kartonglommebok

Sunday Saver!

Bakklandsbutikken vår er nå fyllt opp av herlige gjenbruksvarer, deriblant masse kartonglommebøker! Og i morgen søndag er det ekstra fin pris på disse! Du får nemlig 3 for prisen av 2! (kun 300,- for 3 lommebøker). Hamstre inn et parti til fremtidige bursdagsgaver - vi har mange typer å velge i :-)

Drink your milk!

Mens andre får velduftende parfymer eller noe godt på flaske, kommer venner og kjente hjem fra utlandet med tomme kartonger til meg! Haha, flaks at jeg syns det er små skatter i søppelform. Min egen California girl Helene har samlet et knippe ulike Amerikanske melkekartonger til meg, og nå ligger ferdige lommebøker til salgs i nettbutikken! På den ene er det ei stor ku, også står det Drink your milk! Amerikanerne har også en egen 3-om-dagen når det kommer til melkeprodukter. Men i Amerika er jo tross alt pizza en grønnsak, så hva skal man si? :o)I tillegg til de nye USA-lommebøkene har jeg også fyllt opp med flere Norske - nå finner du hele 61 ulike typer til salgs! Jeg leker ikke kartonglommebokdama ;-)

Nytt liv til 90-tallsskattDet er visst ikke grenser for hva som finner veien til en kartongnerd som meg selv ;-) Gamle melkekartonger fra 90-tallet dukket opp på min stefar Hans-Jørgens loft, og nå har de naturligvis blitt lommebøker! Jeg husker dette maleriske designet med kyr og kalver, og det er gøy å se eldre emballasje med gamle logoer og slikt!De "nye-gamle" kartonglommebøkene finner du nå i nettbutikken, sammen med et par helt nye biola-varianter! Per i dag har jeg hele 48 forskjellige å velge i - kanskje en passende julegave, hmm?

Svartskog KolonialI Svartskog, Akershus, driver fire gründere og steller i stand en gammel kolonial! Det blir cafédrift, konserter og kultur, salg av egenprodusert syltetøy, hjemmebakt brød, supper og salater i tillegg til vanlige- og andre fine lokale/håndlagde varer. I den sammenheng ringte Anna meg og spurte om å få selge kartonglommebøkene mine! Det syns jeg er kjempestas og sa selvfølgelig ja! Svartskog Kolonial åpner forhåpnentligvis i midten av november, og jeg håper alle i lokalmiljøet tar godt imot initiativet! Kjenner det er en viss bygdeidyll jeg blir tiltrukket av her ;-)

Video om Svartskog Kolonial


Mye av det gamle interiøret er bevart. Jeg elsker gulvet!


Foto fra Kolonialens glade dager på 70-tallet! Gjett om jeg lengter etter melkekartongene, haha ;-)

Svensk, dansk og #3000!Etter en sommerferiepause fra lommebokbrettingen rundet jeg nå det magiske 3000! 3000 unike håndbrettede kartonglommebøker, finurlig klippet, nøye brettet, påsatt knapp og nummerert, pent pakket i cellofan, og så funnet veien til miljøbevisste mennesker som har tatt dem i bruk. På nytt. 3000 kartonger som har levd to liv, mange av dem bærer kroner, noen euro, noen dollars, noen helt andre ting. Jeg har feks en til resepter, veldig greit å ta med seg når man skal på apoteket!

I disse dager er det mange som bretter egne, og det er bare fint. All gjenbruk er topp :-) Det er også mange som bretter og selger. Og mange som har kopiert min brettemåte til punkt og prikke og selger. Også er det Tine da, som har lagt ut oppskrift. Jeg kunne stoppet nå, stoppet produksjonen, ved et rundt tall, og være fornøyd med hvor fantastisk dette har vært! Men jeg har alltid sagt at jeg skal brette dem så lenge folk vil kjøpe, og sånn rent praktisk har jeg noen på bestillingslista som må brettes. Men 3000 til blir det nok aldri :-)

I tillegg til samleutgave #3000 finner dere nå et knippe svenske og danske lommebøker i nettbutikken min nå! Trykk på bildet for å komme rett til kartonglommebokavdelinga!Den danske blåblomstrete letmælken fra Arla er bare helt nydelig!

