Kjoler

Kjole D38

Emilie bestilte kjolepakke #1, med fullt sirkelskjørt og lommer, i størrelse XS. Lommene er i knallrosa sateng (glemte å a bilde av dem). Kjole D38 skal på en flytur til Polen, hvor Emilie snart får svinge seg med den!

Kjole #203 - rockebaby

Kjole #203 er i den minste størrelsen og bestilt av tilkommende TanteTuva ;-)

Kjole D37 - Ingeborgs.

Ingeborg likte Kjolepakke #11, men ville heller ha grønt istede for blått. Ikke noe problem, jeg sendte et knippe alternativer og hun valgte det grønne geometriske som på Kjole D20. Kjolepakke #11 er fortsatt til salgs, for det er nok stoff til én til :o) Og har du lyst på en kjole, så husk å melde deg på Kjolelotteriet mitt, det er nemlig trekning allerede nå på lørdag!

Også en annen gladnyhet, jeg kjører skuddårssalg i nettbutikken idag. Skriv "skuddår" i kommentarfeltet når du sjekker ut, så refunderer jeg 15% av salgssummen. Som alltid betaler du porto kun for én ting, og resten spanderer jeg.

Lykke til med frierier idag da damer, blir det nei får dere en kurv med 12 par hansker til trøst ;-)

Kjole #202 - Eventyr

Er ikke dette stoffet bare herlig? Stoffbiten var akkurat stor nok til fremsiden på en kjole i størrelse 5 år. Baksiden er et ensfarget stoff, men det måtte bare bli kjole likevel! :-D kr 450,- hos Etter min morfar / nettbutikken.


Se den lille katten øverst! Armene er i Marimekkostoff.Kjole #201 - rosenatt

Kjole #201 er sydd av et av stoffene jeg fikk i posten her om dagen. Kullsort fløyel med masse roser! Grønn satengsløyfe bak og ferskenrosa chenillearmer. Alt i alt en veldig myk og fin kjole! Størrelse 3 år, kr 475,- hos Etter min morfar / nettbutikken.

Kjole D36 - Idas vårkjole

En kjole til min butikkompanjong, fine Ida :-)
Overrasket henne med den idag!

2 småkjoler skjønne - #199 og #200

Kjole #199 er knallrød og knallfin ;-) Blomsten er klippet ut av midten på duken på Kjole D25.
Størrelse 1 år, kr 425,- hos Etter min morfar / nettbutikken.
Kjole #200 - tenk det! Jeg jubilerer litt sånn kriblende inni meg ;-) Kjolen er størrelse 4 år og sydd på bestilling fra Randi som likte Kjole #196. Har du lyst til å se alle kjolene jeg har sydd trykker du bare på kjole-linken til høyre her :o)3 kjoler små - #196 #197 #198

Kjole #196, størrelse 3-6 mnd. Reservert.

Kjole #197 er sydd av et retro putetrekk i bomullskrepp :-)
Størrelse 3-6 mnd, kr 395,- hos Etter min morfar / nettbutikken.Kjole #198 er sydd av en kjøkkenduk i bomull og en mosegrønn gardin.
Størrelse 1 år, kr 420,- hos Etter min morfar / nettbutikken.
Kjole D35 - Mariannes 70-tallsdrømMarianne bestilte Kjolepakke #2 med den herlige 70-tallsgardina :-D Hun vil nok kle den mye bedre enn Petra Prøvedukke her, som er for lav og mangler skuldre ;-) Skulle gjerne hatt mer av dette stoffet.

Kjole D34 - Marias ullkjole

Da jeg besøkte Maria fikk jeg med meg to fine ullstoffer som hun ville ha kjole av. Armene fikk jeg vege selv, så jeg gikk for matchende blomster i dempet rødt gult og grønt. Håper du liker den Maria :-)

Kjole D33 - Britts nye retrokjole

Britt likte også Kjolealternativ #08 og der hadde jeg nok stoff til enda en kjole :-) Mønsteret ble plassert loddrett istede for vannrett som på Kristinkjolen, og armene gulorange med prikker istede for mørkebrune. Man kan jo ikke sy to helt like kjoler ;-)Kjole D32 - Hildegunns!

Hildegunn bestilte alternativ #3 fra Kjolebestillingsalbumet mitt på FB :-) med ett strikk i midja.
Fiks ferdig, Hildegunn :-)Kjole D31 - sommer kommer!Jeg fikk en pakke i posten. Med sommerstoff! Gult, orange, hvitt, tett i tett med søte blomster. Pakken kom fra Ingeborg, og var mormorens dynetrekk. Nå er det forvandlet til en ny kjole. Jeg elsker når minner tas frem i bruk igjen! Ingeborg har allerede kjøpt seg to damekjoler hos meg, og dette er den tredje. Hun ville ha sirkelskjørt, lommer og halvlange armer. Blomstene har pittelitt lysegrått på seg, så jeg tok det igjen med mørkegrå armer som fremhever den fargerike kjolen.

Vil du bestille en kjole hos meg? Ta en titt i Kjolebestillingsalbumet for noen fine alternativer, eller send meg en mail på i.riddervold (at) gmail.com. Kjolen sys etter dine mål og ønsker. Ferdige kjoler finner du i nettbutikken.

PS, det er nok til enda en kjole i dette herlige stoffet :-DKjole #195

Kjole #195 er en omsydd bomullsduk i en lys beige/sand/rose farge med mørkebrune blomster og blader og hvite detaljer. Toppen er i ny ferskenrosa bomull. Rosa skråbånd nederst og knallrosa blonde til pynt. Størrelse 5 år, kr 450,- hos Etter min morfar / nettbutikken.Kjole D30 - Kristinkjolen

Kristin gikk for Kjolepakke #8, et retromønstret dynetrekk som nå er forvandlet til ny kjole :-) Fikk gode tilbakemeldinger på de nye armene her og! Vil du bestile deg en kjole, så ta gjerne en titt i KjolebestillingsalbumetFB, flere fine alternativer er fortsatt ledige og kjolen blir sydd etter dine mål :-)

Kjole D27 - Mettemors nye vårkjole!

Mettemor er en av mine første stamkunder, som har fulgt meg fra butikk til butikk og er alltid innom med hyggelige kommentarer på blogg og FB. Har ikke tall på alt hun har kjøpt, og i tillegg er hun en skikkelig solstråle når man treffer henne :-) Nå bestilte hun seg kjole - med litt mer arm, og vårlig, gjerne noen farger, ellers bare slå meg løs sa hun.Nyhet: Bestillingspakker på kjoler!

Nå kan du reservere neste Ingrid Riddervold Design-kjole i din størrelse! 8 ulike kjolepakker er lagt ut i et eget Facebook-album, hvor du kan lese om stoffene og bestille deg en kjole. Du kan også velge om du vil ha korte, mellomlange eller albuelange armer, sende meg målende dine og velge lengde. Kanskje vil du også ha lommer? Fritt frem :-) Prisen er fra 990,- + evt porto, leveringstid ca 1 uke + sending. Førstemann til mølla ;-)Brystmålet er det som avgjør kjolestørrelsen.
Ligger du midt mellom to størrelser? Send meg en mail så finner vi ut av det :-)
i.riddervold (at) gmail.com

Kjole D29

Kjole D29 er miiiin ;-) Jeg fant dette kraftige stripestoffet på IKEA og bare måtte ha 3 meter ;-) Jeg er stripegal. Og prikkedilla. Jeg har gjort om på arm-mønsteret slik at man nå kan velge mellom korte, halvlange eller ned til albuen-armer (som på denne), og nå er de en god del smalere fremfor "puffete" som de var før. Syns selv denne passformen er mye bedre og stoffet legger seg finere også. I tillegg vil jeg legge inn noen små snitt i rygg/rumpeseksjonen for å få kjolene til å sitte penere. Jeg er veldig svai i ryggen selv og får ofte en slags pose i korsryggen. Noen timer på tegnebrettet der altså, sånn er det å være selvlært mønstertegner ;-)

Prøvde for første gang å sy i jerseystoff også!

Dette er i størrelse M/L, så da fikk dere sett den størrelsen på en levende person også! For ordens skyld poserer Petra Prøvdukke med den også:

Kjole D28 - Turkis, gul og flaskegrønn!

Kjole D28 er helt smashing! Slike farger dukker sjeldent opp i retrotekstilenes verden, iallefall ikke denne komboen! Men snart dukker den opp på ei veldig fargerik jente, følg med, følg med ;-)Kjole D26 - retroblå

Kjole D26 er en omsydd konfirmasjonskjole i herlig mørkeblått retroblomsterstoff :-D (se siste bildet). Litt lengere skjørt enn vanlig, og originalvidden er beholdt. Kittfarget sateng med store mørkeblå prikker på armer og kanten nederst. Størrelse S/M, kr 1100,- i Nettbutikken eller hos Etter min morfar   Solgt ♥


Før og etter :o)

Stine Mari i nye kjoler!

Noe av det beste med å lage ting er å få se dem i bruk, syns jeg! Idag besøkte jeg fine Stine med to kjoler, og hun forelsket seg i begge! Hun hadde bare god-ord om hvor behagelig, flatterende og søte de var. Og at hun følte seg veldig vel! Det varmer virkelig mitt hjerte :-) Veldig fint å se at snittet sitter pent på både store og små, og at gjenbrukte tekstiler også får svinge seg i dansen!

Kjolene D21 og D24 er i størrelse XL - les mer om størrelsene her :o)
Det er brystmålet som angir størrelsen din i disse kjolene.

Damekjolene kan gjerne bestilles via mail
- ferdige kjoler ligger til salgs i Nettbutikken min og hos Etter min morfar

Tre søte små kjoler - #192 #193 #194

Kjole #192. Fin kjole sydd i nye stoffer denne gangen. Myk muldvarpfarget plysj på overdel og armer, cordfløyel i en nydelig mørk petroliumsblå med gammelrosa stiliserte blomster. Nederst er kjolen kanten med et satengbånd i gull. Størrelse 7-8 år, kr 495,- hos Etter min morfar / Nettbutikken- - -

Kjole #193. Denne kjolen er helt nydelig vakker :-) Kullsvart fløyel fra et skjørt i stødig kvalitet. Toppen er i farge "nude", hudfarget ville jeg sagt ;-) bomull, med et lag tynn blondegardin oppå. Fin tekstur og mønster! Armene er i tynnt hvitt stoff med små svarte prikker. Klassisk stil! Nederst er kjolen kantet med et søtt blomsterblondebånd. Størrelse 5 år, kr 560,- hos Etter min morfar / Nettbutikken- - -

Kjole #194. Søt kjole i den minste størrelsen! Mørk petroliumsblå cordfløyel med gammelrosa stiliserte blomster, matchet med hvit bomull med tynne striper. Bare nye stoffer denne gangen. Et gult kroklissebånd nederst gir en liten fargepiff :-) Størrelse 3-6 mnd, kr 380,- hos Etter min morfar / Nettbutikken

Kjole D25 & Kjole #191

Kjole D25, størrelse M/L. Driver og funderer på om jeg skal beholde den selv ;-) Elsker fargene og mønsteret! Skjørtet er full circle, sydd av en rund duk. Toppen er av et bomullslaken med gule roser, og armene fra en lyserosa duk med tynne sølvstriper. Du finner den i Nettbutikken og hos Etter min morfar solgt ♥
Kjole #191 er størrelse 4 år og sydd av samme fine rosa duk. Blomstrete bomullsgardiner i samme sarte farge, tre blomsterknapper, og t satengbånd nederst i sølv. Kr 425,- i Nettbutikken / hos Etter min morfar.Kjole D24 - blå hortensia

Kjole D24 er sydd av en blå duk med store hortensia i hvitt og blått, blader og armene i karrifarget restestoff. Denne kjolen har fått et bredt midjestikk innsydd i en løpegang istede for den vanlige vaffelsømmen, behagelig strikk som ikke strammer. Den har goså fått en lomme! Både armer og lengden er litt lenger i denne størrelsen. Størrelse XL, kr 990,- hos Etter min morfar / nettbutikken.Kjole D21 - Solgul

Kjole D21 er sydd av en gul duk med mørkegule (hehe) striper og matchende armer med polkadott. Kommer muligens for salg men en kunde skal prøve den først :-) Str XL.Kjole D23 - discoromantikk

Jeg får litt 80-tallsfølelsen av dette turkise stoffet :-D 80's disco time! Kjole D23 er bestilt av Idunn, som likte Iskremkjolens vidde, og liker blått og grønt. Så om den passer blir det ny kjole på Idunn i helga! 100% bomull, 100% gjenbruk, 100% sirkelskjørt :-)

Kjole D22 - iskremkjolen!

Kjole D22 lengter etter å bli tatt med på sving, boogie woogie eller til å løpe gjennom en blomstereng på midtsommersaften! Full circle skirt laget av en rund duk inviterer til bevegelse :-) Lyse lette stoffer, 100% gjenbruk. Litt lengere skjørt enn vanlig, rekker ca ned til knærne. Størrelse Medium/Large, kr 990,- i nettbutikken / Etter min morfar.

