Plastic-bag fusing

dsc0003

plastikkposer

I går prøvde jeg en teknikk som kalles fusing på plastikkposer. (Se gjerne video med instrukser fra Etsy) Det er veldig enkelt, men resultatet blir ikke alltid like bra. Posene som fungerer best er de tynne, knitrende supermarkedposene man får i utlandet, våre poser her er for tykke og gummiaktige virker det som. Metoden er som følger: Brett posen så du får 8 lag, det blir en fin tykkelse. Legg bakepapir under og oppå og styrk over med middels varmt strykjern. Lurt å prøve en litt svak varme først også skru opp etterhvert som du finner ut hva som fungerer best. På bildene over ser du hvordan min første runde gikk. Den turkise plasten nederst er slike utenlandske poser, denne flaten ble helt flat og fin, mens de andre buklet seg endel. Husk god ventilasjon ettersom det kommer plastikkgass...

Så, hva kan man bruke disse plastflatene til? På Etsy-videoen viser de noen søte toalettmapper man kan sy. Fant også en annen video på YouTube med en hel del gode idéer, selve videoen er litt masete ;-) Jeg prøvde meg (selvfølgelig) på en lommebok:

untitled1

Resultatet ble estetisk fint men ikke kjempefunksjonelt. Plastikkflaten jeg lagde er mye tynnere og veldig bøyelig i forhold til kartongene. Man kan knappe opp og igjen forsiktig, så funker det ;-) Men jeg kommer ikke til å lage disse til butikken. Bare morsomt å eksperimentere! Har du / kommer du til å prøve fusing?


Bli den første til å kommentére

Skriv en ny kommentar


Om du ønsker å komme i kontakt med meg, gå til den nye siden min, www.ingridriddervold.no eller send meg en e-post. Ingen anonyme kommentarer, takk :-)

hits