januar 2010

Testing testing 1-2-3I kveld har det blitt tid til utprøving av et par idéer her. Har lenge hatt lyst til å lage grytevotter i retro tekstil, og med morsdag snart kunne det jo vært en fin gaveidé! Lagde meg et mønster, og på bildet over er resultatet. Haha, en trang liten vott! Må øke mønsteret med iallefall 2-3 cm slik at man kjapt får dem på. Fôret og slikt er det ingenting å si på ihvertfall, så bedre lykke i morgen!

Noe mønsteret derimot passer til, var vanlige votter! Her er et redesignet skjerf blitt nye votter. Tenker å kjøpe inn fleeze til fôr så blir de nok kjempegode :-)

Skinnende brunsvart knappesmykke, Pryd Bakklandet kr 195,-

#1500 - Nostalgisk skatt!

Can you believe it? På ca ett år er har jeg nå rundet 1500 kartonglommebøker. Puh! Og denne er ekstra spesiell! Fant den på loftet i esken med emballasje fra 80-tallet som vi brukte til å leke butikk med. Sweet! Denne sjeldne skatten koster 500kr og finnes på Epla :-) Kan brukes eller stå på hylla til pynt.

epla.noSom tidligere nevnt må dere sjekke ut den nye norske nettbutikken epla.no. Massevis av håndlagde ting, om enn i litt varierende kvalitet, hehe ;-) Men det er mye fint ja! Ekstra morsomt når mine ting kommer på "dagens forelskelser" på forsida. I dag var det faktisk TO av mine :-D Det eneste som er synd er at så mange selger ting alt for billig. Noen ganger så billig at det ikke dekker garnet engang, og det stikker jo litt kjepper i hjulene for sånne som meg som må ha inntjening utover vanlig "hobby-timepris".

Her er et knippe av mine epla-favorittbutikker:


Plonka, en butikk full av retro putevar!


ND! Smykkedesign. Fantastisk masse detaljer og farger!


Papirfabrik. Sarte små kunstverk :-)


Hedda X, ganske lik ND! men kanskje litt mer romantisk :-)


Strålande Design, mye spennende tekstur og materialer.


Portemoné, alltid like strøkne vesker og punger. Sukk, jeg vil ha alle sammen :-)

Har du / vil du handle noe på Epla? :-)

Nyheter!

Skåler laget av LP-plater er ikke noen ny oppfinnelse, men jeg tenkte å prøve meg på noen selv! Disse to finner du nå i Epla-butikken min, og fire andre kommer på Pryd Pop-up og etterhvert noen på Bakklandet også :-)Så har jeg sydd tre nye brødkurver! De tre forrige gikk unna som varmt hvetebrød (høhø), så om du vil sikre deg en, skynd deg inn på Epla-butikken min ;-)

Inspirasjon og fine bilderTea Sub Designed by Ototo, sjekk ut Monkey Business for flere fine ting :-)


Hmmm jasså ja!Denne er en fin inspirasjon når man har det travelt!Vakkert <3Hihi, verdens kuleste lille hus!Bildet som inspirerte Audrey-puta mi.

This and ThatEt lite hverdagsinnlegg fra meg her. Har prøvd meg på en liten Audrey-pute, det er jo så fint med celebert besøk i sofakroken. Denne er laget med t-skjortetrykk på vanlig hvitt bomullstoff og fôret med vatt. Easy as pie!En helt vanlig messinglampe har blitt pimpet opp med pompoms.

Disse svære muffinsene er laget på samme oppskrift som jeg la ut tidligere, men med smørkrem på toppen (rett og slett melisglasur med litt smør rørt inn). To muffins var mer enn nok for å si det sånn! Iallefall på en tirsdag ;-D

Konkurranse hos Kristine Dall


Kristine som er med i Pryd Pop-up har en giwe-away på bloggen sin nå, sjekk ut bloggen og meld dere på om dere vil være med i trekningen av dette kule bambismykket! Andre ting Kristine er kjent for er de kule sovemaskene, muffin-nåleputene og søte sløyfer til håret! :-)Wife of Brian - For All Your Knitted Facial Hair Needs

Hehehe, må bare le av dette fantastiske påfunnet fra Wifeofbrian på Etsy! Skulle tro hun var trønder sånn som hun holder varmen! Og ikke visste jeg at jeg hadde knitted facial hair needs, men jeg kjenner jeg har et gryende behov her og nå. Spesielt sånn som kulden har sprengt i fjeset tidligere i vinter! Bartehanskene får du kjøpt for $50 (300kr) og helskjegget koster $65 (380kr). Eller hva med kun et løsskjegg som på bildet under? ($25 / 145kr) Priceless :-D

Coming soon på Pryd Pop-up!