Fine nye kartonglommebøker :-)

2 nye utgaver av kartonglommeboka finnes i nettbutikken nå; én stk nydelig svensk lättmjölk med bunadssølv- og broderiprint, og Tines påskekrim 2011 med tegneserie på. Nå har jeg hele 41 ulike typer kartonglommebøker til salgs!

2.plass i Håndlaga 2011 :-)Hurra, kartonglommeboka mi fikk andreplass i kategorien Tilbehør! Kjempestas, tusen takk til alle som stemte på meg! Stikk innom Håndlaga 2011 og ta en titt på alle de fine vinnerproduktene! (Kartonglommeboka får du kjøpt i min nettbutikk, på Pryd og Demand and Supply i Trondheim, Nobels Fredssenter i Oslo, Smia på Stjørdal, Rundt og Rundt Redesign i Kabelvåg. Kjempekjekk gave til den miljøvennlige :-)

Påfyll i eplabutikken!Etter julesalget og influensaen har det skrantet litt i utvalget i eplabutikken min. Men etter iherdig innsats i dag er disse kartonglommebøkene på plass. Tilsammen har jeg nå over 30 ulike typer i nettbutikken, så skulle være noe for enhver smak :-) Kjenner du noen som elsker sjokomelk, eller kanskje noen som drikker laktosefri? Morsom gave å gi :-)

Kartonglommebøker <3

Hei hei! Ville bare si fra at noen av de mest etterspurte typene av kartonglommebøkene er på plass i eplabutikken min (iskaffe, is-te og sjokomelk er ihvertfall av de som vanligvis forsvinner raskest ;-)) Miljøvennlig julegave som i tillegg støtter en liten designbedrift, eller behold den selv, uansett blir jeg glad for alle salg! xox.Kartonglommebok #2000!Ja det er ikke en spøk! Lommeboka får du kjøpt her  solgt.Historien bak:
Jula 2008 begynte jeg å brette lommebøker til familie og venner. Etter jul eksploderte interessen og venners venner begynte å bestille. Det ble en pyramideeffekt, og i mars ble jeg med i det kreative butikkollektivet Pryd på Bakklandet, med et knippe lommebøker og noen øredobber. Businessen gikk stødig kurs, og trivelige kunder og salg inspirerte meg til stadig nye produkter. En rød tråd har hele tiden vært gjenbruk og nostalgi, det være seg tekstiler fra en svunnen tid og glade barndomsår, gamle knapper og nøkler, ting og materialer andre betegner som skrot. Jeg elsker å skape, og får abstinenser om jeg ikke har produsert noe på en dag. Jeg har tusen idéer og alt for lite tid :-)

I november 2009 var inntektene nok til at jeg sluttet i caféjobben min og satset fulltid på egenproduksjon. Hvor lenge det vil vare er jeg spent på, men jeg har klart meg i 7 måneder! Hurra :-D

Jeg vil benytte anledningen til å takke alle som stikker innom butikkene og handler, som har gitt meg et levebrød og eget firma, og til alle som kommer med ros og motivasjon. Love you! :-D

Nye kartonglommebøker!Jeg har oppdatert eplabutikken min med noen helt nye varianter av kartonglommeboka! Hele 28 ulike typer får du nå! Alle lommebøkene som er til salgs er allerede ferdige og sendes dagen etter bestilling. Rett hjem i postkassa!

Hvilken er din favoritt? :-)

Nyhet, OL-pengpung!Liker du Petter Northug? Nå kan du få kartonglommebok med både han og Tarje Bø, med Biolas OL-utgave som de har nå. 2 stk ligger til salgs på Epla!

