Brente mandler

Ok, kanskje ikke tidenes mest kompliserte oppskrift, hehe :-D Men, se så enkelt det er å lage en fin gave! Vertinnegave, innflyttnings- eller bare hei her er en oppmerksomhet til deg-gave. Bare sørg for å ha noen poser med mandler liggende i skapet og spar syltetøyglassene dine, så er du fit for fight! Veldig billig men høy hjemmelagdverdi! Og absolutt ikke noe som bare hører jula til, da er det jo så mye annet snop.

250g mandler
150g sukker
1 dl vann

Putt alt dette i ei panne og la det koke under omrøring til vannet er fordampet. Skru ned til middels varme. Sukkeret blir til en hvit krystalisert masse igjen, men bare fortsett å røre og steke til det smelter og blir karamellisert. Pass fingrene, massen blir veldig varm. Når mandlene er ferdige legger du dem over på smurt bakepapir og løsne dem fra hverandre. Etter et par minutter kan du ta den første smakebiten, og når de er helt avkjølt legger du dem over i en lukket beholder. Med på kjøpet: Velduftende hus!Du kan også lage søte til/fra-lapper eller klistre en hilsen på glasset.

Liker du brente mandler?4 kommentarer

ncity

06.04.2011 kl.23:43

Guuuuuuud som dette fristet! Vurderer sterkt å lage meg dette i nærmeste fremtid!

Hobbyanette

06.04.2011 kl.23:44

Og så passer det å sende med en liten søt sopp fra Søstrene Grene :p hihi! :) Men brente mandler er så absolutt en favoritt å lage i gave her hjemme! Eneste som er litt stress er oppvasken etterpå :/

Allis i Eventyrland

07.04.2011 kl.06:41

Har du prøvd med kanel i? Det er helt himmelsk godt! :)

Ingrid Riddervold

07.04.2011 kl.09:27

Ja, nå glemte jeg at jeg hadde tenkt å skrive om smakstilsetningene! Kanel er en slager, denne gangen prøvde jeg vaniliesukker og det ble veldig søtt men godt. Oppvasken er ikke noe stress, bare sett det i vann en halvtime eller ha i vann mens det fortsatt er på komfyren og kok vekk restene på null komma nix! Soppen fra Søstrene Grene beholder jeg selv, haha :-D

Skriv en ny kommentar


Om du ønsker å komme i kontakt med meg, gå til den nye siden min, www.ingridriddervold.no eller send meg en e-post. Ingen anonyme kommentarer, takk :-)

hits