Sjekk vidden :-D

Kjole D20 - Grønn geometri

Kjole D20 er størrelse M/L, og sydd av et grønnmønstret bomullslaken i god stand. Som en kontrast til det geometriske på kjolen, er armene i romantisk stil, lyserosa med prikker, roser og blomster i mange farger. Lyserosa skråbånd nederst. Kr 990,- hos Etter min morfar / nettbutikken.Kjole D19 - Retrokrepp

Kjole D19 er størrelse ungdom / XS. Sydd av et retro dynetrekk i krepp, med orange, gule og brune detaljer. Armene er i ny mørkebrun twill. Brunt skråbånd kanter kjolen nederst. Behagelig kjole i solskinnet! Kr 700,- hos Etter min morfar / nettbutikken.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Fine tantebarnet mitt Nora (10år) i kjolen sin, størrelse XS :-)

Kjole D18 - Klementinkjolen

Kjole D18 er sydd av ei orange gardin, ganske kraftig vevd, jeg gjetter en ull/lin-blanding, men er ingen ekspert på området. Toppen er av ny kittfarget sateng med store marineblå prikker. Halvblank og gir et litt pyntet preg. Armene er fra en duk i hvitt og mørkeblått, kjennes ut som bomull. Størrelse M/L, kr 990,- hos Etter min morfar / nettbutikken. solgt ♥Småkjoler til småjenter!Småkjolene er så gøy å sy! Og det tikker og går mot #200! Oversiktsbilde over alle kjolene finner du her :-)

Damekjole i bruk :-)

Fineste barndomsvenninne Helene ikledd Kjole D2 som hun fikk av meg til jul! Jeg håpet at den skulle passe, og jeg må si hun er både søt og snasen på én gang :-D Her er hun forøvrig i Disneyland blant store tekopper! Sukkersøtt ♥
Helene er en ivrig forbruker av øredobbene fra meg også :-)

Kjole #190 - ulltulle

Kjole #190 er størrelse 4 år og sydd av et nydelig grått ullskjørt og en kraftig gul bomullsduk med hvitt mønster. Ny turkis bomull på armene, hjemmelagd skråbånd nederst. Kr 450,- hos Etter min morfar / nettbutikken.

Kjole #189 - Lillasnelle

Siste rest av den lilla retro duken, matchet med ny bomull på toppen og fløyelsbånd, blonder og hjemmelagd skråbånd. Kjole #189 mangler bare ei lita snelle på ca ett år så er vi i boks! Kr 435,- hos Etter min morfar / nettbutikken.Kjole #188 - lille turteldue

Kjole #188 er størrelse 6-9 mnd, lyseblå/mint med rosa roser og turtelduer! Skjørtestoffet er i ull, samme som jeg brukte på den lille kåpen før jul. Har virkelig fått sansen for kraftigere stoffer som ull og cordfløyel, så jeg får passe på å bruke dem nå mens det er vinter, til våren spretter vel sommerkjolene frem igjen :-) Kjole #188 har også et søtt pyntebånd med rosa/hvite blomster, og koster 450,- hos Etter min morfar / nettbutikken.Kjole #187

Kjole #187 er størrelse 5 år og sydd av en mørkebrun bomullsgardin med hvite blomster. Lyserosa armer med prikker, og rosa jumbokroklissebånd, sweets for the sweet! Kr 450,- hos Etter min morfar / nettbutikken.

Kjole #186 - fløyeljente

En dyprød fløyelskjole er forvandlet til Kjole #186 i størrelse 3 år. Lyserosa bomullstopp med prikker, og originalfôret er beholdt. Myk og fin kjole til hverdags og fest :-) Kr 495,- hos Etter min morfar / nettbutikken.Kjole #185 - flettegenserkjole!

90-tallets store slager, flettegenser i bomull ;-) Jeg var på leting etter slike på bruktbutikkene vår, og i høst fikk jeg plutselig se dem på Cubus! Alt kommer tilbake. Dette blir nok likevel den eneste kjolen jeg syr av en slik genser, for det var ikke bare enkelt å få det til. Kjole #185 er størrelse 2 år, og sydd av en gjenbrukt genser i lys lavendellilla. Vrangborden nederst er beholdt, også har jeg lagt til en blonde og litt mørkelilla fløyelsbånd til pynt. To blanke vintage perlemorsknapper. Tipper det er en veldig behagelig barnekjole, veldig tøyelig og lettstelt, passer både til hverdags og i selskap. Kjolen finner du på Etter min morfar eller i nettbutikken til kr 395,-Kjole #184 - cordfløyeljente

Kjole #184 er bestilt av Silje, og skulle gjerne være mørkeblå eller grønn, retro og str 6 år. Jeg syns cordfløyel er herlig nostalgisk, og denne har en slags mørkeblågrønn farge, så jeg håper den faller i smak :-) Hvitt bomullstoff med masse små svarte blomster, og et knallturkis satengbånd som pynt.

PS, om noen lurer på hvor for jeg har hoppet over Kjole #183,
så får dere se den etter jul for den er julegave :-)

Kjole #182 - penkjole

Det er ikke så enkelt å få gode produktbilder på årets mørkeste dag ;-) Kjole #182 er størrelse 7-8 år og bestilt av Solveig, som ville ha en litt fin kjole til selskapsbruk, og gjerne lilla + gul. Det mørkelilla stoffet i skjørtet er en rest jeg har fått fra Heidi, lurer på om det er noe slags sateng? Matt og glatt og fint iallefall! Stoffet over er kjøpt på Marimekko restesalg, det er en slags blank type bomull med nydelige greiner og sennepsgule blader/frukter, hvem vet ;-) Armene er sydd av en sennepsgul brokadegardin med skinnende mønster. Håper du liker den Solveig :-)Kjole #180 og #181

To kjoler bestilt av fineste Mette :-) Kjole #180 skulle være i lilla fløyel og med en M på. Hvilkensomhelst M. Jeg valgte å brodere med lilla og lyserosa tråd, også matche armene - mørkegrå og lyserosa - og skråbåndet til.

Kjole #181 skulle være str 1 år og i ull. Et ullskjørt med den fineste grønnfarge ble sydd om til denne lille kjolen, og to blåstripete bomullsgardiner til overdelen. Et pyntebånd over brystet med klassiske pepitaruter :-)

Kjole #179 stripe-rute-mini

Kjole #179 er i størrelse 3-6 mnd, perfekt nyfødtgave :-) Underdelen er fra et gjenbrukt ullskjørt, samme som på Kjole #163, gammelrosa/lilla i ruter med noen tynne blå striper. Overdelen er i nytt Tildastoff, hvitt med striper i lyserosa og lyseblått og små små prikker. Rutete lomme foran sydd av gjenbruksstoff i gammelrosa. Lyseosa skråbånd :-) Kr 395,- på Etter min morfar / Nettbutikken.Kjole #178 - Marimekko

Røde kjoler og null dagslys om dagen, ikke akkurat de beste forholdene ;-) Kjole #178 er sydd av to nye bomullstoffer: Rødt noitarumpu-inspirert fra Marimekko (2010) og lyserosa Tilda-stoff med prikker. Legger ved et bilde av stoffet nederst, det er burgunder bakgrunn, rødt og mørkerosa i avlange sirkelmønster. Fin kjole både til jul og ellers! Størrelse 5 år, kr 430,- på Etter min morfar / Nettbutikken.
Bilde fra google

Kjole #177 - julejente

Kjole #177 er en skikkelig julekjole, sydd av en nydelig orangerød duk i bomull med grønne julemotiv. Armene er av Marimekko restestoff, og en flott bord fra en blondegardin pynter forsiden. Størrelse 4 år, kr 430,- på Etter min morfar / Nettbutikken.Kjole #176 - hjertebank!

Kjole #176 er sydd i 100% bomull: 2 gjenbrukte putetrekk og ett nytt stoff. Det røde hjertestoffet er til å få hjertebank av, ekte retro nostalgi! Det blåblomstrete stoffet har røde og hvite detaljer og matcher perfekt. Hvitt skråbånd nederst og røde polkadottarmer. Smelt :-) Størrelse 1 år, kr 410,- på Etter min morfar / Nettbutikken.Kjole D16 - svart og grønn

Anne Grete ville ha en kjole med lengere armer, og gjerne noe vintagekjolestoff.
Damekjole nr.16 sendes i posten i dag :-)
Før og etter - En formløs kjolefrakk fikk nytt liv :-)

Kjole #175 - rosedilla

Det mørkeblå stoffet er et av de aller første stoffene jeg kjøpte da jeg begynte med søm i 2009. Opprinnelig et tredelt rysjeskjørt, fotsitt sådan! Det har blitt mange øredobber og toalettmapper før, men ingen kjoler, så det var på tide :-) Kjole #175 er størrelse 2 år, og er ellers satt sammen av en lyseblå duk med fantastisk fine rosa blomster, og nytt blågrått bomullstoff.Solskinnskjolen :-)

Husker dere blogglotteriet mitt med kjolepremie? Vinneren som stakk av med premien var fineste Nadja, og her ser dere kjolen i bruk - er hun ikke skjønn? Jeg syns det er så gøy å få se tingene mine med sine nye eiere, så har dere noen bilder på lur blir jeg veldig glad om dere deler dem på Ingrid Riddervold Designs Facebookside


Bildene er brukt med tillatelse fra Nadja.

Kjole #174 - grønnrutetJeg er vanligvis ikke så glad i grønt, men dette vevde rutestoffet i grønt og svart er bare helt nydelig :-D Det er et gammelt ubrukt stoff i flott kvalitet, tror det er ull eller iallefall en ullblanding, men jeg er ingen ekspert på området. Minner veldig om skjerfene i lignende rutemønster. Armene er i lyserosa bomull med små hvite stjerner/blomster. Et rosa jumbokroklissebånd pynter forsiden, tynt grønnt skråbånd nederst. Kjole #174 er størrelse 7-8 år, og er den største størrelsen på småkjolene. Neste hakk blir damekjole XS / Ungdom, med strikk i midjen. Kr 495,- på Etter min morfar / Nettbutikken.Kjole D15 - retrokrepp!

Damekjole nr.15 lengter etter sommerbrisen ;-) Stoffet er fra et knallfint retro dynetrekk i bomullskrepp med herlige blomster i orange, gult og brunt på hvit bakgrunn. Armene er sydd av tykk varmgul bomull, og et brunt skråbånd kanter kjolen nederst. Størrelse M/L, Kr 990,- på Etter min morfar / Nettbutikken.

Kjole #173 - Lilla retro

Kjole #173 er i den minste størrelsen 3-6 mnd, perfekt nyfødtgave :-) Den er sydd av en retro duk i lilla, brunt og hvitt med store blomster og striper. Sennepsgule armer med hvite prikker i ny bomull, rosa blondeskråbånd med små prikker nederst. Kr 395,- på Etter min morfar / Nettbutikken.Kjole # 172 - Lilla rosehage

Kjole #172 er sydd av en gjenbrukt rosegardin i bomull. Mørk lavendelfarge i bakgrunn og store blomster i rosa og mint. Mintfarget skråbånd nederst og lilla polkadott på armene. Størrelse 1 år, kr 395,- på Etter min morfar / Nettbutikken.Kjole D14 - turkis og duse roser

Damekjole 14 er størrelse Medium/Large og sydd av blomstrete gardiner. Hvit base med duse roser i rosa og grå, lilla sløyfebånd og blågrønne blader. Armene er fra et retro kreppdynetrekk, og nederst er kjolen kantet med turkis skråbånd. Kr 990,- i Nettbutikken / Etter min morfar :-)

Kjole #171

Kjole #171 er sydd av et flott ullskjørt smårutet med blått og mosegrønn. Veldig klassisk mønster som ikke finnes på så mange barneklær idag. Matchende mørkegrønne armer og pyntestolpe fra en bomullsgardin, lyserosa kontraster med knapper, skråbånd og blondebånd. Størrelse 2 år, kr 395,- på Etter min morfar / Nettbutikken.Kjole #170 - ekte retro

Det er noe med brunt og orange som setter i sving diverse barndomsminner ;-) Kjole #170 er sydd av en herlig retro bomullsduk i brunt og orange med store blomster/blader. Ny gammelrosa bomull på brystet og hvite pompoms til pynt. Nederst er kjolen kantet med rosa skråbånd. Kjolen er lik foran og bak. Størrelse 3 år, kr 395,- på Etter min morfar / Nettbutikken.

Kjole #169 - Pippi 2

Merete likte pippi Langstrømpekjolen - #141, og ville ha en slik til datteren sin på 1 år. Jeg hadde faktisk igjen nok av begge stoffene :-) Pakken er på vei i posten, Merete!Kjole #168 - hvit engel

Kjole #168 er sydd av en flott hvit bluse med "trekkspillsøm". Stoffet er polyester men minner litt om chiffon. På ryggen er kjolen fôret med hvit bomull så den ikke skal være gjennomsiktig. Armene er i et tynt hvitt restestoff med små svarte prikker. Tre store vintage knapper pynter opp på brystet. En sommerlig kjole som fint kan brukes i selskap eller kanskje bryllup? Størrelse 3 år, kr 450,- på Etter min morfar / Nettbutikken.

Kjole D13 - sukkertøy for øyet!

Fra en prikkete bluse og et stripete forkle kommer en ny sukkersøt rosa kjole! Kjole D13 er størrelse S/M og 100% bomull. De røde armene er jeg litt usikker på, men det kjennes ut som kraftig bomull. Nederst er kjolen kantet med rødt pyntebånd med buer. Forkleet hadde lommer som selvfølgelig er beholdt. Elsker å ha lommer på kjoler! Dette er en kjole som garantert får folk i litt bedre humør :-) Kr 990,- på Etter min morfar eller nettbutikken.
De originale lommene er beholdt!

Kjole D12 - gjenbruksskjønn

En brun gardin signert Princess og deilig dynetrekk fra Høie, begge av den gamle nostalgiske sorten, sydd om til ny feminin kjole :-) Damekjole nr 12 er i størrelse XL, og blir litt missvisende på Petra prøvedukke her. Enda mer missvisende på en kleshenger, så bær over med meg. Om ikke annet får jeg vist hvordan kjolene har en evne til å tilpasse seg etter figuren ;-) Men her er det altså plass til mye mer former til den rette damen som liker slike fine høstfarger. Pris kr 990,- på Etter min morfar / nettbutikken.Usikker på størrelsen? Se innlegg om kjolestørrelser.