ElopakI det siste er det blitt mye kartongbretting på meg: Elopak (de som produserer kartongene) skal ha et internationalt møte i Oslo, og gjett hva de 120 deltagere skal få som velkomstgave? Hver sin Kartonglommebok fra Ingrid Riddervold Design! Hihi! Big business, og kanskje flere bestillinger i ettertid. Får bare holde produksjonen oppe! Så langt har jeg 78 klare til Elopak...

Og til dere som lurer, hele slekta er med og samler kartonger til meg ja!
Bor du i Trondheim og vil hjelpe til? Les her :-)

#1500 - Nostalgisk skatt!

Can you believe it? På ca ett år er har jeg nå rundet 1500 kartonglommebøker. Puh! Og denne er ekstra spesiell! Fant den på loftet i esken med emballasje fra 80-tallet som vi brukte til å leke butikk med. Sweet! Denne sjeldne skatten koster 500kr og finnes på Epla :-) Kan brukes eller stå på hylla til pynt.

The White Collection

dsc0006

Hehe, egentlig ingen collection i den forstand, men et dusin av de siste lommebøkene har fått hvit knapp. Ganske kult! Oooooog; Disse finner du snart på vår nye pop-up butikk på Mercursenteret som vi åpner til helga!!!

dsc0001

OOOOOOG! Dette! er KARTONGLOMMEBOK nr 1000!!! Hvem skulle trodd at jeg skulle brette så mange! Haha! :-D

Kartonglommebok #900!

dsc0002

Kartonglommebok #800!

dsc0004

Det er helt sprøtt! :-D Dette er altså lommebok nr.800 og den er til salgs på Etsy for $20 (120kr) med fri porto! Hurra :-D
Fri porto gjelder forøvrig alle bestillinger gjennom Etsy, ettersom jeg sparer litt tid på å innhente betaling og adresser så spanderer jeg sending. Løb & køb :-)

Ny lommebok med fôr.

dsc0014 1

Her er en lommebok Karoline har bestilt :-)

Kartonglommebok anno 1994!

dsc0002

dsc0005

dsc0006

Noen som husker disse? Stina har funnet dem, og nå er de blitt flotte kartonglommebøker! Veldig sjelden type! H-melka er merket som offesiell sponsor til OL på Lillehammer i 1994, og begge har dekor av tresnitt/linosnitt el. med kyr og åkerlandskap. Idyll, idyll! ;-) 200kr/stk på Pryd, eller send mail for å reservere / få den sendt i posten.  Solgt :-)

Walletsss

dsc0001

Disse godsakene finnes til salgs på Demand and Supply på Mercursenteret i Trondheim. Løp og kjøp :-D

Enda flere fôrede lommebøker

dsc0005

Jeg fikk inn en bestilling på en fôret lommebok igår, så jeg lagde like godt flere med det samme! Disse søte sakene koster 220kr på Pryd.

dsc0007

dsc0006

Sweedish Collection!

dsc0004

Min søster Solveig har tilbrakt sommerferien på svensk camping, og har tatt med disse snasne kartongene hjem! Forfriskende med litt nye design, mange av dem er utrolig kule! :-D Selges på Pryd for 150kr.

dsc0005

Dette er min favoritt :-D

Nyhet; plastomslag! :-)

dsc0070

Jeg har begynt å forsegle lommebøkene og kortene i plastomslag for å beskytte dem mot grafsende kunder ;-) Skjønner jo at folk vil se på og prøve ut, men etter en ukes tid med femti opp-og-igjen-knappinger er ikke alltid resultatet like fristende å kjøpe feks i gave til noen. Må si det ser mye proffere ut også :-D

Flere fôrede lommebøker

dsc0003

dsc0008

 Her e fire nye lommebøker med fôr jeg har laget på bestilling fra Kristin :-)

Jordgubb dryck? Citron? Koldskål med æg?

dsc0028

Mamma har feriert i norden og tatt med seg fiffige materialer til min produksjon :-D Naturmælk, dryck med jordgubb, apelsin juice med fruktkød og koldskål med æg... hehe søtt. Herlig med litt andre design til en forandring! Selger dem på Pryd for 100kr.

