller kanskje noen som drikker laktosefri? Morsom gave å gi :-)

Kjole #92

Kjole #92 er sydd på bestilling fra Maria som likte Kjole #64. Det var akkurat nok stoff til denne i størrelse 2 år, nå er det bare småbiter igjen av det herlige mønsteret. Digger jumbo-kroklissebåndet! :-D Og hjemmelagd skråbånd.Orange damekjole i nydelig snitt

Bildet sjenker ingen rettferdighet til denne kjolen, men prøøøv å se den for dere på en snasen dame ;-) Jeg sydde egentlig denne til meg selv, men underdrev min barmfagerhet noen hakk. Velger derfor å legge den ut for salg og håpe at den får et nytt hjem hos noen som kler den bedre :-D Stoffet er nytt, kraftig bomullstoff fra Ikea, i en pen orangefarge (ikke signalorange) med herlige illustrasjoner i svart og hvitt med tropiske fugler og regnskog. Størrelse 42/Large. Kjolen sitter pent på overkroppen og svinger seg ut fra midjen i et vidt skjørt som kler de fleste fasonger veldig godt. Slutter rett under knærne. Jeg selger kjolen for kr 1100,- send meg en mail hvis du er interessert! Ellers kommer den på Pryd pop-up iløpet av de nærmeste dagene og er mulig å prøve der :-)

Kjole #91 - Retrorosa

Silje bestilte kjole fra meg, i størrelse 4 år, "gjerne noe stort retromønster". Kjole #91 ble rosa og retro + søt og fin :-) Stoffet kommer fra en gjenbrukt gardin, en duk, og litt nytt. Håper 4-åringen godkjenner den!Katt #15 & #16 :-)

Nå i jula fikk jeg bestilling på to kattepengepunger, og begge har svarte og hvite katter selv :-) Resultatet ble to søskenpuser, #15 til Ina og #16 til ei jente i London. Mjau mjau!


Her er bilde av Inas katt :-) Ligner litt?

hits