Kjolestørrelser

Tenkte bare å lage et kjapt innlegg med størrelsene jeg går ut ifra. Denne tabellen er lånt fra ellos, og er den jeg har gått ut ifra når jeg har lagd damekjolene mine. Det er et fleksibelt snitt med rom for bevegelse, og det er bare brystmålet som avgjør, ettersom midjen har strikk og hoftene gjemmes i skjørtet :-)

Str XS er den neste i størrelsen etter småkjole str 7-8 år. Passer fint til tantebarnet mitt på 10 år :-)

Min godeste Petra prøvedukke er litt overdreven i fasongen, med smal midje og stor byste (midje str 36 og byste str 40!). Den minste størrelsen XS er for liten for dukken. XL tilpasser seg dukkens fasong, men gir dermed et litt feil inntrykk. Hvis du har spørsmål i forbindelse med en kjole du liker må du gjerne sende meg en mail med dine mål og høre om den kan passe. Kjøper du i nettbutikken har du 14 dagers angrerett. Vil du prøve kjolene er du hjertelig velkommen til Etter min morfar, hvor vi også har mange fine vintagekjoler på rad og rekke :-)

Kjole D11 - Rød!

Jeg har tegnet opp et nytt mønster i størrelse XS, og denne er faktisk ikke mye større enn den største barnekjolen i størrelse 7 år. Tanken er at den kan passe både jenter i 10-årsalderen og de minste voksendamene ;-) Med strikk både i hals, armer og midje former kjolen seg fint på flere figurer. Skal prøve å få vist den på noen ekte damer, for den ser litt rar ut på kleshengeren!Damekjole nr. 11 er i knallrødt restestoff, ganske stødig stoff i fin kvalitet (og ikke så lett å få tatt fint bilde av!). Fargen er litt dypere enn hva som vises på min skjerm. Armene er i rød polkadott bomull, og nederst er kjolen kantet med lyserosa jumbokroklissebånd! Størrelse XS / ungdom, kr 900,- på Etter min morfar / Nettbutikken.

Usikker på størrelsen? Se innlegg om kjolestørrelser.

Kjole #167

Kjole #167 er sydd av en mykt og deilig flanellstoff med store rosa retroblomster. Armene er i nytt lilla restetstoff med små prikker, og lomme på magen av lilla stoff med røde sopper. Blonde og fløyelsbånd til pynt. Flott nyfødtgave! Størrelse 3-6 mnd, kr 375,- på Etter min morfar / Nettbutikken.Kjole #166 - mini :-D

Beklager at det har vært tomt for de minste kjolene en stund! Hadde nesten glemt hvor små de er, nesten som dukkeklær :-D Kjole #166 er størrelse 3-6 mnd, sydd av et lilla dynetrekk, gult restestoff, hjemmelagd skråbånd, gul kroklisse og ny mørkelilla bomull med masse elefanter på. Perfekt nyfødtgave eller til jul - du finner den på Etter min morfar / Nettbutikken, kr 375,-Kjole #165Etter 3 uker småkjoletørke var det på tide å gjenoppta produksjonen! Damekjolene har tatt mye av fokuset mitt i det siste, men det var koselig å sette seg ned og holde på med små stoffbiter igjen :-) Søte Kjole #165 er sydd av fine bomullsgardiner i turkis, lyseblått og lilla, med mønster av store løvetenner. Samme stoffet som Damekjole D1. Kjolen er kantet med tre ulike skråbånd og lukkes enkelt med en knapp på baksiden. Str. 80-86 / 1 år, fin utenpå langermet om vinteren eller uten noe under til sommern! Du finner den på Etter min morfar og i nettbutikken, kr 395,-

Kjole D10 - skjortesjarm

En ferskenrosa skjorte med bittesmå blå firkanter har fått nytt liv som damekjole nr 10, og denne beholder jeg selv ;-) Overdelen er beholt som den var, men jeg har satt strikk i armene og selvfølgelig lagd midja som vanlig med vaffelsøm. Utrolig hva små grep gjør for det feminine! Skjørtedelen er sydd av et kraftig mørkeblått stoff, syns denne fargekombinasjonen er så fin for tida! For å binde elementene litt sammen til en kjole (og ikke bare skjørt + topp) lagde jeg en stolpe hele veien nedover og flyttet et par knapper dit. Morsom kjole som ingen har maken til :-)Kjole D9 - gardinfin

Yes yes, jeg må innrømme at kjolene er litt sommerlige av seg. Nekter å slippe vinteren til!  ;-) Damekjole nr 9 er laget av en vakker gardin med brune blomster og blader, fin tekstur i stoffet. Skjørtedelen har fått fôr fra en annen gardin for å bli mindre gjennomsiktig. Toppen og amene er sydd i ny bomull, begge turkis/mint. Størrelse M-L, kr 990,- på Etter min morfar / nettbutikken.PS, jeg skal tegne opp mønsteret ett hakk større også, er det interesse for kjoler i str 46-52?
(Jeg går ut fra størrelsestabellene på Ellos.)

Kjole D8 - Jon Blund!

Damekjole nr 8 er sydd av et lite brunt dynetrekk med Jon Blund og venner :-) Ser for meg denne er fin til hverdags, kanskje over jeans eller med rosa strømebukse? Armene og kanten nede er fra en rund gammelrosa duk. 100% gjenbruk ♥ Kjolen er størrelse M-L, kr 990,- og du finner den på Etter min morfar eller i nettbutikken.Kjole D7 - Sjøkjolen

Skinnende sjøblå kjole laget av gjenbrukte gardiner! Damekjole nr 7 er sydd i et lett syntetisk stoff med tekstur og glans. Dekor som minner litt om treskjæring og tradisjon. Armene er i ny mintgrønn bomull. Størrelse M-L, kr 990,- på Etter min morfar / Nettbutikken.

Kjole D6 - Ikea & romantisk

For ti år siden hadde Ikea denne metervaren, husker det godt for jeg lagde meg et skjørt på videregående ;-D Da det dukket opp en pent brukt hjemmelagd gardin på loppemarked visste jeg at jeg måtte ha den. Rødt & rosa og geometrisk med trekanter, favoritt! Stoffet er kraftig bomull. Som kontrast og match er armene sydd av en håndbrodert duk, lyserosa og florlett med svarte/mørkegrå korssting. Størrelse XS-S/M, kr 990,- på Etter min morfar / Nettbutikken.

Usikker på størrelsen? Se innlegg om kjolestørrelser.

Blogglotteri med kjolepremie!

Damekjole nr 5 har æren av å være premie i mitt nye Blogglotteri! Jeg kaller den Solskinnkjolen fordi den egentlig har motiv med skyer og regn (slik jeg tolker det) men utstråler noe helt annet :-D Dette er en kjole å bli glad av, den er gul og kul, retro, håndsydd, miljøvennlig, helt unik og det finnes bare én! Kjolen er sydd av et gjenbrukt dynetrekk, og er fôret med ubleket bomull. Pga noen små skjønnhetsfeil velger jeg å gi bort fremfor å selge den, perfeksjonist sa du? ;-) Størrelse XS-S/M, verdi 1000,-Hvordan delta i lotteriet?

- Være fast følger av bloggen (Bloglovin' eller tilsvarende) = 1 LODD
- Lage et innlegg på din egen blogg om blogglotteriet, bruk det øverste bildet (og evt andre bilder du finner på bloggen) = 3 LODD
- Legg ut lotteri-bildet i et åpent album på din facebook og link til bloggen min = 1 LODD
- Være venn med Ingrid RIddervold Design på Facebook = 1 LODD

Legg igjen en kommentar under hvor du forteller hva du har gjort og hvor mange lodd du tar, husk bloggadresse og epost så jeg kan kontakte deg hvis du vinner :-) Trekning om 2 uker, LYKKE TIL!

Kjole D4 - blomsterbedet!

Damekjole nr. 4 er en eksplosjon av vakre hageblomster! Tidlig 90-tallsnostalgi på høyt plan :-) Kjolen er sydd av en gjenbrukt gardin i mellomtykk bomull, armene er i ny gråblå bomull med hvite blomster. Størrelse M-L, kr 990,- på Etter min morfar / Nettbutikken.

Usikker på størrelsen? Se innlegg om kjolestørrelser.

PS, er det noen flere spørsmål til spørsmålsrunden før jeg legger ut svarene? :-)

Kjole D3 - høstfarger!

En lett og luftig gardin er forvandlet til damekjole nr. 3! Er det kastanjetre eller tar jeg feil? Iallefall nydelig brunfarge med grålilla blomster. Armene er i ny sennepsgul bomull med polkadott. Størrelse M-L, kr 990,- på Etter min morfar!Kjole D2 - roser og striper

Damekjole nr. 2 er i størrelse S-M, og sitter litt tettere på Frøken Prøvedukke her ;-) Rosestoffet kommer fra et skjørt og stripene er fra en forklekjole. 100% gjenbruk her altså! Jeg liker komboen med det romantiske og grafiske! Pris kr 990,- på Etter min morfar.Småkjoler i damestørrelse!

Endelig!
Småkjolene har gone large, og finnes nå i to størrelser som passer til voksne, nemlig S-M og M-L! Kjolen over er i den store størrelsen og passer både meg selv og Frøken Prøvedukke her. Dukken har veldig smal midje og store pupper, og er derfor en slags blanding: str 36 i midjen og str 40 over brystet. Men kjolen former seg perfekt! Enda er det plass til mye mer pupper og midje altså :-D Lengden på skjørtedelen målt flatt er 58 cm fra midja og ned, men blir kortere dess større hofter og rumpe man har.

Det største problemet med å lage kjoler i gjenbruksstoffer til voksne, er at man trenger så mye mer stoff! Her blir det store krav til pent brukte, ikke falmede eller hullete stofflengder i god stand. Denne turkise og lilla gardina viste seg å være perfekt til formålet, og jeg har igjen nok stoff til en barnekjole også, om kjøperen har en datter i passende alder :-)


Fra siden


Bak


En ekte Riddervold ;-)

Kjolen vil være på plass hos Etter min morfar til helga. Kjole D1, Størrelse M-L, kr 990,-

Kjole #164

Kjole #164 er sydd av et brunt og fiskebensmønstret ullskjørt, en ullblanding med litt nylon i. Skjørtets originale fôr er beholdt og pent sydd uten rufsete sømmer på innsiden. En lun og fin kjole til hødt og vinter! Størrelse 4 år, kr 450,- på Etter min morfar / nettbutikken.Kjole #163

Kjole #163 er laget av et gammelrosa og -lilla ullskjørt med ruter. Klassisk pent og lunt! Skjørtets originale fôr er beholt og pent sydd uten rufsete sømmer på innsiden. Toppen og armene er i ny mørkegrå bomull med bittesmå lyserosa blomster på. Et mørkelilla fløyelsbånd pynter midjen, og på brystet er det blonder og rosa fløyelsbånd. Størrelse 5 år, kr 500,- på Etter min morfar / nettbutikken.

Kjole #162 - hundetann

Kjole #162 er sydd av et pent brukt ullskjørt med hundetannsmønster i brunt og beige. Armene og toppen er i ny bomull, lilla og offwhite med nydelig mønster. Jumbo kroklissebånd i okerfarge setter prikken over i'en :-) Størrelse 6 år, kr 475,- på Etter min morfar / nettbutikken.

Kjole #161 - kunstnerkjolen

Kjole #161 er sydd av en herlig gardin med geometriske former, mosegrønn, turkis og hvit. Stoffet er syntetisk, lettvevd men stabilt og ikke slitt. Armene er av ny mintgrønn bomull, og lommene kommer fra et putetrekk - Akvarellblomster på grå bakgrunn. Jeg kaller den kunstnerkjolen fordi den er så malerisk og modig :-) Størrelse 4 år, kr 420,- på Etter min morfar / nettbutikken.Kjole #160 - grønn bluse

En knallgrønn bomullsbluse er forvandlet til denne lille kjolen i størrelse 2 år :-) Ikke mindre enn elleve runde små knapper pryder forsiden, og masse hvite prikker sørger for gladfølelsen! Lyserosa armer med små søte blomster og et lyserosa kroklissebånd nederst. Gøy med redesign! Pris kr 420,- på Etter min morfar / nettbutikken.Kjole #159 - lillafjong

Kjole #159 er sydd av en gammelrosalilla tykk gardin, ny mørkelilla babycordfløyel og en tykk blondekant fra en annen gardin. Størrelse 3 år, kr 450,- på Etter min morfar / nettbutikken.

Kjole #158 - blå rose

Kjole #158 er sydd av grå/svart fiskebensmønstret ullstoff, en kittfarget bomullsrest og en blondeduk med blått roseprint! Denne går inn i rekken med "kjoler jeg beholder til mine fremtidige barn hvis de ikke blir solgt!" ;-) Størrelse 3 år, kr 450,- på Etter min morfar / nettbutikken.