Nostalgiske lommebøker!

dsc0020

dsc0024

De retro kartongene fra loftet er nå blitt lommebøker! Disse gamle traverne er fra ca 1989, og er kledd med kontaktpapir for å beskytte printen, som viser seg å være skjørere enn dagens. Tre av fem er reservert, men de søte med julemotiv er fortsatt til salgs! Send meg mail eller finn dem på Pryd fra onsdag av om du er interessert :-) (200kr)

Kartonglommebok #600!

dsc0018

En snasen sjokomelk fra Coop Marked i Brønnøysund ble kartonglommebok nr. 600! (hehe, jeg kjøpte den faktisk pga kartongen)

5 nye retro skatter fra loftet!

dsc0020

dsc0019

Da jeg var liten lekte vi ofte Butikk, og i dag fant jeg en hel eske med gammel emballasje på loftet! Kjempegøy å se igjennom 80-talls O'boy, Prim, Sjokade, melk og fløte. Designet er så naivt og likevel så komponert. (Som grafisk designer har jeg lenge vært fascinert av pakningsdesign.) Jeg tok med meg disse 5 kartongene med H-melk, Juleversjon og Kulturmelk, som skal bli fine lommebøker etter ferien :-) Noen som er interessert?

EDIT: glemte å si at det er 200kr for disse sjeldne utgavene, og at de er laminert med kontaktpapir for å ta vare på printen. 80talls-trykkfargene var ikke like holdbare som i dag ;-)

Flere lommebøker med fôr!

dsc0009

dsc0016

Etter at de to første eksemplarene ble solgt så kjapt har jeg sydd 5 nye som er å finne på Pryd nå :-) Det er 200kr for disse utgavene som er litt finere og mer forseggjorte enn de av kun kartong.

Katongkunstner søker miljøbevisste drikkere for resirkuleringssamarbeid ;-)


bioqmiljobildelite

Jeg har et forbruk av tomme kartonger som overgår min drikke-kapasitet til de grader. Samler inn fra fjern og nær: Mormor har H-melk og Biola, Mamma har Kefir. Lettmelk, juice og Fløte fra Caféen der jeg jobber, Langtidsholdbar fra Kafé Mormors Stue, og ellers onkler og tanter og svigerinner chipper stadig inn med kartonger. Business! Trenger likevel flere giverglade mennesker i Trondheim som kan samle opp til meg, og spesielt er det noen typer jeg mangler:
Tine Iskaffe
Bio-Q
Tine Is-te

Tine Skummetmelk
Kulturmelk + skummet kultur
Biola i alle smaker
Litago og sjokomelk
Gelé på kartong
+++ alle fine kartonger :-)

Hvis du vil hjelpe til, this is how you do. Kartongen må være 1 liter, ikke de små. Åpne toppen helt og skyll godt. Legg i en pose. Ikke brett og stapp, da blir det ødelagt. Om det først har blitt en uggen stank går det aldri bort, de må skylles med en gang. Hvis det tar for stor plass kan du klippe av bunnen og legge flatt etter tørking. Jeg er veldig takknemlig! Hurra for miljøet! Og om du er en flink samler vanker det også en overraskelse... ;-)
Hvor kan du levere? Om du ikke kjenner meg så send en mail så vi kan avtale!