På Mercur Marked ifjor møtte jeg Silje som står bak disse skjønne monstrene. Magneter, smykker, nøkkelringer m.m, alle i herlig fargesprakende stil og tilogmed selvlysende øyne! And guess what! Fra februar kan du finne tingene hennes på Pryd Pop-up, for hun blir nemlig med i butikken! Håper på en varm velkomst med monstersalg, så ta turen innom! Inntil videre - og for dere utenfor Trondheim, kan monstrene kjøpes på Siljes Epla-butikk.Enda en nyhet på Pop-up'en er Maria! Kjempetrivelig dame fra Hellas som er smykkedesigner og sølvsmed. Disse brosjene har vi hatt på Bakklandet et par måneder, men nå kommer altså dama selv for å jobbe på Mercur fra februar av. Maria har både Epla og Etsy-butikk, men håper dere vil komme og ta en titt tingene selv, skikkelig fine detaljer og mye forskjellig! Brosjene på bildene over er laget av gamle brus/ølbokser, og det er jo sannelig resirkulering på sitt beste! Bottoms up!

Nyheter i butikken

Tre nye punger fra Farmors hyttegardiner, fôret med en kjempesøt hjertemønstret nattkjole :-D
Kan kjøpes på Pryd Pop-up, Mercursenteret!6 nye tøykurver str medium, laget av gardiner og en flott maleskjorte som har fått nytt liv.

En ganske så spesiell sminkepung laget av en brodert ullduk, denne finner du nå i eplabutikken min :-)

Nye og "nye" tekstiler!

Gleder meg til å lage noe av disse nye tekstilene fra Stoff og Stil og "nye" fra Fretex :-)

Ny hårpynt / brosje!Nå har jeg endelig fått laget noe jeg har tenkt på lenge. En stor stjerne til å ha i håret! Disse er brettet i voksduk etter en oppskrift på julepynt i papir jeg lærte da jeg var liten. Måtte bruke noen timer med prøving og feiling i forhold til størrelse og bretting før jeg ble fornøyd. Med flat bakside fikk jeg festet på en smart "hårspenne-med-brosjenål", så denne stjerna kan brukes til det meste! Tåler regn og snø gjør den også ;-)

Lyst på en? Disse tre ligger på Epla-butikken min, 230 kr.Nyheter på Epla-butikken5 nye godaker her altså. Klikk på bildene for å komme til annonsen!

Vil du være med?


Hipp hurra! Pryd Pop-up fortsetter utover våren, til ca april/mai! Det er virkelig kjempegode nyheter :-D

Men folkens! Vi trenger flere hjelpende hender. Som mange vet er Pryd et kollektiv, hvor vi jobber gratis, deler på utgifter og selger hverandres ting (kunstner beholder 100% av salgssummen). Arbeidstid er ca 1 dag i uka. Så, om du eller noen du kjenner er kreative og har lyst å prøve butikklivet, send meg en mail med bilder av det du lager og info om deg selv! Du trenger ikke være stor-produsent, mange av oss har startet smått og fått en flott hobby eller jobb.

Hjelp oss å spre ordet, send rundt denne beskjeden til venner og kjente :-) Takk takk!

Les Dangereux - animasjonsfilm

Les Dangereux from RedForty on Vimeo. Søt kortfilm :-D

Wallpaper

Drømmer meg bort til ny leilighet med disse tapetene fra Harlequin...

Coming soon!


Mange har etterlyst varer til menn, og jeg tar utfordringen! Venter på en parti mansjettknapp-bakstykker, så får fantasien sette grenser på hva som kommer ut av det! :-D

Flere syprosjekter

Har blitt gode venner med symaskina de siste dagene!En gammel gardinrest fra mamma har blitt nye bruksting! En høy tøykurv, en brødkurv og to sminkepunger. Disse er litt større enn sminkepungene jeg har laget i voksduk tidligere, og er foret med tre lag strykeinnlegg for å holde fin fasong! Lyst på noe? Klikk deg inn på Eplabutikken min :-)

Nye øredobber!

Slik kan det gå når man har en hel dag med nesten null kunder innom på Pryd Bakklandet! (hint hint!)

Har lagt ut hele 31 av disse på Eplabutikken min, til glede for dere som ikke bor i Trondheim! Håper noen blir solgt, for Januar ser ut til å bli en rolig måned på inntektsfronten gitt! Som dere faste lesere vet er dette fulltidsjobben min, å lage og selge håndlagde ting. Kunne ikke bedt om en bedre jobb, men det er selvfølgelig helt opp til egen innsats, og man vet aldri hvor mye lønn det blir. Så skal Staten ha ca halvparten også! Sprøtt. Så derfor har jeg måttet sette opp prisen til 100kr istede for 90, fortsatt ingen dyr penge for unike øredobber :-)
Jaja, bla bla bla! Under er et bilde av de nye baksidene på øredobb-lappene mine. Satser på at flere blogglesere kanskje betyr flere salg ;-)

God helg!