Kjole #157 - høst

Med utgangspunkt i en offwhite høstblomstrende gardin og matchende gulorange dynetrekk kom Kjole #157 til verden! Rosalilla skråbånd sikrer den litt jentetouch ;-) Størrelse 6 år, kr 450,- hos Etter min morfar / Nettbutikken.Kjole #156 - rosa panter

Kjole #155 er størrelse 5 år og sydd av en skinnende ferskenrosa duk. Armer og hjemmelagd skråbånd i mørkegrått stoff med bittesmå rosa blomster. Kr 420,- hos Etter min morfar / Nettbutikken.Kjole #155 - rutejente

Den rutete gardina fra vestene er også blitt til Kjole #155! Rødt, hvitt og blått uten å være 17.mai :-) Smårutet stoff på armene kommer fra en duk, det gråblå bomullsstoffet er nytt, og pyntebåndet er fra Nederland. Størrelse 1 år, kr 420,- hos Etter min morfar / Nettbutikken.Kjole #154 - lyseblå og knallrosa!

Kjole #154 er sydd av en lyseblå duk med store knallrosa roser og border som minner om rosemaleri. Armene kommer fra en løper og er litt teksturert i striper. Elsker komboen med blått og rosa her! Størrelse 1 år, kr 395,- på Etter min morfar / nettbutikken.

Kjole #152 og #153 - Blomstersøstre!Julie likte Kjole #114 og bestilte kjoler til sine to døtre i samme stil. Det er så gøy å sy søsterkjoler og finne matchende elementer uten at de blir helt identiske. Helt like kan uansett bli et problem når det kommer til gjenbruksstoffer. Den lille er størrelse 2 år, og den store str 7, begge er sydd av gardiner i herlig rosemønster.


Kjole #153Kjole #151 - gul og retro!

Kjole #151 oser av retro nostalgi og solskinnsdager :-) Sydd av en liten offwhite duk med epler, pærer, ruter og små sopper, og et knallgult laken. På armene er det ny bomull med små blomster. Størrelse 2 år, kr 395,- på Etter min morfar / Nettbutikken.

Kjole #150 !

Jeg syns det var nettopp at Kjole #100 var et faktum jeg! Tida flyr når man har det gøy :-) Kjole #150 er sydd av en gjenbrukt duk i en nydelig kremfarge og broderte blomster. Stoffet på armene er i ny tynn bomull, en av mine favorittstoffer :-) Rosa, lilla og brune blomsterdetaljer. Størrelse 1 år, kr 395,- på Etter min morfar eller nettbutikken.Kjole #149 - rød fløyel

Som vanlig en utfordring å ta bilde av! ;-) Kjole #149 er sydd i dyprød tykk fløyel, utrolig myk og deilig. Som en kontrast er armer og kantebånd fra et sommerlett laken med søte små blå blomster. Hjemmelagde knapper også i rød fløyel men én nyanse lysere. Størrelse 1 år, kr 420,- på Etter min morfar.Kjole #148 - marinefin!

Kjole #148 er størrelse 4 år og perfekt for seiltur! Jeg finn bryne meg på å matche opp stripene mot hverandre får man si! Stoffet er veldig lett som sommerlig med en nydelig marineblå farge. Armene er sydd av en bomullsduk i blått og grått mønster, nesten litt rosemaleristil.Kjole #146 og #147 - sommerjenter!

Kjole #146 er også en omsydd duk, denne var rund og med duse røde /mosegrønne skraverte blader. Knallrøde armer og pyntebånd som kontrast :-) Størrelse 1 år.

Kjole #147 er størrelse 2 år og sydd av en lett sommerbluse. Stoffet er rødt med små blader på. Babyrosa på armene med matchende lommer og hjemmelagd skråbånd i samme stoff. Det rosa blondeskråbåndet er fra Nederland.Kjole #145 - to i én!Kjole #145 var tidligere en firkantet duk, men er nå omsydd til en stilig liten kjole / skjørt! Prøvedukken er str 2-3 år, og jeg tenker kjolen er str 6-12 mnd ca, men jeg ville gjerne vise den på dukken ettersom det ser litt rar ut på en henger! Når den blir for kort kan man bare klippe av stroppene og bruke den som skjørt et par år til! Fantastisk hvordan strikksøm tilpasser seg altså :-) Søt sløyfe på ryggen og stroppene er veldig justerbare.

Kjole #144 - enkel gjenbrukEt stort halstørkle er forvandlet til en liten kjole! Dette er mitt første forsøk på slik strikksøm, og det gikk litt fort i svingene ;-) Men utrolig gøy! Får lyst til å sy meg en strandkjole selv. Kjolen er størrelse 1-2 år og kan brukes som skjørt senere. Det er bare å ta av stroppene.
Fjong med Statoil ;-)

Kjole #143 - peachKjole #143 er størrelse 1 år og sydd på bestilling fra min søster. Lille tantebarn Stine skal i sitt første bryllup i helga, og trengte en sommerfin kjole for anledningen. Med utgangspunkt i blomsterstoffet har jeg tatt igjen både lyserosa og ferskenfargen, kantet med knallrosa satengbånd og lagd lommer. På brystet sydde jeg en enkel detalj med blonde og fløyelbånd + tre små vintage knapper.Kjole #142 - Lillafin

Kjole #142 er størrelse 2 år og sydd av nydelig dyplilla fløyel. Stoffet er kraftig og tåler en støyt. Ny lillamønstret bomull på armene. Lommene er sydd av en gråblå rest med små søte stjerneblomster. Kjørlig grønnturkis satengskråbånd kanter kjolen nederst og lommene. En kjole som er fin både sommer og høst! Kr 450,- i nettbutikken.Kjole #141 - Pippi Langstrømpe

Kjole #141 har fått lommer! Det hvite stoffet med stort grønt mønster er en pent brukt og myk bomullsgardin. Det grønne med små hvite prikker er nytt, og det rosa er en ubrukt rest. Supersøte rosa blomsterknapper. 100% bomull og deilig i sommerbrisen! Størrelse 3 år, kr 450,- i nettbutikkenKjole #140

Kjole #140 er satt sammen av to nydelige rosastoffer og et brunt, orange, hvitt geometrisk mønster. Rosa blondebånd på midten og skråbånd nederst. Bare nye stoffer denne gangen. Størrelse 3 år, kr 420,- i nettbutikken.

Kjole #139 - turkis!

Kjole #139 er størrelse 2 år og sydd av en gammel barne-/ungdomskjole. Knall turkis med sirkelmønster i grønnbrunt. Toppen er i ny mintfarget bomull og matchende skråbånd nederst. Pris kr 395,- i nettbutikken.

Kjole #138 - LilleLinn

Kjole #138 er sydd av en gammel forklekjole med herlige blomster i rødt hvitt og blått! Den kommer egentlig ikke fra Linn, men kunne vært en miniutgave av henne og derav navnet ;-) Størrelse 1 år, kr 395,- i nettbutikken.Kjole #137

Kjole #137 er noe av det søteste på lenge :-) Størrelse 1 år, og like sommerlett som en sommerfugl! Begge stoffene er nye denne gangen. Varmrosa topp med ørsmå blader og et fløyelsbånd som matcher perfekt over brystet, og hvitt med sorte små prikker på underdelen. Kr 380,- i Nettbutikken eller Pryd Mercur.Kjole #136 - dynetrekknostalgi!

Kjole #136 er størrelse 6 år og sydd av to gjenbrukte stoffer. Et herlig retro dynetrekk, veldig pent brukt i motsetning til mange andre jeg finner, og et blåstripete laken. Deilig sommerlett kjole! Kr 395,- på Pryd Mercur / Nettbutikken.Kjole #135 - blomsterrosa

Kjole #135 er sydd av et metervarestoff jeg fant hos Fretex, gammelt men ubrukt, og med nydelig blomstermønster! Off-white bakgrunn og roser i nyanser fra lyserosa til fersken. Armene er fra en rosa duk og nederst et lyserosa skråbånd. Størrelse 1 år, kr 395,- på Pryd Mercur / Nettbutikken.Kjole #134 - rødt, hvitt og blått!

Kjole #134 er størrelse 3-6 mnd, og sydd av et nydelig blått restestoff, rød polkadottbomull og en hvit blåprikkete rest fra en bluse. Nederst er den kantet med et knallrødt bånd jeg fikk tak i på epla. Flott gave til de nybakte foreldre, og noe som bryter med alt det rosa hos de minste :-) Pris kr 395,- på Pryd Mercur eller i nettbutikken min.Kjole #133

Kjole #133 er sydd av to gjenbruksstoffer; et knallgult laken, og et skjørt med nydelig blått/hvitt mønster. Syns det minner meg litt om bunader og folkedrakter, men stoffet er i polyester, så det er en lett og fin sommerkjole. Har for første gang tatt armene i samme stoff som toppen, og syns det ble en fin kontrast med denne todelingen. Størrelse 4 år, kr 420,- på Pryd Mercur eller i nettbutikken.

Kjole #132 - rosehagen

Kjole #132 er størrelse 1 år og sydd på bestilling fra Ingebjørg. Hun likte nemlig Kjole #114, og heldigvis hadde jeg litt mer av dette nydelige rosegardinstoffet. En turist som var innom Pryd fortalte at hun hadde akkurat like gardiner i England i sin barndom, og sannelig er stoffet merket med United Kingdom! Jeg syns det er fint å tenke på at det fantes en tid før alt ble Made in China.

I kontrast til det myke rosemønsteret er armene i dyp blå med mørkeblått mønster, en stoffrest jeg har ønsket meg og fått av snille Ane. Det er litt blått i rosene og som liksom blir hentet litt frem på denne måten. Nederst er et blondebånd og en lyserosa kant for å fremheve de rosa rosene :-)Kjole #131Kjole #131 er litt hermetterkråke, for den ligner mye på Kjole #112. Men ikke helt, for denne fikk en flott sløyfe i ryggen ;-) Begge stoffene til denne kjolen er nye lette bomullsstoffer, mørkegrå base med enten store lyserøde blomster eller pittesmå lyserosa stjerneblomster. Nederst har den fått et hvitt skråbånd. Størrelse 3 år, kr 420,- på Pryd Mercur / Nettbutikken.

Kjole #130 - sommerretro!Kjole #130 er sydd av herlige kjøkkengardiner i naturfarget bomull med fjonge retroblomster! Dus rødrosa, brunt, mørkebrunt og lysebrunt, med skjønne kruseduller og idyll. Armene er i ny dyprosa cordfløyel og foran har den fått et hvitt blondebånd. Størrelse 1 år, kr 395,- på Pryd Mercur / Nettbutikken.

Kjole #129 - det første settet!

Da jeg spurte dere på Facebook om matchende truser til småkjolene var ønsket, kom det unisont ja! Det første kjolesettet med truse er bestilt av Ingrid A., og jeg er spent på hvordan det passer! Jeg tenker å lage matchende truser til de minste kjolene, og kanskje noen som selges separat.

Kjole #129 er størrelse 1 år og sydd av nye bomullstoffer i herlige farger. Knallrødt matchet med turkis med små hvite/røde blomster, og en lysere mintfarget kant nederst. Deilig sommerkjole!

Kjole #128

Kjole #128 er sydd i et deilig lett stoff, lyseblått med små røde, blå og hvite blomster, samme som armene på forrige kjole. Det er et gammelt men ubrukt stoff jeg har fått, supersøtt! Armene er i boneromantisk bittesmårutet, og foran har kjolen fått påsydd en rød ullkule til pynt. Morsom kjole, størrelse 3 år, kr 395,- på Pryd Mercur eller i nettbutikken.Kjole #127 - skolekjolen!

Kjole #127 kaller jeg skolekjolen fordi den minner om et linjeark! :-D Hvitt bomullstoff med turkise striper i perfekt linjeformat, med påskydd rød lisse som marg. Armene er av ukjent materiale, veldig lett og ledig stoff, lyseblått med små røde og hvite blomster på. Størrelse 5 år, kr 420,- på Pryd Mercur / nettbutikken.Har forresten også sydd meg to putetrekk med slik rød marg, viser dere så snart jeg får tak i nye puter :-) Moro med dalgligdagse ting som feks skrivepapir, bare i andre formater og materialer!

Kjole #126

Kjole #126 er størrelse 4 år. Dyprosa cordfløyel, gråblå hvitblomstret bomull, lyserosa rødblomstrete gjenbruksstoff og rosastripet skråbånd. Herlig sommerkjole! kr 420,- på Pryd Mercur eller i Nettbutikken.Kjole #125 - mer redesignKjole #125 er sydd av en herlig retroinspirert H&M-kjole som min venninne Linn har ryddet ut av skapet sitt :-) Stoffet er 100% bomull, men er glatt og mykt. Minner om en satengblanding, mønstret med brune, gule og syrlig-røde geometriske former i ulike størrelser. Knallrosa sateng på armene og midjebåndet. Størrelse 6 år, kr 495,-Pryd Mercur eller i nettbutikken.

Kjole #124 - redesignet bluse

Kjole #124 er sydd av en redesignet bluse, rutet i fine farger i rødt, gult og blått. Jeg ville egentlig sy en kjole i størrelse 7 år, men ettersom jeg beholdte armene ble den nok mer en 10-12års? Eller kanskje en tunika til voksne damer tilogmed, haha! Fra skulder til fald er det 70 cm. Stoffet på skjørtet er ny gråblå bomull med hvite blomster, og i midjen har den fått en blonde. Tar gjerne i mot tilbakemeldinger på størrelsen, er den for kort til 10-åringer? Begynner å lure på om jeg bare burde selge den som en voksentunika i størrelse small jeg? :-) Prisen er iallefall 450,- og den er på Pryd Mercur allerede.Åpningen foran har jeg sydd igjen, men de originale knappene er satt tilbake som pynt øverst.