Mr & mrs Sweet!

dsc0006

Gelé og vaniljesaus! Disse lommebøkene går hånd i hånd - jeg selger dem som et par på Etsy. Perfekt gave til et kjærestepar eller gode venner. De er ekstra holdbare med aluminium inni. Trykk på bildet for å komme til annonsen :-)

Tuppen & Lillemor

dsc0038

dsc0039

I går fikk jeg noen søte tekstilrester fra Mari, og tenkte å prøve meg på noen små, fôrede lommebøker. Satte på knapper i dag, og én time senere var de solgt begge to! Det var forresten en kjempehyggelig dag på Pryd med mange trivelige kunder innom :-)

Kartonglommebok #500!

dsc0004

Here it is. Må nesten feire at salget går så bra :-)

Ny lommebokbestilling fra Nobels Fredssenter!

r312

I april sendte jeg 20 lommebøker til Nobels Fredssenter, og nå fikk jeg mail om at salget går bra, og at de vil bestille flere. Og ikke bare litt! 100stk! Herremin, nå blir det bretting i sommer skjønner jeg! (Siden jul har jeg nå lagd 475stk) Det er kjempetrivelig at kartonglommeboka er så populær :-D

Nye lommebøker på Etsy

dsc0011

dsc0016

I dag har jeg prøvd ut noe nytt: å fóre lommebøkene med tekstil! De ble veldig koselige og mye mer "ordentlige" med fór, og dét er selvfølgelig også resirkulert! Ettersom disse er de første test-lommebøkene selger jeg dem for 100kr på Etsy. De har noen små skjønnhetsfeil her og der (bommet litt med sømmen og slikt), men fungerer helt fint ellers. Trykk på bildene for å se mer om dem på Etsy :-)

Dagens lommebøker.

r432447

I dag har jeg laget disse kartonglommebøkene.
Er det noen som har forslag til hva man kan bruke dem til?

Har hørt:
- bompenger / parkeringspenger i bilen
- beholder til hårspenner / hårstrikk
- resepter
- visittkort
- og selvfølgelig vanlig lommebok :-)

Har du andre idéer?

Boxed Water?!

boxedwaterisbetter

Ville du kjøpt vann på kartong? Disse folka har iallefall funnet ut at emballasjen sparer miljøet betraktelig iforhold til plastikkflaskene. Jeg kan ikke dy meg for å lure på om kartonglommeboken ville blitt flott! :-D

Små lommebøker til barn!

r391400

Etter en bursdagsgave til min kjæres 7år gamle niese ser det ut til at flere miljøbevisste jenter vil ha seg en kartonglommebok! Disse er laget av halvliterskartonger og har dermed ikke plass til bankkort, men det passer jo fint til barn. Har fått inn en bestilling på disse 10 som jeg selger for 50kr/stk. Og dermed har jeg rundet 400 lommebøker!

Vil du bestille er det bare å sende meg en mail, barnestørrelse koster 50kr, vanlig 100kr. Flott gave hvis du skal gi bort penger! Jeg holder på å fikse PayPal-knapper og slikt for at det skal gå an å bestille direkte på hjemmesiden min, men ting tar litt tid!

Oslo here we come! #2

dsc0196

Disse 20 kartonglommebøkene er nå på vei til Oslo, til Eske Interiør & Design! Det blir spennende å høre hvordan salget går der. Jeg traff tilfeldigvis Simon Bartley på Pryd for et par uker siden, og han likte lommebøkene så godt at han vil selge dem på Eske. Stas!!

"Eske er en interiør- og designbutikk som tilbyr produkter fra en rekke nye og spennende designere, som hittil har vært lite kjente på det norske markedet."

Aldri hørt om butikken? Her er noen fiffige anmeldelser av Eske fra Vibb.no

-:-x-:-x-:-x-:-

Dette er den andre forsendelsen til Oslo, jeg har tidligere sendt en pakke til Nobels Fredssenter :-)

Jeg tar også imot bestillinger på e-post. Hvis du vil ha en lommebok er det bare å sende en mail, du kan betale via PalPal / VISA også sender jeg lommeboka neste dag / innen en uke :-)

Marit Giertz

dsc0015

Jeg har tidligere jobbet i klesbutikk med Marit, og nå er hun en av eierne på Perlehuset i Trondheim. Utrolig hyggelig og fiffig dame, hun lager kjempetøffe og vakre smykker som hun selger. Tidligere i vinter ble hun forelsket i kartonglommebøkene mine, og hun har fått inn masse bestillinger fra venninnene sine! Sendte en pakke med 10 lommebøker til Oslo nå takket være denne dama :-D Hurra for Marit!