Dagens produksjon!

I dag har det blitt mer tid med symaskina, og her er noen av resultatene. Jeg elsker dette stoffet, farmors gamle hyttegardiner! Stoffet er kremhvitt med påtrykte blomster i svart, blått og limegrønt. Tenker å ramme inn noen av dem for nostalgiens skyld før alle forsvinner i produksjonen! Pengepungen over finner du på Eplabutikken, de to under på Mercur soon!

Og tilslutt, et par nyheter i Eplabutikken! Stor Lettmelk og knallgul vaniljesaus! Sweet!Stas :-)Norsk Husflid hadde en kåring før jul om hva som var den beste norske julegaven fra Norske designere. Tror det var ca 100 nominerte, og overraskende nok var det noen som hadde nominert kartonglommeboka mi! Jeg endte opp på en 14.plass og synes det er kjempestas :-D Tydelig at nordmenn er glad i melka si hvertfall, vinneren ble Milk-bodyen fra Ugly (de som har også Marius-bodyen) Les mer på Made in Norway Now.

Kartonglommebøkene finner du i Eplabutikken min, på Pryd (Bakklandet og Mercur), Demand & Supply i Trondheim, Eske og Nobels Fressenter i Oslo.

Sy-dilla

Har fått skikkelig dilla på å sy! Akkurat nå går det mest i slike tøykurver. Har laget meg en hel del maler, og den nyeste er en avlang brødkurv. For å få dem til å holde fasongen er det opptil tre lag strykeinnlegg inni. Kurven over er sydd av en retro gardin, skikkelig fin, skinnende gul! Har laget én til Pryd Pop-up på Mercursenteret, og én kan du finne i Epla-butikken min!Disse to ble litt skjeve i sømmen, så de måtte jeg beholde selv. Akk og ve ;-) (laget av et skjørt og en gardin)

Men denne ble bra, og finnes også i Epla-butikken. Fôret kommer fra et gammelt sjal med innslag av sølvfargede tråder. Liker godt hvordan fargene ble nedi bunnen!

Har du noen prosjekter på gang i vinter?

Nye kassettsmykker!8 nye kassettsmykker henger og blinger på Pryd Pop-up! Disse har to sider, en med masse knapper, perler og stæsj, den andre siden vanlig. Så da får du på en måte to smykker i ett, for 265 kr.
Ellers på bildet er det hårpynt, brosjer, smykker, uglebrosjer og clipsøredobber. Kom på Pop-upen da! ;-D

mmmmmuffins!

Disse sjokolademuffinsene er kjempegode! Slår til med et skikkelig husmorinnlegg her på bloggen ;-)

SJOKOLADEMUFFINS

Nok til 20 vanlige former eller 12 store / amerikanske.


125g margarin
200g sukker
2 egg
1 dl melk
150g hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts vaniliesukker
2 ts kakao

Sett på ovnen på 225 grader. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett ett egg om gangen og rør godt imellom. Ha i melk, og tilslutt alt det tørre. Stekes i maks 15 min. Bland melis med LITT vann, glasuren skal være så tykk at den nesten ikke slipper gaffelen. En dråpe konditorfarge og kakepynt gjør susen (Disse sukkerhjertene er kjøpt på Jernia).

Nyhet; Gavekort!Kjenner du noen som liker ting jeg lager, eller liker alt på Pryd generelt? Nå får du kjøpt gavekort på Pryd Pop-up, og disse kan brukes både på Mercur (så lenge vi har butikk der) og på Bakklandet. Valgfritt beløp og 3 mnd varighet, hurra! :-D

...og vinneren er...Uken er gått og konkurransen er over. 73 kommentarer og enda flere lapper i trekningen! Har fått 25 flere følgere på Bloglovin' og ca 50 flere fans på Facebook! Så kanskje det blir enda litt flere salg i 2010? ;-)

Den heldige vinneren ble: AINUR! Javisst! Send meg en mail med adressen din, så er pakken på vei! Grattiss :-)

Som sagt tidligere er jeg kjempetakknemlig for alle som hjelper meg å spre link og bilder av det jeg lager. Det er jo en drøm å leve av det jeg lager selv, så jeg håper bare det fortsetter :-D Godt nyttår allesammen!
hits