Natt&Dag!

Et tema jeg er opptatt av, er små uavhengige nisjebutikker. Kanskje ikke så rart ettersom jeg driver en selv ;-) Den siste tiden har mange av disse forsvunnet fra bybildet, og Natt&Dag spør hvem som har ansvaret. Butikkene selv, forbrukerne eller politikerne? Mange vet hvor tøft det er å starte opp noe eget, og jeg syns det skulle vært flere støtteordninger. Hva med feks halv skatt første året (man er som oftest oppe i minst 40% skatt uansett om lønna bare er 5000kr, og i tillegg er det 20% moms). Eller en slags oppstartshusleie, gratis eller sterkt redusert? 20% av byens næringslokaler står nå tomme. Det er heller ikke uvanlig at butikkeiere må ha en deltidsjobb i tillegg på toppen av gründerjobben - og gründere har vel aldri blitt beskylt for å ligge på latsia? ;-) - bare for å få noen skarve kroner til mat og husly.

Jeg var så heldig å få være med og svare på Natt&Dags spørsmål til denne artikkelen! :-D
Som dere ser syns jeg forbrukeren bør vite sin besøkelsestid. Men gode forslag til politikerne er gratis buss i helgene, flere parkeringsplasser og flere andre kulturtilbud. Trekk folk til midtbyen fremfor city syd.

Hva synes du, og er du bevisst på hvor du selv legger igjen pengene?4 kommentarer

SisterConfusion

08.09.2011 kl.21:32

Jeg sier ja til bilfritt i midtbyen, og heller trikk og flere busser, og flere handlegater/gågater! Boder, småkafeer, koselige steder å rusle! Jobber selv i midtbyen, og syns det er ganske så kommersielt. Jeg gidder aldri gå på senterne mer enn jeg må; fordi det er akkurat de samma butikkene overalt. Kjeder, kjeder, kjeder. Husleia i midtbyen er alt for høy, (som boligprisene er) og folk er ikke flinke til å utnytte åpningstidene. De fleste senter er åpne til 20, kunne vært fint om det fantes småbutikker som hadde åpent f.eks fra 17 til 20 rundt om i sentrum! Så kunne man fått mer "vanlige folk" som rusler rundt i byen på kvelden heller enn bare fulle folk...
Bakklandet er jo en perle som burde tas vare på, som du sier - med småbutikker og sjapper med sjarm :) Syns det er mye morsommere å handle tilbehør og småsaker, noe som ingen andre har, selv om det er kjekt å kunne kjøpe basisplagg billig hos HM. Litt ja takk til begge deler (selv om Trondheim sentrum egentlig kunne greid seg med ett stort senter... )
Jobber i helsekost, og hvis jeg hadde lagt av ei krone hver gang noen klager på prisene hadde jeg vært rik nå.. :P Er så sjeleglad det ikke er vi selv som bestemmer prisene. ;P

Ane

09.09.2011 kl.15:46

Så sant så sant. Var innom Mercur i dag, var ikkje teikn til at nokon skulle flytte inn i dei gamle Pryd Pop Up lokala...trist.

Ingrid Riddervold

09.09.2011 kl.16:52

Ane: veldig viktig å hause oss ut så fort som mulig da skjønner jeg :-p

wenchequilts

13.09.2011 kl.11:21

Du har så inderlig rett i dine observasjoner ingrid! Jeg driver nisjebutikk i lille Steinkjer sentrum- men overlever som nettbutikk. Kunsten for en nisjebutikk er å finne sine kunder- og å skape opplevelsesøkonomi.

Skriv en ny kommentar


Om du ønsker å komme i kontakt med meg, gå til den nye siden min, www.ingridriddervold.no eller send meg en e-post. Ingen anonyme kommentarer, takk :-)

hits