Kjole #123

Kjole #123 ble sydd på bestilling fra Mari, som likegodt slo til og kjøpte tre kjoler denne helgen :-D Hun likte kjole #121, og heldigvis hadde jeg akkurat nok stoff til en slik kjole i str 2 år. Ble som en søt minikopi!Kjole #122

Kjole #122 er størrelse 4 år og sydd av et mykt flanellaken med store lyserosa retroblomster i ulike utforminger. Fargene går fra fersken til rosa og lilla, alt i lyse duse toner. Overdelen er i nytt lilla prikkestoff, og armene i samme type, men sennepsgult. Mørkelilla pompoms til pynt foran. Herlig sommerkjole, kr 420,- på Pryd Mercur eller i nettbutikken.

KjoleoversiktenLitt info til nye lesere; i høyre marg finner du en kategori som heter Kjoleoversikt, og der ligger bilder av alle småkjolene jeg har sydd så langt. Praktisk om du vil bestille eller bare er nysgjerrig. Noen av stoffene har jeg igjen av, men ofte er kjolene sydd av små rester og gjenbruksstoffer jeg ikke finner mer av. Vil du bestille kan du sende meg en epost så finner vi ut av det :-)

Kjole #121 - rødrosa

Kjole #121 er satt sammen av flere gjenbruksstoffer; nydelig lys beige gardin med masse små rødrosa blomster, hvitt laken med ugjevne røde striper - brukt både på armer og som hjemmelagd skråbånd nederst. Ny mørkerosa cordfløyel på brystet, pyntet med vintage knapper og et blondebånd. Veldig fin og søt kjole, størrelse 5 år og kr 420 på Pryd Mercur / Nettbutikken :-)Kjole #120 - jordbærdilla

Kjole #120 er størrelse 3 år og sydd av en hvit gardin med jordbærplanter! Skikkelig god sommerstemning og veldig søt :-) Armene er i rødt med hvite prikker, nederst er det hvitt skråbånd, og over brystet har den en rød jumbokroklisse. Lett og fin kjole i 100% bomull. Kr 395,- på Pryd Mercur eller i nettbutikken.Kjolen til Astrid - på Astrid! ;-)

I innlegget om Kjolen til Astrid skrev jeg at jeg skulle prøve å få henne til å stille opp i kjolen, og hun var da ikke så vond å be :-D Førr ei snasen dame! Kjolen sitter som et skudd, og nå er hun klar for både 17.mai og andre feiringer i sommer. (Det er forresten jeg som har tatt disse blurrete bildene med hennes superproffe kamera, og ser nå etterpå at det ikke ble helt i fokus. argh, sånn er det når man fikler med andres utstyr! skitt au.) Astrid er fotograf, en flink liten spire! Til daglig jobber hun med boligfoto, så jeg tror hun ønsker seg litt mer portrettoppdrag. Noen i Trondheimsområdet som trenger å foreviges? Dere finner portfolie og kontaktinfo her. Hun har allerede et knippe fornøyde kunder og er så trivelig at! Hilsen Riddervold inc. hehe  ;-DPS, Tuuusen takk for alle de fine kommentarene på forrige innlegg om lenestolen, dere er så søte! :-D

Kjole #119 - rosa og retro

Kjole #119 er sydd på bestilling fra Emma Julie, og er et kompromiss mellom mor som liker retro og datter som liker rosa :-) Størrelse 5 år. Kjolen er sydd av tykke rosa gardiner, knallgult restestoff og mørkebrun gardin med søte blomster. Brunt kroklissebånd og skråbånd. Satser på at begge blir fornøyde :-)Kjole #118 - rosaEn gjenbrukt, men tilsynelatende ubrukt duk med blomster har fått nytt liv i Kjole #118, matchet med rosa armer, rosa kroklissebånd og en kjørlig grønn satengkant. Størrelse 3 år, kr 380,- på Pryd Mercur eller i nettbutikken :-)

Kjole #117 - blåkrepp!Kjole #117 er skikkelig sommerkjole! Sydd av et fint blåturkist putetrekk i krepp med retroblomster og matchet med knallrøde detaljer så knalle at kameraet nekter å samarbeide ;-) Størrelse 5 år, kr 370 på Pryd Mercur eller i nettbutikken.Kjole #116 - lilladilla

Kjole #116 er størrelse 2 år og sydd av et herlig lilla dynetrekk med gule, hvite og gråbrune blomster. Armene er av kraftig gult restestoff, og foran har den fått lilla pompoms til pynt. En kjole som både er søt, jentete og retro i friske farger! Pris kr 370,- på Pryd Mercur og i nettbutikken.Kjole #115

Kjole #115 er størrelse 3 år, og sydd av stoffrestene etter Astrids kjole. Nydelig silkeblankt stoff, kittfarget med store dypt blålilla prikker. Kjolen fikk et pyntet preg og satengbånd nederst. Noen som fyller 3 snart? Kjolen finner du på Pryd Mercur og i nettbutikken, kr 420,-

Kjole #114 - von trapp beauty ;-)Kjole #114 er, som dere sikkert skjønner, sydd av en nydelig blomstrete gardin. Det er noe med disse 80/90-talls rosemønstrene som bare blir vakrere for hver gang jeg ser dem! Denne har en slags malerisk finish, tykt og glatt stoff som passer kjempefint til en kjole. Armene er mørkelilla cordfløyel, og nederst er den kantet med blåstripete hjemmelagd skråbånd. Størrelse 3-6 mnd, kr 370,- på Pryd Mercur eller nettbutikken :-)

Kjole #113 - retro orange & brun

Kjole #113 er sydd av et dynetrekk. Orange og brune blomster på beige bakgrunn, lett og luftig bomull. Mørkebrunt skråbånd, og feminine lyserosa armer + kroklisse. Størrelse 1 år, kr 370 på Pryd Mercur eller i min nettbutikk :-)

Kjole #112 - sommerlett!

Kjole #112 er størrelse 4 år og sydd i lette fine bomullstoffer. Mørkegrå base og duse rødrosa blomster, matchende stoff på armene med små lyserosa blomster. Disse tekstilene er nye begge to. Lyserosa skråbånd og kroklissebånd. En kjole som lengter etter å springe i grønne enger i sommer ;-) Kr 370,- på Pryd Mercur eller i nettbutikken.Kjole #111

Lille Kjole #111 er satt sammen av et gjenbrukt prikkete skjørt (hjemmelaget tipper jeg ;-), en gul og lilla stoffrest og gult skråbånd. Herlige fargekombinasjoner! Kameraet mitt er ikke helt samarbeidsvillig når det kommer til lilla, så fargen er ikke så blå som det kan se ut som på prikkestoffet. Denne kjolen er størrelse 3-6 mnd, og passer godt som en velkommen-til-verden-gave! Du finner den på Pryd Mercur eller i min nettbutikk, kr 370,-Kjole #110 - med sløyfe bakSøte Kjole #110 er størrelse 3-6 mnd, og satt sammen av dyprosa cordfløyel, turkist restestoff og tynnstripet gjenbruksstoff i blått og hvitt. Armene og sløyfen er fra en bluse, skikkelig sommerlig! Nederst er den kantet med turkis skråbånd.

Kr 375,- i nettbutikken eller på Pryd Mercur :-)

Kjole #109 - søtis

Kjole #109 er i den minste størrelsen 3 mnd, og perfekt nybaktgave! :-) Jeg er så glad i kombinasjonen lys babyrosa og mørkegrønn, og i tillegg har kjolen fått blonde, stripeskråbånd og myke dyprosa cordfløyelarmer. Gjenbruks- og restestoffer naturligvis. Kr 375,- Pryd Mercur eller i nettbutikken.Kjole #108 - svensk!

Det er noe herlig svensk over Kjole #108! Varme, solfylte barneTV-somre, Pippi, Emil og Madikken, hvem kan vel motstå sverige? ;-) Kjolen er sydd i ny bomull fra Åhlens, faktisk, jeg kunne ikke gå fra de søte blomstene! Matchet med knallgult restestoff og skråbånd er den langt fra anonym! Størrelse 2 år, kr 380,- på Pryd Mercur eller i nettbutikken.Kjole til Astrid!

Astrid er min lillesøster på 25, og nå har hun ønsket seg en kjole fra meg en stund. Og nå er den ferdig! Dette snittet er det samme som på den orange kjolen, og jeg har sydd fire stk til meg selv også. Utrolig herlig fasong, sitter tett om overkroppen og gjemmer bort alt som er under midjen i et herlig vidt skjørt! Jeg og Astrid tok turen til Stoff og Stil og fant dette nydelige stoffet. Kittfarget, mykt og litt skinnende, med dypt blålilla store prikker. Perfekt! Og det beste er at kjolen sitter som støpt :-D Kanskje jeg får lurt henne til å ta et bilde med den på senere. Ikke helt feil med litt sommerfølelse i snøværet?

Kjole #107 - babyrosa!

For nøyaktig ett år siden sydde jeg min aller første lille jentekjole, Kjole #01! Og idag kom den rosaeste av dem alle til verden! Kjole #107 er størrelse 1 år, og sydd av ubrukt babyrosa bomullstoff med hvite blomster i geometrisk mønster. På armene har jeg brukt en nydelig duk i rosa og orange, også har jeg tatt igjen det orange nederst på et blondeskråbånd med småprikker. Også litt kroklissebånd da :-) Denne kjolen henger allerede på plass på Pryd Mercur, kr 380,- eller du kan kjøpe den på nettet. Fikk du litt sommerfølelse nå? ;-)

PS, jeg har 30% salg på utvalgte småkjoler i min eplabutikk akkurat nå!

Kjole #106 - rød cordfløyel!Kjole #106 er størrelse 1 år, og lagd av en omsydd knallrød cordfløyelbukse! Buksebeina var akkurat brede nok med en søm på midten foran og bak. Kjolen har glidelås, jumbokroklisse, vanlig- og prikkete rosa blondeskråbånd + tre små søte blomsterknapper! Litt mer utfordrende å sy av gjenbruksmaterialer enn bare å rulle ut metervare! Selges på Pryd pop-up for kr 420,-

Redesign-kjole

Herlig kjole/tunika med ballongskjørt og retroprint, stoffet er tykt og litt ullaktig, men jeg tipper det er syntetisk. Jeg har ikke gjort de store endringene, men glemte å ta før-bilde. Kjolen er iallefall gjort om fra høyhalset, og fått kanter av hjemmelagd skråbånd i hals, armer og på brystet. Hihi, ser nesten ut som et stort smil! Hvite pompoms på skuldrene for en touch av humor ;-) Ca størrelse 40. Selger den på Pryd pop-up for kr 550,-
Ingrid Riddervold Redesign ;-)

Kjole #105 - to i én!

Kjole #105 er sydd etter eget mønster, størrelse 1 år :-) Den ene siden har lilla elefanter og en blonde, side nr to er knallgul med lilla lomme! Kjolen festes med trykknapper på skuldrene. Gult satengbånd og lilla skråbånd kanter kjolen, med litt skiftende kant for kontrast. To kjoler i én. Kraftig kvalitet. Kr 490,- på pryd pop-up / Nettbutikken.Kjole #104

Kjole #104 er sydd i et mykt og lett bomullsstoff, en redesignet kjole dette også! Det rosa stoffet kommer fra mammas restelager (siste rest, sukk). En skjønn liten blomsterknapp som pynt! Størrelse 1 år, kr 360,-

Kjole #103

Det er noe med kombinasjonen marineblå + rød! Et gammelt men ubrukt stoff har endelig fått liv gjennom Kjole #103. Størrelse 4 år. Myldrende kontrastfylt blomstereng møter rød polkadott, og en snasen detalj; en gigantisk klipsøredobb sydd på som pynt øverst :-) Pris kr 360,- på Pryd pop-up - eller på epla!Kjole #102

Kjole #102 er størrelse 4 år, og sydd av et herlig lilla skjørt! Stoffet er ganske teksturert, men jeg har beholdt fôret så den ikke skal være gjennomsiktig eller henge seg opp. Røde, orange, grønne, turkise og hvite blomster pryder kjolen, så har jeg funnet en matchende lilla rest til armer, en blondekant og et par store hvite knapper :-) Pris 460,-Kjole #101

Etter flere kjoler i størrelse 5 og 6 år var det på tide med en mini igjen :-) Kjole #101 er størrelse 3mnd og sydd i tykk mørkelilla fløyel. Lilla med hvite prikker både på armer og hjemmelagd skråbånd + søte pompoms! Kjolen koster 360,- og finnes på pryd pop-up.

Salg på småkjoler!Jeg har tatt en opprydning og satt ned disse sju småkjolene 20%! Du finner dem i min salgskategori i nettbutikken nå :-) Har også lagt ut mange nye, alle er samlet under Småkjoler, ta en titt?

Ellers ønsker jeg alle lesere en god mandag! Ny uke nye muligheter! :-)

Kjole #100 !

Hipp hurra, Kjole #100 er et faktum! Jeg må inrømme at det kom litt overraskende på, jeg trodde nemlig dette var #99 før jeg fikk bedre oversikt her. Kjæresten min sa jeg måtte sy en gullkjole som #100, men det ble altså denne; lysebrun, med orange og turkise blomster og blader. Vi kan late som orange er litt gullaktig? Haha!

Stoffet kommer fra min søsters svigermors mor fra Larvik (henger dere med?), og er i ganske kraftig bomullskvalitet. Denne dama sydde mye og hadde endel gammelt ubrukt stoff liggende. Jeg var så heldig å få noe av det i høst! En hel koffert med skatter, slikt liker vi!

