How to: Hjemmelagd skråbånd!

Noen ganger finner man ikke riktig farge i butikken, og da er det fint å kunne lage skråbånd av et hvilket som helst stoff. Har lagd en mini-guide med noen tips her for dem som har lyst å prøve :-)


Klipp ut remser på skrå av stoffet, altså ca 45° vinkel. Det er viktig å ikke bare klippe langs trådretningen, for da får du et bånd som fort kan bli utslitt og stygt. I tillegg vil bånd klippet på 45° være veldig føyelig rundt svinger og slikt. Derav navnet skråbånd ;-) Når du skal bestemme bredden på disse remsene må du først finne ut hvor bredt det ferdige båndet skal bli. Hvis du vil ha 1cm bredde når båndet er sydd på, må båndet du klipper være 1+1+1+1, altså 4cm.


Neste steg er å sy sammen remsene til et lengere stykke. Her er det også viktig å sy på skrått så du ikke får et svakt ledd. Legg to remser rette mot rette, og sy en halv cm fra kanten:
Brett ut bakstykkene hver sin vei og press eller strykk oppå sømmen.
Klipp vekk stoff som stikker utenfor båndet.


Tilslutt bretter du båndet først i to og stryker, og så bretter du hver side inn mot midten og stryker.


Her er det hjemmelagde båndet sydd på kjolen! Hjemmelagd bånd er ofte litt mykere enn kjøpt, så en omgang med strykjernet vil glatte ut slike små bølger dere ser her :-)

For dem som tenker å lage endel skråbånd vil jeg anbefale å investere i en skråbåndsbretter, som gjør at du slipper å brette så mye selv. Det er en liten dings som du drar båndet igjennom også stryker du samtidig.


Ferdig skråbånd kan du rulle opp på en gammel pakke, eller bare klippe noe papp fra papiravfallet :-)3 kommentarer

Ane

07.02.2011 kl.21:07

Supert, eit anna tips kan være å bruke denne framgangsmåten:http://www.fiber-images.com/Free_Things/How_Tos/free_how_to_make_bias_tape.html

Då slepp du unna med ein saum, berre merke opp med blyant og klippe rundt og rundt og du har ei laaang remse med samanhengande band.

Ingrid Riddervold

07.02.2011 kl.21:09

Ane: Det har jeg prøvd, og det ble mye tenking, hehe!

serena

02.12.2011 kl.23:41

Tusen takk for fin-fin forklaring!! Nå skal jeg prøve å lage litt skråbånd :) Ciao! Serena

Skriv en ny kommentar


Om du ønsker å komme i kontakt med meg, gå til den nye siden min, www.ingridriddervold.no eller send meg en e-post. Ingen anonyme kommentarer, takk :-)

hits