Lommebok #300 - og introduserer ny type ;-)

r300

300b

Etter jul har jeg laget 300 kartonglommebøker! Må bare takke alle som har kjøpt en og gitt meg litt levebrød, setter utrolig stor pris på at dere støtter min lille designvirksomhet!
Nå har jeg også fått en helt ny type kartong: Kokestabil Fløte! Med sølv inni = ekstra holdbar! Takk til Martin som resirkulerer disse fra kaféen Mormors Stue :-D

#30/30 - Special Edition er ferdig!

r291

r294

r284

Jeg har nå lagd ferdig alle de 30 retro kartonglommebøkene, puh! Denne kartongen er en god del tykkere enn den vi bruker idag, og derfor var arbeidet med bretting og klipping litt hardere enn vanlig. Kanskje er lommebøkene litt bedre også? Designen er iallefall kjempekoselig, minner meg om formiddagsmat hjemme på kjøkkenbordet før jeg begynte på barneskolen :-)
Det er fortsatt ca 19 lommebøker av denne typen til salgs - De blir å finne på Pryd fra onsdag av, vil du forhåndsbestille kan jeg legge av en til deg der! Det er bare å gi beskjed!

De første retro lommebøkene er klare!

The Special Limited Edition er nå i gang, de første 12 lommebøkene er ferdig klipt, brettet, kneppet og merket! I alt blir det kun 30 stk av denne fantastiske 80-talls(?) versjonen med rødkløver, og det er allerede reservert en god del! Kjenner du noen som kan ha lyst på et eksemplar, kjøp en gave, eller sikre deg en til deg selv - bare gi meg beskjed :-) Prisen for denne sjeldne typen er 200kr.

dsc0067

dsc0066

dsc0068
Jeg ønsker meg en skjærematte i gummi forresten ;-)

dsc0085

MORMOR! <3

dsc0023

Dette er ganske sprøtt, men min mormor har faktisk funnet en hel bunke gamle melkekartonger i kjelleren! Hun hadde tenkt å så gulrøtter i dem i sin tid, men det ble aldri noe av. Heldigvis! Dette fører til en etterlengtet SPECIAL LIMITED EDITION med retro lommebøker, prisen er 200kr/stk, og størrelsen også litt større enn vanlig ettersom dette er 2-litere med kraftigere kartong enn de nye. Kommer med bilder når de første er klare. Dette er nostalgi på sitt beste :-D Det er begrenset antall så vær kjapp om du vil sikre deg et eksemplar. Jeg tar opp bestillinger/reservasjoner fra NU!

Lommebøkene sprer seg ;-)

dsc0010

I forrige uke ringte butikksjefen for Nobels Fredssenter i Oslo og sa hun var interessert i en vareprøve på disse lommebøkene mine - hun vil kanskje ta dem inn i butikken på senteret! Vareprøve er herved sendt og jeg venter i spenning!

UPDATE: Fikk bestilling på 20 lommebøker i første omgang, spennende :-D

Lommebøker laget av resirkulert drikkekartongr018

dsc0012 1

r032

r099

r133

Jeg begynte å lage disse lommebøkene som julegaver, men etter jul har interessen for dem eskalert! Kjempegøy! :-D Har til nå laget over 160 stk, og selger dem på bestilling via e-mail og i butikk (Pryd) for 100kr. Det er plass til både mynter og bankkort, lommeboka er overraskende slitesterk, itillegg til å være unik, miljøvennlig og stilig! (Tine har vunnet designpris for de fine melkekartongene)
hits