Kjolen er størrelse 4 år og koster kr 370,-Kjole #99 - luftig turkis retro

Kjole #99 er størrelse 2 år og sydd av sengetøy i krepp (heter det krepp?). Jeg har hatt dette überfine stoffet siden i sommer, men vært litt skeptisk til om kvaliteten på slikt gammelt kreppsengetøy er sterk nok. Men nå har jeg både vasket det og rivd og slitt i det, og så vidt jeg kan se er det ikke noe galt med det :-) Jeg er i tillegg helt forelsket i mønsteret, enda jeg ikke kan komme på å ha hatt slik som liten, det er bare så fint :-D Kjørlig turkis matchet med dyp varmlilla og en blonde. Pris kr 360,-Pryd pop-up.Kjole #98

Kjole #98 er en nett liten vårkjole, med lysegul blomstereng øverst, turkist skjørt og brune detaljer. Det gule stoffet stammer fra et skjørt, resten er nye stoffer. Størrelse 1 år, kr 370,-
Kjole #97 - PrikkeLilla!Kjole #97 reflekterer min prikkedilla - og lilla ;-) Denne kjolen er satt sammen av kun ubrukt stoff, men det gule er en rest reddet fra den sikre død i det minste ;-) Tykk, myk mørkelilla fløyel på armene, brunt kroklissebånd og skråbånd. Størrelse 1 år, kr 375,-

Kjoleoversikten oppdateres

Her er de 6 forrige kjolene, jeg har oppdatert Kjoleoversikten med dem idag :-)
Ikke lenge til jeg runder 100 småkjoler nå, utrolig gøy :-D

Kjole #96 - blå polkadott!Kjole #96 er størrelse 1 år, og sydd av nytt blått bomullstoff og gjenbrukt gulblomstret stoff. Ganske enkel variant, kun pyntet med litt blonder øverst :-) Pris kr 360,-Kjole #95 - silke & sateng!

Kjole #95 er også en omsydd kjole etter Linn, sånn går det når man får en hel pose klær! Kjolestoffet er i en fin bomull/silkeblanding, mykt og delikat. Store grønne prikker! Jeg har beholdt fôret slik at kjolen skal henge fint. Kremhvite armer og dekor i tykk, gjenbrukt sateng. En "finkjole" til litt spesielle anledninger. Størrelse 5 år, pris kr 490,-Inspirasjon/oppskrift på en slik bryststolpe fant jeg på en herlig redesignblogg Ruffles and Stuff, det er mye å finne blandt gratisoppskrifter der for dere som liker å sy :-)


Før og etter


Blondekant på underskjørtet

Den orange damekjolen har fått et hjem!Dere husker kanskje Den Orange Damekjolen jeg sydde på nyåret? Den ble litt for liten til meg, men nå har den kommet til sin rette eier, nemlig Torunn, en av damene bak epla.no :-) Se så fin den ble, kjempegøy :-) Dere burde forresten sjekke ut bloggen til Torunn, som er spekket med vintage, hatter, kjoler og art nouveau!


Bildene er lånt med tillatelse fra Torunns blogg

Kjole #94 - grønn-hvit-lilla

Kjole #94 er også en redesignet kjoletunika fra samme søte Linn, og også i størrelse 6 år. Stoffet er mykt og litt glatt, hvitt med mørkegrønt mønster. Er det en liten boxervalp deriblant? Knappestolpen, lommene (!) og midjebåndet er beholdt, og kan knytes foran eller bak. Armene er i kjølig lilla med prikker. Pris kr 395,- på Pryd pop-up.


Før og etter


Baksiden

Kjole #93 - retro redesign

Kjole #93 er størrelse 6 år, og sydd av en skjortetunika som min kjære venninne Linn har donert ;-) Mørk mørk brun, knallorange og offwhite. Knapper og vidde nederst er beholdt, nye mørkerosa fløyelsarmer er tilføyd samt at den er litt kortere. Pris kr 390,- på Pryd pop-up.


før og etter

Kjole #92

Kjole #92 er sydd på bestilling fra Maria som likte Kjole #64. Det var akkurat nok stoff til denne i størrelse 2 år, nå er det bare småbiter igjen av det herlige mønsteret. Digger jumbo-kroklissebåndet! :-D Og hjemmelagd skråbånd.Orange damekjole i nydelig snitt

Bildet sjenker ingen rettferdighet til denne kjolen, men prøøøv å se den for dere på en snasen dame ;-) Jeg sydde egentlig denne til meg selv, men underdrev min barmfagerhet noen hakk. Velger derfor å legge den ut for salg og håpe at den får et nytt hjem hos noen som kler den bedre :-D Stoffet er nytt, kraftig bomullstoff fra Ikea, i en pen orangefarge (ikke signalorange) med herlige illustrasjoner i svart og hvitt med tropiske fugler og regnskog. Størrelse 42/Large. Kjolen sitter pent på overkroppen og svinger seg ut fra midjen i et vidt skjørt som kler de fleste fasonger veldig godt. Slutter rett under knærne. Jeg selger kjolen for kr 1100,- send meg en mail hvis du er interessert! Ellers kommer den på Pryd pop-up iløpet av de nærmeste dagene og er mulig å prøve der :-)

Kjole #91 - Retrorosa

Silje bestilte kjole fra meg, i størrelse 4 år, "gjerne noe stort retromønster". Kjole #91 ble rosa og retro + søt og fin :-) Stoffet kommer fra en gjenbrukt gardin, en duk, og litt nytt. Håper 4-åringen godkjenner den!En kjole i damestørrelse!

Yes, you heard right! Denne kjolen er størrelse 36/38, sydd etter et vintage Voguemønster fra 60-tallet! Snittet er relativt enkelt, men det var mange biter og instruksjoner å forholde seg til. Jeg droppet fôr men sydde på innlegg i armer og krage. Kragen på utsiden har jeg tilføyd selv, syntes det er så fint med sånne :-) Håndlagde knallblå satengknapper, gammelt med ubrukt blomsterstoff og nytt rødt stoff, dette ble jo en sommerkjole midt på vinteren det. Men man kan jo bruke den med en cardigan! Tror ikke det blir så mange av disse, det tok nemlig hele dagen å sy den. Derfor må den også ha voksenpris... :-) 1499,-Kjole #90

Kjole #90 er størrelse 5 år og sydd av en tykk gardin i nydelig grålilla tone. Som pynt er det en blondeduk både foran og bak, mørkelilla pompoms og vintage perlemorsknapper. kr 400,- pryd pop-up :-)

Kjole #88 og #89

Da jeg skulle fotografere kjolene idag var det ikke bare dagslys, men flommende sol! Slik deilig varmgul vintersol som nesten varmer kinnene litt selv i 10 minus. Men for bildenes del hadde overskyet vært bedre, så bær over med meg nok en gang ;-)

Kjole #88 er en omsydd hvit bluse med mørkeblå prikker. Jeg har beholdt de originale knappene fra mansjetten og tilføyd noen morsomme pompoms. Stoffet er lett og stretchy, kanskje litt sommerlig for denne årstiden, men jeg fikk så lyst til å sy den :-) Jeg elsker prikker! Størrelse 2 år, kr 370,-oHoi, rød kjole og sollys! umulius. Kjole #89 er knallrød, redesign av et vintage skjørt, matchet med stripete bånd i midjen og nydelig småblomstret stoff med "H-melk-blomster" på armene. Også denne er i stretch, men i tykk kvalitet. Størrelse 1 år, kr 360,-

Kjole #85, #86 & #87!

Å, som jeg savner det vakre dagslyset ;-) Disse tre kjolene fikk nøye seg med arbeidslampa ikveld. Lilla er som vanlig vanskelig å gjengi, men fargene på første og siste bilde stemmer best. Min venninne Hilde har bestilt julegaver til to tvillingjenter på 6 mnd og storesøstra på 4, matchende men litt ulike, det er gøy med slike prosjekter :-) Stoffene kommer fra en grønn duk og et lilla dynetrekk, og litt pompoms.

Kjole #84

Kjole #84 er sydd av en retro duk med store lilla og brune blomster. Kantet med gult skråbånd og hvite pompoms på brystet. Størrelse 1 år, kr 360,-
Kjole #83 - grønn & rosa

Søte kjole #83 er sommerlig i fargene, lys og luftig. Men fungerer godt i vinter med langermet body og strømpebukser under :-) Størrelse 3 mnd, fin velkommen-til-verden-gave. Sydd av retro kjøkkengardiner og en rosa duk, kantet med prikkete blondeskråbånd. Baksiden er litt anderledes, se siste bilde. Kr 360,- på pryd pop-up :-)
Baksiden.

Kjole #82

Kjole #82 er størrelse 6-9 mnd, og sydd på bestiling fra Maiken :-)

Kjole #81

Kjole #81 er bestilt av Astrid, velkommen til verden-gave i størrelse 3-6 mnd :-)


En magisk måne-oppgang. Nå er snøen regnet vekk igjen etter en liten uke med full vinter her i Trondheim.

Kjole #80 - pompom!

Kjole #80 er sydd av en nydelig rund duk med høstblader i skravert mønster i lyserødt og brunt. Som en knall kontrast er det røde skråbåndet og pompomene :-) Størrelse 3-4 år, kr 370,-

Kjole #79

Kjole #79 er lagd av noen kjempekule retro kjøkkengardiner :-D Størrelse 1år, 350kr.Kjole #78 - på sopptur!

Kjole #78 er sydd på bestilling fra Linn, størrelse 3-6 mnd. og strax pakket inn til de nybakte foreldre :-)
Sopp-stoffet er nytt, men det røde hjertestoffet på armene er en liten rest fra en svunnen tid.Kjole #77

Kjole #77 er størrelse 3-6 mnd og hører til hjelmlua i forrige innlegg :-) Varmlilla fløyelsarmer og lyserosa skråbånd med hvite striper! Det lilla stoffet kommer fra en duk.

Kjole #76

Store, blåturkise blomster pryder Kjole #76, som er i størrelse 1 år. Stoffet kommer fra en gjenbrukt gardin i tykt, stødig materiale. Øverst er den kantet med knallrødt skråbånd, nederst er det håndlagd turkist småblomstret bånd og en enkel blondekant. Egentegnet mønster! kr 375,-Kjole #75 - solskinnsretro

Midt oppi julekjoler og tykkere vinterkjoler ventet denne gule duken på å bli omsydd. Kjole #75 er størrelse 3 år og lagd av en gjenbrukt duk og en bruk gardin med hvite prikker. Samme gardin er brukt nederst i form av hjemmelagd skråbånd. En solskinnskjole nå når sola blir mer og mer sjelden! kr 370,-Kjole #74 - julefin

Kjole #74 er også litt vanskelig å få tatt skikkelig bilde av. Det er rødfargen på bilde nr 2 her som gjengir mest korrekt nyanse. Den er en slags dyp, mettet lilla-rød tone. Jeg synes den passer kjempefint sammen med lyserosa, så den fikk både småblomstrete armer, skråbånd og et jumbo-kroklissebånd i rosa. Stoffet kommer fra en gjenbrukt vintage fløyelkjole, og er supermyk! Kjolen er størrelse 2 år, koster 395,- og passer perfekt på julaften :-)Kjole #73

Kjole #73 er sydd av det samme vintage fløyelskjørtet som #72, og fortsatt like vanskelig å ta bilde av ;-) Ser alt for blass ut, i virkeligheten er den skinnende, mettet og bare helt nydelig mørk grønnturkis! Armene er i tynn behagelig bomull, småblomstret dus lyserosa og mørkegrå. Så har jeg lagd hjemmelaget skråbånd i samme stoff nederst :-) Tre vintage knapper gjør kjolen litt mer pyntet enn hverdags. Julekjole? kr 395, størrelse 1 år.Kjole #72 - supermyk fløyel

Kjole #71 er sydd av et nydelig dypgrønt skjørt i tykk speilfløyel, og helt umulig å få tatt skikkelig bilde av! Dere får bare tro meg på at fargen er mye finere i virkeligheten :-) Mørk grønn-turkis om dere skjønner. Kjolen er størrelse 3 mnd, og perfekt gave til nybakte foreldre. Fin julekjole! kr 395,-Kjole #71 - brun cordfløyel

Kjole #71 er i et nytt mønster som jeg faktisk har tegnet selv! Har lett etter et slikt mønster en stund uten å finne den fasongen jeg kunne tenkt meg, så da var det bare å prøve selv. Har brukt de andre kjolemønstrene mine som mal i forhold til størrelser, så jeg håper denne kan passe 2-åringer! Lengden er 50cm og omkrets rundt brystet 52cm. Kjolen er sydd i kraftig cordfløyel kantet med gult skråbånd og en søt lomme med sopp på brystet. 370,- Noen som kunne tenkt seg å prøvekjøpe? ;-) (Jeg tilbyr som alltid åpent kjøp i 14 dager) Eller er det noen som har inspill? Takk takk.

Kjole #70 før og etterJeg glemte jo helt å legge med før-bildet av Kjole #70! Men her er det iallefall :-) Var litt bedre dagslys den dagen og ser jeg!

Kjole #70 - redesign!

Jeg fikk en mail av Trine som lurte på om jeg kunne sy om en kjole fra hennes mors ungdomstid - til en ny kjole til hennes datter! Det ville jeg gjerne prøve, og her er resultatet :-) Kjole #70 er størrelse 5-6år, og det må jo være litt stas å gå med det samme som mormor brukte da hun var ung?

Avtagbar brosje :-)


Med litt klipp og søm fikk jeg nok stoff fra den gamle kjolen til denne nye omslagskjolen.


