Svar på Spørsmålsrunden :-)



For et par uker siden spurte jeg "Har du noe du vil spørre om? Kan feks være om det å drive firma, satse på noe eget, praktiske ting, spørsmål om produktene jeg lager, hvor jeg får ideer fra eller noe helt annet. Fyr løs! :-) Tar også gjerne imot konstruktive kommentarer på innholdet her på bloggen, er det noe du vil leser mer/mindre om? Takk!"

Her kommer svar på spørsmålene dere sendte inn :-)

Bente:
Gjør du alt av rengskap selv, eller setter du det bort til regnskapsfører? Og er selvangivelsen så grusom som alle skal ha det til? Jeg har startet enkeltpersonsforetak i år, og gruer meg til oppgjørets time, hehe ;)

Hei Bente! Jeg har hatt regnskapsfører i to år, men til neste år har jeg planer om å greie det selv. Det er en stor utgift i mitt lille foretak. Har funnet er regnskapsprogram på nettet som heter Tripletex hvor jeg kan legge inn bilag selv og som er koblet opp mot Altinn for enklere rapportering. Om jeg lykkes gjenstår å se! Med ENK sender du inn et skjema sammen med din private selvangivelse hvor du fyller inn omsetningen på firmaet. Selv har jeg NUF og da er det mer komplisert iforhold til bokføring og skatt. Jeg anbefaler deg å ajourføre hver måned og holde god orden i papirene. Lykke til med virksomheten! :-)



Ingrid: Jeg lurer på hvordan du har markedsført deg og ditt helt fra starten av? Og hva var det som gjorde at du tok skrittet og satset på å leve av dette? For meg ser det ut som du virkelig har fått det til.

Hei Ingrid! Tusen takk :-) Da jeg begynte i 2008 var Facebook en god hjelp. Jeg la ut bilder av tingene i åpne albumer, og venners venner begynte å fatte interesse og spørre om de fikk kjøpe ting. Så lagde jeg denne bloggen i mars 2009, og har brukt den veldig aktivt for å vise frem ting og skape kontakt med kundene. Ulike blader, magasiner og aviser har kontaktet meg for å skrive om kartonglommebøkene, og det har virkelig hjulpet å ha et såpass populært og spesielt produkt! Jeg ble med i et butikkollektiv, og utpå høsten gikk det så bra at jeg sluttet i caféjobben og satset fulltid. Et valg jeg ikke har angret på! Selv om det økonomisk sett ikke er det rikeste livet, veier trivsel, frihet og mestringsfølelsen opp! Dette er jo det jeg helst vil gjøre, så jeg måtte bare prøve :-)



Ingeborg: Blir kjempeimponert over alt du lagar! Særleg småkjolane likar eg godt. "Dessverre" er eg guttemamma, og til gutt har eg berre sett vestane du har sydd. Har du meir gutteklær i sortimentet? Planer om noko? Kvifor/kvifor ikkje?

Hei Ingeborg! Gutteting har jeg alltid syntes vært litt vanskeligere, ettersom det ikke bare er å lage "søte ting" som hos jentene. Som en hovedregel lager jeg ting jeg selv ville ha hatt, og da blir den naturlige målgruppen jenter/damer. Det er endel som spør, men ikke så mange som kjøper når jeg først har lagd noe til guttene, og da har også motivasjonen dalt litt med det... Men jeg har det i tankene! Så langt har jeg laget vester, tversoversløyfer, mansjettknapper, smekker og pengepunger som passer til gutter/menn. Skulle gjerne lagd mer, har du forslag til hva du ville kjøpt? :-)



Britt: Eg lurer på alle dei spørsmåla du nevnte over. Og kvar du får tak i embalasje, merkelapper og slike ting :) Du har ein superfin blogg som eg alltid vert inspirert av. Kvar fin du inspirasjon sjølv og korleis lærte du deg å sy?

Hei Britt! Tusen takk for ros :-) Inspirasjonen min kommer ofte fra andre blogger rundt om i verden, kan være håndarbeidsblogger men også livsstil, design og interiør. Jeg er daglig innom Etsy for å finne ideer. Annet enn det lar jeg meg inspirere av de ulike materialene jeg finner, hva kan de forvandles til? Jeg begynte å sy på symaskin da jeg var 5 år, under nøye oppsyn av mamma! Barbie fikk seg nye skeive klær, og det var gøy å sy for hånd på papirtegninger. Jeg er mye selvlært, tok litt søm og design på folkehøgskole, og ellers ser jeg på YouTube for forklaringer! Det er utrolig hva man kan lære seg der! Emballasje og lapper jeg trenger kjøper jeg på internett, ofte Etsy, eller printer hjemme rett og slett. Da er det fint å være grafisk designer! Jeg syns presentasjonen av produkter har mye å si når jeg handler selv, alt er med på å skape image og proffesjonalitet, så det er viktig å bruke tid på!

Mirrevirre: Synes du lager utrolig mye artig! Men jeg lurer bare på en ting, de merkelappene dine, hvor bestiller du de? Jeg skulle nemlig hatt noen som ikke stod så ut som mine =)

Hei Miriam! Takk :-) tenker du på de vevde tøymerkelappene jeg syr på klær/ting? De har jeg bestilt fra Hong Kong, men jeg anbefaler ikke andre å bruke det firmaet. Det tok lang tid - ukesvis, sendte feil farge, og vanskelig kommunikasjon! Billig var det, og jeg har jo igjen masse for jeg kjøpte 1200 stk ;-) Jeg har hørt at andre anbefaler minanamnband.se, kanskje du kan prøve der? Ellers er det mange på Etsy, søk på labels.