Trine sendte meg et annet retrostoff også, og som takk/bytte for det sydde jeg en pengepung og lagde en brosje til henne, så hun også har et minne fra morens kjole :-)

Småkjolene #52-69På tide med et nytt oversiktsbilde, her er de siste 18 småkjolene :-) Referer gjerne til nummererte favoritter ved bestilling. Se oversiktsbilde #01-51 også. Det er ikke alltid jeg har igjen de samme stoffene, men kanskje noe som ligner :-)

Kjole #68 og #69 - retro!

Det er nå jeg skulle hatt et aldri så lite hjemme-fotostudio. Dagslyset svikter, men bær over med meg :-)
Kjole #67 er størrelse 3/4år, og laget av en tykk retro gardin. Herlig flowerpower! Enkel modell, kun 300kr.


Liker hvordan de store blomstene sprer seg utover kjolen!Kjole #69 er også laget av en tykk retro gardin, størrelse 5/6år. Denne har fått lomme på magen og store gamle knapper øverst. kr 350,-

Kjole #66 og #67

 

Kjole #66 er, som dere sikkert ser, laget av en pen gammel duk. Tror det er en ganske vanlig duk som de fleste besteforeldrene våre har en eller annen utgave av? Jeg synes mønsteret er kjempefint :-) Fargen er offwhite med brunt broderimønster, matchet opp med knallrosa satengbånd. Størrelse 1 år, 380,- på Pryd Bakklandet.


 

 

Kjole #67 ble bestilt som barselsgave, "noe rosa, ikke så retro", og her er resultatet ;-) Størrelse 3 mnd, laget av gjenbrukte gardiner pluss et herlig prikkete skråbånd med blonde fra Etsy. Tror aldri jeg blir lei kombinasjonen rødt & rosa jeg...Kjole #65 - solskinnsblomster

Jeg nekter å innse at sommeren er over med denne kjolen ;-) Kjole #65 har riktignok høstfarger, men stråler av solskinn og varme sensommerdager. Størrelse 1 år, kr 350,- Kun gjenbrukstekstiler.Kjole #63 og #64

Kjole #63 er størrelse 1 år, og sydd i det nye omslagskjolemønsteret - men revidert utgave etter Kjole #62 som hadde annen kant nederst :-) Mye lettere å sy + mye penere resultat! Stoffet kommer fra en gjenbrukt gardin i tykk kvalitet, passer bra nå på høsten/vinteren med langermet body og strømpebukse under. Turkis lomme og satengbånd. Kr 390,-


Kjole #64 er størrelse 2 år og samme mønstersnitt. Jeg fant dette herlige mørkebrune stoffet på loppemarked, det er gammel men ubrukt tekstil, stappfull av fargesterke blomster! Matchet med offwhite skråbånd og et lyst okerfarget jumbo-kroklissebånd! kr 380,-Kjole #62 - Brunlilla test!Kjole #62 er i et nytt mønstersnitt jeg ville prøve ut. Viste seg å være litt for vanskelig for meg gitt, sjekk den fæle skråbåndsømmen nederst. Men ellers er jo kjolen søt, så jeg har forandret mønsteret til å ha rett kant nederst ;-) Letter hele arbeidsmengden og blir et penere resultat. Kjole #62 er størrelse 1 år og doneres til mitt lille tantebarn Stine, noe som passer fint ettersom det er hennes farmor som har gitt meg denne kule retro duken in the first place :-D


Baksiden. Omslagskjole som sitter godt uten å skli opp. Hjemmlaget skråbånd :-)
Har mønster på dette snittet fra 1-8 år.

Kjole #60 og #61 - søte søstre!Kjole #60 og #61 er størrelse 4 og 6 år, og sydd av en fantastisk retro gardin i brun- og gultoner! Matchet med flere nyanser rosa, blonder, satengbånd og jumbokrepp - kjolene er ikke identiske men passer perfekt til to søte små søstre!


Kjole #60, str 4 år.
Kjole #61, str 6 år.Kjole #59Kjole #59 er størrelse 5 år, og sydd på bestilling fra Anita, som likte kjole #37 :-)Kjole #58Kjole #58 er mørkegrønn og lyserosa, en herlig kontrast spør du meg! Sydd av svigermors retro gardiner fra Brønnøysund matchet med en nydelig blomstrete sommerduk. Det stripete skråbåndet nederst er fra Holland. Litt tykkere stoff som passer fint nå på høsten, med strømpebukse og body under. Størrelse 2 år, 360kr.
Kjole #57 - broderidukKjole #57 er størrelse 4 år, og sydd av den nydelige duken med de broderte rosa blomstene. Armene er fra det fine Danske stoffet, perfekt match med farger og mønster. Det eneste som er litt dumt er at broderingen på duken er litt skjør når jeg tenker på 4 år gamle jenter som leker seg. Trådene i mønsteret kan bli slitt av eller rives ut hvis man er uheldig... Finnes det en søt, forsiktig liten jente som kan ha denne tro? ;-)Kjole #56Lille kjole #56 er størrelse 3 mnd og sydd på bestilling fra Gunn. Velkommen til verden-gave! :-) Kjolen er laget av en nydelig redesignet sommerduk matchet med rosa polkadotter og jumbo kroklissebånd.Kjole #55Kjole #55 er størrelse 2 år, og på bestilling fra Iris. Det nydelige lilla dynetrekket er snart oppbrukt, blir kanskje én kjole til i en liten størrelse. Matchet med et herlig gult stoff på armene, to lag pom-poms og lilla skråbånd i bunn. Satser på at datteren din blir fjong Iris :-D

Minner om at det er fullt mulig å legge inn bestillinger på kjoler. Mailadressen min står helt øverst på bloggen. Om du vil se tidligere kjoler finner du en nummerert oversikt her, og så finner vi fort ut hva slags farger du ønsker :-) Størrelse 3 mnd - 5 år. Kjolene er helt eller delvis sydd i gjenbrukstekstiler. Pris 350-450 kr, alt ettersom hvor mye jobb og bånd/knapper/pynt som går med. Garantert noe spesielt som ingen andre har maken til :-) Takk for at du støtter gjenbruk og håndlagd!

Kjole #54 - pappajente no.2Kjole #54 er størrelse 4 år og laget av en lys herreskjorte med brune striper. Lett og luftig! Jeg måtte ta igjen litt for mangelen på gjenbruk hos forrige kjole, så jeg dro likegodt til med noe som virkelig synes. Ingen tvil om hva dette har vært tidligere. Stolpen og brystlommen er beholdt, knapperekken er sydd igjen for å beholde passformen bedre. Armene er i et nydelig mørkebrunt stoff med offwhite små blomster. Skråbåndet i nedre kant har jeg laget selv av et brunt hjertestoff! Den ligner litt på Kjole #21 som også var en redesignet herreskjorte :-)Skjorten fikk jeg tak i på et bruktmarked på Solsiden tidligere i sommer, for 30kr :-)
Kjolen selges for kr 395,-Kjole #53 - Maritim!Kjole #53 er størrelse 3 år og klar for seiltur! Marineblått småblomstret stoff matchet med rød/hvite striper og rødt polkadottstoff. Jeg har syndet litt med denne kjolen... Det er ingenting gjenbruk :-o Splitter ny altså! Til og med knappen er ny. oioi. Tilgi meg! Dette var en kjole jeg har hatt lyst til å sy lenge :-) Håper ei tre år gammel jente får glede av den nå på sensommeren! pris 395,-Kjole #52 - grønn retroEn herlig grønn retro gardin fra Brønnøysund er blitt redesignet til denne lille saken, Kjole #52 er størrelse 1 år og allerede innpakket i gavepapir for å overrekkes et bursdagsbarn på lørdag ;-)

Småkjolene #01-51Legger ut et oversiktsbilde av kjolene jeg har sydd hittil, det er så greit å referere til når kunder bestiller over mail :-) Begynte med disse i midten av mars, og syns det er så gøy å sy dem! Mange har etterspurt kjoler i voksenstørrelse, og gutteklær. Har mønster på en vest til små herremenn, så får vi se om ikke det dukker opp noen utover høsten! Voksenkjoler har jeg noen retro mønstersnitt til, type A-kjoler, noe som kler de fleste, så vi får se om ikke jeg får til noe av det og. Hvilken kjole er din favoritt så langt?

Kjole #51 - svensk retroKjole #51 er en kjole jeg har hatt lyst til å sy en stund, for den er satt sammen av mine favorittstoffer :-D Det blå prikkestoffet er nytt, men det brune er en gammel hjemmelaget lampeskjerm, og det gule en gardin. Matchet med bredt, brunt kroklissebånd og turkis satengbånd. Hadde jeg bare vært 4 år selv... :-) pris 395,-3 nye kjoler på bestillingKjole #48 er str 3 mnd, en nett liten sak sydd av en rund rosa sommerduk. Jeg har beholdt det originale skråbåndet nederst, og buen passet mønsterformen perfekt! To blondebånd og knallrosa/brun-mønstrede armer.

Kjole #49 var bestilt til å ligne på #33, men i størrelse 5 år. Armene er fra en gardin, skjørtet fra en duk, og det myke røde corfløyelpartiet er en liten rest jeg hadde.Kjole #50 (!) er også str 5 år, sydd i mine yndlingsfarger rosa + rødt :-) Det lyserosa stripete skråbåndet er bestilt fra Nederland. Denne kjolen er også sydd av en gjenbrukt gardin, men en relativt ny en :-)
Tilslutt en sammenligning av største og minste størrelse. Ungene vokser mye fra 3 mnd - 5 år gitt!

Kjole #46 og #47Jeg har fått meg et nytt tantebarn, lille Stine! Hun er én uke gammel, og når jeg besøker henne på torsdag skal hun få seg to hjemmesydde kjoler. Kjole #46 er den første jeg har sydd i str 3-6 mnd, og er gjenbruk av et nydelig mykt retro dynetrekk. Gult satengbånd er fjongt!

Men stakkar, hun må få slippe å vente 3 mnd før hun ifører seg Tante Ingrid Riddervold Design! Jeg tegnet opp en enda mindre utgave, nemlig str. NULL! Kjole #47 er så liten at det ser ut som dukkeklær. Men så er det en stund siden jeg har fått kose med nyfødte. Kanskje de er så små? Vesla var bare 46 cm da hun kom til verden. Det er nok ikke lange tiden hun kan bruke kjolen, men arti å sy var den læll :-DLillekjolen er laget av en lyserosa duk, og myk rød cordfløyel fra restelageret. Det prikkete skråbåndet med blonder er fra Etsy.

Kjole #44 og #45Kjole #44 er sydd av mammas restelager, nydelig off-white bomull med små røde blomsterbuketter. Røde armer, knallrøde pompoms og et hvitt bølgebånd. Str. 2 år, 370kr.

Kjole #45 er skikkelig festlig, med masse fluesopper på champagnefarget bakgrunn. Str. 2 år, 350kr.Kjole #43 - rosa prikkerKjole #43 er todelt. Mellom runde rosa prikker og brune ruter er det et hvitt bølgebånd på forsiden. Ferskenfargede armer sydd av en gjenbrukt gardin. Det brunrutede stoffet har vært en duk i sitt tidligere liv. Mangler bare en liten prinsesse til å ha den på nå :-) Størrelse 2 år, 375,-Kjole #42 - lys rosa dukKjole #42 er størrelse 3 år og sydd av en nydelig lyserosa duk med hvite og orange broderier. Armene er i tynn sommerlett bomull med blomster og påfuglprint. Matchet med brunt skråbånd og knallrosa blonder. kr 375,- Solgt.Kjole #41 - to kjoler i ettKjole #41 er sydd av to retro dynetrekk med herlige blomster. Kjolen er vendbar, og begge sidene har lomme på brystet. To sett med matchende knapper, og kantet med hjemmelaget skråbånd. Størrelse 1-2 år, 495,-Kjole #40Kjole #40 er bestilt av Tonje :-)Kjole #39 - ny modell!Kjole #39 er laget etter et mønster jeg fant i en svensk sybok fra 1979. Sjarm :-D Kjolen er størrelse 3 år og laget av en nydelig rosa duk med orange + hvite detaljer. Lommen er fra en hjemmesydd lampeskjerm. Det er mørkebrunt satengbånd nederst og mørkebrune knapper, hvitt skråbånd oppe. pris 450,-

Kjole #38 Lime & krepp!Kjole #38 er limegrønn og gul - en salig blanding av retro krepp-sengetøy og en florlett blomstereng. Nederst er det satengbånd, øverst en blondekant. Størrelse 2 år, 390kr.
Beklager litt vanskelige lysforhold nå i skumringen. Det er grønnfargen på det nederste bildet som er korrekt :-)

Kjole #37 - blåblomster!Kjole #37 er størrelse 3 år og full av blå og lilla blomster :-) Armene er laget av en blå bomullsduk, matchet med blåturkis bredt skråbånd og hvite pompomer på brystet. Kjolestoffet er et ubrukt men gammelt stoff, litt stretchy, slik som alle de vintage kjolene pleier å være sydd i. Noen som vet hva det heter? Dagens quiz :-) Denne kjolen finner du på Pryd til 395kr.Kjolene #01-36Har laget et oversiktbilde av kjolene jeg har sydd så langt, i kronologisk rekkefølge :-) Morsomt å se dem sånn sammen! Over tjue er allerede solgt og borte, så jeg håper noen søte småjenter springer rundt med dem i sommer :-)

Småkjolene selges på Pryd Bakklandet og Pryd Pop-up (Mercursenteret), i str 6 mnd - 5 år. Priser fra 350,-

Kjole #36 - rød fløyel!

Kjole #36 er sydd av et nydelig mykt cordfløyelstoff jeg kjøpte i Danmark engang i tiden. Armene er fra mammas restelager, minner meg om H-melk kartongen! Som pynt har den fått rosa blonder og hvitt bølgebånd. Størrelse 1 år, 390kr på Pryd pop-up.
Har prøvd meg på noen franske sømmer på innsiden slik at det ikke blir noen rufsete kant. Funket bra!

Kjole #35Kjole #35 er en bestilling fra Maike, og er likedan som kjole #22, bare en størrelse større!

Kjole #34 - sommertid!Kjole #34 er redesign av en nydelig sommerduk i bomull. Armene er en gammel filt-rest, veldig myk og god. Til pynt har det blitt fine blonder og satengbånd. 17.mai-kjolen kanskje? Str.1 år, 380kr på pryd pop-up.Kjole #33 - kjøkkenkos!Kjole #33 er redesign av en duk og en gardin, og er passe søt og koselig, litt som når det er nybakte boller på kjøkkenet synes jeg :-D Knallrøde pompoms og bredt hvitt skråbånd til pynt. Størrelse 1 år, 380 kr på pryd pop-up.Kjole #32Kjole #32 er størrelse 1 år, og redesign av et dynetrekk og en lampeskjerm! Dynetrekket er lagt dobbelt for å få mer tykkelse og hold. Herlig å kunne gi nytt liv til fine tekstiler! kr 375,-Kjole #31 + nye sminkepunger!Kjole #31 er størrelse 1 år, sydd av farmor og farfars hyttegardiner. Jeg elsker dette stoffet, minner meg om påskeegg, kvikklunsj, ludo og grammofon, flue på innsiden av vinduet og blåbær rundt munnen. 350,- på pryd pop-up.Tre nye sminkepunger i tøy, stivet opp med strykeinnlegg. Disse koster 175,- og havner på Bakklandet på fredag :-) Alle er laget av, og fôret med gjenbruks- eller restestoffer.

Kjole #29 og #30Kjole #29 er størrelse 4 år og redesign av en duk! Stoffet er kraftig bomull, og stripete med mørkegrønn, mosegrønn, grå, knallrosa og knallgrønn! På fremsiden har jeg sydd sammen stoffet til en A, mens bak er stripene loddrett nedover. Armene er romantisk blomsterbomull. Lyserosa skråbånd og knallrosa pompoms til pynt :-) (395,- på pryd)Kjole #30 er størrelse 1 år og siste kjole med dette herlige solskinnsstoffet! Tror det er en slags lingardin. Har matchet det med varmlilla hjertebomull på armene og hvite pompoms til pynt. 360,- på Pryd.

Kjole #28 - flower power!Kjole #28 er den første i størrelse 5 år. Sydd i kraftig nytt bomullsstoff med store fargerike blomster og nostalgisk pyntebånd nederst. Armene er i tynnere behagelig bomull, rosa for små prinsesser! 360,- på pryd.

Kjole #26 og #27 - retro heaven!Kjole #26 er størrelse 2 år og minner meg veldig om tapeten på mitt første soverom! Har tatt igjen det turkise i mønsteret på armene og lagt til en søt blondekant. Pris 395,-Kjole #27 er min favoritt så langt! Kraftig gardinstoff med store gyldne blomster, mikset med varmgult satengbånd og resirkulert lilla kjolerest til armene. Størrelse 3 år, 450kr.

Kjole #25 - 100% redesignTekstilene til kjole #25 kommer fra mammas gamle gardiner + en lyseblå skjorte. Det var akkurat nok til to kjolearmer på én skjortearm som var igjen. Matchet med turkis skråbånd, nå mangler bare ei tuppe på 1 år!


Her er en av de andre småkjolene på vei til ny eier i Oslo!

Hvis du vil bestille noen av kjolene du har sett på bloggen, eller en helt ny med egne fargeønsker er det bare å sende meg en mail! Adressen står øverst :-) Holder på å sy opp litt flere nå så det blir noen på Bakklandet også, og kanskje i nettbutikken etterhvert og.


ps, til dere som melder dere på Give-awayen min, dere må poste konkurransebildet på egen blogg, ikke bare si at dere er med ;-)

Kjole #24 - retro grønn gardin!Kjole #24 er laget av et restestykke fra mammas gamle gardiner fra tidlig 80-tallet! Dette er altså nyvasket, ubrukt bomull, men ikke akkurat ny ;-) Digger de store blomstene. Bakstykket et sydd sammen av to deler. Matchet med lyserosa skråbånd og jordbær på armene. Sweet! Størrelse 1 år, 350,- på Pryd pop-up.

Kjole #23 - retro blomsterengKjole #23 er størrelse 2 år og laget av en tykk brun gardin med herlige glade blomster i blekrosa og bruntoner på mørkbrun bakgrunn, jeg tipper 70-tallet. Som kontrast har den fått knallrosa satengarmer og -bånd. Sateng er ikke bare-bare fant jeg fort ut, prisen på denne ble derfor 450,- og kan kjøpes på pryd pop-up :-)Kjole #22Kjole #022 er mørkebrun polkadott-cordfløyel matchet med rosa blomsterstoff fra mammas restelager og rosa skråbånd. Perfekt for små prinsesser på 1 år!Kjole #21 - pappajenteKjole #021 er sydd av en 70-talls herreskjorte, og har beholt stolpen med knappene og lomma på brystet. Skikkelig gjenbruk! :-) Armene er i turkis bomullsstoff. Størrelse 4 år, 375kr.

Kjole #20 - skotskrutet!Kjole #020 er størrelse 6-12 mnd og er laget av et skotskrutet skjørt blandet med romantisk blomstermønsker og blondekant (det ble slutt på blondene så de er bare foran på denne kjolen). Veldig liten og søt :-D (360,-)
Vil med det samme si tusen takk for alle de hyggelige kommentarene, jeg rekker ikke alltid å svare, men setter stor pris på dem :-)Kjole #18 og #19Kjole #018 er størrelse 1 år og reservert til lille Vilja. Den har fått mørkebrunt satengbånd for en ekstra fin finish :-)

Kjole #019 er størrelse 2 år og er laget av et nydelig blåklokkestoff fra mammas skap, + en resirkulert myk grønn plysjgenser! 350,- på pryd pop-upKjole #17 - bonderomantikkKjole #017 er størrelse 1 år og en sommerlig blanding av geometri og natur, med romantisk blomstermønster og blondekant. Hvilken liten snuppe skal få denne tro? 370,- på pryd pop-up.Kjole #16 - von Trapp!Kjole #016 er skikkelig Sound of Music! En gardin har fått nytt liv, det er gull og olivengrønne planter matchet med turkis bomull og hvitt blondebånd. Størrelse 2 år, 395,- på Pryd pop-up.

Kjole #15 - mini!Kjole #015 er i størrelse 6 mnd og bestilt av Linda til 17.mai :-) Stas å få kle opp små prinsesser til deres første nasjonaldagfeiring! Denne ble skikkelig liten og søt.Kjole #14 - vår!Kjole #014 er satt sammen av en nydelig blåblomstret tøyrest og en funky gul retrogardin, begge i linblanding. Myk cordfløyel på armene. Størrelse 3 år, 395,- på pryd pop-up :-)Kjole #13 - rosa og lilla!Kjole #013 er perfekt for små prinsesser på 3 år. Nydelig rosa blomstermønster og hvite pompoms i nedre kant! Armene er lilla hjerter. Nesten så søtt at man får hull i tennene dette ;-) 395,- på Pryd pop-up.Kjole #11 og #12 - sommer kommer!#012 Str 1 år, bestilt av Astrid :-) Laget av en gardin i linblanding og passer fint til små solstråler!

#012 er også størrelse 1 år. Bomull i hvitt og offwhite med herlig blomstermønster. De grønne prikkene er myke små fløyelsdotter! Finnes på Pryd pop-up til 350kr.Kjole #10 - mushy mushy!Kjole #010 er i størrelse 2 år, veldig morsomt soppmønster i rødt, rosa, orange og gult på champagnefarget bakgrunn. Dyprøde polkadottarmer, 100% bomull. 350 krons :-)Kjole #9 - blå duk!#009 er bestilt av Kari til Tora (3 1/2 år) som ville ha kjole av den blå duken :-) Dette er str 4 år, blir spennende å se den på!Kjole #8 - rosa nostalgiKjole #008 er størrelse 2 år og ikke lite sommerlig den heller ;-) Dette rosa blomsterstoffet fant jeg i mammas skap, det er en rest etter en god del ting mamma sydde da jeg var liten. Blant annet en litenkjole og en voksenkjole! Ekstra stas å ha lik kjole som mamma. Skal prøve å scanne inn bilde av dem senere :-) Har nok stoff til to kjoler til, så det kommer str. 1 år og str 3 år. 100% bomull, 350kr på Pryd Pop-up.Kjole #7 - rød blomsterengKjole #007 er 100% bomull og størrelse 1 år, og muligens litt påvirket av at jeg har fått nok av vinter nå ;-) Det rødblomstrete stoffet fant jeg i skapet til mamma igår, minner meg litt om melkekartongen! Kjolene finner du til salgs på Pryd Pop-up, Mercursenteret, kr 350,-Småkjoler i bruk!Maria har kjøpt to av kjolene mine til den utrolig skjønne datteren sin Giota (14 mnd), og nå har hun sendt meg bilder av kjolene i bruk! :-) Kjempegøy å se! Giota er jo verdens nydeligste lille lykketroll, så det er bra reklame for kjolene ;-)


(Alle foto: Maria Chatzopoulou)

Merkelapper på plassMed klær til salgs måtte jeg ha nye merkelapper. Størrelser og vaskeanvisninger må på plass, så da fikk jeg utfoldet meg med mine grafisk design-ferdigheter i kveld. Så har jeg funnet ut at jeg vil nummerere kjolene også, slik jeg gjør med lommebøkene (det er forresten blitt over 1800 av dem nå!). På baksiden av lappene har jeg limt illustrasjoner fra en plakat jeg fikk i Frankie (verdens beste blad fra Australia som jeg abonnerer på ♥)
Her er de første 6 kjolene merket og priset med info om materialer, vasking og størrelser :-) Har fått tak i søte små trehengere også, så nå er de klare for butikklivet!

Kjole #6 - redesign ullbukseDenne søte kjolen er redesign av en gammel bukse! Sømmen på midten er yttersiden av foten, og ettersom bena var såpass brede var det nok stoff til en liten kjole! Fôret fra buksebena er også blitt med som fôr inni kjolen slik at det blir glatt og uten friksjon. Armene har fått et nydelig sopp-stoff, og nederst en blondekant. Sweet! Størrelse 3 år. Ettersom det var en god del ekstra arbeid med denne kjolen er prisen 450,-

Som pynt på fotoshooten har jeg brukt et av mine nyeste innkjøp, en vakker Bottoms Up-brosje fra Maria Chatzopoulou! Synes den var så fin med den blanke blomsten og små urverk-viserne. Hun lager bare én av hver, dette er #48. Helt unikt håndtverk laget av en resirkulert brusboks! Kom innom Pryd og se om du finner en du liker, prisen er bare 198,-! (Både Pryd Bakklandet og Pryd Pop-up har dem, samt Marias epla-butikk :-))

Kjole #4 og #5 - prikker og blomsterKjempegøy med så bra respons på kjolene mine! Har sydd to nye, den øverste er str 1 år, mørkebrun cordfløyel med off-white prikker. Armene er også off-white, med orange sopper på :-D
Kjolen på bildene under er str 2 år, naturfarget bomull med herlig blomstermønster. Nå kan våren komme!Kjole #2 og #3 - redesign!

Har sydd to kjoler til i størrelse ett år, så er planen videre å ta noen i str 2 og 3 år :-) Den øverste er redesign av en nydelig blå duk matchet med brunt hjertemønster på armene og brunt skråbånd nederst. Kjolen under er laget av en gardin, skikkelig retro stil! Har sydd endel ting av den tidligere (sminkepunger, putetrekk og pengepunger), men nå begynner stoffet å ta slutt dessverre! Disse kjolene er lik i formen foran og bak, men har fått litt forskjellig mønster så man kan variere litt. Pris 350kr.Solskinnskjole! #1I dag har jeg sydd en liten jentekjole! Denne er i størrelse ett år, og er laget av kraftig naturfarget bomull med orange retro blomstermønster. Armene er tynnere lillaprikkete bomull. Synes dette var ganske gøy, så det kommer nok fler av disse :-)

Mine første kjoler!I mangel på noen skikkelig plass å ta bilder på ble det blitz rett på tapeten her hjemme ikveld. Men det får gå, her er nemlig mine to første hjemmesydde kjoler! De henger litt rart, burde vel strengt tatt posért med dem selv...
Jeg brukte en hel kveld på å tegne av mønsteret til en secondhand-kjole jeg er glad i, og dermed er det jo nå utallige muligheter for nye versjoner av denne. Eneste aberet er at det tar meg en hel dag å klippe og sy dette mønsteret da! Så det blir ikke noen kjoler til salgs fra meg med det første, da måtte de kostet godt over tusenlappen ;-)1 meter stoff fra Sanna Annukka (Marimekko) holdt akkurat til denne kjolen. Dette mønsteret er en av mine store favoritter, jeg nevnte tidligere i et innlegg at jeg hadde kjøpt en kaffeboks med samme mønster, men nå har jeg en hel kjole av det! :-D O'lykke! De to bjørnene på bildet over er de fineste. Øverst på skjørtet er harpespilleren fra eventyret som gjør alle disse dyrene til stein!En sommerlig utgave er det også blitt med dette nydelige stoffet fra Fretex. Det fine med denne halterneck-kjolen er at den også kan brukes med genser under på vinteren.Ganske stolt av at jeg fikk til å sy lommer!

hits