Anonym: Nyter bloggen din! Jeg lurer litt på...man trenger sikkert en god porsjon selvdisiplin for å gjøre som du? Hvordan planlegger du dagen din? Har du "arbeidstid", timeplan på ting eller hur? Og så vil jeg bare si at tingene du lager ser så utrolig perfekte ut, du er en liten nøyeper? Gleder meg til å følge nye idéer og funn.

Hei! Ja godt spørsmål ;-) Jeg lever et slags luksusliv der jeg hver dag (som oftest) kan jobbe ut fra inspirasjon, motivasjon, kreativitet og arbeidslyst! Er været strålende kan jeg gå ut en tur og heller jobbe kveld/natt. Og er inpirasjonen på topp kan jeg fort jobbe 14 timer. Andre dager klarer jeg kanskje ikke sy en pengepung engang. Jeg har ingen sjef som forventer resultater, men får dårlig samvittighet hvis jeg ikke jobber godt nok. Min største utfordning med å jobbe hjemme er nettopp det å være strukturert og unngå distraksjoner. Det beste er fleksitid, kaffemaskina, kort vei til verkstedet og å få bestemme alt selv! Noen dager går med til kjedelige ting som papirarbeid, regninger og bekymringer, men sånn vil det vel alltid være. 6 dager i måneden står jeg i butikken, og noen handlerunder blir det på gjenbrukstorg, loppiser og fretex. Jeg er nøye ja, og vil ikke selge noe jeg selv ikke er fornøyd med. Det må være en kvalitet på det jeg setter navnet mitt på! :-)


Foto: Turi Marte Brandt Ånerud.

Takk for spørsmålene! Er det mer så bare spør, så tar jeg det med på et nytt svar-innlegg senere.



9 kommentarer

Silje Silje

09.10.2011 kl.21:39

Skikkelig fint det nederste bildet av deg! :-D

09.10.2011 kl.23:22

Plastikken/Cellofanen du bruker når du pakker inn ting du lager, hvor kjøper du det? Kjøper du ferdig poser eller noe sånt, eller klipper du og lager til selv? Evt. Hvordan gjør du det? :)

Ingrid Riddervold

09.10.2011 kl.23:51

Anonym: Hei Anonym. Svarer her ettersom det ikke er noen epost eller adresse fra deg. Cellofanposene kjøper jeg her http://www.etsy.com/shop/momgen veldig hyggelig selger, bare gode erfaringer med henne :-)

Radio24

10.10.2011 kl.04:00

Ser at du ligger på topplista for Trondheim:) Du er blant de 100 øverste, så bra jobba! Liker bloggen din godt, og kommer til å følge den videre :D

Anna GL

10.10.2011 kl.08:56

Det var en god spørsmålsrunde! :)

Mange ting til ettertanke. Og plutselig savnet jeg kaffemaskina og symaskina her jeg sitter på kontoret. ;)

Unni Strand

10.10.2011 kl.10:06

Så smart med spørsmålsrunde og så mange gode spørsmål og svar!

Jeg gikk visst glipp av "utlysningen" om spørsmål, men jeg ser jo at det er mulig å spørre om ting senere også. Jeg hadde et par ting i forhold til firma som jeg lurte på før høstferien, men nå er de visst blåst bort. Jeg får komme tilbake til det. Alltid godt å ha noen å spørre.

Ha en god arbeidsuke!

Jeg skal jobbe videre med håndklær i dag siden det er verksteddagen min.

Ingeborg

10.10.2011 kl.12:12

Du har rett. Det ER vanskelegare med gutteting! Men kva med bukser/snekkerbukser? Luer kanskje? Og slips? Og sånne tøffe siklesmekketørkle? Body? Og gjerne i andre fargar enn blått, for det blir det nok av likevel... Men eg skjønnar at det er vanskelegare altså! :)

Ingrid Riddervold

10.10.2011 kl.12:46

Ingeborg: Ja det er jo mye som kan lages. Utfordringen min er å finne enkle mønster som går relativt fort. Bruker jeg én time på noe bør det egentlig selges for 600kr. Dette er nok det vanskeligste i jobben min, å få solgt ting som "hvermansen" kan lage selv til riktig pris :-) Ender opp med å jobbe 24/7 og ha akkurat med penger til faste utgifter!

Ingeborg

10.10.2011 kl.15:00

Ser den altså. Veldig. Uansett - eg kjem til å følge med! :)

Var forresten noko slikt eg meinte medd "siklesmekketørkle": http://no.bestseller.com/name-it/accessories/NEWBORNUGLESCARFBIB/13069671,no_NO,pd.html?dwvar_13069671_colorPattern=13069671_WHITE_304373

Men i retrostoff såklart! Det ville eg ha kjøpt. :)

Skriv en ny kommentar


Om du ønsker å komme i kontakt med meg, gå til den nye siden min, www.ingridriddervold.no eller send meg en e-post. Ingen anonyme kommentarer, takk :-)

hits